Groupon.pl korzystacie? - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 21:12   #961
Faraasha
Przyczajenie

Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
wizyty w restauracji(kupiłam za 40, najadłam się za 80), kursy tańca więc mi się to opłaca i to bardzo

Witam,
Mam nadzieję ,że moja siostra i szwagier również mi póżniej powiedzą że faktycznie jedzonko było dobre bo właśnie przed chwilką zakupiłam dla nich voucher do restauracji - taka mała niespodzianka na specjalną okazję więc taka romantyczną kolacja jest dla nich odpowiednia Oby tak było jak u ciebie . Zobaczymy

Faraasha
Faraasha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 21:22   #962
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Faraasha Pokaż wiadomość
Witam,
Mam nadzieję ,że moja siostra i szwagier również mi póżniej powiedzą że faktycznie jedzonko było dobre bo właśnie przed chwilką zakupiłam dla nich voucher do restauracji - taka mała niespodzianka na specjalną okazję więc taka romantyczną kolacja jest dla nich odpowiednia Oby tak było jak u ciebie . Zobaczymy
super pomysł wiesz dla mnie aż tak pycha to nie było, bo poszłam do libańskiej restauracji i powiedzmy, że nie moje klimaty słone piwo i inne dziwactwa, no ale ciekawość wygrała jutro chcę kliknąć kuchnię mongolską, obawiam się że tam będzie dopiero pogrom

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 21:33   #963
Faraasha
Przyczajenie

Cytat:
super pomysł wiesz dla mnie aż tak pycha to nie było, bo poszłam do libańskiej restauracji i powiedzmy, że nie moje klimaty słone piwo i inne dziwactwa, no ale ciekawość wygrała jutro chcę kliknąć kuchnię mongolską, obawiam się że tam będzie dopiero pogrom
Jutro się z nimi będę widzieć więc dam im ten voucher..wszystko się okaże Póżniej - na bank dadzą mi znać zasłużyli na jakąś romantikę będę ciocią stąd ta skromna niespodzianka no nieżle kuchnia mongolska sama jestem ciekawa jaka tym razem będzie twoja reakcja...aż tak nigdy nie zaszalałam z kuchnią...zdaj relację póżniej czy warto próbować coś czuję ,że faktycznie tam będzie totalny odjazd

Faraasha
Stary 2011-11-12, 21:47   #964
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Faraasha Pokaż wiadomość
Jutro się z nimi będę widzieć więc dam im ten voucher..wszystko się okaże Póżniej - na bank dadzą mi znać zasłużyli na jakąś romantikę będę ciocią stąd ta skromna niespodzianka no nieżle kuchnia mongolska sama jestem ciekawa jaka tym razem będzie twoja reakcja...aż tak nigdy nie zaszalałam z kuchnią...zdaj relację póżniej czy warto próbować coś czuję ,że faktycznie tam będzie totalny odjazd
o to gratuluję serdecznie ! w takim razie i ja czekam później na relacje z tego co zaserwowali do jedzenia
i sądzę że taki vouchery do restauracji można spokojnie kupować, tzn można dostać okropne jedzenie ale ze zniżką lub nie będzie takie samo

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 22:06   #965
Reme
Zadomowienie

Ostatnio miałam voucher na jedzenie w Green Way. Lubię tam jadać bez vouchera, więc się trochę obawiałam, jak zostanę potraktowana i czy się nie zrażę, ale wszystko było w jak najlepszym porządku. Jedzenie smaczne, jak zawsze szybko podane i dużooo... nie dałam rady zjeść wszystkiego. Nie było żadnej różnicy z kuponem lub bez niego, dlatego tym bardziej będę tam wracać i polecam
Stary 2011-11-12, 22:14   #966
Faraasha
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
, więc się trochę obawiałam, jak zostanę potraktowana i czy się nie zrażę,
no włanie w tym jest problem czy czasem nie będzie tak ,że jak masz voucher to zostaniesz inaczej potraktowana bo wiadomo - 50 %...hmmm okaże się i zobaczymy wtedy czy będę za gruponem czy nie ale wierzę ,że będzie okay... przecież w tych voucherach chodzi o ty by przyciągnąć klientów więc byłoby smieszne gdyby zrażali do siebie ludzi zobaczymy

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
o to gratuluję serdecznie ! w takim razie i ja czekam później na relacje z tego co zaserwowali do jedzenia
i sądzę że taki vouchery do restauracji można spokojnie kupować, tzn można dostać okropne jedzenie ale ze zniżką lub nie będzie takie samo
Dziękuję bardzo...w takim razie i ja dam znać co i jak ale masz rację..można dostać okropne jedzienie czy pójdziesz bez czy z voucherem ale to zawsze - 50 %

Faraasha
Stary 2011-11-13, 01:30   #967
Candy_lips
Zakorzenienie

A ja w ten piątek byłam za groupon na 2 godzinach kręgli z facetem, też duża zniżka, więc super i obsługa bardzo sympatyczna. Mieliśmy też kupony na piwo, ale nie braliśmy, bo nie lubimy. Jednym słowem rewelka, opłaca się, skoro można mieć coś dużo taniej, minusów nie widze .
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 22:47   #968
Kasiulka200
Raczkowanie

Ja skorzystałam. Dwa razy taniej zapłaciłam za wstęp na występ zespołu irlandzkiego w katowickim Spodku. Wszystko odbyło się jak najbardziej ok
Kasiulka200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 10:13   #969
201604111415
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,musze się pożalić.
ideą Groupona jest oszczędnośc pieniedzy, czyli placenie mniej prawda?
kupilam za 69zł kupon na czyszczenie i napelnienie klimy w aucie. kupon byl o wartosci 200zł.
z ciekawosci zadzwonilam wczesniej i zapytalam, ile kosztuje normalnie w cenniku ta usluga (czyli czyszczenie plus czynnik chłodzący) do mojego auta. okazalo się, ze 230zł- mysle sobie ok, jeszcze 30zł bede miala do doplaty.

namiejscu okazało się, ze za tą usluge bede do mojego kuponu musiala doplacic 160zł (co razem faktycznie daje 230zł).
ale przeciez w tym calym przedsiewzieciu nie chodzi o dzielenie oplat na raty prawda?
pan tlumaczyl sie tym, ze na grouponie zaplacilam za koszt samej uslugi, a doplata jest za czynnik chlodzacy. ale przeciez moj kupon mial wartosc 200zł, to by znaczylo,ze usluga u nich kosztuje 200zl, co razem daje 360zł, to jakim cudem za całość bez grouponu w cenniku widnieje 230zl?
czuje sie oszukana, wyslalam juz reklamacje do groupona mam nadzieje ze zwroca mi pieniadze.
Brawo! Nareszcie,ktoś wypowiedział się właściwie!Nareszcie ktoś sprawdził. Od dawna śledzę Groupony ...i nie bardzo mi się to zgadza. Ale kiedy to,kolejny raz ujrzałam Groupon dotyczący makijażu permanentnego i dojrzałam w nim tzw.,,chwyt''zbladłam.Toż to rozbój w biały dzień! Zwykłe oszustwo! I tak dla przykładu w moim oto mieście; groupon na tę usługę brzmi; 179zł za makijaż permanentny zamiast 800zł (?) dotyczy kresek górnych i dolnych -metodą kropkową. DRĘTWY KIT! 350zł ,450zł(zależy gdzie)to koszt zrobienia kresek górnych normalną metodą! Normalną,nie szczędząc na materiale i umiejętnościach bo kto się orientuje to wie ,że metoda ,,kropkowa''to żaden wyczyn.Wyczynem jest -zrobić kreskę na powiece,umiejętnie i dokładnie a przy tym taką jaką sobie klientka zyczy.A może zażyć sobie kreskę kocią ,profilowaną ,do połowy oka cieńszą,od połowy stopniowo pogrubiającą się...i lekko zadartą na końcu w tzw.kocie oko. I to jest wyczyn ,a nie stawianie kilku kropek między rzesami. Dolna kreska to koszt ok.250zł-co razem daje 600zl. 600zł za normalnie zrobione kreski a nie kropki ,których praktycznie nie widać! Więc pytam się skąd ta końcowa cena 800zł za metodę kropkową?????!!!! Jak można tak ludzi robić w balona????!!!! Jak????? To samo dotyczy brwi;Groupon brwi 239 zł czy jakoś tak (ale chyba metodą kropkową)-co już nie widnieje w opisie ...i co trzeba się domyśleć samemu,bo kto zna koszt zrobienia brwi to wie,że kształtują się w granicach od 600zl -do 800zł. Nikt nie zrobi ,normalnych brwi za 239zł,więc to kolejny pic.Innych rzeczy nie sprawdzałam,a tę usługę akurat wykonuję ,więc odrazu rzuciła mi się w oczy ,jak i próba omotania i oszukania nie znających się kobiet tymsamym. Dlatego tę właśnie usługę za każdym razem ,kiedy się pojawiła sprawdzałam.Jeśli jest tak jak się domyślam z tym Grouponem i jak sprawdziłam na tej usłudze...i jak to sprawdziła koleżanka powyżej sama na swojej usłudze....ośmielę się napisać....GROUPONOWI JUŻ DZIĘKUJEMY. Dziewczyny sprawdzajcie ceny w kilku miescach w swoim mieście,dzwońcie i pytajcie,upewniajcie się...ile co kosztuje,by nie zostać zrobionym na szaro. Pozdrawiam serdecznie.
201604111415 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 11:53   #970
KatusKatus
Raczkowanie

Dlatego ja zawsze przed kupnem jakiekogolwiek kupony sprawdzam u źródła cennik żeby się nie przejechać
Bo czasem faktycznie można zrobić dobry interes a czasem zostać oszukanym.

A teraz powód mojego posta dzisiejszego: nie wiem czy tak można ale ma nadzieję, że nikt mnie za to ścigał nie będzie bo to ostatnia deska ratunku.

UWAGA!
Mam do odsprzedania kupon na 3 zabiegi limfodrenażu w Studiu Figura na Racławickiej w Krakowie [kupon za 25zł o wartości 75zł - sprawdzone, ceny w salonie naprawdę są takie].

Kupon ważny jest tylko do 26 listopada także chętnie odsprzedam kupon nawet za 15zł.

Podaję linka do oferty: https://www.groupon.pl/oferty/krakow...arszawa/714875

Bardzo żałuję, że sama nie mogę go wykorzystać - już miałam się umawiać na ten tydzień ale złamałam nogę i zostałam uziemiona na 2tyg w gipsie także kupon przepadnie.

Jeśli ktoś ma ochotę na limfodrenaż proszę o kontakt i prywatną wiadomość
KatusKatus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 11:30   #971
aSHa85
Zadomowienie

Poznań: czy ktoś był w salonie Astarte na obcinaniu włosów??? chciałam kupić wizytę u nich i nie wiem jakie są opinie na ich tematjeśli ktoś był u nich to proszę o poradę
aSHa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 20:32   #972
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
bo to ostatnia deska ratunku.

UWAGA!
[COLOR="DarkGreen"]Mam do odsprzedania kupon na 3 zabiegi limfodrenażu
A nie wolisz po prostu napisać o zwrot pieniędzy za niewykorzystany kupon? Robię tak już nie pierwszy raz więc masz więcej niż jedną ostatnią deskę ratunku

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

A druga sprawa, jeśli chodzi o portale typu gruopon, to wkurzają mnie bardzo oferty w stylu "50% taniej, 30 zł zamiast 60 zł" za zniżkę na zakup butów marki X. Wychodzi więc na to, że na buty warte np. 250 zł masz 30 zł zniżki. Totalny klops
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 10:20   #973
KatusKatus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
A nie wolisz po prostu napisać o zwrot pieniędzy za niewykorzystany kupon? Robię tak już nie pierwszy raz więc masz więcej niż jedną ostatnią deskę ratunku
a co muszę zrobić żeby odzyskać pieniądze?
Czy to nie jest istotne, że kupon jest ważny tylko do 26.11 a był kupiony w lipcu?
Gdzieś wyczytałam, że zwrot jest możliwy tylko do 10dni po zakupie kuponu.
Stary 2011-11-17, 15:32   #974
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
a co muszę zrobić żeby odzyskać pieniądze?
Wchodzisz na portal na którym kupiłaś kupon. Szukasz maila do działu Obsługi Klienta.
Z konta mailowego, z którego rejestrowałaś się na tym portalu piszesz im: bardzo proszę o zwrot pieniędzy za kupon (tu możesz podać jego numer) ponieważ nie będę mogła go zrealizować.

I tyle. Do 14 dni pieniądze wrócą na konto, z którego poszła wpłata. Tydzień temu poprosiłam o zwrot 699 zł za które w kwietniu(!) kupiłam kupon na prawo jazdy. Zapytali się, czy na pewno i czy nie chcę tych pieniądze włożyć na jakieś tam grouponowe konto. Gdy powiedziałam, że na pewno chcę zwrot, to po 3 dniach miałam pieniądze z powrotem na koncie.

Powodzenia.
Stary 2011-11-17, 20:02   #975
KatusKatus
Raczkowanie

Dziękuję za pomoc

Właśnie wysłałam im wiadomość. A powiedz ile ty czekałaś na odpowiedź od serwisu?
Ponieważ mój kupon jest ważny tylko do 3 grudnia i nie jestem pewna czy do tej pory reklamacja dojdzie do skutku.
Stary 2011-11-18, 23:51   #976
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Teraz to nieważne. Ważne, że mail został wysłany przed zakończeniem się kuponu. Na odpowiedź mają do 2 tyg. i na prawdę raz odpisują szybko, raz wolno.
Stary 2011-11-19, 06:20   #977
patryszka121
Przyczajenie

NIE POLECAM GRUPONU !!

14. Groupon dokłada starań, aby tak dobierać oferty, aby Partnerzy nie odmawiali realizacji kuponu na warunkach w nim określonych, jeżeli zostanie on przedłożony przed wykonaniem usługi. Groupon nie ponosi odpowiedzialności za otrzymane przez użytkownika Serwisu od Partnera produkty lub usługi. Określone w kuponie usługi wypełnia wobec Użytkownika Serwisu dany Partner w swoim imieniu i na własny rachunek, dlatego Groupon nie ponosi odpowiedzialności wobec użytkownika Serwisu za niedopełnienie przez Partnera jego obowiązków przy realizacji usługi lub wykonania innego rodzaju umowy. Odpowiedzialność Groupon w żadnym wypadku nie może być większa niż wysokość wpłaconej zgodnie z pkt 8 powyżej kwoty. Groupon gwarantuje również zwrot środków wpłaconych w zamian za kupon, w przypadku, gdy warunki oferty zostaną zmienione w trakcie publikowania oferty Partnera, zerwana zostanie współpraca z Partnerem lub wystąpią przeszkody w realizacji oferty leżące po stronie Partnera lub Groupon, Gwarancja Groupon zawsze kończy się z upływem terminu ważności kuponu.

Więc jak ktoś zaryzykuje 50, czy 100 zł, może liczyć tylko na stratę ale jak już kwota jest większa, lub bardzo duża to dojdzie jeszcze niesmak, nieprzespane noce,wściekłość, i dodatkowo utrudniony kontakt z firmą.
Było obszerne forum na facebooku tam można było się sporo dowiedzieć - większość negatywne wypowiedzi - ale zniknęło...
patryszka121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 19:38   #978
emememsik
po prostu Em :)

Ale co w tym zapisie jest złego?
Stary 2011-11-20, 15:38   #979
Milennka03
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Znalazłam fajną stronkę z wytropionymi manipulacjami cenowymi, niektóre oferty tak faktycznie naciągniete że klient nieźle dopłaca do tzw "okazji"

http://www.wypatrzone.com/page/start

Są też godne uwagi oferty, niemniej portal skupia sie głównie na tych "lewych" ofertach
Sama zgłosiłam jedna "super" ofertę i czekam na akceptacje moderatora na jej umieszczenie, poniżej link do tej oferty z Citeam.

http://citeam.pl/?gclid=CODIsLe3xawCFQIm3god6C9m4A

Taki sam prawie a nawet większy szal/ komin można na Allegro kupić juz za niecałe 18 zł, Citeam wywindował cene z 69zł na 25zł Na Allegro za 69 zł to juz markowy można kupić ten z Citeam to no name... Wielka okazja... Dlatego- czytać , porównywać i badać faktyczne ceny by uniknąć ewentualnego rozczarowania

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2011-11-20 o 15:41
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:34   #980
lovebird
Zakorzenienie

Świetna stronka Mnie ostatnio zainteresował depilator laserowy za 699zł zamiast 1920zł. I nawet chciałam się skusić, dopóki nie sprawdziłam ceny na allegro - 800zł

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:36   #981
plywok
Zakorzenienie

dzisiaj na tvn style w programie zawody 24h było o zakupach grupowych. ogglądałam tylko fragment. było o ludziach - klientach, którzy robią afery i awantury bo nie mogą być od razu obsłużeni. ale po przerwie reklamowej mieli też mówić o przekrętach m.in,., że ceny są właśnie specjalnie podnoszone aby pokazać w kuponie odpowiedni rabat.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:28   #982
lovebird
Zakorzenienie

Tak, zawyżanie cen przed promocją/przeceną to norma, nie tylko na grouponie. Często się spotykałam z takimi sytuacjami, że coś kosztuje załóżmy 30zł, za tydzień przychodzę do sklepu, a tu -50% na cały asortyment i ta rzecz ma na metce znów cenę 30zł, a do tego przekreślone 60zł

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:48   #983
Milennka03
Zakorzenienie

Oglądałam Wypowiadali sie ludzie którzy mieli do czynienia z wyjątkowymi chamami- klientami, którzy uważali że skoro kupili kupon to wszystko i juz im sie należy, włącznie z egzekwowaniem swoich "praw" poprzez rękoczyny Tak że trzeba patrzeć z obu stron na zjawisko zakupów grupowych. Fakt są różne nieuczciwe oferty , podobnie jak ludzie bez kultury i totalnie roszczeniowi.
Ja skorzystałam już z wielu kuponów i jak na razie nie nacięłam sie nawet, choć mam mgliste wrażenie że w niektorych restauracjach porcje dla tych z kuponem są mniejsze niż dla tych "normalnych" klientów.

ps. kolejna "cudowna" oferta -za 35zł zamiast 83,90-za kalendarz. Na All można po mniejszej cenie kupić kalendarz z podobnymi parametrami oraz z tańszą przesyłką. I to 83,90 z księżyca chyba....
owszem na stronie firmy jest cena 83,90 ale aktualnie jest promocja i kosztuje 73,90 co i tak jest dużo zawyżoną ceną wg, mnie...

http://okazik.pl//prezenty/deal/35-z...ealny-na-preze
Stary 2011-11-21, 15:16   #984
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Znalazłam fajną stronkę z wytropionymi manipulacjami cenowymi, niektóre oferty tak faktycznie naciągniete że klient nieźle dopłaca do tzw "okazji"

http://www.wypatrzone.com/page/start
Wielkie dzięki za ten link. do tej pory na własną rękę sprawdzałam prawdziwość ofert na gruponowych portalach i wysyłałam do takich portali moje spostrzeżenia na co oni odpowiadali, że oczywiście dokładają starań, żeby ich oferty były 100% prawdziwe... Ciągle trzeba jednak używać własnej głowy. Nikt nie chce przecież stracić na wypuszczeniu kuponów...
Stary 2011-11-23, 22:35   #985
Milennka03
Zakorzenienie

Kolejna "oferta specjalna"
http://gruper.pl/x.php/1,10974/Polsk...p-Shop.pl.html

Maseczka pod oczy ( z maseczką ma niewiele wspólnego bo to po prostu płatki kolagenowe) 10 sztuk za 25 zł zamiast 54zł (?!!!!) Na Al ta sama "maseczka" sztuka 2zł, rachunek- 5zł taniej na Allegro niż Gruper
Ale osób kupujących nie brakuje

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2011-11-23 o 22:38
Stary 2011-11-25, 09:07   #986
Sif
Raczkowanie

Kupuję czasem coś na grouponie albo gruperze i nacięłam się może ze 2 razy. Pierwszy raz - to peeling kawitacyjny + masaż twarzy + maska, w salonie na warszawskim Bemowie. Zabieg miał trwać godzinę, a trwał połowę tego, w dodatku był zrobiony niedbale. Poza tym jak zajrzałam do ich cennika, to cena regularna za taki pakiet była taka sama, jaką ja zapłaciłam na grouponie (czyli po rzekomej zniżce ). Drugi raz dotyczył też pewnego salonu na Bemowie i pakietu manicure + pedicure spa - wykonanie bez zarzutu, ale sposób bycia, wypowiedzi i dobór słów (w tym większość tzw. niecenzuralnych ) pani, która to wykonywała dosłownie mnie zatkały i naprawdę nie wiedziałam jak z nią rozmawiać
Za to miałam bardzo pozytywne doświadczenia z paroma innymi ofertami
Więc nie ma reguły, ale tak jak mówicie - przed zakupem lepiej sprawdzić regularne ceny, porównać z innymi miejscami oferującymi daną usługę czy przedmiot, poszukać opinii itd. Poza tym ja jak widzę, że daną ofertę kupiło kilkaset osób, to jeśli chodzi tu o jakąś usługę stacjonarną (czyli nie sprzedaż internetowa), to daję sobie spokój
Sif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 11:34   #987
Dotka90
Zakorzenienie

Polecam obejrzeć: http://tvnplayer.pl/programy-online/...0E12,4650.html

To ten program, o którym pisałyście. Właśnie mowa o zakupach grupowych i o tym jak to się dzieje, że my kupujemy coś 'jak za darmo, a firma na nas zarabia.
I o tym jak łatwo oszukać klienta, własnie najłatwiej oszukać na jedzeniu, zabiegach kosmetycznych, fryzjerze itp.

My z TŻtem kupiliśmy na którymś z portali kupon na grę w squasha. I wszystko było ok, wszystko jak w umowie: godzina gry, rakietki, piłeczka. Duża szatnia, prysznice, czysto, ładnie, klub na wysokim poziomie.

Na gruponie kupiłam kupon zniżkowy na herbatę ze sklepu czasnaherbatę.pl - wszystko w porządku, jak w umowie.

Kupiłam też ostatnio z koleżanką karnet na fitness, ale idziemy dopiero w środę, więc nie mogę się jeszcze wypowiedzieć.

Z niewykorzystanych, to jeszcze mamy z TŻtem kupiony wyjazd w góry (Beskid Sądecki), ale jedziemy dopiero w styczniu. Nie było problemu z rezerwacją terminu.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2011-11-25 o 11:36
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 16:18   #988
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Witam Was Kochane, jestem poczatkuja ca w tego typu zakupach. Wypatrzyłam sobie taką ofertę :http://citeam.pl/oferty/cala-polska/...-i-cieple-buty
i mam pytanie. Kupon kosztuje 5 zł i pisze, że zniżka to 93%. Jesli buty kosztują np 600 zł to zaplace za nie 42 zł?? + 5 zł za kupon ?
Nie bardzo rozumiem tą polityke, moze mi ktos wyjasnic, prosze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693962
BigGirlsDontCry2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 17:06   #989
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BigGirlsDontCry2 Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane, jestem poczatkuja ca w tego typu zakupach. Wypatrzyłam sobie taką ofertę :http://citeam.pl/oferty/cala-polska/...-i-cieple-buty
i mam pytanie. Kupon kosztuje 5 zł i pisze, że zniżka to 93%. Jesli buty kosztują np 600 zł to zaplace za nie 42 zł?? + 5 zł za kupon ?
Nie bardzo rozumiem tą polityke, moze mi ktos wyjasnic, prosze
źle zrozumiałaś.

kupon daję znizkę 93% ale na kupon o wartości 70złotych.
tzn Ty płacisz 5 złotych i masz do wykorzystania w zamian 70 zł.

Kwotę pozostałą po odliczeniu kuponu należy dopłacić,

więc jeśli buty kosztują 600 zł to odejmujesz te "kupione" 70 złotych i wychodzi 530 plus 5 złoty za kupon.

mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 18:46   #990
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
Wchodzisz na portal na którym kupiłaś kupon. Szukasz maila do działu Obsługi Klienta.
Z konta mailowego, z którego rejestrowałaś się na tym portalu piszesz im: bardzo proszę o zwrot pieniędzy za kupon (tu możesz podać jego numer) ponieważ nie będę mogła go zrealizować.

I tyle. Do 14 dni pieniądze wrócą na konto, z którego poszła wpłata. Tydzień temu poprosiłam o zwrot 699 zł za które w kwietniu(!) kupiłam kupon na prawo jazdy. Zapytali się, czy na pewno i czy nie chcę tych pieniądze włożyć na jakieś tam grouponowe konto. Gdy powiedziałam, że na pewno chcę zwrot, to po 3 dniach miałam pieniądze z powrotem na koncie.

Powodzenia.
Chciałam tak zrobić z cupponem to mi napisali, że zwracać można do 10 dni od zakupu a potem to tylke ewentualnie zgoda sprzedawcy, bo oni już rozliczyli kasę. No i przepadnie mi bon na fryzjera, bo jest do jutra a ja mam urwanie głowy w pracy i mi wyleciało to zupełnie:/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości