![]() |
#571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrapowe, tkane i inne kombinacje biżuteryjne
Pierwsze wrapki niesamowite, eleganckie, ale jednoćżeśnie nie przesadzone i lekkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
www.dulcedo.pl
|
Warpowe kolce piękne nic dodać nic ująć. Taki w nich czuć Marakesz
![]()
![]() |
#573 |
Rozeznanie
|
Agatko a powiedź mi czy w jasnych minerałach nie masz obaw, że oksyda wejdzie pod kamień i będzie to brzydko wyglądało? Ja kiedyś próbowałam tak zamoczyć aby oksyda nie dostała sie pod kamień ale mi się nie udało. Teraz staram sie wczesniej oksydować drut ale to trochę uciążliwe. Jak sobie z tym radzisz? Masz jakiś sposób??
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Jeśli robię jakieś kolczyki z kryształem górskim i je oksyduję i nie chcę żeby drucik w środku był ciemny, bo w tym kamieniu to niestety najlepiej widać, to smaruję srebro bezpośrednio oksydą za pomocą pędzelka. A w reszcie jakoś mi nie przeszkadza.
![]() |
#575 |
Rozeznanie
|
Piękne wrapowane i lutowane tak precyzyjnie. jak ci się to udaje?
miejsce złączenia jest takie ładne Mnie się zawsze zrobi jakaś klucha. Twoje prace obserwuje od dawna, i muszę powiedzieć,że jesteś pierwszą osobą, dzięki której zainteresowałam się metoda wire-wrapping. Dziękuję również za wskazówki których udzielałaś kiedys na innym forum, stanowiły one podstawy mojej nauki i pasji.Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Wtajemniczenie
|
Jak już pozbierałam szczękę z podłogi i oczy z rogów... to wrzucam komenta... te co poniżej zalinkowałam "wpadły mi w oko", reszta też śliczna.
Ten wisior I to niebieskie cudo i to też i te kolce Ten też boski słodziutki pierścień motylek hm… ślicznusie a te mniamuśne a te specjalnie dla Lidii ![]() te są rewelacyjne te z częściową oksydą robione sztyfty? I te z granatami rewelacyjne J WOW wisior WOW i ten też WOW i ten rozmarzone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#577 |
Zadomowienie
|
Ja kiedy tylko moge przegladam sobie Wasze watki - "poznaje" Was i Wasza tworczosc...w koncu dotarlam i do Ciebie Ggagatko.
Piekne sa Twoje prace - tak ogolnie....a ostatnie wrapki w kstalcie kół - zachwycajace - dla mnie wykonane mistrzowsko, takie delikatne, misterne i dopracowane...boskie po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawet nie wiem, które mi się podobają najbardziej, bo jest ich takie mnóstwo. Jak Ty to robisz????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Zadomowienie
|
pierwsze z osttniego wrzutu sa cudowne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
ewasko, Killa Ree, poppppy, 101Milka, lookrecya
![]() Dziękuję eam dziewczyny serdecznie. Na prawdę niesamowicie miło czyta się Wasze słowa ![]() Cytat:
Na razie nic nie pokazuję, bo nie mam aparatu, a poza tym siedzę w Krakowie i powinnam się uczyć i zdawać egzaminy a nie myśleć o kolcach ;P Ale są gotowe, tylko obfocić ![]()
![]() |
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
jejku no cudeńka
![]() powiedz- sprzedajesz? ;> masz swoje allegro albo cos gdzie mozna nabyć te Twoje śliczności? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Nic nie napiszę. Bo zazdroszczę
![]() ![]() Ty wiesz, że mi się bardzo podobają Twoje bizutki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubię śledzić wątki z pracami biżuteryjnymi od samego początku, bo wtedy widać jak dany artysta sie rozwijał, przez jakie etapy przechodził, czego po drodze próbował i powiem Ci, że u Ciebie z każdą stroną coraz bardziej zapierało mi dech... co jedne kolczyki to lepsze!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Rozeznanie
|
kolejny piękny wąteczek z wrapowymi cudeńkami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Zadomowienie
|
Ech jakie cuda ty tworzysz, jakbyś bliżej mnie mieszkała to bym cię poprosiła o zrobienie jednej pary kolczyków dla mnie, bo szukam szukam i nigdzie nie mogę znaleźć a sama nie potrafię zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#587 |
Wtajemniczenie
|
A ktoś może mnie oświecić, czemu dopiero teraz tu dotarłam? Ggagatko, cudeńka wychodzą spod twoich łapek. Wszystko jest takie delikatne i niepowtarzalne. Ostatnie wrapowane kolczyki są przeboskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Dzięki viktorej za miłe słowa
![]() Dawno nic nie pokazywałam, więc czas to zmienić. Przepraszam, ale przeklejam tekst z bloga, bo nie chce mi sie powtarzać tego samego ;P Pierwsze kolczyki zrobione już miesiąc temu dla mamy na urodziny. Mama ma pewien ulubiony rodzaj kolczyków, miała już dwa komplety, ale za każdym razem gubiła pojedyńczy kolczyk. Dlatego stwierdziłam że spróbuję jej zrobić parę w podobnej formie. Kolczyki mają ok 3cm wysokości (z elementem do zawieszenia), są wykonane ze srebra i zlutowane. Namęczyłam się nieźle przy tym lutowaniu, bo musiałam pracować z mega olbrzymim palnikiem taty, który ma płomień na 2cm i na dodatek trudno znaleźć w nim ten najgorętszy punkt, a gdy płomień kierowałam w dół, to on sie zaginał do góry ![]() Chociaż ja nie jestem z nich za bardzo zadowolona (przez ten lut co się nie chciał słuchać), to mamie sie bardzo spodobały i trudno mi było je jej odebrać żeby zrobic zdjęcie, bo oczywiście od razu je założyła i nie chciała zdejmować. Drugie kolczyki zostały zrobione też na prezent, ale dla dziewczyny brata. Przepraszam za zdjęcia, ale pierwsze robione na szybko wieczorem przy sztucznym świetle, a drugie robione przez brata bo sama już nie zdążyłam :/
![]() |
#589 |
Rozeznanie
|
Gagatko, wcale się nie dziwię, że Twoja Mama zakochała się w tej parze. Wierzę, że trudno było ją zrobić, ale Twoje nerwy nie poszły na marne, bo jest bardzo udana, naprawdę piękna. Żadnych dodatkowych ozdób, ani jednego kamyczka, samo srebro, a efekt zachwyca! Mam nadzieję, że uda Ci się organizować ten aparat i będziesz zaskakiwać w dalszym ciągu
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
Oj, zakochalam się już w tych pierwszych, gdy zobaczyłam je na blogu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Rozeznanie
|
Kolczyki dla mamy są W S P A N I A Ł E i cudne, w ogóle nie widać w nich okupienia pracy nerwami, wyglądają idealnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Raczkowanie
|
Ggagatko pierwsze kolczyki sa przecudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam lutowane kolczyki, trochę przy nich posiedziałaś... drugie kolce za to mają ciekawe zawijasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze to normalnie
![]() ![]()
![]() |
#596 |
Rozeznanie
|
Piękne. Pierwsze to klasyczny wzór, kiedyś były takie popularne ze złota, no ale żeby zrobić coś takiego samemu i ręcznie to ja Cie przepraszam. Wcale się nie dziwię ,że Mama taka zadowolona. Drugie też bardzo mi się podobają, a jaka średnica koła?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ślicznie za mile slowa
![]()
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Och ! Niebiesiutkie są cudne
![]()
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
pięknie Ci wyszły te zlutowane! ja jakoś nie mogę opanować swojego palnika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Dzisiaj wrzucam kolejne trzy prace. 1. Kolczyki z kaskadą nieregularnych oliwinów. Oksydowane. 2. Oksydowane srebro + krople karneolu 3. wyplatane onyksami i jadeitem? Nie pamiętam co to był za kamień
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.