|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Mi się wydaje, że jest zwierzęce. A przynajmniej na moje oko zwierzęce ma więcej skł. odżywczych, więc powinno być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Nie no, przecież nie jesteś wredna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co w tym wrednego, że napisałyście, że z roślinnych?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Ja nie traktowałam tego jako sprzeczki, dobrze było sie dowiedzieć, że to roslinne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
widzę że trzeba tu rozdzielić spór o łożyska
![]() ![]() żarty żartami a teraz sobie pobiadolę ![]() około 3 lata temu zrobiłam ziołową trwała na rozjasnione włosy, w ogole czesto je rozjasniałam i zaczely sie moje problemy z włosami - nie chcą przestać wypadać, końce przesuszone, kruszące się ( mam jeszcze na nich blond zrobiony za silnym rozjasniaczem ktory zniszczył włos.. ) - ale najgorsze jest to wypadanie, przeciez ja wyłysieje jak tak dalej pójdzie - a idzie tak już parę lat a co robiłam walcząc o zdrowe i piekne włosy hmm oczywiscie wszystko co kupowałam wypatrzyłam na wizażu ![]() ![]() 1. biosilk - bardzo lubiany ale nie przeze mnie ![]() 2. henna wax - myslalam ze pomoze, ehh tylu z Was pomogła .. ![]() ![]() 3. wydałam ostatnio 60 złotych na goldwell kerasilk ultra rich care szampon i odzywke do włosów ekstremalnie zniszczonych - i kurczę znów to nie dla mnie ![]() ![]() 4.kiedys próbowałam też radical - to samo, jakis szampon z czarnej rzepy - to samo ![]() help me ![]() ![]() teraz myślę nad szamponem absolut repair i łączyć go z ta odżywką kerasilk i waxem albo nad jakims aptecznym szamponem i odżywką? noi i chcę kupic tabletki tylko na Boga jakie?! ![]() jesoo jak mi nie odpowiecie to się załamię i wyrwę sobie resztke włosów z głowy ![]() poradzcie napiszcie co wam pomagało ![]()
#2289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Raczkowanie
|
blekitneoczy, skoro juz przyszlas to moze mnie wspmozesz opinią?
![]() 1. Seboradin-balsam regenerujacy 2. Radical-odzywka do wlosow wzmacniajaca regenerujaca bez splukiwania/zawsze mialam na nia oko ![]() 3. Garniel Neril-tonik do codziennego wsmasywowania skory wlosow. ? ![]() ![]()
#2291 |
Zadomowienie
|
help me
![]() ![]() Kupywalas tyle rzeczy drogih kosmetykow a sprobowalas zwykly olejek rycynowy? http://www.wizaz.pl/forum/showthread...lejek+rycynowy Ten olejek wieksza butelka nie bedzie kosztowala Cie wiecej niz 10 zl a mala-ja zaplacilam 2,30zl i musze przynzac ze na wlosach jest od niego taka jakby hmm... powlocczka? ale nie tlusta, taka chroniaca wlosy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie nic nie mysle, tylko wiem, czym sa lozyska ![]() Po ktores tam ![]() A moja wypowiedz dotyczyla tylko tego, ze w tej maseczce nie ma lozysk zwierzecych. ![]() ![]() Cytat:
![]()
Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2007-06-04 o 21:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam z pewną dozą nieśmiałości maskę ze szpiku końskiego, raz uzyłam, cuda nie zdarzyły się i maska leży. Tylko koni żal.... Jestem właścicielką niezłego siana. Nie działa na mnie: wax, olejek rycynowy, żółtka, nafta kosmetyczna. Jedwab faktycznie działa tylko powierzchownie. Podziałały olejki: migdałowy, jojoba, kokosowy. Absolut Repair sprawdza się. Nadal szukam. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Rozeznanie
|
Wiem, tylko caly czas chodzi o to, ze na opakowaniu jest napisane" lozysk roslinnych", co tez zacytowalam
![]() ![]()
#2295 |
Raczkowanie
|
Ogólnie, często wciska się nam kit i tylko metoda prób możemy dojść do tego co nam służy. Na efekty tez trzeba poczekać. Długo walczyłam o zdrowe włosy, ostatnio bardzo je skróciłam i myslę, że jestem na dobrej drodze[ dzięki wizażowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
uu huuu
![]() ![]() Agusia007 dziękuje i chyba rzeczywiscie kupie ten olejek ale sądze że to nzów nie to czego szukam - tzn sądze że może poprawić stan włosów ale chyba nie zapobiegnie wypadaniu dlatego pytałam też jakie tabletki uważacie za dobre - bo wydaje mi się że od wewnatrz najłatwiej wyleczyć
#2297 |
Rozeznanie
|
Jagoem, a czy Absoluta uzywasz maski, czy odzywki? bo tak sie wacham wlasnie miedzy tymi dwoma, boje sie, ze maska za bardzo obciazy moje wlosy, ktore i tak sa ostatnio cos klapniete.
Mi jak do tej pory najlepiej sluzy Matrix Biolage tonik nawilzajacy i maska Kallosa, z tymi slawnymi lozyskami (tudziez innymi wyciagami ![]()
#2298 |
Raczkowanie
|
kasiahan a używałaś wcześniej przed kallosem wax-u ? bo ja mam dziwne wrażenie ze jak wax w komunistycznym pudle mi nie pomaga to kallos w równie komunistycznym pudle też nie pomoże
![]() moje włosy czekają na jakieś propozycje.. ![]() piszcie jakie tabletki wam pomogły ![]() ![]()
#2299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim problemem jest sianowatosc ![]() I chyba wlasnie postawilabym na taki szampon, bo nie zawiera duzej ilosci silikonow, ktore w sumie maja powierzchowne dzialanie tylko, nie takie na "dluzsza mete". Pewnie sa jakis specjalistyczne szampony na tego typu problemy, ale sie nie znam ![]() Mozesz tez sprobowac tych olejkow, Kallosa tez (w komunistycznym pudle ![]()
![]() |
#2300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
BAN stały
|
kiaa a zaglądałaś tutaj? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767
lepszej i obszerniejszej skarbnicy wiedzy o łysieniu nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Na wypadanie włosów ponoć bardzo pomaga sok z czarnej rzodkwi wcierany w skóre głowy, a tudzież "komunistyczna" pokrzywa. Pokrzywe możemy pić, płukać, wcierać i na pewno pomoże. Troche pracy ale warto, bo zdrowo, bez chemii i działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja jeszcze wroce do Kallosa z lozyskami, bo mnie to mocno zastanawia, co w tej masce siedzi. Pozwole sobie na mala analize ![]() ![]() Skład wedlug KWC (ja mam troche inny): Aqua Cetearyl Alcohol - emulgator, emolient, regulator lepkości, stabilizator, nadaje miekkosc i gladkosc Cetrimonium Chloride - konserwant, Jest substancją: * uniemożliwiającą oddziaływanie mikroorganizmów na skórze (środek antymikrobowy) * antystatyczną (dlatego używana najczęściej w produktach do pielegnacji włosów), wygładzającą, polepsza rozczesywanie włosów * pozostawiającą na skórze przyjemne, gładkie uczucie Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate - ?? Parfum, Cyclomethicone - silikon Limonene ?? Dimethiconol - silikon Phenoxyethanol - konserwant, poch. chemiczne Linalool -alkohol, podobno posiada zapach konwalii Hexyl Cinnamal ?? Methyldibromo Glutaronitrile - konserwant, pochodzenia chemicznego Propylene Glycol - srodek rozpuszczajacy, humektant, poch.chemicznego Benzyl Salicylate - filtr przeciwsloneczny, konserwant, pochodzenia chemicznego Citric Acid- kwas cytrynowy,zmiękczacz, konserwant, regulator pH, Triticum Vulgare (Wheat Extract), Bambusoidea (Bamboo Extract), Methylchloroisothiazolino ne - konserwant, pochodzenia chemicznego Methylisothiazolinone - konserwant czyli nie ma tu moim zdaniem nic podejrzanego, a "lozyska roslinne" to chyba taki wymysl producenta i nazwa dla tych wyciagow roslinnych. W sumie to pelno tu konserwantow, zmiekczaczy i takich tam wygladzaczy. jedyne co moze nawilzac to Propylene Glycol, sa jeszcze te dwa wyciagi z bambusa i zboza, szkoda, ze tak daleko w skladzie. Czyli na moje oko maska dziala bardziej na tych zmiekczaczach roznych, niz rzeczywiscie odbudowuje wlos na dluzej. ![]()
![]() |
#2304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasian nie wiem co ty masz do masek z lozysk zwierzecych ze twierdzisz ze bys ich nie uzyla...jeszcze raz powtarzam ze nie kalecza one zwierzat w zaden sposob...lozyska po porodzie sa juz nie potrzebne zwierzetom i same je zjadaja albo sa uzyte w celach kosmetycznych wiec uzywanie takich terminow jak czesci zwierzece ktore kojarza nam sie z jakas inwazja na zwierzeta jest bledne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Kasiahan, napisz mi proszę jaki Ty masz skład Placenty. Ja spisywałam z mojego litrowego opakowania, ale może coś zmienili? Albo w mniejszym jest inny skład
![]() ![]() Cóż dopiero teraz się przyjżałam, że tak naprawdę to nic tam raczej nie odbudowywuje włosa, no ale to jest chyba jedyna maska, po jakiej mogę spokojnie rozczesać włosy, więc mi psauje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Pozwolcie, ze sie wtrace, tez uzywam masek kallosa, i mam wlasnie opakowanie placenty o pojemnosci 275ml, sklad jest nastepujacy:
Aqua Cetyl Alcohol Cocamide Mea Propilen Glicol Magnesium Nitrat Parfum Ja sie totalnie nie znam na tych skladach, ale chetnie poczytam jesli cos wiecie na ten temat ![]()
#2308 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam maskę mleczną Kallosa (1 l i nie mogę jej zużyć)...Ciekawa jestem czy ma jakiś podejrzany skład..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze oprocz placenty mam 500ml maski z olejkiem kokosowym (tez kallosa)- fajnie pachnie, wlosy sa mile w dotyku i blyszczace, ale tez jestem ciekawa czy to za sprawa zwyklych silikonow czy czegos innego...
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Maska Kallosa mleczna jest o tyle fajna,i tym się chyba różni od Placenty,że ta pierwsza nie zawiera silikonów.
Ja dziś kupiłam w końcu słynnego Waxa,zobaczymy jak sprawdzi się na moich włosach. Lutiana a mogłabys napisac cos wiecej o tej masce kokosowej??i np porownac dzialanie do innych masek kallosa
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.