|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Myślę, że się nie zawiedziesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowałam się na indyjski olejek do włosów z owoców amla. Nakłada się to przed myciem. Podobno ma rewelacyjne działanie.
Jeśli chodzi o nawilżanie to zuzyję do końca moisture kicka w spray'u i odzywkę absolut repair. Wtedy pewnie kupię sobie to kilogramowe pudełko hydratherapy z matrix biolage. |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Beliczku, moim zdaniem lepiej nie brać litrowego pudła tej odżywki, bo będziesz ją zużywać przez rok i ją sobie obrzydzisz. Sama takie kupiłam, zrobiłam dwie odlewki (choć trudno to nazwać odlewką) a połowę pudła będę pewnie jeszcze z pół roku zużywać. Jest gęsta, niesamowicie wydajna - niewielka ilość wystarcza na wlosy długie do biustu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Nałożyłam po raz drugi Fruit cocktail Farouk. Stwierdzam, że jest BEZNADZIEJNA. myślę,że jakieś tam doswiadczenie mam jeśli chodzi o pielęgnację włosów i dawno takiego badziewia nie miałam. Cieszę się, że nie kupiłam litra. Szlag mnie trafia i tyle! Wiem dlaczego włosy były znośne po pierwszym użyciu - zrobiłam sobie kompres z ciepłej oliwy z oliwek przed myciem. Fruit jest straszny: usztywnia, wysusza, plącze, matowi. Czego chcieć więcej????!!!! wrrrrr.... Gdyby nie moisture kick bc w zyciu nie rozczesałabym włosów. Jedno wielkie nieporozumienie. Wkurzają mnie te pochlebne recenzje - czy przypadkiem nie pisały ich dziewczyny o zdrowych włosach leciutko przesuszonych prostownicą? Jeżli ktoś ma włosy: suche, farbowane, cienkie, delikatne, dosć długie, "rwące się", z tendencją do lekkiego puszenia, wymagające nawodnienia i regeneracji niech omija farouka szerokim łukiem. Jeżeli oczywiście nie chce bawić się we wspomaganie go spray'ami bez spłukiwania, kompresami z oliwy przed myciem, itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Beliczku, na czym polega Twój kompres z oliwy z oliwek? Nakładasz oliwę na włosy, owijasz folią i ręcznikiem i siedzisz z turbanem? Chciałabym tez sobie zrobić, tylko nie wiem jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
kosmitka
|
Cytat:
Może ktoś zna więcej różnic?
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oba nakłada się w taki sam sposób - najlepiej przed myciem, ale jeśli ktoś ma suche i raczej grube włosy, które łakną natłuszczenia to może jeszcze lekko naolejonymi dłońmi przejechać po włosach już po umyciu i wysuszeniu, albo chociaż nałożyć odrobinkę na końcówki. Olejki różnią się przede wszystkim składem. Vatika to olej kokosowy plus szereg wyciągów z ziół ajurwedyjskich (m.in z neem, brahmi, amli i henny), cytryna, mleko i olejek rozmarynowy. Natomiast ten drugi to mieszanka olejów roślinnych (sezamowego, kanola, arachidowego, z nasion bawełny, palmoleinu), oleju mineralnego, wyciągu z amli oraz barwników. Zarówno Vatika jak i Amla zawierają są syntetycznie perfumowane. Znając skład można już powoli wnioskować o właściwościach ![]() Powiem tylko, że dla kogoś, kto nigdy wcześniej nie paprał się w olejach kilka pierwszych użyć może być objawieniem ![]() Nogala1, gdzie zamówiłaś swoje olejki?
![]() |
#2533 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj wybrałam się do salonu Shwarzkopfa na maseczki kolagenowe- rewelacja, koszt wraz z modelowaniem 30 zł
polecam ![]()
#2534 |
Zadomowienie
|
A możesz coś więcej napisac o tych maseczkach kolagenowych? Coś mi się juz własnie obiło o uszy, one podobno nadają sie do wszystkiego? Albo cos pomyliłam
![]()
#2535 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy
![]() Naturalnie mam ciemne wlosy, wielokrotnie byly rozjasniane. Poza tym prostuje je-niewyprostowane sa koszmarne. Wskutek tych zabiegow mam bardzo bardzo ale to bardzo suche wlosy. Uzywam prostownicy Tondeo laserowej. Z kosmetykow nastepujace odzywki: Matrix Biolage nawilzajaca, Matrix wygladzajaca, Kallos, stosowalam Wax, biosilki, krysztalki Alfaparf, odzywki niemieckiej Alciny, do prostowania stosuje biosilk chi, kallos lub matrix w sprayu. I juz sama nie wiem co jeszcze aby te wlosy nawilzyc ![]() PO kazdym myciu robie sobie maski, zakladam folie i recznik.Ale wlosy fatalnie sie rozczesuja, sa strasznie suche. Nie chce ich scinac ![]() Znacie cos na maxa nawilzajacego? Blagam o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() jak zużyję trochę to co mam to myślę, że coś zamówię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aż taki szajs? to skąd te zachwyty na KWC ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no właśnie, też by mnie to interesowało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() jedną z najmocniejszych serii regenerujących jest też Vita Ciment Kerastase, ale myślę, że warto zacząć od tańszego Absoluta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
btw fryzjerka powiedziała mi że Loreal Intense Repair i nawilżająca Schwarzkopfa Boacure są za słabe do takich włosów....
![]() |
#2539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do faceta - mi 2 miesiące przysyłał pompkę do tego szamponu ![]() ![]() ![]() Ja miałam z wymiany, nie było po niej absolutnie żadnego efektu - tak jakbym umyła włosy samym szamponem. Wykończyłam bez żalu, na szczęście szybko zeszła.
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam taka proozycje. W zwiazku z tym ze watek jest dlugi i jakby kazda z nas chciala znalezc informacje o szmaponie czy odzywce ktora nas interesuje to zeszlo by nam wieki. No i pomyslalam sobie zebysmy pisaly jakich szmaponow i odzywek uzywalysmy a obok nasza opinia na temat produktu i do jakich on sie nadaje wlosow. No i jakie my mamy wlosy, bo wiadomo ze to tez wazne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram, zaczynam;] Kallos placenta-efekty nawet nawet z tym , ze krotkotrwale, zapach tez sredni, nawilzenie calkiem calkiem.. gliss kur-olejki-mnie bardzo placza wlosy, oblepiaja sie, slabe efekty, gdze to nawilzenie?? henna treatment wax(stara wersja)suuuper, wlosy miekkie blyszczace, otulone,jest ich jakby wiecej, suuuper efekty(z powodu silikonow czy tam sls przestalam uzywac) moc natury wax-wlosy szorstkie, troche matowe...Ale zapach piekny;/i bez sls przynajmniej.. elseve do wlosow farbowanych(mama)-super dziala, idealnie zgrywa sie i pielegnuje wlosy farbowane(tylko ze sa sls..) w poczekalni:herbal essences(ta z dzika roza), kallos latte(i moze w przyszlosci, przy moich zniszczonych wloskach)absolut repair loreal. z pierwsZych 2 kosmetykow dam niedlugo sprawozdanie z efektow.
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Aga, Rayne to ten szampon => http://www.allegro.pl/item216775142_...italy_hit.html
oswieccie mnie co to jest Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
O, Kasia
![]() ![]() A Hair Food to seria ich litrowych masek - jest z olejem sezamowym, witaminowa, z olejem jojoba, olejem kokosowym i z proteinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Aga
![]() Lekki przesusz wlosow przywiodl mnie do tego watku ![]() Une zamawiacie u tego faceta z A (perfect 2005), czy gdzies indziej? Qurna tyle masek i znowu nie bede wiedziala, ktora wziac ![]() Potrzeba mi czegos nawilzajacego i jednoczesnie nie obciazajacego, bo chce zeby wlosy lekko sie krecily - mam faze na naturalny look. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Przyczajenie
|
właśnie dziewczyny - gdzie zamawiacie une?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Przeszukałam kiedyś google, ale innego miejsca w sieci gdzie można je kupić nie znalazłam, więc na Allegro. Można w realu, ale gdzie w Warszawie - nie mam pojęcia, Madlaine kiedyś wspominała o jakimś miejscu w Trójmieście.
Ten sprzedawca dodaje katalogi Uny do każdego zamówienia, więc pewnie coś Ci się spodoba ![]() http://www.hurtownie.pl/hurtownia_parys,51978.html Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2007-07-20 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
Olejek rycynowy posiadam w domu- stosowalam na rzesy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.