|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak wydepilowac cala strefe intymna?
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja również uważam, że cukrowanie to najlepsza metoda na bikini. Do tej pory robiłam pastę sama, ale raz wyjdzie, raz nie wyjdzie... No i ciekawa jestem czym taka kupna nie jest lepsza, dlatego chcę się przekonać
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
jestem nowicjuszką na forum ale próbowałam już prawie wszystkiego-maszynka,żel czy krem sa do niczego(włoski szybko odrastają albo mam podrażnienie),na depilator mechaniczny brak mi odwagi...U kosmetyczki woskuję nogi i linię bikini-co to za pasta cukrowa?Jak się jej używa?Jaka jest nazwa i ile kosztuje?A może któraś zna dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu,który wykonuje depilację brazylijską i w dodatku pastą cukrową?
|
|
|
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie mam zamiar zabrac sie za depilacje tych miejsc intymnych, dokladnie wszystko baj baj
boje sie troche,ale kiedys trzeba.mam dosc duzo tego tam, boza mnie troche obficie obdazyla i boje sie ze nic nie wyjdzie...mam zamiar uzyc kremu Veet do depilacji lub tego Tanita...czy dobre one sa? jakie sa efekty i na jak dlugo? |
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
troche wygolilam maszynka, niby jak dotykam nie jest szorstkie,ale takie czarne widac:/
i co mam zrobic? |
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
maszynką nigdy dokładnie się nie ogoli
przynajmniej jak tak nie umiem.Na początku też się goliłam maszynką, ale wkurzało mnie to, że jak włosy odrastają to bardzo swędzi :/ Dlatego teraz golę depilatorem mechanicznym, okropnie boli, ale przynajmniej mam spokój pózniej przez pewien czas... |
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
tylko ze ja nie mam na razie funduszy na takie cacko
![]() musze zadowolic sie czyms innym... myslalam, zeby kupic ten jakis krem do depilacji lub/i maszynke do golenia dla kobiet. tylko ze potrzebuje rady kogos doswiadczonego. czy ten krem pomoze cos? jak myslicie? *prosze poradzcie mi cos! Edytowane przez zatopiona Czas edycji: 2006-12-19 o 19:24 |
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was kobietki może polecić mi salon kosmetyczny w Gdańsku lub w 3mieście gdzie depilują woskiem strefy intymne. Dziekuje za info
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bikini raz odważyłam się wydepilować, i to też wszędzie się nie dało (pomijając nawet ból baaardzo ciężki do zniesienia).Krem do depilacji nie usunie Ci włosów spod skóry, efekt będzie taki jak przy maszynce, albo jeszcze gorszy - ja mam czarne i grube włosy, jak ostatnio usiłowałam je depilować kremem, to tylko zrobiły się gumowate, a przy samej skórze i tak zostały końcówki Poza tym bałabym się podrażnień jakbym miała wydepilować tak całą strefę intymną.Efekt golenia maszynką dla kobiet niczym się nie różni od tego po goleniu maszynką dla mężczyzn, sama maszynka tylko może jest poręczniejsza i fajniej wygląda. Ja osobiście do depilacji intymnej polecam pastę cukrową i tylko to stosuję, ale wybór należy do Ciebie
|
|
|
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
Kati81 mam pytanko... a czy ta pasta cukrowa usuwa calkowicie te wloski, tzn. czy jest po niej gladka skora? nie chodzi mi o efekt na iles tam dni, mi wystarczy na 2 dni
![]() jesli tak to prosze napisz cos o tej pascie, skad ja masz i wogole ile razy stosujesz... |
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A skąd mam, to masz napisane parę linijek wyżej
|
|
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
xenia1980: wydaje mi sie ze moja kosmetyczka wykonuje taka depilacje, a z pewnoscia ma odpowiedni wosk. ul piwna tel 3052723 --i konicznie pani agniszka!!
|
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
najlepiej w do mu woskiem na ciepło tylko uwazaj by sie nie poparzyc. Wystarczy kupic w aptece masc znieczulajaca ok 20 zl ( uzywa sie ich np do szczepien dzieci) nakladasz przykrywasz folia i trzymasz okolo 2 godzin a pozniej kompletnie nic nie czujesz. Wiem bo probowalam z polecenia kosmetyczki.
|
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio użyłam pasty cukrowej (kupionej na allegro) do strefy intymnej i nie powiem żeby mi to wyszlo
Pewnie trzeba nabrać w tym wprawy, ale za pierwszym razem nie udało mi się to. Po pierwsze wyrwałam tylko ok 60 % włosków. Część urwała mi się w płowie, a tam gdzie wyrwałam z cebulkami na nastepny dzień pojawiły mi się takie malutkie ropne krostki które na szczęście po 2 dniach zniknęły Jeżeli chodzi o ból to był większy niż się spodziewałam,ale do wytrzymania, chociaż w pewnym momencie się poddałam ponieważ miałam mocno zaczerwienioną skórę. Może mi dziewczny doradzicie jak prawidłowo używać tej pasty żebym nie miała żadnych niemiłych niespodzianek (czy np. posmarowanie alantanem zapobiegnie krostkom i podrażnieniom?) i co zrobić żeby udało mi się pozbyć wszystkich włosków z całej strefy intymnej z pomocą pasty, jaka jest technika jej nakladania (niektórzy mówią ze zrywa się pod włos, inni że z włosem i teraz nie wiem jak jest prawidłowo) Prosze pomóżcie
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jak wydepilowac cala strefe intymna? - do Margo
Cytat:
miałam to samo napisać ale mnie ubiegłaś ![]() potwierdzam. |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ta masc nie jest przypadkiem na recepte?Jak dokladnie sie nazywa? |
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam!
|
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Ja depiluje się zawsze depilatorem. Boli jak diabli, ale efekt
![]() cudowny. I podbijam pytanie o ta masc
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tu mowa o maści Emla to przynajmniej w mojej aptece jest bez recepty.
|
|
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiele salonów ma w nazwie słowo "dermika" przez co bardzo trudno mi się połapać :/ nie chce ryzykować tylko pójść do miejsca którego moge być pewna....Czy to np taki : http://katalog.pf.pl/Lublin/Dermika-...0B130-m19.html |
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Emla jest na recepte. Jednak slyszalam, ze w wielu miejscach mozna ja dostac bez recepty. Nie wiem czemu.
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo poprosze jakaś wskazówke -> np jakie logo ma ta siec salonów (bo domyslam się ,ze to jest sieć) Prosze o tę wskazówkę , bo znalazłam kilka salonów ze słowem "dermika" w nazwie a nie chciałabym ryzykowac ![]()
|
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
kupilam piane veet z aloesem nawet spoko sie spraawdzila pod pachami i na nogach ale w okolicach bikini jeszcze nie probowalam:/ troche sie boje ze jakes chemikalia sie tam dostana a tedy..no wlasnie co wtedy!!??
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsza jest pasta cukrowa. Najtańsza i najmniej bolesna. Jestem brunetką, mam dość grube wloski i jak dla mnie to najmniej bolesny i najbardziej skuteczny sposob depilacji tej części ciala. Pastę robię taką bardzo ciemną, chyba od tego zależy jej "czepliwość" wlosków. Wyrywa już 2 milimetrowe, nie zapuszczam do 0,5 cm, jak ktoś tam wyżej napisal.
W ten sam sposób depiliję pachy, bo tam tez mam wrażliwą skóre a potrzebuję usunięcia calego wlosa lącznie z cebulką. Przyznam sie, ze zabieralam sie do zrobienia (nauczenia sie) tej pasty kilka dobrych tygodni, ale codzienna depilacja maszynką byla w pewnym momencie malo korzystna dla skóry, wloski coraz szybciej odrastaly, nie bylo to mile. Teraz mam spokój na kilka tygodni. Bardzo polecam
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Kasia o...
|
Cytat:
Kupiłam maść, posmarowałam, owinelam folia dokładnie i odczekałam koło 2h. Tylko naskórek był znieczulony a wyrywanie nadal bolało Oczywiście nie aż tak strasznie jak bez maści ale na tyle, żebym zrezygnowała z tego zabiegu ![]() Może to ze mną jest coś nie tak, mam np cebulki głęboko umiejscowione ale Emla nie działa tak, jak się tego spodziewałam. Beznadzieja, bo miałam nadzieję, że w końcu coś mi pomoże- mam dużo włosków (na szczęscie na pachchwinach są cieńkie i jest ich malutko ale reszta... :/ ), ktore odrastają po goleniu już następnego dnia, musiałabym się golić codziennie ale one są twarde i ostre więc się zacinam i mam podrażnienia Pomocy!
|
|
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
a ja na spokojnie uzywam zwyklej maszynki i wszystko jest cacy, zadnych podraznien... mam tylko problem z usuwaniem wlosow ze wzgorka... :/ wrastaja itd!!
|
|
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście golę się maszynką, w CAŁOŚCI i nie mam zadnego problemu z tym, poprostu ważne jest zeby dobrze naciągnąć skórę, aby sie nie skaleczyć i tyle
To naprawde nie jest takie trudne jak sie wydaje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Nie spodziewałam się więc oszałamiających efektów, ale się mile zaskoczyłam 

((

Ponadto jest higieniczna...wyrzuca sie ja po uzyciu...a pseudo jednorazowe aplikatory z woskiem
.... Ja nie wyobrazam sobie innego sposobu depilacji