Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-19, 15:35   #2521
agnieska
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Myślę, że się nie zawiedziesz jeśli coś wyprobujesz - daj znać; ostatnio podbijałam wątki o tych dwoch producentach, ale odzewu nie było
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 16:08   #2522
beliczek
Zakorzenienie

Ja zdecydowałam się na indyjski olejek do włosów z owoców amla. Nakłada się to przed myciem. Podobno ma rewelacyjne działanie.
Jeśli chodzi o nawilżanie to zuzyję do końca moisture kicka w spray'u i odzywkę absolut repair. Wtedy pewnie kupię sobie to kilogramowe pudełko hydratherapy z matrix biolage.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 16:16   #2523
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek Pokaż wiadomość
Ja zdecydowałam się na indyjski olejek do włosów z owoców amla. Nakłada się to przed myciem. Podobno ma rewelacyjne działanie.
napisz jak na CIebie dziala
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 16:22   #2524
agnieska
Zakorzenienie

Beliczku, moim zdaniem lepiej nie brać litrowego pudła tej odżywki, bo będziesz ją zużywać przez rok i ją sobie obrzydzisz. Sama takie kupiłam, zrobiłam dwie odlewki (choć trudno to nazwać odlewką) a połowę pudła będę pewnie jeszcze z pół roku zużywać. Jest gęsta, niesamowicie wydajna - niewielka ilość wystarcza na wlosy długie do biustu , ma wręcz masłową konsystencję. Weź tubę
Stary 2007-07-19, 16:48   #2525
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Beliczku, moim zdaniem lepiej nie brać litrowego pudła tej odżywki, bo będziesz ją zużywać przez rok i ją sobie obrzydzisz. Sama takie kupiłam, zrobiłam dwie odlewki (choć trudno to nazwać odlewką) a połowę pudła będę pewnie jeszcze z pół roku zużywać. Jest gęsta, niesamowicie wydajna - niewielka ilość wystarcza na wlosy długie do biustu , ma wręcz masłową konsystencję. Weź tubę
Agnieska, mogłabyś powiedzieć jak wedługCiebie sprawuje się hydratherapy? Czy rzeczywiście nawadnia? Wiem jak to jest mieć wielkie opakowania. Zawsze takie kupuję i męcze teraz 750 mL reapir reascue i 750mL absolut repair odzywki. Że o litrowym szamponie absolut repair nie wspomnę. Od stycznia je mam.
Stary 2007-07-19, 17:18   #2526
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieska, mogłabyś powiedzieć jak wedługCiebie sprawuje się hydratherapy? Czy rzeczywiście nawadnia? Wiem jak to jest mieć wielkie opakowania. Zawsze takie kupuję i męcze teraz 750 mL reapir reascue i 750mL absolut repair odzywki. Że o litrowym szamponie absolut repair nie wspomnę. Od stycznia je mam.
Beliczku, ja zużywam miesięcznie mniej więcej jedno opakowanie 250ml, ale w tej kwestii przekombinowałam. Chcę pozużywać większość moich kosmetyków z domu zanim pójdę na studia, ale w kwestii tej odżywki wątpię Od kilku dni mam wrażenie, że moje włosy potrzebują większego nawilżenia, a ta odżywka spisuje się całkiem nieźle choć wciąż mam niedosyt. Włosy łatwo się rozczesują, nie ma potrzeby stosowania dodatkowej odżywki w spray'u/rozplątywacza. Trzeba ją starannie i długo spłukiwać, bo może coś zostać, szczególnie jeśli nakładasz przy skórze głowy. Gdy wyschną są wygładzone, nie sterczą. Nie wiem jak z długotrwałym działaniem, bo wzięłam się za nią dopiero od kilku dni, ale wszystkie wyciągi roślinne są dopiero na samym końcu składu
Stary 2007-07-19, 18:54   #2527
beliczek
Zakorzenienie

Nałożyłam po raz drugi Fruit cocktail Farouk. Stwierdzam, że jest BEZNADZIEJNA. myślę,że jakieś tam doswiadczenie mam jeśli chodzi o pielęgnację włosów i dawno takiego badziewia nie miałam. Cieszę się, że nie kupiłam litra. Szlag mnie trafia i tyle! Wiem dlaczego włosy były znośne po pierwszym użyciu - zrobiłam sobie kompres z ciepłej oliwy z oliwek przed myciem. Fruit jest straszny: usztywnia, wysusza, plącze, matowi. Czego chcieć więcej????!!!! wrrrrr.... Gdyby nie moisture kick bc w zyciu nie rozczesałabym włosów. Jedno wielkie nieporozumienie. Wkurzają mnie te pochlebne recenzje - czy przypadkiem nie pisały ich dziewczyny o zdrowych włosach leciutko przesuszonych prostownicą? Jeżli ktoś ma włosy: suche, farbowane, cienkie, delikatne, dosć długie, "rwące się", z tendencją do lekkiego puszenia, wymagające nawodnienia i regeneracji niech omija farouka szerokim łukiem. Jeżeli oczywiście nie chce bawić się we wspomaganie go spray'ami bez spłukiwania, kompresami z oliwy przed myciem, itd.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-19, 19:35   #2528
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Beliczku, na czym polega Twój kompres z oliwy z oliwek? Nakładasz oliwę na włosy, owijasz folią i ręcznikiem i siedzisz z turbanem? Chciałabym tez sobie zrobić, tylko nie wiem jak
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 19:45   #2529
Nogala1
Raczkowanie

Cytat:
Nałożyłam po raz drugi Fruit cocktail Farouk. Stwierdzam, że jest BEZNADZIEJNA. myślę,że jakieś tam doswiadczenie mam jeśli chodzi o pielęgnację włosów i dawno takiego badziewia nie miałam. Cieszę się, że nie kupiłam litra. Szlag mnie trafia i tyle! Wiem dlaczego włosy były znośne po pierwszym użyciu - zrobiłam sobie kompres z ciepłej oliwy z oliwek przed myciem. Fruit jest straszny: usztywnia, wysusza, plącze, matowi. Czego chcieć więcej????!!!! wrrrrr.... Gdyby nie moisture kick bc w zyciu nie rozczesałabym włosów. Jedno wielkie nieporozumienie. Wkurzają mnie te pochlebne recenzje - czy przypadkiem nie pisały ich dziewczyny o zdrowych włosach leciutko przesuszonych prostownicą? Jeżli ktoś ma włosy: suche, farbowane, cienkie, delikatne, dosć długie, "rwące się", z tendencją do lekkiego puszenia, wymagające nawodnienia i regeneracji niech omija farouka szerokim łukiem. Jeżeli oczywiście nie chce bawić się we wspomaganie go spray'ami bez spłukiwania, kompresami z oliwy przed myciem, itd.
ja też rozczarowałam się fruit cocktailem na moje włosy jest tak samo beznadziejny , a mam włosy długie , farbowane , cieńkie , ale jest ich bardzo dużo, przetłuszczające się u nasady suche na końcach Beliczku też zdecydowałam się na ten olejek jutro powinna przyjść przesyłka
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 20:22   #2530
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jeśli chodzi o nawilżanie to zuzyję do końca moisture kicka w spray'u i odzywkę absolut repair. Wtedy pewnie kupię sobie to kilogramowe pudełko hydratherapy z matrix biolage.
Oprócz olejku amla jest jeszcze vatika, zastanwiam się nad różnicami. Ze strony wynika, że vatika ma działanie regenrujące, a amla bardziej nabłyszcza. Amla nakłada się przed myciem, vatika po.
Może ktoś zna więcej różnic?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 21:23   #2531
Nogala1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Oprócz olejku amla jest jeszcze vatika, zastanwiam się nad różnicami. Ze strony wynika, że vatika ma działanie regenrujące, a amla bardziej nabłyszcza. Amla nakłada się przed myciem, vatika po.
nie znam różnic, ale zamówiłam sobie z dabura amlę, a także odżywkę olej kokosowy vatiki i będę używała na przemian jakspróbuje to napisze jakie efekty
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-20, 01:57   #2532
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:

Oba nakłada się w taki sam sposób - najlepiej przed myciem, ale jeśli ktoś ma suche i raczej grube włosy, które łakną natłuszczenia to może jeszcze lekko naolejonymi dłońmi przejechać po włosach już po umyciu i wysuszeniu, albo chociaż nałożyć odrobinkę na końcówki.

Olejki różnią się przede wszystkim składem.
Vatika to olej kokosowy plus szereg wyciągów z ziół ajurwedyjskich (m.in z neem, brahmi, amli i henny), cytryna, mleko i olejek rozmarynowy.
Natomiast ten drugi to mieszanka olejów roślinnych (sezamowego, kanola, arachidowego, z nasion bawełny, palmoleinu), oleju mineralnego, wyciągu z amli oraz barwników. Zarówno Vatika jak i Amla zawierają są syntetycznie perfumowane.
Znając skład można już powoli wnioskować o właściwościach

Powiem tylko, że dla kogoś, kto nigdy wcześniej nie paprał się w olejach kilka pierwszych użyć może być objawieniem

Nogala1, gdzie zamówiłaś swoje olejki?
Stary 2007-07-20, 10:15   #2533
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

wczoraj wybrałam się do salonu Shwarzkopfa na maseczki kolagenowe- rewelacja, koszt wraz z modelowaniem 30 zł

polecam jest to nowośc ale bardzo chwalona
Stary 2007-07-20, 14:36   #2534
anetka_m
Zadomowienie

A możesz coś więcej napisac o tych maseczkach kolagenowych? Coś mi się juz własnie obiło o uszy, one podobno nadają sie do wszystkiego? Albo cos pomyliłam
Stary 2007-07-20, 14:46   #2535
Likiertowa
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuje pomocy

Naturalnie mam ciemne wlosy, wielokrotnie byly rozjasniane. Poza tym prostuje je-niewyprostowane sa koszmarne.
Wskutek tych zabiegow mam bardzo bardzo ale to bardzo suche wlosy.
Uzywam prostownicy Tondeo laserowej. Z kosmetykow nastepujace odzywki: Matrix Biolage nawilzajaca, Matrix wygladzajaca, Kallos, stosowalam Wax, biosilki, krysztalki Alfaparf, odzywki niemieckiej Alciny, do prostowania stosuje biosilk chi, kallos lub matrix w sprayu. I juz sama nie wiem co jeszcze aby te wlosy nawilzyc
PO kazdym myciu robie sobie maski, zakladam folie i recznik.Ale wlosy fatalnie sie rozczesuja, sa strasznie suche.
Nie chce ich scinac
Znacie cos na maxa nawilzajacego?
Blagam o pomoc.
Likiertowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 16:23   #2536
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Myślę, że się nie zawiedziesz jeśli coś wyprobujesz - daj znać; ostatnio podbijałam wątki o tych dwoch producentach, ale odzewu nie było
podobają mi się 2 odżywki
jak zużyję trochę to co mam to myślę, że coś zamówię

Cytat:

aż taki szajs? to skąd te zachwyty na KWC w końcu to odżywka do farbowanych więc chyba używały jej kobitki o takich właśnie włosach nic to, jedna potencjalna odżywka do wypróbowania mniej

Cytat:
z jakiej strony?

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Nogala1, gdzie zamówiłaś swoje olejki?
no właśnie, też by mnie to interesowało
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 16:26   #2537
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Likiertowa Pokaż wiadomość

Naturalnie mam ciemne wlosy, wielokrotnie byly rozjasniane. Poza tym prostuje je-niewyprostowane sa koszmarne.
Uzywam prostownicy Tondeo laserowej. Z kosmetykow nastepujace odzywki: Matrix Biolage nawilzajaca, Matrix wygladzajaca, Kallos, stosowalam Wax, biosilki, krysztalki Alfaparf, odzywki niemieckiej Alciny, do prostowania stosuje biosilk chi, kallos lub matrix w sprayu. I juz sama nie wiem co jeszcze aby te wlosy nawilzyc
PO kazdym myciu robie sobie maski, zakladam folie i recznik.Ale wlosy fatalnie sie rozczesuja, sa strasznie suche.
Nie chce ich scinac
Blagam o pomoc.
tu by się raczej przydało coś na maxa regenerującego a nie nawilżającego może na start Absolut Repair + jakieś ampułki
jedną z najmocniejszych serii regenerujących jest też Vita Ciment Kerastase, ale myślę, że warto zacząć od tańszego Absoluta
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 16:28   #2538
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
A możesz coś więcej napisac o tych maseczkach kolagenowych? Coś mi się juz własnie obiło o uszy, one podobno nadają sie do wszystkiego? Albo cos pomyliłam
hej. maseczkowanie składa sie z dwóch etapów- najpierw oczywiście mycie kolagenowym szamponem, potem jedna maseczka na 15 min pod nagrzewacz, zmycie jej i druga maseczka już z czepkiem na 15 minut.. efekt super. nie wiem czy maska nadaje się do wszystkich włosów, na pewno do takich jak moje- czyli suche, połamane, porowate, popalone... na które nic absolutnie nie działa

btw fryzjerka powiedziała mi że Loreal Intense Repair i nawilżająca Schwarzkopfa Boacure są za słabe do takich włosów....
Stary 2007-07-20, 16:37   #2539
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
Z Uny na razie odżywkę "kwasową" i silkera, Rayne szampon nawilżający ale to jest moim zdaniem ten typ firmy której produkty można brać w ciemno i nie będę sobie pluła później w brodę, a jeśli tak zrobię z L'orealem to nigdy nie jestem zadowolona Składu nie spisałam, ale multum wyciągów roślinnych, jedyne do czego mam zastrzeżenie to sposob zamykania buteleczki z odżywką, taka maleńka zakrętka. Madlaine bardzo ją lubi.

A z Rayne obłowimy się we wrześniu w Unę (właśnie, Rayne, facet mi dalej nie odpisał w związku z tymi litrowymi maskami )
Rayne nie tylko ma szampon nawilżający Uny, ale go wręcz uwielbia Łagodne nawilżające cudeńko W ogóle jeśli chodzi o szampony prof., ja już raczej zostanę przy Unie. Może tylko następnym razem zamówię np. neutralizujący... i oczywiście obowiązkowo Hair Food.

Co do faceta - mi 2 miesiące przysyłał pompkę do tego szamponu na szczęście nie zależało mi na niej za bardzo. Za to dostałam dodatkowo próbki Intensive Protein Treatment () i Detanglera, którego jeszcze nie zdążyłam wypróbować. Także jakiś zakręcony on jest; potem też napiszę do niego maila, Aga.
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość

aż taki szajs? to skąd te zachwyty na KWC w końcu to odżywka do farbowanych więc chyba używały jej kobitki o takich właśnie włosach nic to, jedna potencjalna odżywka do wypróbowania mniej
Ja miałam z wymiany, nie było po niej absolutnie żadnego efektu - tak jakbym umyła włosy samym szamponem. Wykończyłam bez żalu, na szczęście szybko zeszła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-20, 16:58   #2540
atsenka
Zadomowienie

Dziewczyny a ja mam taka proozycje. W zwiazku z tym ze watek jest dlugi i jakby kazda z nas chciala znalezc informacje o szmaponie czy odzywce ktora nas interesuje to zeszlo by nam wieki. No i pomyslalam sobie zebysmy pisaly jakich szmaponow i odzywek uzywalysmy a obok nasza opinia na temat produktu i do jakich on sie nadaje wlosow. No i jakie my mamy wlosy, bo wiadomo ze to tez wazne Jesli pomysl wam sie spodoba to zaczniemy wymieniac sie informacjami, wtedy beda one wszystkie w jednym miejscu. Prosze o wasze opinie.
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 17:14   #2541
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likiertowa Pokaż wiadomość

Nie chce ich scinac
Blagam o pomoc.
a czy stosowalas olejek rycynowy lub kokosowy zostawiony na cala noc na wlosach? i rano mycie?ja uzywalam wielu produktow do moich suchych wlosow i tylko to moge polecic... i jaka oszczednosc
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 17:33   #2542
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam taka proozycje. W zwiazku z tym ze watek jest dlugi i jakby kazda z nas chciala znalezc informacje o szmaponie czy odzywce ktora nas interesuje to zeszlo by nam wieki. No i pomyslalam sobie zebysmy pisaly jakich szmaponow i odzywek uzywalysmy a obok nasza opinia na temat produktu i do jakich on sie nadaje wlosow. No i jakie my mamy wlosy, bo wiadomo ze to tez wazne Jesli pomysl wam sie spodoba to zaczniemy wymieniac sie informacjami, wtedy beda one wszystkie w jednym miejscu. Prosze o wasze opinie.

Popieram, zaczynam;]

Kallos placenta-efekty nawet nawet z tym , ze krotkotrwale, zapach tez sredni, nawilzenie calkiem calkiem..
gliss kur-olejki-mnie bardzo placza wlosy, oblepiaja sie, slabe efekty, gdze to nawilzenie??
henna treatment wax(stara wersja)suuuper, wlosy miekkie blyszczace, otulone,jest ich jakby wiecej, suuuper efekty(z powodu silikonow czy tam sls przestalam uzywac)
moc natury wax-wlosy szorstkie, troche matowe...Ale zapach piekny;/i bez sls przynajmniej..
elseve do wlosow farbowanych(mama)-super dziala, idealnie zgrywa sie i pielegnuje wlosy farbowane(tylko ze sa sls..)
w poczekalni:herbal essences(ta z dzika roza), kallos latte(i moze w przyszlosci, przy moich zniszczonych wloskach)absolut repair loreal.
z pierwsZych 2 kosmetykow dam niedlugo sprawozdanie z efektow.
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 17:42   #2543
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rayne Pokaż wiadomość
Rayne nie tylko ma szampon nawilżający Uny, ale go wręcz uwielbia Łagodne nawilżające cudeńko W ogóle jeśli chodzi o szampony prof., ja już raczej zostanę przy Unie. Może tylko następnym razem zamówię np. neutralizujący... i oczywiście obowiązkowo Hair Food.

Co do faceta - mi 2 miesiące przysyłał pompkę do tego szamponu na szczęście nie zależało mi na niej za bardzo. Za to dostałam dodatkowo próbki Intensive Protein Treatment () i Detanglera, którego jeszcze nie zdążyłam wypróbować. Także jakiś zakręcony on jest; potem też napiszę do niego maila, Aga.
Na tą z proteinami też mam ochotę, a skóro tak migasz oczami... Dotarły odlewki?
Stary 2007-07-20, 18:40   #2544
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tą z proteinami też mam ochotę, a skóro tak migasz oczami... Dotarły odlewki?
Bardzo dziękuję - szampon Osmo całkiem sympatyczny, choć użyłam dopiero raz.
Stary 2007-07-20, 18:49   #2545
Contax
Zakorzenienie

Aga, Rayne to ten szampon => http://www.allegro.pl/item216775142_...italy_hit.html

oswieccie mnie co to jest
Cytat:
Napisane przez Rayne
i oczywiście obowiązkowo Hair Food.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 19:00   #2546
agnieska
Zakorzenienie

O, Kasia Z tego co pamiętam to ten ale lepiej niech Rayne potwierdzi.
A Hair Food to seria ich litrowych masek - jest z olejem sezamowym, witaminowa, z olejem jojoba, olejem kokosowym i z proteinami
Stary 2007-07-20, 19:31   #2547
Contax
Zakorzenienie

Aga
Lekki przesusz wlosow przywiodl mnie do tego watku

Une zamawiacie u tego faceta z A (perfect 2005), czy gdzies indziej?
Qurna tyle masek i znowu nie bede wiedziala, ktora wziac

Potrzeba mi czegos nawilzajacego i jednoczesnie nie obciazajacego, bo chce zeby wlosy lekko sie krecily - mam faze na naturalny look.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 19:52   #2548
edytka11
Przyczajenie

właśnie dziewczyny - gdzie zamawiacie une?????
edytka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 19:57   #2549
agnieska
Zakorzenienie

Przeszukałam kiedyś google, ale innego miejsca w sieci gdzie można je kupić nie znalazłam, więc na Allegro. Można w realu, ale gdzie w Warszawie - nie mam pojęcia, Madlaine kiedyś wspominała o jakimś miejscu w Trójmieście.
Ten sprzedawca dodaje katalogi Uny do każdego zamówienia, więc pewnie coś Ci się spodoba

http://www.hurtownie.pl/hurtownia_parys,51978.html

Edytowane przez agnieska
Czas edycji: 2007-07-20 o 20:19
Stary 2007-07-20, 21:07   #2550
Likiertowa
Raczkowanie

Olejek rycynowy posiadam w domu- stosowalam na rzesy Jestem gotowa zrobic wszystko. Mam go nalozyc na umyte wlosy i pozostawic do wyschniecia i rano zmyc, czy na suce i zmyc rano?
Likiertowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości