przewodnik po ... -> IKEA - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 18:36   #2131
serek
Raczkowanie

Dot.: przewodnik po ... -> IKEA

jeszcze raz dzięki, tego nie znałam
Stary 2015-09-02, 22:19   #2132
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
jakiś czas temu doradziłyście mi w kwestii kołdry letniej z Ikei, zakup sprawdził się super dlatego przychodzę po kolejną poradę

Zastanawiam się nad zakupem kołdry ciepłe i zastanawiam się czy to ma sens. Czy te kołdry faktycznie są cieplejsze? Które polecacie?

Są mega cieple. Teściowa nam taka sprezentowała na nowe mieszkanie. TŻ kategorycznie stwierdził ze on pod tym spał nie będzie bo się ugotuje Dla mnie zmarzlucha zima jest super. Ale nie znam nazwy... Ma takie niebieskie obszycie jesli to coś pomoże
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 22:23   #2133
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie dziś dostałam katalog pocztą.
Czyli jest szansa na wersję papierową Napisałam do Ikei, bo jak będę u nich w październiku to po wersji papierowej nie będzie już śladu, a ja jednak wolę papier, niż wirtualne byty.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 07:51   #2134
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Czyli jest szansa na wersję papierową Napisałam do Ikei, bo jak będę u nich w październiku to po wersji papierowej nie będzie już śladu, a ja jednak wolę papier, niż wirtualne byty.
Daj znać, co Ci odpisali.

Ja pisałam do Łodzi, bezpośrednio na adres, z którego rok temu dostałam odpowiedź pozytywną. A odpisał mi pracownik z Raszyna (odp. negatywna)

Cytat:
Uprzejmie informuję, że katalog IKEA jest dystrybuowany do skrzynek pocztowych na określonym obszarze wokół istniejących sklepów IKEA. Klienci, którzy mieszkają poza obszarem objętym dystrybucją katalogu IKEA mogą otrzymać swój egzemplarz katalogu w sklepie IKEA po zakończeniu dystrybucji, skorzystać z katalogu online na stronie IKEA.pl lub pobrać bezpłatną aplikację katalogową na swój telefon lub tablet.

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2015-09-03 o 07:52
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 10:15   #2135
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie dziś dostałam katalog pocztą.
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Ja pisałam do Łodzi, bezpośrednio na adres, z którego rok temu dostałam odpowiedź pozytywną. A odpisał mi pracownik z Raszyna (odp. negatywna)
powinno być odwrotnie - osoby zamieszkujące w danej strefie - Warszawa i okolice nie powinny otrzymać katalogu pocztą gdyż mają blisko do Ikei aby odebrać egzemplarz na miejscu. Co innego osoby zamieszkujące dalej.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Są mega cieple. Teściowa nam taka sprezentowała na nowe mieszkanie. TŻ kategorycznie stwierdził ze on pod tym spał nie będzie bo się ugotuje Dla mnie zmarzlucha zima jest super. Ale nie znam nazwy... Ma takie niebieskie obszycie jesli to coś pomoże
dziękuje Niebieskie obszycie niewiele mi mówi Jedynie przychodzi mi na myśl ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...533/#/30271537

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 11:12   #2136
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
powinno być odwrotnie - osoby zamieszkujące w danej strefie - Warszawa i okolice nie powinny otrzymać katalogu pocztą gdyż mają blisko do Ikei aby odebrać egzemplarz na miejscu. Co innego osoby zamieszkujące dalej.

dziękuje Niebieskie obszycie niewiele mi mówi Jedynie przychodzi mi na myśl ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...533/#/30271537
Logiczne.
Stary 2015-09-03, 11:23   #2137
201604191001
Konto usunięte

Nie zgodze sie z wami. Katalog to forma reklamy, a ta powinna byc skierowana do potencjalnych nabywcow. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze ktos z miasta, w ktorym jest Ikea pojdzie tam na zakupy? Duze. A jakie jest, ze zrobi to ktos kto ma do Ikei 200km? Male. Dlatego Ikea stara sie utrzymac swoich klientow i zachecic tych, ktorzy nie byli, a jest szansa, ze beda jak zobacza cos ciekawego w reklamie.
Ale nie podoba mi sie to, ze nie wysylaja katalogow na prosbe. Przeciez jak ktos chce katalog to znaczy, ze jest zainteresowany oferta i jest ich klientem.

Wyslane z dziadowskiego telefonu, wybaczcie.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-03, 12:13   #2138
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Nie zgodze sie z wami. Katalog to forma reklamy, a ta powinna byc skierowana do potencjalnych nabywcow. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze ktos z miasta, w ktorym jest Ikea pojdzie tam na zakupy? Duze. A jakie jest, ze zrobi to ktos kto ma do Ikei 200km? Male. Dlatego Ikea stara sie utrzymac swoich klientow i zachecic tych, ktorzy nie byli, a jest szansa, ze beda jak zobacza cos ciekawego w reklamie.
Ale nie podoba mi sie to, ze nie wysylaja katalogow na prosbe. Przeciez jak ktos chce katalog to znaczy, ze jest zainteresowany oferta i jest ich klientem.

Wyslane z dziadowskiego telefonu, wybaczcie.
Powinni wysyłać też np. na adres podany przy rejestracji karty ikea family
Mnie z nowego katalogu w sumie chyba nic nie zainteresowało, tzn. większość rzeczy już widziałam bo są dostępne od jakiegoś czasu. Z wrześniowej kolekcji wpadły mi w oko tylko fartuchy kuchenne
Stary 2015-09-03, 22:21   #2139
Elfia4
DOMator

Cytat:

Niestety dostałam odpowiedź typu kopiuj-wklej:
Uprzejmie informuję, że katalog IKEA jest dystrybuowany do skrzynek pocztowych na określonym obszarze wokół istniejących sklepów IKEA. Klienci, którzy mieszkają poza obszarem objętym dystrybucją katalogu IKEA mogą otrzymać swój egzemplarz katalogu w sklepie IKEA po zakończeniu dystrybucji, skorzystać z katalogu online na stronie IKEA.pl lub pobrać bezpłatną aplikację katalogową na swój telefon lub tablet.
Moim zdaniem osobą poza strefą dystrybucji, które mają karty ikea-family i z nich korzystają (a więc bywają w sklepie i robią zakupy) powinni wysyłać katalog z automatu. U mnie taki katalog przechodzi przez kilka par rąk i zwykle jest pretekstem do zorganizowania jakichś zakupów. Formę reklamy więc spełnia idealnie.
Przez wiele lat katalog był wysyłany bez problemu każdemu zainteresowanemu i to było ok. Aplikacje i wersje online nie gadają do mnie, szczególnie, że mój telefon koło smartfona nie stał i internetu nie rozumie
Stary 2015-09-03, 22:47   #2140
201604191001
Konto usunięte

O, wysylanie do posiadaczy Ikea Family to bardzo dobry pomysl.

Moze oni wiedza, ze ten katalog jest kiepski i dlatego tak postepujak?

Send from my mind using the Force.
Stary 2015-09-04, 06:07   #2141
angelikaw
Zakorzenienie

Zgadzam się, powinni chociaż wysyłać do klientów z kartą, którzy robili zakupy w określonym czasie, np. W czasie ostatnich kilku m-cy....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-04, 09:15   #2142
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, powinni chociaż wysyłać do klientów z kartą, którzy robili zakupy w określonym czasie, np. W czasie ostatnich kilku m-cy....
Mieszkańcy miast, w których jest Ikea, bywają tam 2-3 razy w miesiącu, mieszkańcy miejscowości oddalonych od Ikei powiedzmy o jakieś 200 km bywają tam 2-3 razy w roku...
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 10:37   #2143
żurawinka
Zakorzenienie

A dlaczego mam nie dostawać katalogu tylko dlatego że w moim mieście jest Ikea? No sorry ale też niemożliwe żebym się z dwójką małych dzieci tarabaniła po papierową wersję a taką właśnie lubię.
Tu te osoby które mają daleko powinny dostawać katalog jeśli sa na prawdę zainteresowane zakupami czy też mają kartę Ikea Family co jest niemal równoznaczne z zakupami

Mi w katalogu wpadło kilka rzeczy w oko ale i tak nie ma ich w moim sklepie także tego pomarzyć można.

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 10:50   #2144
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie.

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;52645657]Mieszkańcy miast, w których jest Ikea, bywają tam 2-3 razy w miesiącu, mieszkańcy miejscowości oddalonych od Ikei powiedzmy o jakieś 200 km bywają tam 2-3 razy w roku... [/QUOTE]

oczywiście zgadzam się. jednak podejrzewam, że osoby przyjeżdżające do Ikei 2 - 3 razy do roku dokonują większych zakupów niż mieszkańcy którzy są tam 2 - 3 razy w miesiącu. Przynajmniej na swoim przykładzie - nie opłaca mi się jechać do Ikei po słoik czy inna pierdołę. Dlatego uważam, że przy dystrybucji katalogów powinny być brane dane z kart ikea Family dotyczące zakupów.

Stary 2015-09-04, 10:55   #2145
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie.

oczywiście zgadzam się. jednak podejrzewam, że osoby przyjeżdżające do Ikei 2 - 3 razy do roku dokonują większych zakupów niż mieszkańcy którzy są tam 2 - 3 razy w miesiącu. Przynajmniej na swoim przykładzie - nie opłaca mi się jechać do Ikei po słoik czy inna pierdołę. Dlatego uważam, że przy dystrybucji katalogów powinny być brane dane z kart ikea Family dotyczące zakupów.
Dokładnie.... jadę 80km po to, by kupić coś konkretnego, a nie pierd...oły i zostawiam w Ikei minimum kilkaset zł podczas takiej wizyty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-04, 11:01   #2146
DOJRZALAJAKWINO
Raczkowanie

Cytat:
jakiś czas temu doradziłyście mi w kwestii kołdry letniej z Ikei, zakup sprawdził się super dlatego przychodzę po kolejną poradę

Zastanawiam się nad zakupem kołdry ciepłe i zastanawiam się czy to ma sens. Czy te kołdry faktycznie są cieplejsze? Które polecacie?
Są cieplejsze. Ja mam najcieplejszą w skali. U nich jest to chyba 6 (sprawdzę jak będę w domku) i nawet w duży ziąb można spać pod nią na golasa.
Stary 2015-09-04, 11:23   #2147
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DOJRZALAJAKWINO Pokaż wiadomość
Są cieplejsze. Ja mam najcieplejszą w skali. U nich jest to chyba 6 (sprawdzę jak będę w domku) i nawet w duży ziąb można spać pod nią na golasa.
Dziękuję gdzie mogę sprawdzić skalę ciepła danej kołdry?

Stary 2015-09-04, 11:37   #2148
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Dla mnie tegoroczny katalog Ikei to porażka. Nic ciekawego. Wszystkie zdjęcia pokazują zagracone pomieszczenia. Dużo wszystkiego ale nic to nie przedstawia. Najbardziej rozwalił mnie ten biały "wózek" z trzema półeczkami - ikea powsadzała tam owoce - no kto ma na to miejsce w domu? Już pomijam fakt że trzymanie owoców w takim czymś jest dla mnie absurdalne. Albo ja marudzę albo naczytałam się za dużo o minimalizmie
Marudzisz. Naprawdę. Ja też się wciągnęłam w minimalizm, ale teraz to już przesadzasz. A taki stolik/wózek niektórym bardzo się przydaje. Może niekoniecznie na owoce, ale wierz mi, bywa bardzo praktyczny.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Niestety dostałam odpowiedź typu kopiuj-wklej:
Moim zdaniem osobą poza strefą dystrybucji, które mają karty ikea-family i z nich korzystają (a więc bywają w sklepie i robią zakupy) powinni wysyłać katalog z automatu. U mnie taki katalog przechodzi przez kilka par rąk i zwykle jest pretekstem do zorganizowania jakichś zakupów. Formę reklamy więc spełnia idealnie.
Przez wiele lat katalog był wysyłany bez problemu każdemu zainteresowanemu i to było ok. Aplikacje i wersje online nie gadają do mnie, szczególnie, że mój telefon koło smartfona nie stał i internetu nie rozumie
To dlaczego nie wyślesz im maila do jakiegoś np. działu marketingu z taką argumentacją? I to najlepiej nie do polskiego oddziału a do firmy-matki? Napisz, że masz sugestie co do działań promocyjnych na terenie Polski i tyle.
Stary 2015-09-04, 11:40   #2149
DOJRZALAJAKWINO
Raczkowanie

anka1897, z tego co pamiętam to na metce ma takie kwadraciki określające skale ciepła.

Edytowane przez DOJRZALAJAKWINO
Czas edycji: 2015-09-04 o 11:41
DOJRZALAJAKWINO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-04, 12:17   #2150
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziwnie pilnują tych katalogów. Spotkałam pana, który roznosil katalogi do skrzynek i jak poprosiłam o jeden egzemplarz, to mi nie dał. na szczęście znalazłam w skrzynce.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 12:17   #2151
201604191001
Konto usunięte

Dot.: przewodnik po ... -&gt; IKEA

Cytat:
Dokładnie.... jadę 80km po to, by kupić coś konkretnego, a nie pierd...oły i zostawiam w Ikei minimum kilkaset zł podczas takiej wizyty.
No ok, ale ci mieszkający bliżej też jadą po coś konkretnego, zostawiają kilka setek/kilka tysięcy zł, a oprócz tego wpadają po pierdoły, wpadają ot tak połazić (ja tego nienawidzę, ale znam takich), przy okazji wpadnie im w oko jeszcze ileś tam rzeczy.
Stary 2015-09-04, 12:20   #2152
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
No ok, ale ci mieszkający bliżej też jadą po coś konkretnego, zostawiają kilka setek/kilka tysięcy zł, a oprócz tego wpadają po pierdoły, wpadają ot tak połazić (ja tego nienawidzę, ale znam takich), przy okazji wpadnie im w oko jeszcze ileś tam rzeczy.
Dobra, nie było tematu Nie będziemy się przecież licytować.

Ale szkoda, że IKEA tak pogrywa.
Stary 2015-09-04, 12:26   #2153
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Dobra, nie było tematu Nie będziemy się przecież licytować.

Ale szkoda, że IKEA tak pogrywa.
Ja się nie licytuję. Po prostu pokazuję, że utargi robią im nie tylko te wielkie zakupy, które robi się przy urządzaniu domu, ale też te pierdoły, które zauważamy podczas luzackiego spacerku po sklepie. O trzepaczka, takiej nie mam. A tam świetne ścierki! Zobacz jak ta lampa fajnie wygląda nad takim stołem, kupmy ją.
Tak jak ludzie chodzą do supermarketu raz na tydzień i wyjeżdżają z pełnym koszykiem, ale też jak wpadną do Tesco "tylko po bułki" to przechodząc obok czekolady wezmą ze dwie, przy napojach zachce im się pić, przypomną sobie, że tabletki do zmywarki w sumie się kończą itd.

Ano szkoda. Rozumiem, że tną koszty. Ok. Ale nie kosztem ich klientów. Powinny rozwiązać to tak jak ktoś proponował, karty Ikea Family.
Stary 2015-09-04, 22:43   #2154
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
To dlaczego nie wyślesz im maila do jakiegoś np. działu marketingu z taką argumentacją? I to najlepiej nie do polskiego oddziału a do firmy-matki? Napisz, że masz sugestie co do działań promocyjnych na terenie Polski i tyle.
Wysłałam im maila w środę niemal w nocy. W czwartek dostałam odpowiedź, której treść przytoczyłam. A to, że członkowie klubu ikea family powinni mieć możliwość otrzymania katalogu pocztą wpadłam pisząc wcześniejszy post.

Jak widzisz nie miałam nawet okazji zrobić czegokolwiek więcej w tej sprawie. Do polskiego oddziału mogę napisać w wolnej chwili (może to też uczynić każdy zainteresowany takim rozwiązaniem tematu katalogów). Do centrali firmy w Szwecji daruję sobie maile, bo mój angielski nie jest na tyle dobry, by precyzyjnie opisać pomysł nie robiąc przy tym mnóstwa błędów. Zresztą w tej materii wolę jednak powtórzyć język pod kątem wakacji, które lada moment zaczynam, niż gimnastykować się nad anglojęzycznym mailem
Stary 2015-09-06, 21:11   #2155
LustForLife
Zadomowienie

Hej, mam pytanie odnośnie sof: czy ktoś posiada może sofę Norsborg: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59124923/? Zastanawiam się tez jak to jest z dostępnością, bo w tym momencie na stronie wyświetlaja mi sie 2 sztuki dostępne w salonie, który mnie interesuje, a myślę o zakupie za 2-3 tygodnie. Czy oni na bieżąco uzupełniają asortyment. Jestem totalnym laikiem ikeowym :P.
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 11:11   #2156
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie odnośnie sof: czy ktoś posiada może sofę Norsborg: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59124923/? Zastanawiam się tez jak to jest z dostępnością, bo w tym momencie na stronie wyświetlaja mi sie 2 sztuki dostępne w salonie, który mnie interesuje, a myślę o zakupie za 2-3 tygodnie. Czy oni na bieżąco uzupełniają asortyment. Jestem totalnym laikiem ikeowym :P.
Sofy nie posiadam. Z informacji które uzyskałam w ikei odnośnie dostępności produktów - dostawy mają w regularnych odstępcach czasu, produkty które otrzymają w najbliższej dostawie/dostawach mogą sprawdzić w systemie. Najlepiej wysłać wiadomość przez formularz kontaktowy na stronie lub zadzwonić na infolinię i dopytać

Stary 2015-09-07, 11:45   #2157
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Sofy nie posiadam. Z informacji które uzyskałam w ikei odnośnie dostępności produktów - dostawy mają w regularnych odstępcach czasu, produkty które otrzymają w najbliższej dostawie/dostawach mogą sprawdzić w systemie. Najlepiej wysłać wiadomość przez formularz kontaktowy na stronie lub zadzwonić na infolinię i dopytać
Dziękuję za odpowiedź . Tak zrobię !
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-08, 14:36   #2158
afrodytek
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
Mam problem, ponieważ chcę zamówić organizer na bieliznę do szuflady do szafy którą mam z IKEA. Jednak aktualnie nie jestem w mieszkaniu, w którym ta szafa stoi, a chciałabym zamówić już teraz ten organizer i mieć go kiedy będę już w moim mieszkaniu. Szukałam na stronie IKEA ale nie ma wymiarów wewnętrznych szuflad.
Czy może, któraś z was ma taką szafę? Nie wiem jak nazywa się szafa ponieważ nie ma jej już w ofercie, ale spróbuje ją opisać.
Jest to szafa dwudrzwiowa, z lewej strony ma drążek a prawa połowa ma półki i właśnie na dole szufladki.
Jeśli nikt takiej nie ma to może ktoś się orientuje jaki wymiar może mieć taka szufladka mniej wiecej?

Pozdrawiam.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 09:15   #2159
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Mam problem, ponieważ chcę zamówić organizer na bieliznę do szuflady do szafy którą mam z IKEA. Jednak aktualnie nie jestem w mieszkaniu, w którym ta szafa stoi, a chciałabym zamówić już teraz ten organizer i mieć go kiedy będę już w moim mieszkaniu. Szukałam na stronie IKEA ale nie ma wymiarów wewnętrznych szuflad.
Czy może, któraś z was ma taką szafę? Nie wiem jak nazywa się szafa ponieważ nie ma jej już w ofercie, ale spróbuje ją opisać.
Jest to szafa dwudrzwiowa, z lewej strony ma drążek a prawa połowa ma półki i właśnie na dole szufladki.
Jeśli nikt takiej nie ma to może ktoś się orientuje jaki wymiar może mieć taka szufladka mniej wiecej?

Pozdrawiam.
Musken? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80251645/
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 11:53   #2160
bitedelite
Rozeznanie

Przyszłam tutaj pochwalić IKEA za uznanie reklamacji i naprawienie łóżka NORDLI, które uszkodziłam podczas odkurzania - zahaczyłam rurą o listwę i naderwałam kawałek sklejki, na samym środku listwy od frontu
Załamałam się bo łóżko było nowe (miało niecały miesiąc! ) i jak na taką jakość nie było tanie bo kosztowało ponad 1200zł. Byłam pewna, że przy uszkodzeniu mechanicznym gwarancja nie obejmuje ale...

Zrobiłam zdjęcia, wypełniłam wniosek reklamacyjny w którym opisałam sytuację i poprosiłam o możliwość wymiany uszkodzonego elementu, za który wyraziłam chęć dopłaty. Nie byłam w tym roszczeniowa. Zanim doczekałam się na odpowiedź, odwiedziłam ikea krakow i katowice z pytaniem, co mogę zrobić w takiej sytuacji. Seria Nordli jest stosunkowo nowa i na stoiskach wyprzedażowych nie było żadnych części (ani ze zwrotów, ani po ekspozycji), dowiedziałam się tylko, że nie są mi w stanie na chwilę obecną w żaden sposób pomóc i do widzenia.

Po kilku dniach otrzymałam telefon, w związku z moim wnioskiem reklamacyjnym. Zostałam poproszona o wybranie dogodnego terminu na przyjazd serwisanta, który wymieni łóżko!
Po kilku dniach wymienili mi uszkodzony fragment bez żadnej dopłaty. Trwało to kilkanascie minut, mieli ze sobą całe łóżko bo nie byli pewni, który element (czy może całe) będą wymieniać...

Na prawdę pozytywne zaskoczenie! w załączniku skutki mojej nieostrożności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3555.jpg (71,1 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3554.jpg (68,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3553.jpg (68,5 KB, 77 załadowań)

instagram

Edytowane przez bitedelite
Czas edycji: 2015-10-01 o 12:17
bitedelite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości