|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
ale bez przerwy wymyślają jakieś nowe produkty, które mają nam pomóc, ułatwić życie, upiększyć i inne takie, a w rezultacie tracimy zdrowie i urodę tylko jakim kosztem swoją drogą, papierosy przez lata też nie były uważane za szkodliwe... może kiedyś na każdym solarium/ prostownicy / farbie do włosów też będzie nalepka: "Minister Zdrowia ostrzega..." ![]() wiem, że wpadam tu w apokaliptyczne tony ale naprawdę już jestem mocno poirytowana faktem, że można mnie uznać za okaz zdrowia a mimo to włosów mniej i mniej...
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a nie dobra konsumentów. Wciśnięto nas w ramy jakiś dziwnych i niezdrowych norm (a kto ma je prawo ustalać?), więc dalej - przypiekajmy się na 'rożnie', 'prasujmy' piękne włosy i, jakby mało im było, kolorujmy je chemią, a za wszystko płaćmy jeszcze i płaćmy i łysiejmy,a dlaczego nie - dajmy zarobić producentom![]() Bez wątpienia ta cywilizacja to dzieło szatana. Dobra, dobra, filozofią zapachniało . Mamy rozum-korzystajmy z niego |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, zorientuję się w temacie. Miłego 'basenowania' życzę.
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Ale u nas cisza
. Czyżby wszystkim włoski przestały wypadać![]() To byłoby wyśmienicie Pozdrowionka
|
|
|
|
#2857 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja po moim ostatnim wstrząsającym odkryciu (215 włosów "wypadniętych" podczas mycia) zaczęłam łykać Vitapil mimo że mi niedobrze po wszelkich suplementach... więc łykam na noc i jakoś się kulam ![]() no i kończy mi się dermena, która nie pomogła nic a nic i się zastanawiam co teraz kupić może neril? jakieś radicale? inne takie? dermena miała być najlepsza a tu takie rozczarowanie |
|
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
A ja już nie wierze w te wszystkie specyfiki....moze one i działają na zniszczone wlosy albo wypadanie troszke wieksze niż dzienny limit stu włosów....ale takie wypadanie konkretne to chyba jest spowodowane poprostu genami....ja juz 3 raz w ciagu 2 lat przezywam ostre wypadanie, ktore trwa ok 3 miesiace i zanika....ostatnie wypadanie bylo masakryczne....az plakalam ze bede lysa i prawie bylam....ale tylko nad skroniami i na czubku glowy czyli jak u facetow (ot!! geny!! ) przeszlo...i po ok roku znow to samo
wloski zdayly odrasnac (dobrze ze odrastaja ) teraz maja juz ok15 cm i tworzą "podfryzurę" hahah uzywalam mnostwo srodkow tabletek specyfikow najrozniejszych i misktur!! czego to ja na glowie nie mialam ale w desperacji...TONąCY BRZYTWY SIE CHWYTA i nie zauwazylam kiedy przestaly nagle wypadac....a wlasnie niedawno zauwazylam znow zwiekszona ilosc wypadajacych wlosow...ale na szczescie nie az tak bardzo jak wtedy....w konkluzji...tak juz niekotre mamy ze wlosy po prostu wypadaja co jakis czas i nic nie mozna zaradzic...tak jak mi dermatolog powiedzial...bujnych wlosow nie bede miala nigdy....pozostalo mi obcinac na krotko za kazdym razem jak mi na maxa wypadna
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) lat miałam cudne włosy, a było ich tak dużo, że nawet żartowałam, że byłoby fajnie mieć mniej, a dziedzicznie nie jestem obciążona...Wydaje mi się , że ewidentnie piszemy na forum szukając przyczyny bowiem każda z nas zdaje sobie sprawę z zajścia jakiegoś powodu/zmian - typu - nie wypadały - zaczęły albo stres zadziałał, a nie było go w takim aż stopnio, itp. Uważasz, że u Ciebie to geny? Zapewne tak, ale powiedz - jak to zmienić?
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
wiesz...ja nigdy nie mialam problemow z wlosami...ladne grube i dlugie...od jakiegos czasu hmm chyba od dwoch lat co jakis czas mi wypadaja a dermatologa wyrok to geny, mimo ze u mnie nikt nie ma w rodzinie czegos takiego jak lysienie lub u kobiet silne wypadanie...ale uwierzylam mu, bo rzeczywisice miejsac wypadania na to wskazuja....a jak to zmienic? chyba nie ma sposobu...widzimy facetow łysych a i kobiety są ktore piszą o sztuce wiązania chusteczek...mam nadzieje ze mnie to nigdy nie spotka
czego i wam zycze....no i cierpliwosci ....
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No i nie pomógł tylko tyle, że nie mogę łykać niczego na pusty żołądek. Za Waszą 'namową' przerzuciłam się na naturals i zobaczymy co się wydarzy ![]() Powodzenia życzę! |
|
|
|
|
#2862 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ale o tym że będę łysa to jakoś nie przypominam sobie żebym marzyła ![]() Cytat:
vitapil łykałam 2 lata temu w konfiguracji właśnie z nerilem (szampon + tonik) i pamiętam, że pomogło no i wtedy te co się zniszczyły to po prostu wypadły i może dlatego łysienie się skończyło, a teraz to nie wiem ![]() no ale co mi zależy spróbować...
|
||
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
benito_mruffkolini - wiesz, gdybym kiedyś wiedziała ile mi się włosów ostanie, to nigdy bym nawet nie pomyślała, że byłoby lepiej mieć ich mniej
![]() Trzymaj się i głowa do góry - damy radę
|
|
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i stalo sie...a teraz marze o wlosach jakie mialam kiedys, tylko ze to marzenia scietej glowy |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nigdy nie mialam gestych ani grubych wlosow i zawsze marzylam zeby takie miec... a tak sie nigdy nie stalo, wylinialam jeszcze bardziej...
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie poddam się! Zawalczymy.Może kojarzycie jak swego czasu wypytywałam czy produkty Subrina wysuszają włosy? Otóż znam już odpowiedź na to pytanie - dla przestrogi - WYSUSZAJĄ ![]() Dość, że posiadam mało włosków, to jeszcze sianokosy mam sobie fundować O, nie
|
|
|
|
|
#2867 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
) żeśmy marudziły na nasze bujne grzywy to teraz nas pokarało tym linieniem ale, ale... byle jaki urok czy tam fatum przecież nas nie złamie Cytat:
może dlatego, że one są na ziołach, a kosmita77 wspominała kiedyś, że zioła wysuszają ps. a działa coś ta Subrina? i gdzie udało Ci się ją kupić? bo ja sie waham nadal nad tym Nerilem, przyznam, że już dawno bym kupiła gdyby nie ten koszmarny kartoflany zapach |
|||
|
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2869 |
|
Raczkowanie
|
Subrina ma chmiel i na tym bazuje ale mozna znależć inne produkty z nim w składzie, a bez szkodliwego alcohol denat np. szampon barwa tatro-chmielowy(łac. humulus lupulus
))
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
Ja już wiem co u mnie powoduje łysienie
U mnie wygląda to tak: Mniej więcej po tygodniu od stresu zaczyna się lekko zwiększone wypadanie włosów ... potem z każdym dniem coraz więcej i więcej aż do pewnego maksimum które jest średnio 23 dnia od stresu (wtedy tracę około 500 włosów podczas mycia ). Potem już wypada coraz mniej do pewnego poziomu 100 włosów podczas mycia poniżej którego jeszcze nie zeszłam . .. i tak jest do kolejnego stresu ![]() Z moich obserwacji wynika, że wszystkie te włosy które pod wpływem stresu przeszły w fazę zaniku (czy jakoś tak) będą wypadać po upływie tygodnia, systematycznie przez około 26 dni, z tym że maksimum przypada w połowie tego okresu, stąd wniosek że średni okres od momentu stresu do utraty maksymalnej ilości włosów to 23 dni. Warto wspomnieć że przez ten okres wzmożonego (w moim przypadku katastrofalnego ) wypadania włosów nie działa na mnie nic, mogę się szprycować tabletami, wcierać cuda itp .. mimo to NIC nie działaNie mówię że wcierki i tabletki nie mają sensu bo MAJĄ BARDZO DUŻY ... przecież na miejsce straconych włosów MUSZĄ wyrosnąć nowe ... więc to im w tym pomoże .. i wam życzę tego samego
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Aha uprzedzam pytania i podziw skąd u mnie taki zapał
Odpowiem że jestem naukowcem (w dodatku chemikiem) i badania to u mnie chleb powszedni , pomyślałam ze pobadam też i siebie tak dla odmiany
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
levante
Niestety zdecydowana większość szamponów tzw na wypadanie robi z włosów sieczkę a przetłuszcza skórę głowy . Są one tak zestawione aby m.in. wyregulować proces złuszczania naskórka - niestety trochę czasu (ok miesiąca) zajmuje aby skóra i włosy się do tego przyzwyczaiły . W tym czasie dobrze jest stosować jedyną znaną mi skuteczną nawilżającą kurację - z siemienia lnianego - przygotowaną maseczkę można nakładać zarówno przed myciem jaki po -zamiast odżywki czy balsamu do spłukiwania. Oj, gdybyś widziała moje włosy po zastosowaniu szamponu Kerastase Bain Riche za ponad 70 zł ! Czubaka z gwiezdnych wojen ! Edytowane przez agocz Czas edycji: 2007-07-05 o 23:08 |
|
|
|
#2874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis znowu sie zalamalam...Juz widzialam taki postep z moimi wloskami..Wypadalo mi najwyzej 20 dziennie a ostatnio znowu taki dramat..Dzis podczas mycia wypdl mi caly klab..jakies 50 wlosow
.Poza tym jak czesze to zawsze cos zostaje.Nie wiem dlaczego tak jest-przez jakis czas cos mi pomaga a potem znowu taki pogrom! ![]() A probowalam juz prawie wszystkiego...
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
analizowanie samej siebie bardzoooo mi się podoba , jak sugeruje (na pewno w dobrej wierze) neissi. Skoro specjaliści - myślę o lekarzach - nie zawsze są w stanie nas poprawnie zdiagnozować, to my potrafimy to najlepiej - bo znamy siebie najlepiej .Powodzenia w walce ze stresem . U mnie powodem on nie jest; zawsze byłam nadwrażliwa , a wielkiej czuprynie, to nie wadziło ...
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://vena-vita.pl/produkty,nazwa,subrina Jednak, w związku z perspektywą 'sianokosów', szukam już czegoś innego. A cenne info o Subrinie zawdzięczam Maybebaby,której posty wykopałam na forum i poradziłam się jej, a ona była tak miła i odpisała mi A tak w ogóle wyobraźcie sobie - jak komicznie wygląda wyliniała resztka loków, która nie dostaje dawki nawilżenia, a jest traktowana czymś co przesusza ![]() ![]() . A obiecuję, że jak mi włosy odrosną (marzenie |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dziękuję jeszcze raz za poradę . Znalazłaś coś oprócz tego szamponu barwa tataro-chmielowego, na bazie owego chmielu, ale bez alcophol denat![]() Poszukuję jakiś ampułek albo lotionów. Ja i tak przy drugim myciu muszę użyć szampon nawilżający albo typowy dla loków. A Ty jak sobie dajesz radę z puszeniem oprócz wypadania rzecz jasna? Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-07-06 o 14:09 |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się co lepsze- 'ładne', nawilżone loki, ale z pustymi przerwami pomiędzy![]() Tragedia. A dla kobiety ilość i kondycja włosów jest przecież taka ważna Jutro robię len Twojej receptury |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

.... nikt się nie przejmował że wygląda tak a nie inaczej ... poza tym kiedyś nasze babcie to nosiły piękne grube i długie warkocze (taki warkocz nazywano kosą) .... ahhh.. tak bym chciała taki mieć... 

z drugiej strony jakie życie było łatwiejsze jak nie było żadnych prostownic, solariów, farb do włosów... ludzi sobie byli jacy byli, przynajmniej nie łysieli
, a nie dobra konsumentów. Wciśnięto nas w ramy jakiś dziwnych i niezdrowych norm (a kto ma je prawo ustalać?), więc dalej - przypiekajmy się na 'rożnie', 'prasujmy' piękne włosy i, jakby mało im było, kolorujmy je chemią, a za wszystko płaćmy jeszcze i płaćmy i łysiejmy,a dlaczego nie - dajmy zarobić producentom
. Mamy rozum-korzystajmy z niego
- jest preparat homeopatyczny na wypadanie Thallium - 47 DagoMed (wypadanie wł., przedwczesne łysienie związane z przeżyciami psychicznymi i wyczerpaniem nerwowym, łysienie plackowate i inne, łojotok, łupież ) . Niestety nie wiem jaka jest skuteczność - nie wiem czy ta polska firma przy produkcji trzyma się tych wszystkich "czary-mary" podobno koniecznych przy produkcji leków homeopatycznych (jak np uznany BOIRON). Kiedyś chyba na kafetrii był cały wątek poświęcony leczeniu wypadania tą metodą, ale nie mogę go teraz odszukać . W każdym razie w moim otoczeniu nikomu homeopatia nie zaszkodziła, a wręcz przeciwnie.....
, zorientuję się w temacie. Miłego 'basenowania'

ale w desperacji...TONąCY BRZYTWY SIE CHWYTA
) lat miałam cudne włosy, a było ich tak dużo, że nawet żartowałam, że byłoby fajnie mieć mniej, a dziedzicznie nie jestem obciążona...

A probowalam juz prawie wszystkiego...