|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Cytat:
Moisz i masz ![]() - Ręka Boga - Kwiaty na poddaszu (stary film, ale z klimatem) - piła (możeceie mnie linczować )- naznaczony (jeszcze nigdy żaden film mnie tak nie przerazil - case 39 - teksańska masakra (najstraszniejsze jest to,że taki koleś istniał naprawdę _- Gdzie lezy prawda - Rytuał - milczenie owiec -Czerwony smok (najlepszy z części Lectera - Rec - Paranormal Activity (z facetem o 3 w nocy oglądałam, więc wiecie )- Ressurection (bardzo dobry!) - Inni - Abecadło mordercy - Oszukana - lęk pierwotny (super - adwokat diabła - Silent hill - Co się zdarzyło Baby Jane! - Utalentowany Pan Ripley! - tożsamość - To (koszmar dzieciństwa, do dziś boję się klaunów )-lincoln lawyer - Hide and seek (polskie sila strachu) - GRA (trzeba obejrzeć) - siedem - spoorloos (MUSICIE ZOBACZYĆ) - the strangers - Blady strach resztę dopiszę jak sobie przypomne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-08-18 o 21:20 |
|||
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
genralnie efekty specjalne /charakteryzacja stały na bardzo wysokim poziomie xDCytat:
]bo wypisałabym tu listę nielogicznyc h, smiesznych zachowan i niedorzecznych scen ale przecież są różne gusta i każdemu może się podobać co innego ![]() Z Twojej listy n ie ogladalam Spoorloos w sumie po zerkn ieciu na strone film webu może być faktyczniwe dobry, chociaz jezyk francuski troszkę mnie odstrasza
|
||
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
ciąg dalszy mojej listy must watch
![]() -życie przed oczami -wyspa harpera -mroźny wiatr -apartament -przepowiednia ogladałam i polecam: -narodziny obłędu
|
#1085 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj leciał fajny thriller z Michaelem Douglasem i Glenn Close FATALNE ZAUROCZENIE oglądał go ktoś?? Moim zdaniem dobry film z klimatem nie przepadam za tego typu filmami ale ten oglądałem z zaciekawieniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Zastanawia mnie film Teksańska Masakra piłą mechaniczną a mianowicie to czy naprawdę istniał morderca który robił z ludzi pasztet w filmie mówią że naprawdę istniał ale nie wiem czy mam w to wierzyć bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić bo jeśli istniał to ten film mnie trochę przeraża :confus ed:
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Drabina Jakubowa. Nie wiem czy ogladalyscie dla mnie dobry , mocny i straszny.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
historia przedstawiona w teksańskiej masakrze bazuje na postaci Eda Geina, seryjnego mordercy który przyozdobił sobie dom szczątkami swoich ofiar. Były nimi głównie kobiety, które miał w zwyczaju obdzierać ze skóry i robić z nich garderobę (maski, paski, w jego domu znaleziono również cały "kombinezon"). Postać inspirowana Geinem pojawiła się również w Milczeniu Owiec i z tego co pamiętam poszukiwany seryjny morderca w filmie zakłada na siebie właśnie kompletny strój z ludzkiej skóry. Tak naprawdę te filmy jedynie bazują na takich historiach, często je koloryzując, podobnie jak "Oszukana" z Angeliną Jolie - wystarczy w necie poczytać jak naprawdę wyglądała historia poszukiwań jej synka, o ile się dobrze orientuję niewiele było ofiar tego mordercy, a już na pewno nie tyle ile przedstawiono w filmie. |
|
|
|
|
#1088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
'fatalne zauroczenie' z michaelem douglasem i glenn close jest dobre.
|
#1090 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() część znam, część b. lubię ( gra świetna!) a części nie znam i jak najszybciej zobaczę co i jak i to chyba dziś, bo miałam mega zły dzień i potrzebuje się przestraszyć albo pośmiać.
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Naznaczony- ogladalam i powiem tyle- masakrycznie dobry horror. Troche zryty, troche psychodeliczny, watek o szatanie i demonach, a zakonczenia w✂✂✂✂zila w fotel
Nie spodziewacie sie takiego Polecam! |
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(moim skromnym zdaniem oczywiście)
|
|
#1093 |
|
Przyczajenie
|
Może i film dobry ale i tak nie obejrzę bo później nie mógłbym spać
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6/10
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest psychodela Mnie jednaj najbardziej przerazila scena koncowa... Kurde, ta kobieta...A wlasciwie ta prawda o ojcu... Zabila mnie I w ogole te sceny i pokazane tam pieklo Nie no, dobry horror! Tak jakby przekraczal granice strachu ale jednak da sie to ogladac. No a pozniej strach do lazienki w nocy, jak zwykle
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie obejrzałam "autobus z lotniska" niebanalny thriller z ciekawym zakończeniem..polecam !
a także przypadek 39,i sierotę.l
|
#1099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo za to podbał mi się zawsze Silent Hill Nie mogłam przebrnąc przez "Martwa ciszę" za bradzo się bałam
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Sierota była całkiem ciekawa, chociaż nic a nic nie autentyczna
|
|
|
|
#1101 |
|
Buc
|
ale pomysł był bardzo dobry. tak samo podobał mi się Case 39, choć końcówka była już słaba.
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypadek 39 tez był niczego sobie [szcze golnie scena z piekarnikiem |
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam "April's Fool". Filmik o nastolatkach z lat 80, mysle. Naprawde banalny i nic strasznego. Grupa ludzisk wyjezdza na prywqatna wyspe kolezanki, zeby swietowac april's fool no i zaczynaja sie morderstwa... Eh, naprawde nic specjalnego dla koneserow gatunku
![]() Najwiekszy plus za zakonczenie, bardzo zaskakujace.. |
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Holy Crap!
|
A oglądałyście "Man Behind The Sun"?. Naprawdę jest drastyczny. Scena z zamrażaniem rąk a potem wkładaniem ich do ciepłej wody jest niesamowita
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, wlasnie ogladnelam sobie "Rec"-a. Duuuuzo sobie obiecywalam po trailerze
Ale niestety- nie jest to cos, co moge polecic komus, kto lubi dobre horrory (czyli bez kanibali i zombie, np).Ogolnie film zerzniety z "Paranormal A." i "Blair W.P" Zero oryginalnosci. Fabula- mloda, irytujaca dziennikarka postanawia pojsc z kamerzystem (Pablem) do rewizy strazackiej i krecic, co tez oni tam robia. Jest wezwanie i ida do budynku, gdzie ktos slyszal krzyki. Nikt nie wie,o co chodzi przez dosc dlugi, denerwujacy czas. Podczas gdy znajdujacy sie tam policjant i strazak probuja ewakuowac mieszkanow (atakujace zombie, ciezko ranni ludzie)policja postanawia zabezpieczyc budynek i trzymac tam ludzi na sile Z powodu niby "zarazy"...Powiem tak- film nie jest oryginalny, dziennikarka naprawde irytujaca (lub dobrze grala role irytujacej dziennikarki, nie wiem juz Najlepsze ewentualne ciary przyjda pod koniec filmu w ostatnich 10 minutach, gdy wchodza do "opuszczonego i niezamieszkanego" mieszkania na samej gorze. Aha - koncowa scena chamsko skopiowana z innej koncowej sceny horroru, ktory ma swoja 3 czesc w pazdzierniku ![]() Nie az tak slaby, ale sredniak!
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2011-08-23 o 22:55 |
|
|
|
#1108 |
|
Przyczajenie
|
Krwawe święta-najgorszy horror jaki w życiu widziałem straszny syf nie radze oglądać
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
-Eden Lake
-Paranormal activity 1 i 2 -Boogeymann 2 -Frozen -I spit on your grave -Krzyk -Ty będziesz nastepna -Katakumby -Kiedy dzwoni nieznajomy -Smętarz dla zwierzaków 1 i 2 -Jezdziec bez głowy -Wywiad z wampirem -Halloween -Koszmar nastepnego lata -Teksańska masakra piła mechaniczna -Teksańska masakra piła mechaniczna : Początek -Dom woskowych ciał -Morderczy przyjaciel |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

)
_
)
)
A tak swoją drogą, przed chwilą to przeczytałam:

:confus ed:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)