![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: przewodnik po ... -> IKEA
jeszcze raz dzięki, tego nie znałam
![]()
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są mega cieple. Teściowa nam taka sprezentowała na nowe mieszkanie. TŻ kategorycznie stwierdził ze on pod tym spał nie będzie bo się ugotuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
DOMator
|
Czyli jest szansa na wersję papierową
![]()
![]() |
#2134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam do Łodzi, bezpośrednio na adres, z którego rok temu dostałam odpowiedź pozytywną. A odpisał mi pracownik z Raszyna (odp. negatywna) ![]() Cytat:
Relax... it's coffee time ![]() Nie dyskutuj z głupcem... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem... pokona doświadczeniem ![]() Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2015-09-03 o 07:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Konto usunięte
|
Nie zgodze sie z wami. Katalog to forma reklamy, a ta powinna byc skierowana do potencjalnych nabywcow. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze ktos z miasta, w ktorym jest Ikea pojdzie tam na zakupy? Duze. A jakie jest, ze zrobi to ktos kto ma do Ikei 200km? Male. Dlatego Ikea stara sie utrzymac swoich klientow i zachecic tych, ktorzy nie byli, a jest szansa, ze beda jak zobacza cos ciekawego w reklamie.
Ale nie podoba mi sie to, ze nie wysylaja katalogow na prosbe. Przeciez jak ktos chce katalog to znaczy, ze jest zainteresowany oferta i jest ich klientem. Wyslane z dziadowskiego telefonu, wybaczcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie z nowego katalogu w sumie chyba nic nie zainteresowało, tzn. większość rzeczy już widziałam bo są dostępne od jakiegoś czasu. Z wrześniowej kolekcji wpadły mi w oko tylko fartuchy kuchenne ![]()
![]() |
![]() |
#2139 | |
DOMator
|
Cytat:
Uprzejmie informuję, że katalog IKEA jest dystrybuowany do skrzynek pocztowych na określonym obszarze wokół istniejących sklepów IKEA. Klienci, którzy mieszkają poza obszarem objętym dystrybucją katalogu IKEA mogą otrzymać swój egzemplarz katalogu w sklepie IKEA po zakończeniu dystrybucji, skorzystać z katalogu online na stronie IKEA.pl lub pobrać bezpłatną aplikację katalogową na swój telefon lub tablet. Moim zdaniem osobą poza strefą dystrybucji, które mają karty ikea-family i z nich korzystają (a więc bywają w sklepie i robią zakupy) powinni wysyłać katalog z automatu. U mnie taki katalog przechodzi przez kilka par rąk i zwykle jest pretekstem do zorganizowania jakichś zakupów. Formę reklamy więc spełnia idealnie. Przez wiele lat katalog był wysyłany bez problemu każdemu zainteresowanemu i to było ok. Aplikacje i wersje online nie gadają do mnie, szczególnie, że mój telefon koło smartfona nie stał i internetu nie rozumie ![]()
![]() |
![]() |
#2140 |
Konto usunięte
|
O, wysylanie do posiadaczy Ikea Family to bardzo dobry pomysl.
Moze oni wiedza, ze ten katalog jest kiepski i dlatego tak postepujak? ![]() Send from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, powinni chociaż wysyłać do klientów z kartą, którzy robili zakupy w określonym czasie, np. W czasie ostatnich kilku m-cy....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego mam nie dostawać katalogu tylko dlatego że w moim mieście jest Ikea? No sorry ale też niemożliwe żebym się z dwójką małych dzieci tarabaniła po papierową wersję
![]() Tu te osoby które mają daleko powinny dostawać katalog jeśli sa na prawdę zainteresowane zakupami czy też mają kartę Ikea Family co jest niemal równoznaczne z zakupami Mi w katalogu wpadło kilka rzeczy w oko ale i tak nie ma ich w moim sklepie także tego ![]()
![]() |
#2144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;52645657]Mieszkańcy miast, w których jest Ikea, bywają tam 2-3 razy w miesiącu, mieszkańcy miejscowości oddalonych od Ikei powiedzmy o jakieś 200 km bywają tam 2-3 razy w roku... [/QUOTE] oczywiście zgadzam się. jednak podejrzewam, że osoby przyjeżdżające do Ikei 2 - 3 razy do roku dokonują większych zakupów niż mieszkańcy którzy są tam 2 - 3 razy w miesiącu. Przynajmniej na swoim przykładzie - nie opłaca mi się jechać do Ikei po słoik czy inna pierdołę. Dlatego uważam, że przy dystrybucji katalogów powinny być brane dane z kart ikea Family dotyczące zakupów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
Są cieplejsze. Ja mam najcieplejszą w skali. U nich jest to chyba 6 (sprawdzę jak będę w domku) i nawet w duży ziąb można spać pod nią na golasa.
![]() |
#2147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
anka1897, z tego co pamiętam to na metce ma takie kwadraciki określające skale ciepła.
Śmiej się - niech reszta świata zastanawia się dlaczego <3 Edytowane przez DOJRZALAJAKWINO Czas edycji: 2015-09-04 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Dziwnie pilnują tych katalogów. Spotkałam pana, który roznosil katalogi do skrzynek i jak poprosiłam o jeden egzemplarz, to mi nie dał.
![]()
![]() |
#2151 |
Konto usunięte
|
No ok, ale ci mieszkający bliżej też jadą po coś konkretnego, zostawiają kilka setek/kilka tysięcy zł, a oprócz tego wpadają po pierdoły, wpadają ot tak połazić (ja tego nienawidzę, ale znam takich), przy okazji wpadnie im w oko jeszcze ileś tam rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale szkoda, że IKEA tak pogrywa.
![]() |
![]() |
#2153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak ludzie chodzą do supermarketu raz na tydzień i wyjeżdżają z pełnym koszykiem, ale też jak wpadną do Tesco "tylko po bułki" to przechodząc obok czekolady wezmą ze dwie, przy napojach zachce im się pić, przypomną sobie, że tabletki do zmywarki w sumie się kończą itd. Ano szkoda. Rozumiem, że tną koszty. Ok. Ale nie kosztem ich klientów. Powinny rozwiązać to tak jak ktoś proponował, karty Ikea Family. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2154 | |
DOMator
|
Cytat:
Jak widzisz nie miałam nawet okazji zrobić czegokolwiek więcej w tej sprawie. Do polskiego oddziału mogę napisać w wolnej chwili (może to też uczynić każdy zainteresowany takim rozwiązaniem tematu katalogów). Do centrali firmy w Szwecji daruję sobie maile, bo mój angielski nie jest na tyle dobry, by precyzyjnie opisać pomysł nie robiąc przy tym mnóstwa błędów. Zresztą w tej materii wolę jednak powtórzyć język pod kątem wakacji, które lada moment zaczynam, niż gimnastykować się nad anglojęzycznym mailem ![]()
![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Hej, mam pytanie odnośnie sof: czy ktoś posiada może sofę Norsborg: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59124923/? Zastanawiam się tez jak to jest z dostępnością, bo w tym momencie na stronie wyświetlaja mi sie 2 sztuki dostępne w salonie, który mnie interesuje, a myślę o zakupie za 2-3 tygodnie. Czy oni na bieżąco uzupełniają asortyment. Jestem totalnym laikiem ikeowym :P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Mam problem, ponieważ chcę zamówić organizer na bieliznę do szuflady do szafy którą mam z IKEA. Jednak aktualnie nie jestem w mieszkaniu, w którym ta szafa stoi, a chciałabym zamówić już teraz ten organizer i mieć go kiedy będę już w moim mieszkaniu. Szukałam na stronie IKEA ale nie ma wymiarów wewnętrznych szuflad. Czy może, któraś z was ma taką szafę? Nie wiem jak nazywa się szafa ponieważ nie ma jej już w ofercie, ale spróbuje ją opisać. Jest to szafa dwudrzwiowa, z lewej strony ma drążek a prawa połowa ma półki i właśnie na dole szufladki. Jeśli nikt takiej nie ma to może ktoś się orientuje jaki wymiar może mieć taka szufladka mniej wiecej? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Rozeznanie
|
Przyszłam tutaj pochwalić IKEA za uznanie reklamacji i naprawienie łóżka NORDLI, które uszkodziłam podczas odkurzania - zahaczyłam rurą o listwę i naderwałam kawałek sklejki, na samym środku listwy od frontu
![]() Załamałam się bo łóżko było nowe (miało niecały miesiąc! ![]() Zrobiłam zdjęcia, wypełniłam wniosek reklamacyjny w którym opisałam sytuację i poprosiłam o możliwość wymiany uszkodzonego elementu, za który wyraziłam chęć dopłaty. Nie byłam w tym roszczeniowa. Zanim doczekałam się na odpowiedź, odwiedziłam ikea krakow i katowice z pytaniem, co mogę zrobić w takiej sytuacji. Seria Nordli jest stosunkowo nowa i na stoiskach wyprzedażowych nie było żadnych części (ani ze zwrotów, ani po ekspozycji), dowiedziałam się tylko, że nie są mi w stanie na chwilę obecną w żaden sposób pomóc ![]() Po kilku dniach otrzymałam telefon, w związku z moim wnioskiem reklamacyjnym. Zostałam poproszona o wybranie dogodnego terminu na przyjazd serwisanta, który wymieni łóżko! Po kilku dniach wymienili mi uszkodzony fragment bez żadnej dopłaty. Trwało to kilkanascie minut, mieli ze sobą całe łóżko bo nie byli pewni, który element (czy może całe) będą wymieniać... Na prawdę pozytywne zaskoczenie! ![]() ![]() Edytowane przez bitedelite Czas edycji: 2015-10-01 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.