Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-01, 13:50   #4321
madzienka001
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

truskawkowawiosna gratki z okazji zdania egzaminu
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 13:54   #4322
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Ja mam szampon za niecałe 5 zł i lepszego na razie nie znalazłam. Barwa Bebi dla dzieci. Po wszystkim co z reklamy od razu mnie skóra swędzi a ten nie dosć, że tani, dobry to jeszcze nie podrażnia.
mnie akurat skóra głowy nie swędzi po szamponach...
a co do poprzedniego postu, to jak to? mam czesac włosy od dołu do góry??
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:04   #4323
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
mnie akurat skóra głowy nie swędzi po szamponach...
a co do poprzedniego postu, to jak to? mam czesac włosy od dołu do góry??
tak- zaczynasz od końców i powoli idziesz coraz wyżej- rzecz jasna nie pod włos. Nie wiem jak długie masz włosy, ale ja bym swoich nie rozczesała jak bym zaczynała od góry. No ale tak czy siak jeśli zaczynasz od końcówek to dużo łatwiej idzie rozczesywanie i włos się mniej uszkadza.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:07   #4324
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak- zaczynasz od końców i powoli idziesz coraz wyżej- rzecz jasna nie pod włos. Nie wiem jak długie masz włosy, ale ja bym swoich nie rozczesała jak bym zaczynała od góry. No ale tak czy siak jeśli zaczynasz od końcówek to dużo łatwiej idzie rozczesywanie i włos się mniej uszkadza.
ja mam włosy za ramiona...
ale nadal nie kapuje jak mozna roczesywac włosy od koncówek
Stary 2008-02-01, 14:09   #4325
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Dziewczyny, a czy ktoras z was byla u dermatologa? Mam cienkie i rzadkie wlosy. Fryzjer kazal mi isc do dermatologa. Podobno sa leki/ampulki po ktorych wlosy sa gestsze i grubsze
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:11   #4326
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam włosy za ramiona...
ale nadal nie kapuje jak mozna roczesywac włosy od koncówek
Hmmm- to ja to spróbuję opisowo Bierzesz pasno włosów i rozczesujesz najpierw koniec tego pasma- powiedzmy 5cm- ruchem w dół jak już rozczeszesz te 5cm to idziesz w górę o kolejne powiedzmy 5 cm i rozczesujesz już razem 10cm. Potem znowu w górę itd aż dojdziesz do głowy i tak samo pozostałe pasma. Krótsze włosy jeszcze się da rozczesać zaczynając od góry, ale długich już nie.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 14:31   #4327
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
wow myc co 3 tygodnie ja zdecydowanie mam włosy tłuste ciekawe czy któras z forumowiczek myje włosy co 3 tygodnie ja osobiście sobie tego nie wyobrazam a co do tego, że powinnyśmy rozcieńczać szampony z wodą, to ja tak nie robie ktos tak robi a co do szczotkowanie włosów, to ja tylko używam szczotki, a grzebieniem robie jedynie przedziałek... moje włosy są łamliwe i przesuszone, czy to je jeszcze osłabia
ja już od ok. pół roku rozcieńczam szampon w nakrętce od jakiegoś zużytego szamponu. Sporadycznie zdarza się, że naniosę roztarty w dłoniach szampon na sam czubek głowy i ponad czołem ale to wtedy jak mi się po nafcie nie chce pienić wogóle szampon

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 14:41   #4328
rubi11
Raczkowanie

Kupiłam sobie dziś Belisse (o dziwo znalazłam ją za 8,80zł bo wszędzie indziej była za ok.14zł) i maske do włosów WAX.
I rozpoczynam walkę o piękne włosy, może w końcu mi się uda, bo moje włosy są tragiczne, matowe i cienkie. Do tej pory nosiłam krótkie fryzurki więc nie wydawały się takie cieniutkie, ale teraz postanowiłam zapuścić troche włosy, więc trzeba o nie zadbać. Mam nadzieję że efekty będą widoczne, wtedy się tu odezwe i podzielę wrażeniami
rubi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 15:07   #4329
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
wklejam informacje z mojej ksiazki ze studiow na temat wlosow, moze kogos zainteresuje
Strasznie staroświecko napisane ze sie tak wyraże I nie mowie tylko o tym myciu co 3 tyg. ale kto teraz myje wlosy mydlem? Coprawda babcia mi dzis mowila ze za "jej czasow" mylo sie szarym mydlem, potem gotowalo sie jakies ziolo na t.....(nie pamietam co to bylo) i wlosy byly czysciutkie

Cytat:
Ja rozcieńczam szampon. A co do czesania to naprawdę trzeba uważać bo łatwo można zniszczyć włosy. Nigdy nie czesać na mokro- jak już to delikatnie palcami. Gdy już są suche to rozplątać co większe dredy też palcami i dopiero potem szczotką- wiadomo-od końcówek w górę. I polecam naturalne włosie. Plastikowe szczotki wyleciały z hukiem z mojej łazienki 2 lata temu i już do nich nie wrócę.
A dobrze taka szczotka czesze?

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
...dlatego nie powinno sie wychodzic, nawet w upalny dzień w mokrych czy wlgotnych włosach "na miasto" gdyz będą one jak gąbka chłonać wszystko czego nie lubią...
O dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy ktoras z was byla u dermatologa? Mam cienkie i rzadkie wlosy. Fryzjer kazal mi isc do dermatologa. Podobno sa leki/ampulki po ktorych wlosy sa gestsze i grubsze
Może i sa ale czy warto truc sie jakimis lekami? Jeszcze jesli beda to apulki do wcierania czy cos w tym stylu to ok. ale doustnie to juz mi sie nie widzi. A bardzo cienkie i rzadkie masz te wlosy?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 15:18   #4330
virka
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam informacje z mojej ksiazki ze studiow na temat wlosow, moze kogos zainteresuje
Czy możesz mi zdradzić co to za książka
Bardzo mnie zainteresowała

Cytat:
I polecam naturalne włosie. Plastikowe szczotki wyleciały z hukiem z mojej łazienki 2 lata temu i już do nich nie wrócę.
Ja właśnie też chciałam zaopatrzyć się w taką szczotkę, tylko zastanawiam się czy ona dobrze sobie radzi z rozczesywaniem kołtunów? Jaką Ty masz dokładnie szczotkę? I jakie włosie jest najlepsze?

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Strasznie staroświecko napisane ze sie tak wyraże I nie mowie tylko o tym myciu co 3 tyg. ale kto teraz myje wlosy mydlem? Coprawda babcia mi dzis mowila ze za "jej czasow" mylo sie szarym mydlem, potem gotowalo sie jakies ziolo na t.....(nie pamietam co to bylo) i wlosy byly czysciutkie
Może i staroświecko (w przypadku tego 3 tygodniowego niemycia), ale ja właśnie teraz jak najczęściej wracam do takich "babcinych receptur" Może nie myję mydłem, ale szamponami ziołowymi, płukam ziołami, żółtko też mi nie jest obce itp.
A to zioło do włosów na T to pewnie Tatarak

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 15:21   #4331
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
A dobrze taka szczotka czesze?
Ja mam dwa rodzaje szczotek z włosia naturalnego. Jedna jest zwyczajna- kępki włosia w drewnianej rączce- a druga jest z "rozplątywaczami"- wygląda ona tak: http://www.allegro.pl/item303679670_...ylon_duza.html
Z obu jestem zadowolona- fajnie się rozczesuje i co najważniejsze nie ma tego szarpania i urywania włosów jak przy szczotkach metalowych czy plastikowych. Jedynym minusem tej drugiej szczotki jest to, że te plastikowe bolce elektryzują mi włosy, ale to jest do przeżycia

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja właśnie też chciałam zaopatrzyć się w taką szczotkę, tylko zastanawiam się czy ona dobrze sobie radzi z rozczesywaniem kołtunów? Jaką Ty masz dokładnie szczotkę? I jakie włosie jest najlepsze?
Nie wiem jakie Tobie się robią kołtuny- ale ja czasami miewam dosłownie dredy. Tego to chyba niczym się nie da rozczesać. Trzeba cierpliwie usiąść, rozplątać palcami i dopiero potem szczotką. A co do włosia to dzik- innych chyba nawet nie ma.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 15:35   #4332
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
ja już od ok. pół roku rozcieńczam szampon w nakrętce od jakiegoś zużytego szamponu. Sporadycznie zdarza się, że naniosę roztarty w dłoniach szampon na sam czubek głowy i ponad czołem ale to wtedy jak mi się po nafcie nie chce pienić wogóle szampon
ja trzymam rozcienczony szampon w opakowaniu zeby sie nie bawic przed kazdym myciem wstrzasam i uzywam
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 15:41   #4333
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakie Tobie się robią kołtuny- ale ja czasami miewam dosłownie dredy. Tego to chyba niczym się nie da rozczesać. Trzeba cierpliwie usiąść, rozplątać palcami i dopiero potem szczotką. A co do włosia to dzik- innych chyba nawet nie ma.
To mnie sie robią takie zwykłe kołtuny "poplątańce" , szczotka plastikowa sobie z nimi radzi, ale już kiedyś myślałam nad zmianą na naturalną tylko nie wiedziałam jaką.
W sklepach jest sporo takich szczotek, tylko skąd mam wiedzieć, czy to na pewno jest naturalne włosie... jeśli nie jest dokładnie napisane z czego, tylko tyle, że naturalne.... Chyba powinna być jakaś dokładniejsza informacja.

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja trzymam rozcienczony szampon w opakowaniu zeby sie nie bawic przed kazdym myciem wstrzasam i uzywam
Całkiem niezły patent Tylko najpierw trzeba zużyć trochę szamponu, żeby było miejsce na rozcieńczanie
Ja też rozcieńczam, ale w kubeczku przy każdym myciu, nie jest to specjalnie uciążliwe

Stary 2008-02-01, 15:45   #4334
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Może i staroświecko (w przypadku tego 3 tygodniowego niemycia), ale ja właśnie teraz jak najczęściej wracam do takich "babcinych receptur" Może nie myję mydłem, ale szamponami ziołowymi, płukam ziołami, żółtko też mi nie jest obce itp.
Wiem że takie "babcine sposoby" sa dobre i też niektore stosuje. Chodzilo mi bardziej o jezyk jakim to jest pisane. Zreszta nieważne

Tak to tatarak
Stary 2008-02-01, 15:52   #4335
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie sie robią takie zwykłe kołtuny "poplątańce" , szczotka plastikowa sobie z nimi radzi, ale już kiedyś myślałam nad zmianą na naturalną tylko nie wiedziałam jaką.
W sklepach jest sporo takich szczotek, tylko skąd mam wiedzieć, czy to na pewno jest naturalne włosie... jeśli nie jest dokładnie napisane z czego, tylko tyle, że naturalne.... Chyba powinna być jakaś dokładniejsza informacja.
Widać różnicę między naturalnym włosiem i sztucznym, a przynajmniej ja widzę bo oglądam naturalne codziennie Żeby mieć pewność wystarczy spalić włosie tzn jeden włosiek (specyficzny zapach palonego białka)- ale wątpię czy to w sklepie przejdzie Ja swoje kupiłam w sklepie z artykułami fryzjerskimi i tam się o wszystko dokładnie wypytałam. Myślę, że jak zapytasz to Ci doradzą- w końcu taka ich praca.
W każdym razie moim zdaniem naturalne szczotki są duuuużo lepsze-polecam
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 15:56   #4336
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
hmm moze spróbuje rozcieńczać szampon, ale czy kiedy rozcieńczasz szampon to nadal sie pieni

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
truskawkowawiosna gratki z okazji zdania egzaminu
dziekuje

Cytat:
Hmmm- to ja to spróbuję opisowo Bierzesz pasno włosów i rozczesujesz najpierw koniec tego pasma- powiedzmy 5cm- ruchem w dół jak już rozczeszesz te 5cm to idziesz w górę o kolejne powiedzmy 5 cm i rozczesujesz już razem 10cm. Potem znowu w górę itd aż dojdziesz do głowy i tak samo pozostałe pasma. Krótsze włosy jeszcze się da rozczesać zaczynając od góry, ale długich już nie.
dobrze wytluamczylas

Cytat:

Może i sa ale
Cytat:
Czy możesz mi zdradzić co to za książka
Bardzo mnie zainteresowała

Cytat:
Wiem że takie "babcine sposoby" sa dobre i też niektore stosuje. Chodzilo mi bardziej o jezyk jakim to jest pisane. Zreszta nieważne

Tak to tatarak
dziewczyny, nie czepiajcie sie tak tej ksiazki
to jest podrecznik do nauki podstaw higieny jako nauki, a nie kosmetyki. napisany zostal przez doktorow lub profesorow chemii badz medycyny, a wiec trzeba na to spojrzec wlasnie pod tym wzgledem.

nie bylo napisane, ze mycie wlosow suchych raz, dwa w tygodniu to zło. tylko, ze z biologicznego punktu widzenia nalezy myc wlosy, ktore sa brudne, do tego dopasowac czestotliwosc.

Karlo chyba nieuwaznie czytalas o co chodzi z tym mydlem. kiedys ta metoda sprawdzala sie, bo byla inna woda niz obecnie.

moj ojciec nawet ostatnio mi mowil, ze jak byl mlody to myj tylko szarym mydlem, a czupryne mial bardzo gęstą i mocną

mnie najbardziej zainteresowaly detergenty niejonowe, szkoda, ze nie podali przykladow

a ksiazka jest gruba, o pielgnacji ciala jest niewiele, obszerniej ujete tematyke sciekow miejskich, pestycydow, czy promieniowania

ale nie ma co wymagac wiecej od ksiazki o higienie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 16:07   #4337
virka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak to tatarak
I wszystko stało się jasne

Cytat:
Widać różnicę między naturalnym włosiem i sztucznym, a przynajmniej ja widzę bo oglądam naturalne codziennie Żeby mieć pewność wystarczy spalić włosie tzn jeden włosiek (specyficzny zapach palonego białka)- ale wątpię czy to w sklepie przejdzie Ja swoje kupiłam w sklepie z artykułami fryzjerskimi i tam się o wszystko dokładnie wypytałam. Myślę, że jak zapytasz to Ci doradzą- w końcu taka ich praca.
W każdym razie moim zdaniem naturalne szczotki są duuuużo lepsze-polecam
Pewnie palenie nie za bardzo...
Faktycznie sklep fryzjerski jest dobrym pomysłem
Na pewno skorzystam, dziękuję

Cytat:
to jest podrecznik do nauki podstaw higieny jako nauki, a nie kosmetyki. napisany zostal przez doktorow lub profesorow chemii badz medycyny, a wiec trzeba na to spojrzec wlasnie pod tym wzgledem.

a ksiazka jest gruba, o pielgnacji ciala jest niewiele, obszerniej ujete tematyke sciekow miejskich, pestycydow, czy promieniowania

Ale nie czepiamy się złośliwie (przynajmniej ja)
Mnie się na prawdę spodobała, dlatego pytałam o tytuł, ale jeśli tak sprawę stawiasz, to ok.

Stary 2008-02-01, 16:13   #4338
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie palenie nie za bardzo...
Faktycznie sklep fryzjerski jest dobrym pomysłem
Na pewno skorzystam, dziękuję
Nie ma za co- polecam się na przyszłość Zdaj relację jak już zakupisz szczotkę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 16:15   #4339
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co- polecam się na przyszłość Zdaj relację jak już zakupisz szczotkę
Jak najbardziej, na pewno się pochwalę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 16:15   #4340
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

nie bylo napisane, ze mycie wlosow suchych raz, dwa w tygodniu to zło. tylko, ze z biologicznego punktu widzenia nalezy myc wlosy, ktore sa brudne, do tego dopasowac czestotliwosc.

Karlo chyba nieuwaznie czytalas o co chodzi z tym mydlem. kiedys ta metoda sprawdzala sie, bo byla inna woda niz obecnie.

moj ojciec nawet ostatnio mi mowil, ze jak byl mlody to myj tylko szarym mydlem, a czupryne mial bardzo gęstą i mocną

mnie najbardziej zainteresowaly detergenty niejonowe, szkoda, ze nie podali przykladow

To chyba nieuważnie przeczytalam I przepraszam za zamieszanie.

Cytat:
IAle nie czepiamy się złośliwie (przynajmniej ja)
Ja też nie Poprostu tak wyszlo
Stary 2008-02-01, 16:28   #4341
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

ja tego naprawde nie napisalam jakos zlosliwie, przepraszam jesli to tak odebralyscie jestem dzis troche drazliwa po prostu

ksiazka nazywa sie "Podstawy higieny" wg mnie jest bardzo ciekawa, jest duzo o zdrowym odzywianiu, niebezpieczenstwach zwiazanych ze srodowiskiem, dokladnie wytlumaczone dlaczego trzeba codziennie brac kąpiel i jak sie myc jest nawet dzial poswiecony sposobom postepowania ze zwlokami

w poniedzialek mam ostatnie zaliczenie, wiec moze bede mogla pozniej skoczyc do mojej uczelnianej biblioteki, maja tam od groma ksiazek o pielegnacji urody, o wlosach powinno tez sie znalezc
Stary 2008-02-01, 16:32   #4342
virka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tego naprawde nie napisalam jakos zlosliwie, przepraszam jesli to tak odebralyscie jestem dzis troche drazliwa po prostu

ksiazka nazywa sie "Podstawy higieny" wg mnie jest bardzo ciekawa, jest duzo o zdrowym odzywianiu, niebezpieczenstwach zwiazanych ze srodowiskiem, dokladnie wytlumaczone dlaczego trzeba codziennie brac kąpiel i jak sie myc jest nawet dzial poswiecony sposobom postepowania ze zwlokami

w poniedzialek mam ostatnie zaliczenie, wiec moze bede mogla pozniej skoczyc do mojej uczelnianej biblioteki, maja tam od groma ksiazek o pielegnacji urody, o wlosach powinno tez sie znalezc
Wybaczamy
Taka odpowiedź jest o wiele bardziej satysfakcjonująca
Jeszcze jakbyś autorem rzuciła, to byłabym wdzięczna

Stary 2008-02-01, 17:33   #4343
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ok już kapuje ale mi się osobiście wydaje, że jak zaczynam od góry to włosy i tak mam dobrze rozczesane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 17:57   #4344
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ok już kapuje ale mi się osobiście wydaje, że jak zaczynam od góry to włosy i tak mam dobrze rozczesane
To nie o to chodzi. Włosy można tak samo dobrze rozczesać zaczynając od nasady jak i od końców. Tylko kwestia ile z nich polegnie w trakcie. Przy długich włosach spora część się połamie. Jak by to opisać jak czeszę od nasady to mi się robi mały kołtun już gdzies na wysokości ucha, jak go roczesuję w dół to dochodzą do niego kolejne i kolejne i taki mega kołtun się robi, który coraz trudniej rozczesać a przy okazji wyrywam i łamię masę włosów. Dlatego powinno się czesać od końców. Chociaż to z porozu wydaje się czasochłonne to wcale tak nie jest. Dużo szybciej rozczesuje się w ten sposób włosy niż taki mega kołtun. I co najważniejsze nie niszczy sie tak kudłów
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 19:12   #4345
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie o to chodzi. Włosy można tak samo dobrze rozczesać zaczynając od nasady jak i od końców. Tylko kwestia ile z nich polegnie w trakcie. Przy długich włosach spora część się połamie. Jak by to opisać jak czeszę od nasady to mi się robi mały kołtun już gdzies na wysokości ucha, jak go roczesuję w dół to dochodzą do niego kolejne i kolejne i taki mega kołtun się robi, który coraz trudniej rozczesać a przy okazji wyrywam i łamię masę włosów. Dlatego powinno się czesać od końców. Chociaż to z porozu wydaje się czasochłonne to wcale tak nie jest. Dużo szybciej rozczesuje się w ten sposób włosy niż taki mega kołtun. I co najważniejsze nie niszczy sie tak kudłów
a mam tak czesac włosy tylko po umycie czy cały czas bo wiesz ja czesze wsłoy 20 razy dziennie i jak spinam kucyka to przeciez
nie bede czesac ich od koncówek, bo nigdy mi sie to nie uda
Stary 2008-02-01, 19:20   #4346
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
a mam tak czesac włosy tylko po umycie czy cały czas bo wiesz ja czesze wsłoy 20 razy dziennie i jak spinam kucyka to przeciez
nie bede czesac ich od koncówek, bo nigdy mi sie to nie uda
Nie jest powiedziane, że masz tak robić ale nie zaszkodzi. Napisałaś, że masz włosy lekko za ramiona, więc nie dziwię się, że nie sprawia Ci problemu rozczesanie ich od nasady. Ja mam lekko za pas i inaczej jak od końców nie dam rady rozczesać. A dobre nawyki warto wyrabiać za wczasu. Jak Cię najdzie na zapuszczanie to Ci to wiele ułatwi. Odnośnie kwestii kiedy tak czesać- zawsze- naprawdę oszczędza to włosy aha i sorka, że się powtarzam, ale nigdy mokrych-never

PS:Może wyjdę na głupa- ale nie czaję tej części o kucyku
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 19:50   #4347
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest powiedziane, że masz tak robić ale nie zaszkodzi. Napisałaś, że masz włosy lekko za ramiona, więc nie dziwię się, że nie sprawia Ci problemu rozczesanie ich od nasady. Ja mam lekko za pas i inaczej jak od końców nie dam rady rozczesać. A dobre nawyki warto wyrabiać za wczasu. Jak Cię najdzie na zapuszczanie to Ci to wiele ułatwi. Odnośnie kwestii kiedy tak czesać- zawsze- naprawdę oszczędza to włosy aha i sorka, że się powtarzam, ale nigdy mokrych-never

PS:Może wyjdę na głupa- ale nie czaję tej części o kucyku
no to ja tez sie powtórze jak nie uczesze włosów póki są mokre to nie mam szans na ułozenie ich, zrobienie przedziałku itp dlatego musze czesac mokre, ale teraz juz od koncówek
a z tym kucykiem to chodziło mi o to, że jak zaczesuje sobie kucyka to musze uzywac szczotki albo grzebienia, a przeciesz nie zrobie kucyka używając szczotki od końcówek, czesząc włosy od dołu, bo tak sie nie da. jak nierozumiesz to napisz, spróbuje jasniej wytłumaczyc
Stary 2008-02-01, 20:05   #4348
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczamy
Taka odpowiedź jest o wiele bardziej satysfakcjonująca
Jeszcze jakbyś autorem rzuciła, to byłabym wdzięczna
pod redakcja dr. med. Jerzego T. Marcinkowskiego, wroclaskiego wydawnictwa Volumed

kolejne ciekawostki
http://www.fryzjer.edu.pl/dzialanie-...do-wlosow.html
Stary 2008-02-01, 20:42   #4349
klaudia23
Zadomowienie

GG do klaudia23 Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia23 Send a message via Skype™ to klaudia23

Cytat:
Cytat:
Ja mam szampon za niecałe 5 zł i lepszego na razie nie znalazłam. Barwa Bebi dla dzieci. Po wszystkim co z reklamy od razu mnie skóra swędzi a ten nie dosć, że tani, dobry to jeszcze nie podrażnia.

moja kumpela mowi ze czasem kupuje szampony dla dzieci bo ma po nich ladniejsze wlosy a co do tego rozczesywania to fryzjerka mi mowila ze jak wllosy sa mokre to sie latwiej niszcza wiec powinno sie ej wtedy rozczesywac zaczynajac od dolu bo potem sie niszcza cebulki a skura na glowie jest rozciagnieta jak brzuch po ciazy

dbam o cere...
MŻ - WR
klaudia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 20:43   #4350
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja tez sie powtórze jak nie uczesze włosów póki są mokre to nie mam szans na ułozenie ich, zrobienie przedziałku itp dlatego musze czesac mokre, ale teraz juz od koncówek
a z tym kucykiem to chodziło mi o to, że jak zaczesuje sobie kucyka to musze uzywac szczotki albo grzebienia, a przeciesz nie zrobie kucyka używając szczotki od końcówek, czesząc włosy od dołu, bo tak sie nie da. jak nierozumiesz to napisz, spróbuje jasniej wytłumaczyc
Wszystko jasne. Nie wpadłam na to, że chodzi o robienie kucyka- ja to robię głymi rękami A co do czesania to już Twój wybór. Możesz i na mokro tylko mokre włosy są o wiele bardziej poddatne na uszkodzenia mechaniczne. Myśle, że znalazłby się jakis sposób na to, żebyś jendak miała przedziałek i nie czesała ich na mokro.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości