![]() |
#4681 |
Konto usunięte
|
Dot.: Guerlain-kolorówka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;15011892]Jesli chodzi o pedzel to polecam wysuwnay do pudru z Sephory. Ostatnio sobie nawet drugi zakupilam.
Ja zparzestalam uzywania Pasteli, bo mam z nimi problem. Otoz pylek nie daje bialego efektu tylko lekko rozswietlajacy z lekko rozowa poswiata. Nie wiem dlaczego, ale w pylku przewazaja rozowosci (nawet po ulozeniu bieli na samo dno ![]() ![]() ![]() ja z tego powodu pozbyłam się pasteli, dawały poświatę perłową, głównie różowo-fioletową.. ![]() ![]() a co do pędzla, używam sephorowego kabuki ![]()
#4683 |
Zakorzenienie
|
Rozowa? Hmmm... moze to zalezy od cery? Bo ja sie robie sniezno biala... bez rozu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Prosze Summer stones
#4685 |
Konto usunięte
|
Tak patrze i patrze i ja chce summer stonesy na lato
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Kici kici miau miau
|
dobrze ze sie zalapalam jak jeszcze byly w Nordstromie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() dziękować ![]() bardzo polubiłam ![]() do dziewczyn czyhających na motyle: jak coś znajdziecie to piszcie bo chetnie podepnę się pod zamówienie... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
A nie chcesz sie ich pozbyc ;>?
#4689 |
Kici kici miau miau
|
nie
![]() ![]() ale chyba sie nie da Edytowane przez ranka Czas edycji: 2009-10-31 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Twoim przypadku zapas to konieczność, zwłaszcza że nie mozesz już żyć bez pasteli ![]() Aha, ja nie mam pyłku na dole, jakim cudem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Nooo zapas musze zrobic. Narazie kupie jedno opakowanie a potem pewnie drugie. Musze je miec bo są cudne dla mojej cery... no i od razu musze kupic wlasnie jakis bardzo miekki pedzel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, a do meteorytków( Beige Chic, Mythic, Pink Fresh) używacie tego różowego pędzelka specjalnie do meteorytków? Bo ja też mam jakiś zwykły , dość twardy i nie chcę, zdeprawować nim swoich kuleczek ani, żeby zniknęły mi w ekspresowym tempie jak u Immolation
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a może któraś porównać beige chic kulkowe z beige lumineux prasowanymi?
![]() Bo lecą do mnie prasowane ale tak sie jeszcze czaje na te kuleczki, one są takie piekne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli teoretycznie rzecz biorąc powinien wystarczyć tylko prasowaniec ![]() A może prasowaniec w innymi kolorze, coś na policzki, na kości policzkowe ![]() Kombinuje jak mogę żeby coś zamówić, ale mam praktycznie wszystkie potrzebne rzeczy ;D a taki np. korektor nie jest taki piekny jak puder ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musiałam się trochę nagimnastykować, żeby mieszały się różne kolory i wtedy tego nie było szkoda, że nie pokazali w tej kolekcji wiosennej mazideł do ust ![]()
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Novotna, pamiętaj o obiecanych swatchach, choć wtedy to już chyba kompletnie zginę z kretesem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4701 |
Wtajemniczenie
|
Kochane pozwólcie że podzielę się z Wami swoją radością. Mam Imperiale. Wybrałam się wczoraj do Sephory, zastanawiałam się nad kupnem Mythic albo właśnie Imperiale. Mythic pobieliły moją twarz, a wręcz stała się trochę sina i wyglądałam niezdrowo. Natomiast Imperiale pokryły me lico delikatną poświatą, wygładziły rysy i nadały buzi szlachetności
![]() ![]()
![]() |
#4702 |
Raczkowanie
|
Witam Was, w tym wątku chyba jeszcze nie pisałam, ale czytam od jakiegoś czasu. Dzieki Wam mam już pastele, motyle i imperiale. Strach myśleć co jeszcze kupie jak poczytam ten watek dłużej
![]() Czy mogłybyście porównać efekt jaki dają Mythic w kulkach, Mythic prasowane (compact powder) i Mythic Parfait prasowane (illuminating powder)? Używam wersji w kulkach (bez tych różowych - mój KWC!), ale chciałabym kupić którąś z wersji prasowanych. Po testach w perfumerii wydaje mi się że kompaktowy Mythic może być dla mnie zbyt różowy (no i ta cena ![]() Możecie coś podpowiedzieć...? Kusi mnie też podkład Parure Pearly White, ale nie wiem czy zdecydować się na odcień 01 czy 02. Używałyście któregoś z nich? One są w ogóle dostępne w Polsce, czy to seria tylko na rynek azjatycki? Czy rzeczywiście czyni takie cuda jak obiecuje Guerlain? Edytowane przez laurie77 Czas edycji: 2009-10-31 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
To moj zupelnie pierwszy wpis na forum, ale watek guerlainowski sledze z zapartym tchem juz od jakiegos czasu.
Bedac pod wplywem, zakupilam sobie moje pierwsze meteorki - prasowance nacre des mers i dolaczam do zachwytow. Moze z czasem zakupie tez kulki, ale na razie musze sie z meteorkami dobrze oswoic. Ciagnie mnie tez do szminki - z okazji zakupu zostalam ladnie pomalowana i usta po kiss kiss byly na prawde miekkie i delikatne (mam olbrzmi problem z przesuszaniem), tylko czy one musza byc TAK DROGIE? Mam pytanie. Z tego co wyczytalam do tej pory, dziewczyny jestescie zdecydowanymi zwolenniczkami pedzli. Sama zawsze uzywalam puszkow (sic!) dolaczonych do roznego typu prasowancow. Na chwile obecna do moich meteorkow tez uzywam puszka. Mam jednak wrazenie ze moze sie od tego szybciej zuzywac?! Mysle wiec intensywnie nad zakupem pedzla, ale w kraju w ktorym przyszlo mi zyc nie ma sefory ani douglasa, wiec zrobilam wstepna selekcje. Czy ktoras z was uzywala pedzla do pudru/bronzera z Body Shopu, Macowski pedzel do pudru i moj absolutny faworyt wiec jestem nabardziej ciekawa opinii Dior pedzel do podkladu (sciety z gory) |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak proponuję pędzel, bo to dzięki niemu można uzyskać "wielowymiarowość" ![]()
![]() |
#4705 |
PIP.
|
Ale Anamoe ma prasowanca
![]() Nie wiem czy zużywa się przez to jakos inaczej. Ja nakładam miękkim pędzlem go. Mysle, ze dior do podkładu będzie za twardy, podrapie puder i zrobi maskę. Bronzerowe pędzlem też zwykle za twarde są, ale to zależy. Ja bardzo lubię LHK EDMu oraz pedzle do różu. Nawet te 2 bardziej, bo pozwalają na nabieranie pudru tylko z 1 części i łatwiej się modeluje twarz dzięki temu. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Laurie77, wiele dziewczyn tu poleca illuminating mythic. Choć mi się wydaje, ze on nie na cała twarz, a do rozswietlenia tylko się nadaje - daje efekt wyraźniejszy niż kulki. Co do wersji voyage, to dla mnie za rozowa nie jest (testy w sephorze), a np prasowane imperiale są. Ale to b indywidualną sprawa ![]()
Edytowane przez ilios Czas edycji: 2009-11-01 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc na dobry początek możesz używać, a z czasem sama będziesz wiedziała czego oczekujesz i jaki pędzel będzie lepszy - bardziej sztywny czy mięciutki
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Ach, przepraszam, przeoczyłam
![]() W takim razie koniecznie pędzel, puszek jest niehigieniczny, to jedno wielkie siedlisko bakterii i rozprowadzanie ich po twarzy mi się nie widzi ![]() ![]()
#4708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście szok że tak dużo Ci ubyło, moje praktycznie nie ubywają, tylko ja też używam kilku odcieni na zmianę.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak jest stosunkowo niedużo kulek - Beige Chic to przechylam pudełeczko tak żeby z jednej strony widac bylo dno, a jak jest więcej kulek (Pastele, Imperiale) to przesypuję część kulek to czystego opakowania po pudrze sypkim, szczelnie zakręcam i przechowuję na później, a w opakowaniu mam luz i spokojnie zbieram pyłek ![]() dodatkowo mam czyste (niemiziane) kuleczki na dosypywanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie, żeby kulki nie były pudrem stacjonarnym ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.