Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-31, 10:18   #4291
virka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Okłady z nafty? pierwsze słyszę to się przeciez wciera w skórę głowy i najlepiej, żeby jak najmniej na włosy nachodziło.
Nie, nie Naftę wciera sie zarówno w skórę głowy jak i we włosy na całej długości W skórę glowy aby wzmocnić cebulki, a na całą długość dla odżywienia i nabłyszczenia włosów.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:32   #4292
Finlora
Zakorzenienie

Zawsze po myciu wcieram we włosy odrobinę jedwabiu z Biosilku, dzięki temu są takie fajnie gładkie. Wczoraj zamiast Biosilku po raz pierwszy użyłam po myciu oleju kokosowego – roztarłam odrobinę w dłoniach i wmasowałam we włosy, ze szczególnym uwzględnieniem końcówek, starałam się nie dotykać przy tym skóry głowy. I jestem w szoku – bo tym oleju włosy są o niebo bardziej gładkie w dotyku niż po Biosilku Tak sobie myślę, że ten olej może być nawet lepszy, bo w składzie Biosilku jest alkohol, który przy dłuższym stosowaniu może wysuszać włosy a olej kokosowy to sama natura. Tylko zastanawiam się, czy po tym oleju nie będą mi się bardziej przetłuszczać...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:35   #4293
karla_92
Zakorzenienie

Dziewczyny troche z choinki sie urywam ale używa może ktoras z Was odżywki Pantene tej nowej zielonej Restoratives? Bo nigdzie nie moge jej znalesc - może ja wycofali

Ale w zamian kupilam ta http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=517 Mam nadzieje ze sie sprawdzi
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:38   #4294
CarlaR
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

POMOCY!!!

Dziewczyny
pomóżcie!
Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy, ale wczoraj, gdy czesałam je po umyciu to wychodziły GARŚCIAMI!!!
Jestem przerażona.
Poradźcie co mam z tym zrobić.
Jaka odżywka, kuracja czy coś innego???
Liczę na Was

CarlaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:41   #4295
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche z choinki sie urywam ale używa może ktoras z Was odżywki Pantene tej nowej zielonej Restoratives? Bo nigdzie nie moge jej znalesc - może ja wycofali
Chodzi Ci o tą pełna odnowa czy coś takiego? na pewno nie wycofali, widziałam ją ostatnio w carrefourze i w rossmannie. Ja uzywam aktualnie tej na noc, w sprayu.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:44   #4296
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:

Ale w zamian kupilam ta http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=517 Mam nadzieje ze sie sprawdzi
karla_92 ja używam obecnie maski restoratives i moge Ci powiedzieć, że jest świetna, wygładza włosy, uelastycznia, sprawia,że sa miekkie i gładkie w dotyku no i przeslicznie pachnie..
kupiłąm ja niedawno w anglii ale w polsc ewidziaąłm za 13 złotych jakos tak
Polecam Ci gorąco
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:44   #4297
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarlaR Pokaż wiadomość
POMOCY!!!

Dziewczyny pomóżcie!
Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy, ale wczoraj, gdy czesałam je po umyciu to wychodziły GARŚCIAMI!!!
Jestem przerażona.
Liczę na Was
A czemu taka dziwna forma tekstu? Nie można pisac normalnie?
Szukalas cos sama? Jest caly watek o wypadaniu. Ja sie na tym nie znam ale wiem że na wypadanie dobra jest czarna rzepa a raczej fachowo - czarna rzodkiew taka "żywa" z warzywniaka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=2#post6444665 watek o rzepie

Idz do dermatologa, zrob badania bo może to problemy z tarczyca albo brak jakis witamin, anemia? A używalas jakis nowych kosmetykow?
Stary 2008-01-31, 11:45   #4298
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
karla_92 ja używam obecnie maski restoratives i moge Ci powiedzieć, że jest świetna, wygładza włosy, uelastycznia, sprawia,że sa miekkie i gładkie w dotyku no i przeslicznie pachnie..
kupiłąm ja niedawno w anglii ale w polsc ewidziaąłm za 13 złotych jakos tak
Polecam Ci gorąco
Też sie wlasnie na nia czailam ale kupilam w koncu waxa I chyba przynim pozostane bo jest bardzo dobry

Finlora tak o ta mi chodzi. Ja tez widzialam ta na noc, maske i szampon ale nie ma odzywki do splukiwania
Stary 2008-01-31, 11:46   #4299
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarlaR Pokaż wiadomość
POMOCY!!!

Dziewczyny
pomóżcie!
Jestem przerażona.
Liczę na Was

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859

pierwszy watek jest archiwalny, w drugim mozna sie wypowiadac. ale najpierw poczytac, bo rad bylo naaapprawde wiele
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:50   #4300
jiggy11
Raczkowanie

CarlaR w pierwszej kolejności powinnaś udać się do dermatologa, tak duże wypadanie może oznaczać, że od wewnątrz coś sie dzieje w Twoim organizmie.
jiggy11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:52   #4301
asiulka123
Zakorzenienie

karla_92 w Rossmannie kiedyś była promocja tych kosmetyków, ale ja niestety w ogóle ich nie znalazłam w moim rodzinnym Rossmannie Kupiłam w Naturze całą serię; szampon, odżywkę, maseczkę i spray na noc, choć odżywkę z tego co pamiętam musiałam dokupić później. Teraz też używam Restoratives- znowu kupiłam w Naturze, bez problemów bo w Rossmannie dalej nie widzę. Serii na pewno nie wycofali, ja widziałam nawet billboard ostatnio

CarlaR jest wątek na temat wypadających włosów, poczytaj sobie Na pewno musisz wzmocnić swój organizm od wewnątrz, dostarczyć mu brakujących minerałów i witamin oraz pobudzić cebulki włosów. Dobrze będzie też odwiedzić dermatologa. Więcej nie poradzę bo dotychczas (odpukać) nie miałam takiego problemu.

Ja niedawno zamówiłam Biosilk u fryzjera i już nie ma połowy buteleczki . Wcieram od połowy włosów, w szczególności w końcówki, które byłam wczoraj podciąć Widziałam też w drogerii inny jedwabny preparat i zastanawiam się czym różni się od Biosilka http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18911
W Naturze jest też w promocji niejaki Silkway Tanity http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22302
Co o tym myślicie?

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 16:31   #4302
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Zawsze po myciu wcieram we włosy odrobinę jedwabiu z Biosilku, dzięki temu są takie fajnie gładkie. Wczoraj zamiast Biosilku po raz pierwszy użyłam po myciu oleju kokosowego – roztarłam odrobinę w dłoniach i wmasowałam we włosy, ze szczególnym uwzględnieniem końcówek, starałam się nie dotykać przy tym skóry głowy. I jestem w szoku – bo tym oleju włosy są o niebo bardziej gładkie w dotyku niż po Biosilku Tak sobie myślę, że ten olej może być nawet lepszy, bo w składzie Biosilku jest alkohol, który przy dłuższym stosowaniu może wysuszać włosy a olej kokosowy to sama natura. Tylko zastanawiam się, czy po tym oleju nie będą mi się bardziej przetłuszczać...
Witaj
Widzę, że olejek przypadł Ci do gustu. Bardzo mnie to cieszy
A co do pytania- robię tak od ponad miesiąca i nie zauważyłam zwiększonego przetłuszczania. Ale wiadomo, że każdy może reagować inaczej. W każdym razie próbuj dalej. W razie czego możesz zrezygnować z oleju po myciu albo zmniejszyć częstotliwość
Pozdrawiam
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 20:25   #4303
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a co robić żeby włosy się nie elektryzowały i puszłyły
bo zauważyłam, że kiedy nie używam prostownicy to moje włosy sa strasznie naelektryzowane i napuszone pomóżcie
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 20:38   #4304
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
a co robić żeby włosy się nie elektryzowały i puszłyły
bo zauważyłam, że kiedy nie używam prostownicy to moje włosy sa strasznie naelektryzowane i napuszone pomóżcie
doraxnie to Biosilk albo inny preparat zaw. silikony(Alfaparf, Renee Blanche)
możesz odrobinką oleju kokosowego przejechac po końówkach

ale myślę,że chodzi o to ze włosy przez prostownicę sa wysuszone... więc trzeba by je nawilżyc(np. Kallos mleczny) i zregenerowac (np. olej kokosowy i rycynowy, jest masa mieszanek róznorodnych pod czepek przed myciem włosów)

Carla R jeżeli bardzo Ci wypadają włosy, to rzeczywiście do dermatologa trzeb aisę wybrac, może nawet i do endokrynologa(zbadac poziom hormonów)
mi na średnio wyppadające włosy pomogły ampułki Vichy i szampon do wypadających(są tańsze np. Radical) i łykanie Merz spezialu (Silica, Skrzyp z vit., Belissa)
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 20:45   #4305
karla_92
Zakorzenienie

Tak i jest jeszcze wyszukiwarka

O okrągla liczba postów 1500
Stary 2008-01-31, 20:51   #4306
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

ale myślę,że chodzi o to ze włosy przez prostownicę sa wysuszone... więc trzeba by je nawilżyc(np. Kallos mleczny) i zregenerowac (np. olej kokosowy i rycynowy, jest masa mieszanek róznorodnych pod czepek przed myciem włosów)

Carla R jeżeli bardzo Ci wypadają włosy, to rzeczywiście do dermatologa trzeb aisę wybrac, może nawet i do endokrynologa(zbadac poziom hormonów)
mi na średnio wyppadające włosy pomogły ampułki Vichy i szampon do wypadających(są tańsze np. Radical) i łykanie Merz spezialu (Silica, Skrzyp z vit., Belissa)
gdzie mozna kupic te kosmetyki i ile kosztują
Stary 2008-01-31, 20:51   #4307
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

gdzie mozna kupic te kosmetyki i ile kosztują?
Stary 2008-01-31, 20:54   #4308
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak i jest jeszcze wyszukiwarka

O okrągla liczba postów 1500
gratulowac

oj tak, wyszukiwarka to skarbnica wiedzy

Mirelkaaa, Biosilk jest najtańszy kilka zł. buteleczka w hurtowni fryzjerskiej, sklepie fryzjerskim, czasami u fryzjera (reszta ok.40zl)

Kallos też w sklepie fryzjera lub hurtowni albo na allegro wszyskto mozesz kupic, cen nie pamiętam dokładnie

olej kokosowy w internecie np. w mazidłach czy ecospa czy biochemii urody, kilkanascie zl
Stary 2008-01-31, 21:31   #4309
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
gratulowac

Mirelkaaa, Biosilk jest najtańszy kilka zł. buteleczka w hurtowni fryzjerskiej, sklepie fryzjerskim, czasami u fryzjera (reszta ok.40zl)

Kallos też w sklepie fryzjera lub hurtowni albo na allegro wszyskto mozesz kupic, cen nie pamiętam dokładnie

olej kokosowy w internecie np. w mazidłach czy ecospa czy biochemii urody, kilkanascie zl
Dzieki

Wyszukiwarka to skarb z ktorego warto korzystac Wizażanki sie naprodukowaly przez 3lata wiec teraz trzeba to wykorzystac

Olej kokosowy można kupic tez w takim normalnym sklepie ze zdrowa żywnoscia/zielarskim: cena od 9-12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 21:47   #4310
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
gratulowac

myśle, że kupie olej kokosowy i biosilk... tylko na allegro nie opłaca się zamawiać, bo przesyłka jest droższa od samego kosmetyku:/ a u mnie w miescie nie mam sklepu ani hurtowni fryzjerskiej moze mozna to kupic w aptece albo sklepie kosmetycznym
Stary 2008-02-01, 06:54   #4311
ANIBAS123
Raczkowanie

Cytat:
myśle, że kupie olej kokosowy i biosilk... tylko na allegro nie opłaca się zamawiać, bo przesyłka jest droższa od samego kosmetyku:/ a u mnie w miescie nie mam sklepu ani hurtowni fryzjerskiej moze mozna to kupic w aptece albo sklepie kosmetycznym
mój biosilk kupiłam w najzwyklejszej drogerii-a olej kokoswoy jest w sklepie zielarskim i ze zdrową zywnoscią
ANIBAS123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 11:50   #4312
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki

Wyszukiwarka to skarb z ktorego warto korzystac Wizażanki sie naprodukowaly przez 3lata wiec teraz trzeba to wykorzystac

Olej kokosowy można kupic tez w takim normalnym sklepie ze zdrowa żywnoscia/zielarskim: cena od 9-12
Cytat:
Napisane przez ANIBAS123 Pokaż wiadomość
mój biosilk kupiłam w najzwyklejszej drogerii-a olej kokoswoy jest w sklepie zielarskim i ze zdrową zywnoscią
dziewczyny mają rację zapomniałam, ze biosilk już jest dostępny w drogeriach "zwykłych" i odwiedź sklep ze zdrowa żywnoscią lub zielarski
Stary 2008-02-01, 12:26   #4313
Mirelkaaa
Zakorzenienie

ok wybiore się po te kosmetyki moze w sobote po Biosilk a w tygodniue po olej kokosowy i zadam relacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 12:34   #4314
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

wklejam informacje z mojej ksiazki ze studiow na temat wlosow, moze kogos zainteresuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (116,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 010.jpg (121,7 KB, 37 załadowań)
Stary 2008-02-01, 13:17   #4315
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
wklejam informacje z mojej ksiazki ze studiow na temat wlosow, moze kogos zainteresuje
wow myc co 3 tygodnie ja zdecydowanie mam włosy tłuste ciekawe czy któras z forumowiczek myje włosy co 3 tygodnie ja osobiście sobie tego nie wyobrazam a co do tego, że powinnyśmy rozcieńczać szampony z wodą, to ja tak nie robie ktos tak robi a co do szczotkowanie włosów, to ja tylko używam szczotki, a grzebieniem robie jedynie przedziałek... moje włosy są łamliwe i przesuszone, czy to je jeszcze osłabia
Stary 2008-02-01, 13:31   #4316
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
wow myc co 3 tygodnie ja zdecydowanie mam włosy tłuste ciekawe czy któras z forumowiczek myje włosy co 3 tygodnie ja osobiście sobie tego nie wyobrazam a co do tego, że powinnyśmy rozcieńczać szampony z wodą, to ja tak nie robie ktos tak robi a co do szczotkowanie włosów, to ja tylko używam szczotki, a grzebieniem robie jedynie przedziałek... moje włosy są łamliwe i przesuszone, czy to je jeszcze osłabia
3 tygodnie, faktycznie, ekstrema

ale z tym rozcienczaniem to dobra rada sama tak robie z przyzwyczajenia od zawsze: wylewasz troche szamponu na dlon, dajesz troche wody i dopiero potem nakladasz. detergenty to naprawde nie sa w pelni bezpieczne srodki, z latwoscia przenikaja przez skore, a gdy sa w wiekszym stezeniu to wzrasta ryzyko negatywnych skutkow np. alergii, stanow zapalnych

szczotkujac "chore" wlosy mechanicznie je uszkadzasz, najlepiej takie wlosy przeczesac palcami po umyciu, a potem delikatnie pasmo po pasmie rozczesywac zaczynajac od koncowek
Stary 2008-02-01, 13:41   #4317
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozcieńczam szampon. A co do czesania to naprawdę trzeba uważać bo łatwo można zniszczyć włosy. Nigdy nie czesać na mokro- jak już to delikatnie palcami. Gdy już są suche to rozplątać co większe dredy też palcami i dopiero potem szczotką- wiadomo-od końcówek w górę. I polecam naturalne włosie. Plastikowe szczotki wyleciały z hukiem z mojej łazienki 2 lata temu i już do nich nie wrócę.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 13:43   #4318
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
3 tygodnie, faktycznie, ekstrema

ale z tym rozcienczaniem to dobra rada sama tak robie z przyzwyczajenia od zawsze: wylewasz troche szamponu na dlon, dajesz troche wody i dopiero potem nakladasz. detergenty to naprawde nie sa w pelni bezpieczne srodki, z latwoscia przenikaja przez skore, a gdy sa w wiekszym stezeniu to wzrasta ryzyko negatywnych skutkow np. alergii, stanow zapalnych

szczotkujac "chore" wlosy mechanicznie je uszkadzasz, najlepiej takie wlosy przeczesac palcami po umyciu, a potem delikatnie pasmo po pasmie rozczesywac zaczynajac od koncowek
hmm moze spróbuje rozcieńczać szampon, ale czy kiedy rozcieńczasz szampon to nadal sie pieni
a co do rozczesywania to u mnie nie da rady rozczesywać włosów palcami, bo tak jak je sobie uczesze zaraz po mycie, tam gdzie zrobie przediałek to zostanie mi do kolejnego mycia, ale jesli tak nie zrobie to nie mam szans na ułozenie włosków, nie zrobie już przedziałka ani nic i musiałabym je na nowo moczyc a szczotak swietnie sobie z nimi radzi. mam szczotke z włosia wiec nie niszczy ona włosów tak jak druciane itd.

a jakie polecacie szampony do włosów? ja używałam pantime a teraz mam gliss kur... nie chce przepłacac za szampon, mysle ze 15 zł to wystarczająca suma
Stary 2008-02-01, 13:46   #4319
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie polecacie szampony do włosów? ja używałam pantime a teraz mam gliss kur... nie chce przepłacac za szampon, mysle ze 15 zł to wystarczająca suma
Ja mam szampon za niecałe 5 zł i lepszego na razie nie znalazłam. Barwa Bebi dla dzieci. Po wszystkim co z reklamy od razu mnie skóra swędzi a ten nie dosć, że tani, dobry to jeszcze nie podrażnia.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-01, 13:49   #4320
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
oczywiscie, ze to mysie raz na 3 tygodnie to prawdziwa przesada...
Pamietam jak kiedyś dorwałam sie do ksiażek mojej mamy z ajkiegoc '74r. na temat urody, gdzie w rozdzile na temat włosów radzono by przetłuszczając sie myc raz na ok 10 dni a normalne/suche raz na 3 tygodnie
Absolutnie sie z tym nie zgadzam gdyz na włosach oprócz naturalnego łoju zbiera sie również cała masa "miejskiego brudu"(oczywiście mowa o wielkich miastach), a szkodliwe składniki mogą przenikac przez skóre,doprowadzając do zapalen skórygłowy, nie mówiąc fatalnej kondycji włosów...dlatego nie powinno sie wychodzic, nawet w upalny dzień w mokrych czy wlgotnych włosach "na miasto" gdyz będą one jak gąbka chłonać wszystko czego nie lubią...
a teksty o myciu włosów raz na 3 tyg dawno powinno wsadzić sie miedzy ksiązki, bo tak robiły ale nasze babcie i prababcie...
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości