|
|
#1201 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Cytat:
co wogóle się stało, a co tylko się wydawało głównemu bohaterowi Do tego przejmujące zakończenie
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
ja od siebie mogę polecić "Lustra" - nie jest mega straszny, fabuła może trochę momentami naciągana, ale dobra gra aktorska i po obejrzeniu filmu utrzymujące się zaniepokojenie, gdy spoglądamy w lustro , musi świadczyć o "pozytywnym" oddziaływaniu filmu
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Z horrorów- nie tyle straszny co te stworki są wstrętne, obleśne itp. - wszystkie części "Zły skręt" ("Wrong turn" jak dobrze pamiętam).
Z thrillerów- "Matrys- skazani na strach" i "Dziewczyna z sąsiedztwa".
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tylko częśc pierwsza, bo dwójka to już dno totalne
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Martyrys-skazanie na strach.. Dla mnie nudny, brutalny tez nie byl( pomimo tego, ze duzo osób tak uwaza), a juz o strachu tu nie ma mowy . Nie wiem do jakiej kategorii sie nadaje najlepiej ale to na pewno nie horror.. Zawiodla sie starsznie-- usypiałam na nim, wiec gdyby nie kawusia i ciacha to zasnelabym...
edit: dzis w planach jeszcze Paranormal Activity i tu na 1000005 bede na maxa sie bac
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2011-09-10 o 16:36 |
|
|
|
#1209 |
|
Przyczajenie
|
Oglądałem dziewczyna z sąsiedztwa i muszę przyznać że nie podobał mi się pod żadnym względem bo takiej patologii w rodzinie nigdy jeszcze nie widziałem i żałuję że obejrzałem ten film
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Za to filmy tego typu co zły skręt mnie kręcą obejrzałem wszystkie części i zrobiły na mnie duże wrażenie choć 2 może trochę zbyt brutalna. Lubie tego typu filmy ponieważ główną rolę grają nastolatkowie którzy giną po kolei i właśnie najbardziej ciekawi mnie to kto przeżyję na koniec filmu jest to dla mnie zagadka i dlatego też filmy tego typu mnie ciekawią jest więcej takich filmów (Oszukać przeznaczenie wszystkie części, koszmar minionego lata czy teksańska masakra) jednak problem w tym że obejrzałem już wszystkie wymienione przeze mnie filmy które mnie ciekawią i tak na prawde nie mam już co oglądać w necie więc chciałem się zapytać na forum CZY KTOŚ ZNA JAKIEŚ THRILLERY BĄDŹ HORRORY W KTÓRYCH GŁÓWNĄ ROLĘ GRAJĄ NASTOLATKOWIE oczywiście pomijając wszystkie wymienione przeze mnie wcześniej filmy. |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Cry Wolf" mi przychodzi do głowy. I z całego serce polecam też serię "Fritt Vilt", trzy części ma (z młodymi ludźmi w rolach głównych).
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cry wolf właśnie http://www.filmweb.pl/film/L%C4%99k-2006-298552 Lęk [shrooms] http://www.filmweb.pl/film/Zakonnica-2005-164648 Zakonnica nie pamiętam Twojej wczesniejszej listy, wiec nie moge zweryfikować moich propozycji, z tymi, ktore juz ogladales, wybacz
|
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I oczywiscie zostawili sobie furtke do nastepnej czesci (koncowka filmu).Cytat:
A zly skret to banda potworkow latajacych po lesie. Choc nie powiem troche straszy ten film. Oblesni sa bleee.
|
|
#1213 | |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim za podanie propozycji filmów na pewno skorzystam i obejrzę sobie kilka tym bardziej że mają niezłe oceny na filmwebie
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale każdy woli co innego .
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1Mac2rptbQ4 a ja właśnie ściagneełam The R oommate. Obejrze siobie jutro rano może
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mi się to skojarzyło z Paranormal Activity |
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
albo Paranormal Entity
![]() obejrzałam Te Roommate - calkiem fajny, troche w stylistyc e mlodziezowej, ale wciaga, milo sie oglada ![]() a teraz sciagam sobie to http://www.filmweb.pl/film/Tunnel%2C+The-2011-608135 i obejrze wieczorem, bo m oze byc ciekawe
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2011-09-13 o 14:09 |
|
|
|
#1219 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
oglądałam ostatnio Kokuhaku (2010). Moim zdaniem dobry dramat, wart polecenia. Ale dramat, nie horror (na filmwebie gatunek to dramat / horror)
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam The Tunnel
Kolejny parad okument, chociaż troszke nudnawy momentami, to generalnie pozytywny chociaz glowna bohaterka przypominala mi nieco tego babsztyla z REC - rownież wydzierala sie, kiedy nie bylo to w ogole wskazane
|
|
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak,to bylo Paranormal activity ( chyba pisałam o tym????)
Na dzis Lustra2
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2011-09-17 o 16:43 |
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
„Egzorcyzmy Emily Rose”... Po tym filmie kilka razy budziłam się w nocy, patrzę na zegarek, a tam jak wół 03:00. Brrr :/. Zdecydowanie wolę horrory, które działają na psyche, niż takie, w których leje się krew… Niedawno oglądałam siódmą „Piłę” na vod enki i w pewnym momencie, zamiast się bać, zaczęłam się przyglądać i zastanawiać, jak to mogli pewne sceny od strony technicznej zrobić
|
|
|
|
#1223 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Cytat:
srednio polecam, 5/10 edit: jeszcze jednego nie rozumiem - kto przywiązał główną bohaterkę do tych kolumn? matka? jeśli tak, to dlaczego ona od razu nie ostrzegła brata że to matka robi tą jatkę i żeby nie uciekali do domu? i kogo spotkała główna bohaterka jak biegała z tą kamerą? wtedy co coś ją uderzyło a za chwilę brat ją znalazł. tego ducha czy matkę?
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2011-09-18 o 17:17 |
||
|
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Eye z Albą fajny film. Odradzam Nieustraszonego to jest raczej żenująca komedia niż horror, po ktorym nie możesz zasnąć, no i ta gra aktorska......
“Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living?” http://akatoja.blogspot.com pierwsze 2 tygodnie "grania" na gitarze=wiem co to są struny: osiągnięcie wiem jak zagrać wlazł kotek na płotek, cel: zagrać scar tissue Red Hotów |
|
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skonczyłam własnie ogladac PA 2 ( bo wieczorem nie dalabym razy) brrrrrrr ......................... .. Atrocious - ogladnełam trailer przypomina mi strasznie Blair Witch Project
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2011-09-18 o 13:18 |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
a ogladalyscie moze 'Rytuał' z Hopkinsem ?
na filmwebie napisali, ze to horror i jestem troszke ciekawa, co to
|
|
|
|
#1227 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
. Dlatego wiem, że za długi czas podejdę do "Emily", gdyż z samych recenzji innych wiem, że bym się bała
|
|
|
#1228 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
obejrzałam wczoraj Życie za życie = Life of David Gale. Bardzo dobry film. Co prawda pierwsza połowa filmu jakoś bardziej wciąga, a w drugiej są minimalne dłużyzny (co jest fenomoenem wg mnie, bo wiekszosc filmow dlugo sie rozkreca a potem przespiesza przy koncu - tu jest akcja, zwolnienie, akcja, koniec). Mniej więcej w 3/4 filmu domyśliłam się zakończenia
Genialna w swojej roli Kate Winslet (nie trawiłam jej za Titanica, potem przekonała mnie do siebie w 'Lektorze', ale po wczorajszym filmie jestem juz jej fanką )Tylko, ze moim zdaniem to nie film na ten wątek
|
#1229 |
|
Buc
|
cierpię na horrorową zresztą i thriellową posuchę.
![]() może jakieś tytuły dobre kobiety?
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

co wogóle się stało, a co tylko się wydawało głównemu bohaterowi

.

)