|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() Najwyżej wrócę z podkulonym ogonem do Fitomedu ![]() A jeśli chodzi o szampon Hipp to mam mieszane uczucia. Na początku było fajnie: włosy miękkie, błyszczące, łatwo się rozczesywały. Do tego dobrze "współpracował" z henną (pewnie przez ten olej migdałowy). Ale po dłuższym okresie miałam uczucie niedomycia i takie dziwne cuś zaczęło mi się robić na skórze. Niby nie typowy łupież, ale mój skalp wyraźnie dawał mi znać, że coś jest nie tak. Miałam w planie stosować Hippa naprzemiennie z Fitomedem, ale jakoś mi niespieszno do kupna następnej butelki ![]() Cytat:
![]() ![]() Ze względu na witaminę F i olej lniany w składzie. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a czy miałyście do czynienia z szamponami z aloesem firmy Mypa? Nie ma ich w KWC, dlatego pozwolę sobie zacytować Crumb z LU (mam nadzieję, że się nie pogniewa ![]() Cytat:
W Drogerii Natura jest właśnie promocja i szampony Mypa kosztują 3 zł mniej ![]() Edit: Znalazłam wątek na temat tych kosmetyków http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=Mypa Opinie zachęcające i teraz mam klasyczny dylemat z serii: i chciałabym (bo 40% aloesu, pantenol, niacyna i multum wyciągów roślinnych), i boję się ( bo SLES i sól) ![]()
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten dodający objętości jest faktycznie dobry?
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie. Może na tym forum jakiś fryzier lub ktoś inny mi doradzi?
![]() Jak nie jedna pani mam problem z suchymi końcówkami.Do pielęgnacji używam szmponu i odżywki oraz jedwabiu Farouk silk Therapy.Prostuje włosy w domu prostownicą CERAMICZNO-TYTANOWA BABYLISS PRO Z JONIZACJĄ na temp 170 stopni.Włosów nie prostuje codziennie,jeśli zamieżam je prostować to wtedy używam do mycia kosmetyków BABYLISS PRO - ZESTAW DO PROSTOWANIA WŁOSÓW.I SPRAY DO PROSTOWANIA Z SERII CHI FAROUK USA . W czym tkwi mój problem że te końce sie rozdwajają? Wczesniej robiłam pasemka blond przez rok na długich włosach,teraz ściełam włosy do szyji i już ich nie farbuje,a nadal sie rozdwajają i są suche już nie chce ich ścinać. Dodam jeszcze. Może ciąża i karmienie piersią miało wpływ na stam moich włosów?Bo karmiłam dwa lata ,ale już od 2 tygodni nie karmie. No i włosy strasznie mi wychodzą.Bardzo proszę o odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj satosowałam odżywke wax. Może to mi pomoże?
Edytowane przez Dori1981 Czas edycji: 2008-02-13 o 13:43 Powód: Wysłano pytanie dwa razy |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
kosmitka
|
Creaturo, zignorowałaś mnie kompletnie
![]() Kiedyś zachwycałyśmy się szamponami una rolland na allegro. Przymierzałaś się do testów, kupiłaś, przetestowałaś? Ja nie mam cierpliwości do tych naturalnych szamponów, strasznie wysuszają i plączą włosy, całkiem nie mogę po nich dojść z głową do ładu. Hipp - masakra, żadnej regeneracji, jedna wielka pokrzywa czy też siano na głowie. Wolę pozostać przy fryzjerskich szamponach.
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Dori przejrzyj ten wątek, tu jest mnóstwo sposobów na odżywianie włosów. O wypadających włosach, masz osobny wątek, który również jest skarbnicą wiedzy. W telegraficznym skrócie, na pewno szkodzisz sobie prostownicą, przy dłuższym stosowaniu jedwab też nie jest dobry a i farbowanie też swoje robi. Ale wszystkiemu można zaradzić
![]() Przejrzyj wątki i jak znajdziesz coś co Cię zainteresuje to pytaj. Jeśli chodzi o wax, to w tym momencie najlepsze z tych rzeczy, które stosujesz, ale da się znaleźć jeszcze lepsze ![]()
#4747 |
Raczkowanie
|
virka Dziekuje za odpowiedź
Poczytałam juz trochę,więcej przeczytam jak synek pójdzie spać. Ostatnio jak byłam u fryzierki i podcinała mi włosy niedokładnie je musiała wysuszyć suszarka bo jak je prostowała to strasznie skwierczały (powiedziała że to nie szkodzi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale rób, co uważasz za słuszne.
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego olejku z norek to wiesz jak sie go uzyskuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Szczerze, wolę nie wiedzieć. Ja w ogóle omijam szerokim łukiem kosmetyki, które mają jakikolwiek związek ze zwierzętami.
#4753 |
Raczkowanie
|
hej do karla_92 ta odżywka do włosów - CREMA MIDOLLO & PLACENTA to odżwyka z wyciągiem z łożysk zwierzęcych.Sprawdziłam. Pisze tam, że :"Dzięki dużej zawartości aminokwasów, białka oraz witamin doskonale odbudowywuje wewnętrzną strukturę włosów.
Odżywka polecana dla włosów suchych i łamiliwych." |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O wlasnie przypomnialo mi sie. Z serii głupich pytan: Macie jakis sposob na wcierki np. z ziół, czy tez toniki do skory? Wcieracie tak palcami czy może psikacie wlosy jakims atomizerem a potem masujecie palcami ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz pozostaje mi tylko znaleźć ten olej kokosowy i Kallos Latte i do dzieła. Zastanawiam sie też nad odżywką z serii Aloe Vera zamiast Kallosa. Bo nie wiem czy go gdzieś dostanę w moim mieście, a serie z aloesem widziałam w Naturze ![]() Aha i muszę przyznać, że podziwiam Cie, że chce Ci się tak dużo robić przy swoich włosach - maski, mycie, płukanie w ziołach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo naprawdę nie przypominam sobie niczego takiego ![]() ![]() Cytat:
![]() Owszem zawiera wyciągi roślinne, które producenci nazywają placentą roślinną, ale to raczej taki chwyt reklamowy. Łożysko (łac. Placenta) występuje tylko u zwierząt i to nie wszystkich ![]() Cytat:
![]() Nabieram trochę płynu, robię przedziałki, aplikuję po kropelce i wcieram palcami.
![]() |
#4757 |
Raczkowanie
|
magrest jeśli Ci chodzi o tą odżywke KALLOS CREMA AL LATTE to 1000ml jest na allegro za 13,50
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Użyję też tej Alepii i się zakwaszę później tak jak pisala jedna użytkowniczka na KWC, zobaczymy co wyjdzie z tego i dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
BAN stały
|
dzieczyny czy w tym składzie sa silikony badz jakies nie zdrowe dla wlosow skladniki????
Skład: Aqua/Water, TEA-Lauryl Sulfate, Cocamide MIPA, Sodium Chloride, Parfum/Fragrance, Sodium Benzoate, Sodium Citrate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Citric Acid, Sodium Methylparaben, Glycol Distearate, Salicylic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Disodium EDTA, Propylene Glycol, Polyquaternium-10, Polysorbate 20, Cocamide MEA, Hexyl Cinnamal, Laureth-10, Coumarin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Cymbopogon Schoenanthus/Cymbopogon Schoenanthus Extract, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Macrocystis Pyrifera/Macrocystis Pyrifera Extract, Hydroxycitronellal, Hibiscus Saboariffa/Hibiscus Saboariffa Flower Extract, Amyl Cinnamal, CI 42090/Blue 1, Methyl-2-Octynoate. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
|
Czy to jakiś szampon?
Skład trochę dziwny... dużo zapachów i konserwantów, a wyciągi na samym końcu. Jak dla mnie lipa. PS. Fajnie byłoby, żeby obok składu znalazła się i nazwa, wtedy wiadmo byłoby, czego się wystrzegać. Karla_92 wcierki ekstrawygodnie aplikuje się buteleczką z "dziubkiem" po Kuracji Rzepa Joanny. Idealnie do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Creatura- z tą pipetą to nieżły patent:P Pomysłowa kobita z Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() BTW:ja wcale nie robię aż tak dużo. Poza tym to szybko wchodzi w nawyk i nie zajmuje dużo czasu. Pozdrawiam
![]() |
#4764 |
BAN stały
|
to jest samponmatrix biolage...slyszalam o nim same pozytywne opinie..zakupilam i jak dla mnie tez jest swietnie nawilzajacy ale ten skład..hmmmm?znacie jakies szampony z tych bardziej profesjonalnych ktore maja fajny skład??czy takie wogole istnieja??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam znowu spadek humoru... Widziałam przed chwila fragmenty filmu z Aniston i...ja po prostu nie wiem jak to możliwe - że przy farbowaniu z brązu n aprawie czarny, potem znowu na blond...ona ma włosy w tym stanie...
Na zdjeciach słabo widać ale na filmie robi wrażenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez karla_92 Czas edycji: 2008-02-13 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4768 | |
|
Cytat:
Poza tym gama zabiegów stylistycznych dla samych włosów jest tak szeroka, że w rzeczywistości naturalny kudeł Aniston pewnie nawet 1/10 nie wygląda tak, jak na filmie. Nie mówię już nawet o tych wszystkich spec odżywkach, lakierach, nabłyszczaczach etc. To są profesjonalne przedłużenia, zagęszczenia, stylizowane i przystrzygane peruki - włosy wydają się być spektakularne, ale z rzeczywistością niewiele to ma wspólnego, to wszystko sztuczne. Zatem nie dołuj się, bo nie ma czym, głowa do góry i mocne postanowienie systematyczności a efekty przyjdą na pewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
BAN stały
|
cy znacie jakies szampony profesjonalne z naturalnym badz dobrym skladem dla wlosow??bez silokonow itp??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
|
Na którymś z wątków Wizażanki wspominały o Alepia z olejkami [do kupienia w sieci] i szampon z Aloesem [profesjonalne] z Drogerii Natura - podobo bardzo dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.