Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 12:45   #4741
una creatura bella
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Nawet wkleję sklad dla zainteresowanych :
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Triticum Vulgare, Sodium Lactate, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita, Bisabolol, Parfum.

Co prawda Panthenol pod koniec, ale zawsze można kapnąć tam kropelkę i będzie więcej

Creaturo, a ten szampon z Hippa jaki jest? Włosy się fajnie rozczesują? Tyle razy już go miałam w ręce jak byłam w sklepie, ale zawsze go odkładałam spowrotem na półkę
Dzięki Ci wielkie . Chyba się zdecyduję na ten skok w bok.
Najwyżej wrócę z podkulonym ogonem do Fitomedu

A jeśli chodzi o szampon Hipp to mam mieszane uczucia.

Na początku było fajnie: włosy miękkie, błyszczące, łatwo się rozczesywały. Do tego dobrze "współpracował" z henną (pewnie przez ten olej migdałowy). Ale po dłuższym okresie miałam uczucie niedomycia i takie dziwne cuś zaczęło mi się robić na skórze. Niby nie typowy łupież, ale mój skalp wyraźnie dawał mi znać, że coś jest nie tak.

Miałam w planie stosować Hippa naprzemiennie z Fitomedem, ale jakoś mi niespieszno do kupna następnej butelki .

Cytat:
Napisane przez Jolie2601
Ja bym wzięła ten drugi (pierwszy miałam i nie był jakiś wyjątkowo łagodny). Interesujący jest w nim dodatek wit. F , która ma dobry wpływ na wlosy
Ja też bym wzięła ten drugi (gdybym nie miała tak kapryśnej skóry głowy ).
Ze względu na witaminę F i olej lniany w składzie.

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake
Mam jeszcze szampom nieużyty z Alepii z 7 olejami, ale nie mam pojęcia jaki ma skład, bo na opakowaniu nie ma :/ Czy któraś z Was go może używała? Na KWC ma mało opiniii, ale w sumie takie sobie
Pamiętam, że czytałam gdzieś peany na jego cześć. Podobno jest najlepszy z szamponów Alepii i wyróżnia się na tle innych szamponów naturalnych .

Dziewczyny, a czy miałyście do czynienia z szamponami z aloesem firmy Mypa?
Nie ma ich w KWC, dlatego pozwolę sobie zacytować Crumb z LU (mam nadzieję, że się nie pogniewa ):

Cytat:
Jestem bardzo zadowolona z szamponu z 40% aloesem firmy MYPA
http://www.mymypa.com/

Odżywczy szampon do włosów tłustych u nasady a suchych na końcach

Zawiera 40% Aloe Vera (aloes), zioła, panthenol i witaminę B3. Szampon stworzony specjalnie do włosów z tendencją do przetłuszczania. Jego łagodne właściwości myjące przywracają skórze głowy jej naturalna równowagę. Ekstrakty ziołowe z chmielu, rumianku, melisy, kozłka lekarskiego, jemioły, kopru włoskiego i krwawnika pospolitego rewitalizują włosy i nadają im miękkość, objętość i naturalną świeżość. Przebadany dermatologicznie.

Ingredients: Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidoporopyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Panthenol, Niacinamide, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Humulus Lupus (Hops) Extract, Achillea Millefolium Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Viscum Album (Mistletoe) Extract, Foeniculum Vulgare (Fennel) Fruit Extract, Valeriana Officinalis Extract, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, TRIDECETH-9 Glycol Distearate, Laureth-4, Parfum (Fragrance), Polyquaternium-7, Linalool, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methyldibrimo Glutaronitrile, CI 19140 (FD&C Yellow no 5), CI 42090 (FD&C Blue No 1).

Szampon ma b.delikatny zapach, coś pomiędzy skoszona trawą a zapachem mniszka. Przyjemnie się nim myje włosy, zwłaszcza po niedawnych próbach z 'szorstkim' Sanosanem. Zastanowię się, może będę je mieszać ze sobą. Włosy oczywiście 'mienciutkie jak kacuska'

300ml/ 16,99zł w Drogerii Natura

W Drogerii Natura jest właśnie promocja i szampony Mypa kosztują 3 zł mniej

Edit: Znalazłam wątek na temat tych kosmetyków http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=Mypa

Opinie zachęcające i teraz mam klasyczny dylemat z serii: i chciałabym (bo 40% aloesu, pantenol, niacyna i multum wyciągów roślinnych), i boję się ( bo SLES i sól)
Stary 2008-02-13, 13:16   #4742
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez emilaa8 Pokaż wiadomość
A ja mam jeden sposób na cudowne włosy.
Szampon : tylko i wyłącznie DERCOS. Nie spotkałam jeszcze lepszego szamponu, przyrzekam. To jest jakiś cudowny kosmetyk. Teraz są przeceny, że można kupić + 100 ml gratis, tylko, że już się chyba kończy, w każdym razie w mojej aptece w tej promocji został jeszcze ddercos do codziennego stosowania i dercos nadający objętość, ostatnio skusiłam się na ten drugi, wcześniej miałam zawsze witalizujący. ok 30 pare złotych
Ja tą promocje widziałam i rok temu, i w grudniu zeszłego roku. Juz chyba z 5 razy kupowałam Dercosa i za każdym razem do 200 ml był dodany szamponik 100 ml.

A ten dodający objętości jest faktycznie dobry?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:37   #4743
Dori1981
Raczkowanie

Witam serdecznie. Może na tym forum jakiś fryzier lub ktoś inny mi doradzi?
Jak nie jedna pani mam problem z suchymi końcówkami.Do pielęgnacji używam szmponu i odżywki oraz jedwabiu Farouk silk Therapy.Prostuje włosy w domu prostownicą CERAMICZNO-TYTANOWA BABYLISS PRO Z JONIZACJĄ na temp 170 stopni.Włosów nie prostuje codziennie,jeśli zamieżam je prostować to wtedy używam do mycia kosmetyków BABYLISS PRO - ZESTAW DO PROSTOWANIA WŁOSÓW.I SPRAY DO PROSTOWANIA Z SERII CHI FAROUK USA .
W czym tkwi mój problem że te końce sie rozdwajają?
Wczesniej robiłam pasemka blond przez rok na długich włosach,teraz ściełam włosy do szyji i już ich nie farbuje,a nadal sie rozdwajają i są suche już nie chce ich ścinać.
Dodam jeszcze.
Może ciąża i karmienie piersią miało wpływ na stam moich włosów?Bo karmiłam dwa lata ,ale już od 2 tygodni nie karmie.
No i włosy strasznie mi wychodzą.Bardzo proszę o odp.
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:38   #4744
Dori1981
Raczkowanie

Dzisiaj satosowałam odżywke wax. Może to mi pomoże?

Edytowane przez Dori1981
Czas edycji: 2008-02-13 o 13:43 Powód: Wysłano pytanie dwa razy
Stary 2008-02-13, 14:06   #4745
anciaahk
kosmitka

Creaturo, zignorowałaś mnie kompletnie .
Kiedyś zachwycałyśmy się szamponami una rolland na allegro. Przymierzałaś się do testów, kupiłaś, przetestowałaś?

Ja nie mam cierpliwości do tych naturalnych szamponów, strasznie wysuszają i plączą włosy, całkiem nie mogę po nich dojść z głową do ładu. Hipp - masakra, żadnej regeneracji, jedna wielka pokrzywa czy też siano na głowie. Wolę pozostać przy fryzjerskich szamponach.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 14:50   #4746
virka
Zakorzenienie

Dori przejrzyj ten wątek, tu jest mnóstwo sposobów na odżywianie włosów. O wypadających włosach, masz osobny wątek, który również jest skarbnicą wiedzy. W telegraficznym skrócie, na pewno szkodzisz sobie prostownicą, przy dłuższym stosowaniu jedwab też nie jest dobry a i farbowanie też swoje robi. Ale wszystkiemu można zaradzić
Przejrzyj wątki i jak znajdziesz coś co Cię zainteresuje to pytaj.
Jeśli chodzi o wax, to w tym momencie najlepsze z tych rzeczy, które stosujesz, ale da się znaleźć jeszcze lepsze

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:03   #4747
Dori1981
Raczkowanie

virka Dziekuje za odpowiedź
Poczytałam juz trochę,więcej przeczytam jak synek pójdzie spać.
Ostatnio jak byłam u fryzierki i podcinała mi włosy niedokładnie je musiała wysuszyć suszarka bo jak je prostowała to strasznie skwierczały (powiedziała że to nie szkodzi ) no ale zaszkodziło.Po tamtrj wizycie poszłam do innego fryzjiera i podciął mi włosy po długości mam teraz do szyji i nie chce ich więcej ścinać bo beznadziejnie mi w krótkich.Lecz nadal widać popalone i rozdwojone końce.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 15:41   #4748
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Seria Matrix Sleek Look też jakoś czeka w kolejce od dawna i nie mogę się zdecydować
A masz wlosy podatne na obciażenie? Bo jak tak to nie radze Ja mam z tej serii spray do prostowania i straszanie obciaża. Kiedys jak bylam u fryzjera to chyba mialam wlosy myte tym szamponem a potem nalożona odżywke (chyba to bylo to bo zapach mialo taki sam zreszta tam pracuja na Matrixie) to wlosy juz pod paru godzinach zrobily sie tłuste.

Cytat:
Odżywka: balsam KLORANE z wyciągiem z norek, sprawia, że mam błyszczące i takie zdrow włosy. Bardzo tłusty i gęsny, ale nie przetłuszcza włosów. Kolejny kosmetyk, bez którego nie mogę się obejść. Tyż około 30 złotych
A ten olejek z norek w tej odżywce to jest ze zwierzat? A jak tak to nie wiesz w jaki sposob jest on produkowany? Z łożysk tak jak Placenta?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 16:05   #4749
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A ten olejek z norek w tej odżywce to jest ze zwierzat? A jak tak to nie wiesz w jaki sposob jest on produkowany? Z łożysk tak jak Placenta?
Placenta jest chyba robiona z łożysk, ale roślinnych ...

Cytat:
Odżywka: balsam KLORANE z wyciągiem z norek, sprawia, że mam błyszczące i takie zdrow włosy. Bardzo tłusty i gęsny, ale nie przetłuszcza włosów. Kolejny kosmetyk, bez którego nie mogę się obejść. Tyż około 30 złotych

Prostuję grzywkę codziennie rano i jest prosta przez cały dzień, jak odstawie dercosa na jakiś tydziń stan moich włosów zmienia się diametralnie.
Kocham, kocham, kocham
Wolę już mieć zniszczone włosy, niż używać czegoś ze zwierząt, tylko po to, żeby poprawić sobie wygląd.
Ale rób, co uważasz za słuszne.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 16:11   #4750
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Placenta jest chyba robiona z łożysk, ale roślinnych ...

Wolę już mieć zniszczone włosy, niż używać czegoś ze zwierząt, tylko po to, żeby poprawić sobie wygląd.
Ale rób, co uważasz za słuszne.
To może to nie placenta, ale jest ponoc jakas maska z łożys zwierzecych ale przy uzyskiwaniu takiego "wyciagu" lub "ekstraktu" zwierzecego (jak to brzmi...) zwierzeta nie sa zabijane ani ponoc w zaden sposob nie cierpia. Teraz juz nie pamietam o co dokladniej chodzilo.

A co do tego olejku z norek to wiesz jak sie go uzyskuje?
Stary 2008-02-13, 16:23   #4751
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
To może to nie placenta, ale jest ponoc jakas maska z łożys zwierzecych ale przy uzyskiwaniu takiego "wyciagu" lub "ekstraktu" zwierzecego (jak to brzmi...) zwierzeta nie sa zabijane ani ponoc w zaden sposob nie cierpia. Teraz juz nie pamietam o co dokladniej chodzilo.
Zapewne chodzi o lanolinę
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 17:33   #4752
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tego olejku z norek to wiesz jak sie go uzyskuje?
Szczerze, wolę nie wiedzieć. Ja w ogóle omijam szerokim łukiem kosmetyki, które mają jakikolwiek związek ze zwierzętami.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 17:55   #4753
Dori1981
Raczkowanie

hej do karla_92 ta odżywka do włosów - CREMA MIDOLLO & PLACENTA to odżwyka z wyciągiem z łożysk zwierzęcych.Sprawdziłam. Pisze tam, że :"Dzięki dużej zawartości aminokwasów, białka oraz witamin doskonale odbudowywuje wewnętrzną strukturę włosów.

Odżywka polecana dla włosów suchych i łamiliwych."
Stary 2008-02-13, 18:10   #4754
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Szczerze, wolę nie wiedzieć. Ja w ogóle omijam szerokim łukiem kosmetyki, które mają jakikolwiek związek ze zwierzętami.
Dokladnie. Rozumiem jedzenie miesa chociaz tez nie do konca, ale żeby używac kosmetykow ze zwierzat, chodzic futrach, nosic torebki/buty ze skory

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
hej do karla_92 ta odżywka do włosów - CREMA MIDOLLO & PLACENTA to odżwyka z wyciągiem z łożysk zwierzęcych.Sprawdziłam. Pisze tam, że :"Dzięki dużej zawartości aminokwasów, białka oraz witamin doskonale odbudowywuje wewnętrzną strukturę włosów.

Placenta. Dobrze pamietalam.

O wlasnie przypomnialo mi sie. Z serii głupich pytan: Macie jakis sposob na wcierki np. z ziół, czy tez toniki do skory? Wcieracie tak palcami czy może psikacie wlosy jakims atomizerem a potem masujecie palcami? I czy pochylacie glowe czy tak w normalnej pozycji? Ja wczoraj juz czegos dostawalam bo ta pokrzywa ktoa wcieralam byla na calych wlosach zamiast tylko na glowie
Stary 2008-02-13, 18:52   #4755
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Maska- solidną łyżeczkę kokosa umieszczam w miseczce (miseczka w większej miseczce z gorącą wodą) dolewam rycyny (na oko-też gdzieś tyle co kokosa, może ciut mniej) i kilka kropel migdałowego. Bełtam aż się roztopi. Przy czym ja mam kudły za pas więc musisz dostosować ilość do swoich potrzeb. Mixa nakładam na włosy, czasami też w skórę, niektre wizażanki zauważyły szybsze przetłuszczanie włosów przy stosowaniu na skórę, u mnie nic takiego się nie dzieje, no ale to też kwestia indywidualna- musisz sprawdzić jak zachowają się Twoje.
No i przy suchych końcach dobrze jest wsmarować sam kokos jako serum. Ale minimalną ilość. Parę razy przesadziłam i miałam przetłuszczające się końcówki

Kallosa zakupiłam w drogerii- Kamila albo Natura- nie pamiętam Mieli tam obie wersje pojemnościowe, składem są identyczne. Wygląd taki sam jak w podanych przez Ciebie linkach. Ja mam 1000ml- a że dziadostwo dość wydajne to pewnie na rok mi wystarczy (16zł)

Płukanki to sprawa dość prosta- trzeba zaparzyć ziółka, ja mam z reguły swoje, a jak mi się kończą to kupuję w aptece luzem- ale saszetki też są ok. Po myciu/ew. odżyce po prostu spłukuję nimi włosy. Dobrze przy okazji jest sobie wsmarować trochę w skórę. Ziółek już się nie spłukuje. Zawijasz w ręcznik i voila.

BTW: nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi
Powodzenia z włoskami
Dzięki za odpowiedź To mnie uspokoiłaś co do wygladu mlecznego Kallosa. Myślałam, że to jakieś podróbki, czy tańsze odpowieniki.
To teraz pozostaje mi tylko znaleźć ten olej kokosowy i Kallos Latte i do dzieła.
Zastanawiam sie też nad odżywką z serii Aloe Vera zamiast Kallosa. Bo nie wiem czy go gdzieś dostanę w moim mieście, a serie z aloesem widziałam w Naturze Opinie ma dobre...

Aha i muszę przyznać, że podziwiam Cie, że chce Ci się tak dużo robić przy swoich włosach - maski, mycie, płukanie w ziołach Znając siebie, to pewnie poprzestanę na masce i myciu
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 18:54   #4756
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Creaturo, zignorowałaś mnie kompletnie .
Kiedyś zachwycałyśmy się szamponami una rolland na allegro. Przymierzałaś się do testów, kupiłaś, przetestowałaś?
.
Anciu, ale jesteś pewna, że to byłam ja ?
Bo naprawdę nie przypominam sobie niczego takiego . Może skojarzyło Ci się z nickiem .

Cytat:

Finflora wklejała skład tej odżywki kilka postów temu i mogę Was zapewnić, że żadnych wyciągów z łożysk tam nie ma .

Owszem zawiera wyciągi roślinne, które producenci nazywają placentą roślinną, ale to raczej taki chwyt reklamowy.
Łożysko (łac. Placenta) występuje tylko u zwierząt i to nie wszystkich .

Cytat:
Macie jakis sposob na wcierki np. z ziół, czy tez toniki do skory? Wcieracie tak palcami czy może psikacie wlosy jakims atomizerem a potem masujecie palcami? I czy pochylacie glowe czy tak w normalnej pozycji? Ja wczoraj juz czegos dostawalam bo ta pokrzywa ktoa wcieralam byla na calych wlosach zamiast tylko na glowie
Ja używam pipety .
Nabieram trochę płynu, robię przedziałki, aplikuję po kropelce i wcieram palcami.
Stary 2008-02-13, 19:00   #4757
Dori1981
Raczkowanie

magrest jeśli Ci chodzi o tą odżywke KALLOS CREMA AL LATTE to 1000ml jest na allegro za 13,50
Stary 2008-02-13, 19:24   #4758
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy miałyście do czynienia z szamponami z aloesem firmy Mypa?
Nie ma ich w KWC, dlatego pozwolę sobie zacytować Crumb z LU (mam nadzieję, że się nie pogniewa ):

W Drogerii Natura jest właśnie promocja i szampony Mypa kosztują 3 zł mniej

Edit: Znalazłam wątek na temat tych kosmetyków http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=Mypa

Opinie zachęcające i teraz mam klasyczny dylemat z serii: i chciałabym (bo 40% aloesu, pantenol, niacyna i multum wyciągów roślinnych), i boję się ( bo SLES i sól)
Brzmi zachęcająco Ale mam takie same dylematy jak Ty Chyba jednak spróbuję..
Użyję też tej Alepii i się zakwaszę później tak jak pisala jedna użytkowniczka na KWC, zobaczymy co wyjdzie z tego i dam znać
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 19:34   #4759
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
magrest jeśli Ci chodzi o tą odżywke KALLOS CREMA AL LATTE to 1000ml jest na allegro za 13,50
Wiem i dzięki za info Ale takie 1000 ml to bym chyba w 2 lata zużywała, bo mam krótkie włosy i cienkie na dodatek, więc nie wiele odzywki na nie nakładam. Chciałam takie małe opakowanie, które na allegro nie opłaca sie zamawiać, dlatego będę jutro szukać w sklepach. Jak nie znajdę małego Kallosa, to kupię tą z serii aloe vera i zobaczymy jak sie sprawdzi. Najwyżej następnym razem zamówię na allegro mlecznego Kallosa (jak jutro nie znajdę w sklepach).
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 19:35   #4760
Koko19
BAN stały

dzieczyny czy w tym składzie sa silikony badz jakies nie zdrowe dla wlosow skladniki????

Skład: Aqua/Water, TEA-Lauryl Sulfate, Cocamide MIPA, Sodium Chloride, Parfum/Fragrance, Sodium Benzoate, Sodium Citrate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Citric Acid, Sodium Methylparaben, Glycol Distearate, Salicylic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Disodium EDTA, Propylene Glycol, Polyquaternium-10, Polysorbate 20, Cocamide MEA, Hexyl Cinnamal, Laureth-10, Coumarin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Cymbopogon Schoenanthus/Cymbopogon Schoenanthus Extract, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Macrocystis Pyrifera/Macrocystis Pyrifera Extract, Hydroxycitronellal, Hibiscus Saboariffa/Hibiscus Saboariffa Flower Extract, Amyl Cinnamal, CI 42090/Blue 1, Methyl-2-Octynoate.
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 19:41   #4761
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Ja używam pipety .
Nabieram trochę płynu, robię przedziałki, aplikuję po kropelce i wcieram palcami.

Dzieki. Ja nie mam pipety ale może ze strzykawką sprobuje Albo wygrzebe jakaś butelke z atomizerem
Stary 2008-02-13, 19:45   #4762
'Estelle'

Czy to jakiś szampon?
Skład trochę dziwny... dużo zapachów i konserwantów, a wyciągi na samym końcu. Jak dla mnie lipa.

PS. Fajnie byłoby, żeby obok składu znalazła się i nazwa, wtedy wiadmo byłoby, czego się wystrzegać.

Karla_92 wcierki ekstrawygodnie aplikuje się buteleczką z "dziubkiem" po Kuracji Rzepa Joanny. Idealnie do celu , znacznie wygodniej niż strzykawką.
Stary 2008-02-13, 19:48   #4763
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
O wlasnie przypomnialo mi sie. Z serii głupich pytan: Macie jakis sposob na wcierki np. z ziół, czy tez toniki do skory? Wcieracie tak palcami czy może psikacie wlosy jakims atomizerem a potem masujecie palcami? I czy pochylacie glowe czy tak w normalnej pozycji? Ja wczoraj juz czegos dostawalam bo ta pokrzywa ktoa wcieralam byla na calych wlosach zamiast tylko na glowie
Ja używam zakraplacza do oczu- tanie jak barszcz i fajnie się sprawdza.
Creatura- z tą pipetą to nieżły patent:P Pomysłowa kobita z Ciebie jutro buchnę sobie jakąś z laboratorium

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź To mnie uspokoiłaś co do wygladu mlecznego Kallosa. Myślałam, że to jakieś podróbki, czy tańsze odpowieniki.
To teraz pozostaje mi tylko znaleźć ten olej kokosowy i Kallos Latte i do dzieła.
Zastanawiam sie też nad odżywką z serii Aloe Vera zamiast Kallosa. Bo nie wiem czy go gdzieś dostanę w moim mieście, a serie z aloesem widziałam w Naturze Opinie ma dobre...

Aha i muszę przyznać, że podziwiam Cie, że chce Ci się tak dużo robić przy swoich włosach - maski, mycie, płukanie w ziołach Znając siebie, to pewnie poprzestanę na masce i myciu
Nie ma za co. Aloesu nie próbowałam, ale myślę, że też powinien być dobry.
BTW:ja wcale nie robię aż tak dużo. Poza tym to szybko wchodzi w nawyk i nie zajmuje dużo czasu. Pozdrawiam
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 19:48   #4764
Koko19
BAN stały

to jest samponmatrix biolage...slyszalam o nim same pozytywne opinie..zakupilam i jak dla mnie tez jest swietnie nawilzajacy ale ten skład..hmmmm?znacie jakies szampony z tych bardziej profesjonalnych ktore maja fajny skład??czy takie wogole istnieja??
Stary 2008-02-13, 20:00   #4765
Jula84
Wtajemniczenie

A ja mam znowu spadek humoru... Widziałam przed chwila fragmenty filmu z Aniston i...ja po prostu nie wiem jak to możliwe - że przy farbowaniu z brązu n aprawie czarny, potem znowu na blond...ona ma włosy w tym stanie...
Na zdjeciach słabo widać ale na filmie robi wrażenie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bscap002.jpg (43,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bscap007.jpg (31,8 KB, 41 załadowań)
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 20:34   #4766
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Karla_92 wcierki ekstrawygodnie aplikuje się buteleczką z "dziubkiem" po Kuracji Rzepa Joanny. Idealnie do celu , znacznie wygodniej niż strzykawką.
Hmm chyba nie mam nic takiego Edit: Juz wiem Butelka po wodzie utlenionej albo po o.rycynowym (ja mam taka z dziubkiem)

Cytat:
A ja mam znowu spadek humoru... Widziałam przed chwila fragmenty filmu z Aniston i...ja po prostu nie wiem jak to możliwe - że przy farbowaniu z brązu n aprawie czarny, potem znowu na blond...ona ma włosy w tym stanie...
Ona ma te wlosy wyprostowane wiec dlatego. Ja też jak wyprostuje to mam ladne i wygladaja na prawie zdrowe (zreszta każdy tak ma) a jak schna naturalnie i potem nic z nimi nie robie to można sie mnie przestraszyc Poza tym dla niej kupienie maseczki za pare stów to lajcik wiec nie ma sie co dziwic

Edytowane przez karla_92
Czas edycji: 2008-02-13 o 20:58
Stary 2008-02-13, 21:07   #4767
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja albo psikam atomizerem, albo wcieram szczoteczką do zębów...(oczywiście nie tą, którą myję zęby ) jak mam coś gęściejszego. Ale ziółka to polewam jako ostatnie płukanie na całą głowę.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:07   #4768
'Estelle'

Cytat:
Jula84 włosami Aniston najmniej powinnaś się przejmować, spece od obróbki cyfrowej potrafią zrobić takie cuda, że nawet się nam nie śniło... Na którymś z wątków była dyskusja o tym, co na głowie ma Koroniewska - w niczym nie przypomina to reklamy Pantene :P
Poza tym gama zabiegów stylistycznych dla samych włosów jest tak szeroka, że w rzeczywistości naturalny kudeł Aniston pewnie nawet 1/10 nie wygląda tak, jak na filmie. Nie mówię już nawet o tych wszystkich spec odżywkach, lakierach, nabłyszczaczach etc. To są profesjonalne przedłużenia, zagęszczenia, stylizowane i przystrzygane peruki - włosy wydają się być spektakularne, ale z rzeczywistością niewiele to ma wspólnego, to wszystko sztuczne.

Zatem nie dołuj się, bo nie ma czym, głowa do góry i mocne postanowienie systematyczności a efekty przyjdą na pewno.
Stary 2008-02-13, 21:19   #4769
Koko19
BAN stały

cy znacie jakies szampony profesjonalne z naturalnym badz dobrym skladem dla wlosow??bez silokonow itp??
Stary 2008-02-13, 21:36   #4770
'Estelle'

Na którymś z wątków Wizażanki wspominały o Alepia z olejkami [do kupienia w sieci] i szampon z Aloesem [profesjonalne] z Drogerii Natura - podobo bardzo dobry.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości