![]() |
#1561 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża mimo regularnego brania anty
Ja nie znam nikogo, kto wpadł na tabletkach albo prezerwatywach.
Tzn. znam , ale po czasie zawsze się przyznawali po alkoholu, że pominęli kilka tabletek albo prezerwatywa była zakładana tylko na koniec. Podobno najbardziej prowdopodobna ciąża na tabletkach opisana na wizażu była przez odstawienie wyciskanych soków. Nie wierze w przypadki ciąży opisane przez nowe osoby na forum, a w swoim życiu prawdziwej wpadki nie spotkałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Dziewczyny, czy lek dopochwowy Gynalgin wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych? Słyszałam, że nie.
W ostatni dzień przerwy między blistrami uprawiałam seks, jakieś 10 dni po wzięciu ostatniej tabletki Gyn. Więc na czysto (bez równoczesnego przyjmowania Gynalginu) wzięłam w 3 tygodniu tylko 3 tabsy antykoncepcyjne... Teraz 3 dzień przerwy, nie mam okresu i się martwię, bo znalazłam na stronie z interakcjami https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcje że odnotowano 3 przypadki wpływu Gynalginu na tabletki... Zaniepokoiłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1564 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Naprawdę czytałam już kilka razy ![]() ![]() Martwi mnie tylko ostrzeżenie dla ludzi z ciężką niewydolnością wątroby (czyli jest detoksykowany w tym narządzie, więc jak dla mnie może dochodzić do interakcji tam) i że metronidazol może znaleźć się w śladowych ilościach we krwi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Przyczajenie
|
Dzięki za takie zapewnienie, choć nie wiem jak tłumaczyć sobie wzmiankę na tej stronie OSOZ.
Co jeśli przyjmuje się antybiotyki do 3 tygodnia przyjmowania tab. antykoncepcyjnych? Np. 19 dnia weźmie się ostatnią dawkę antybiotyku. Należy połączyć opakowania tab. antykoncepcyjnych? Czy tylko zabezpieczać się te 7 dni+przerwa? Czy jeszcze 7 dni z nowego blistra? Nie znajduję jasnej odpowiedzi w ulotkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale co jeśli w te 7 dni wchodzi też przerwa? Zastanawiam się, czy istotą tych 7 dni nie jest uzupełnienie niewchłoniętych dawek hormonów albo wsparcie działania zaburzonego interakcją. Czyli min. 7 dni brania tabletek antykoncepcyjnych bez przerwy... Nie wiem co o tym myśleć, przy następnej okazji chyba po prostu zdecyduję się na miesięczny post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Też brałam i pytałam ginekolog - gynalgin nie wpływa na działanie tabletek. Zresztą, żadna globulka miejscowa nie wpływa, jedynie leki doustne mogą mieć wpływ.
![]() |
#1571 |
Przyczajenie
|
Wygląda na to, że w moim przypadku też nie wpłynął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Mam pytanie, czy jezeli np bylabym w ciazy mimo, że przyjmuje tabletki yaz , to czy dostalabym krwawienia z odstawienia? Bo czytalam na roznych stronach ze niektore dziewczyny byly w ciazy mialy krwawienia z odstawienia i dopiero po 2 miesiacach albo i 3 zorientowaly sie dopiero ze sa w ciazy. Ja ostatnio mialam krwawienie z odstawienia, ale poniewaz bralam antybiotyk bo bylam chora (rovamycyne) i odbywalam stosunek to czy antybiotyk mial wplyw na oslabienie dzialania tabletek? Powiem ze mam twardszy brzuch niz zwykle, i mam shize ze zaszłam. No ale jak pisze wyzej, mialam krwawienie z odstawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 |
Wredny kotecek
|
Jeśli było plamienie to na pewno w ciąży nie jesteś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Raczkowanie
|
ufff.. cale szczescie. Bo rozne wypowiedzi czytalam. Ze nawet mając krwawienie mozna byc w ciazy ;/ A drugie pytanie: Jak odstawie tabletki to moge od razu starac sie o dziecko? Czy trzeba KONIECZNIE czekac te 3 miesiace?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 |
Przyczajenie
|
Może świruję, ale i tak się boję...
zacznijmy od tego, że brałam 2 opakowania pod rząd (bez 7 dniowej przerwy) tab Sylvie 20 (chciałam słabe, a skuteczne i gin mi te wypisał, praktycznie bez dodatkowych badań, tylko spytał czy kiedyś jakieś brałam i jakie - brałam sylvie 20 ponad 10 lat temu przez 2 mies, czułam się ok, ale i tak używaliśmy gumki - nie chciałam być maturalną mamą, pozniej stwierdziliśmy ze gumka wystarczy, zawsze w razie awarii zostaje tabletka 'po')... teraz najpierw miałam brać 1 opakowanie - a później założyć spiralkę pod koniec krwawienia (zakładania spiralki boję się strasznie - boję się, że będzie bolało ![]() tabs - 2 opakowanie konczy mi sie 12.03 - ale ostatnio dziwnie pobolewa mnie duł brzucha lub/i jajniki (zwłaszcza lewy) ogolnie jestem osłabiona, rozdrażniona, mam zmienne nastroje - potrafię się poryczeć na piosenkach z młodych lat :P, do wc biegam az za czesto (co godz, czasem co pół! - nawet w nocy wstaję 4-6 razy)... ogólnie boję się że mogę być w ciąży, na jej wykrycie jeszcze za wcześnie (opakowanie kończy mi się za 3 tabl)... zastanawiam sie czy mozna sprawdzic czy tabl dzalaja zanim dojdzie do wpadki? (o ile juz nie doszło) dodam ze w ciagu tych 10 lat 2x byłam w ciazy i mam 4 letnia coreczke i urodzilam w pazdzierniku 2013 wczesniaka (24 tydz ciazy - zmarl)... Edytowane przez magg2014 Czas edycji: 2014-03-09 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Dla świętego spokoju zrób sobie też test ciążowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Przyczajenie
|
właśnie robiłam, wyszedł negatywny, ale endometrium mam 10 mm, byłam u gin na usg, powiedziała, że ciąży raczej tam nie ma, ale nigdy nic nie wiadomo, test z krwi też negatywny, ale nie podała mi wyniku (była awaria systemu)... wizytę miałam w środę
(przy tabletkach anty tworzy się endometrium?) Edytowane przez magg2014 Czas edycji: 2014-03-09 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 |
Wredny kotecek
|
Tak, tabletki sprawiają że jest na tyle cienkie zeby nie doszło do zagniezdzenia sie zarodka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
Witam, trochę schizuję więc wolę napisać żeby ktoś mi rzeczowo określił czy jest się czego bać.
Biorę Naraya Plus od 10 miesięcy. W tym cyklu miałam plamienia - które oczywiście mnie bardzo stresowały. 11 dni temu też miałam plamienie - a po ni występował śluz przypominający płodny, tylko jeden dzien. 5 dni po nim znów miałam plamienie tyle że różowe. Krwawienie z odstawienia (tj. 3 dzień placebo) wystąpiło - co prawda zawsze przychodzi w 4, więc to tez zwróciło moją uwagę. Dziś jestem w 2 dniu aktywnej tabletki od dwóch dni mam migreny (a mnie głowa boli raz na 2 lata jak mam kaca, tylko i wyłącznie) i kłuja mnie jajniki. Zrobiłam test - ale 11 dni od tego 'płodnego' więc tez nie wiarygodny - wyszedł negatywny. Jak sądzicie - urabiam sobie czy coś jednak może być na rzeczy. Dodam że tabletki biorę reguralnie, żadna się nie cofneła ani za szybko zwróciła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 |
Wredny kotecek
|
Myślę że sobie wkręcasz, krwawienie z odstawienia powinno cię uspokoić, tym bardzież że nie pominęłaś żadnej tabletki.
Nie brałaś żadnych antybiotyków w czasie przyjmowania? Nie piłaś duuużo soku grejpfrutowego? Ani nic ze skrzypem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
nie lubie grejfrutow jedyne co brałam to 1 polopiryna bo złapała mnie gorączka. Ale ta głowa mnie niepokoi no i klucia. Więc Wolalam poznać zdanie kogoś z zewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
Moja pani doktor będzie osiągalna dopiero w kwietniu, jeśli przemecze jeszcze ten miesiąc na tych tabletkach to ochrona mimo ewentualnych krwawien też będzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Przyczajenie
|
Pomożecie?
![]() Tydzień temu uprawiałam sex z moim chłopakiem. Zabezpieczaliśmy się tylko moimi tabletkami anty, które łykam już od ok 5 miesięcy. Lecz nie o stałej godzinie, tylko tak raz 22, raz 23, czasem pierwsza w nocy. I własnie to był pierwszy raz kiedy skończył we mnie.. Stosunek odbył się 2 razy pod rząd. Dodam, że ostatnio miałam jakieś problemy z żołądkiem (bez wymiotów, biegunki) były to straszne bóle, mogące mieć stan wrzodowy, łykałam na to tabletki i martwie sie że może przez to tabletki anty źle się wchłonęły? Moje zmartwienia zaczęły się kiedy od soboty (czyli dzień po stosunku) strasznie zaczął mnie boleć brzuch. Jest tak do teraz, tylko że w tym momencie doszły jeszcze czasem nudności (ale rzadko), chodzenie często siku, jakaś mała zgaga oraz wczoraj miałam bole głowy i lekkie zawroty. Dzisiaj mija tydzień od seksu, także czy to możliwe żebym była w ciąży skoro przyjmowałam tabletki w określonej porze wieczornej, nie bylo wymiotów ani biegunki. Wcześniej uważałam że to niemożliwe, ale teraz zaczynam trochę panikować (ze mnie to taka straszna panikara jest...) a tabletki anty odstawiam dopiero w sobote za tydzien, więc planowany okres ok 7 maja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1588 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odp.
Czyli bóle jajników i macicy które utrzymuja się juz od ponad tygodnia są spowodowane po prostu hormonami? No, mam taką nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie. 26marca wzielam ostatnia tabletke anty i dostalam krwawienia z odstawienia. Od tego czasu wspolzylam nie zabezpieczajac sie i moj mąż zawsze konczyl we mnie. Od jakiegos czasu mam wzdecia, ogromny apetyt i temperatura ciala od okolo tygodnia wynosi 37.1 , 37.2. Ponadto brzuch mam twardy, Dodam, ze dostalam w czwartek okresu a dzis jest 3dzien i tak jakby sie juz skonczyl. Czy mozliwe ze w ciazy dostalabym okresu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.