![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak wydepilowac cala strefe intymna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja również uważam, że cukrowanie to najlepsza metoda na bikini. Do tej pory robiłam pastę sama, ale raz wyjdzie, raz nie wyjdzie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
jestem nowicjuszką na forum ale próbowałam już prawie wszystkiego-maszynka,żel czy krem sa do niczego(włoski szybko odrastają albo mam podrażnienie),na depilator mechaniczny brak mi odwagi...U kosmetyczki woskuję nogi i linię bikini-co to za pasta cukrowa?Jak się jej używa?Jaka jest nazwa i ile kosztuje?A może któraś zna dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu,który wykonuje depilację brazylijską i w dodatku pastą cukrową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
wlasnie mam zamiar zabrac sie za depilacje tych miejsc intymnych, dokladnie wszystko baj baj
![]() mam dosc duzo tego tam, boza mnie troche obficie obdazyla i boje sie ze nic nie wyjdzie...mam zamiar uzyc kremu Veet do depilacji lub tego Tanita...czy dobre one sa? jakie sa efekty i na jak dlugo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Przyczajenie
|
troche wygolilam maszynka, niby jak dotykam nie jest szorstkie,ale takie czarne widac:/
i co mam zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
maszynką nigdy dokładnie się nie ogoli
![]() Na początku też się goliłam maszynką, ale wkurzało mnie to, że jak włosy odrastają to bardzo swędzi :/ Dlatego teraz golę depilatorem mechanicznym, okropnie boli, ale przynajmniej mam spokój pózniej przez pewien czas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Przyczajenie
|
tylko ze ja nie mam na razie funduszy na takie cacko
![]() musze zadowolic sie czyms innym... myslalam, zeby kupic ten jakis krem do depilacji lub/i maszynke do golenia dla kobiet. tylko ze potrzebuje rady kogos doswiadczonego. czy ten krem pomoze cos? jak myslicie? *prosze poradzcie mi cos! Edytowane przez zatopiona Czas edycji: 2006-12-19 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was kobietki może polecić mi salon kosmetyczny w Gdańsku lub w 3mieście gdzie depilują woskiem strefy intymne. Dziekuje za info
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Krem do depilacji nie usunie Ci włosów spod skóry, efekt będzie taki jak przy maszynce, albo jeszcze gorszy - ja mam czarne i grube włosy, jak ostatnio usiłowałam je depilować kremem, to tylko zrobiły się gumowate, a przy samej skórze i tak zostały końcówki ![]() Efekt golenia maszynką dla kobiet niczym się nie różni od tego po goleniu maszynką dla mężczyzn, sama maszynka tylko może jest poręczniejsza i fajniej wygląda. Ja osobiście do depilacji intymnej polecam pastę cukrową i tylko to stosuję, ale wybór należy do Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Kati81 mam pytanko... a czy ta pasta cukrowa usuwa calkowicie te wloski, tzn. czy jest po niej gladka skora? nie chodzi mi o efekt na iles tam dni, mi wystarczy na 2 dni
![]() jesli tak to prosze napisz cos o tej pascie, skad ja masz i wogole ile razy stosujesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A skąd mam, to masz napisane parę linijek wyżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
xenia1980: wydaje mi sie ze moja kosmetyczka wykonuje taka depilacje, a z pewnoscia ma odpowiedni wosk. ul piwna tel 3052723 --i konicznie pani agniszka!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
najlepiej w do mu woskiem na ciepło tylko uwazaj by sie nie poparzyc. Wystarczy kupic w aptece masc znieczulajaca ok 20 zl ( uzywa sie ich np do szczepien dzieci) nakladasz przykrywasz folia i trzymasz okolo 2 godzin a pozniej kompletnie nic nie czujesz. Wiem bo probowalam z polecenia kosmetyczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio użyłam pasty cukrowej (kupionej na allegro) do strefy intymnej i nie powiem żeby mi to wyszlo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jak wydepilowac cala strefe intymna? - do Margo
Cytat:
miałam to samo napisać ale mnie ubiegłaś ![]() potwierdzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ta masc nie jest przypadkiem na recepte?Jak dokladnie sie nazywa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Podbijam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Ja depiluje się zawsze depilatorem. Boli jak diabli, ale efekt
![]() ![]()
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tu mowa o maści Emla to przynajmniej w mojej aptece jest bez recepty.
![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy to np taki : http://katalog.pf.pl/Lublin/Dermika-...0B130-m19.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Emla jest na recepte. Jednak slyszalam, ze w wielu miejscach mozna ja dostac bez recepty. Nie wiem czemu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo poprosze jakaś wskazówke -> np jakie logo ma ta siec salonów (bo domyslam się ,ze to jest sieć) Prosze o tę wskazówkę , bo znalazłam kilka salonów ze słowem "dermika" w nazwie a nie chciałabym ryzykowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
kupilam piane veet z aloesem nawet spoko sie spraawdzila pod pachami i na nogach ale w okolicach bikini jeszcze nie probowalam:/ troche sie boje ze jakes chemikalia sie tam dostana a tedy..no wlasnie co wtedy!!??
![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Najlepsza jest pasta cukrowa. Najtańsza i najmniej bolesna. Jestem brunetką, mam dość grube wloski i jak dla mnie to najmniej bolesny i najbardziej skuteczny sposob depilacji tej części ciala. Pastę robię taką bardzo ciemną, chyba od tego zależy jej "czepliwość" wlosków. Wyrywa już 2 milimetrowe, nie zapuszczam do 0,5 cm, jak ktoś tam wyżej napisal.
W ten sam sposób depiliję pachy, bo tam tez mam wrażliwą skóre a potrzebuję usunięcia calego wlosa lącznie z cebulką. Przyznam sie, ze zabieralam sie do zrobienia (nauczenia sie) tej pasty kilka dobrych tygodni, ale codzienna depilacja maszynką byla w pewnym momencie malo korzystna dla skóry, wloski coraz szybciej odrastaly, nie bylo to mile. Teraz mam spokój na kilka tygodni. Bardzo polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Kasia o...
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Może to ze mną jest coś nie tak, mam np cebulki głęboko umiejscowione ale Emla nie działa tak, jak się tego spodziewałam. Beznadzieja, bo miałam nadzieję, że w końcu coś mi pomoże- mam dużo włosków (na szczęscie na pachchwinach są cieńkie i jest ich malutko ale reszta... :/ ), ktore odrastają po goleniu już następnego dnia, musiałabym się golić codziennie ale one są twarde i ostre więc się zacinam i mam podrażnienia ![]()
![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Perfumoholik z wyboru
|
a ja na spokojnie uzywam zwyklej maszynki i wszystko jest cacy, zadnych podraznien... mam tylko problem z usuwaniem wlosow ze wzgorka... :/ wrastaja itd!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście golę się maszynką, w CAŁOŚCI i nie mam zadnego problemu z tym, poprostu ważne jest zeby dobrze naciągnąć skórę, aby sie nie skaleczyć i tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.