|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzisiaj mierzenie i... Z talii spadło 3 cm
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
Dot.: hula - hop 4
Też mam obecnie ok. 65 cm w talii. Nerek mi nie obija, ale podwójne koło jest katorgą dla mojego kręgosłupa. Po każdym dłuższym kręceniu mam pośrodku pleców, w miejscu kręgów, ogromnego siniaka. Boli przez następnych kilka-kilkanaście dni. Czasem też robią się siniaki, kiedy podczas kręcenia koło przejedzie mi po kościach, czy żebrach. Próbowałam nawet zabezpieczać plecy, ale wszystko spada podczas kręcenia :/ Mam też inny problem - kolana. Zdarza się, że stawy mi po takim kręceniu wręcz rozrywa, mimo że staram się konsekwentnie zmieniać pozycję i chodzić podczas ćwiczeń.
A teraz z innej beczki. Czy któraś z Was orientuje się, gdzie w Warszawie można nauczyć się tańca hula-hop? I jakie kółeczko byłoby do tego celu najlepsze? Mam 155 cm wzrostu, myślałam o średnicy 1m, ale nie wiem, czy nie będzie zbyt duża. Próbowałam z takim zwykłym, gładkim 80 cm, jednak bez dodatkowego obciążenia jest zbyt lekkie i nie mogę go rozkręcić, bo spada, z kolei przy obciążeniu go czymś strasznie boli, kiedy próbuję przerzucić je na ręce. I jeszcze jedno pytanie natury technicznej : ) Zauważyłam, że dziewczyny zajmujące się tym, są na ogół bardzo szczupłe. Czy ktoś o pełniejszych kształtach ma szansę nauczyć się poszczególnych figur, czy to raczej fizycznie niemożliwe? Chodzi mi konkretniej o mechaniczną przeszkodę, jaką może stanowić biust, czy pupa : D Mam nadzieję, że ktoś odpowie mi na nurtujące mnie pytania : ) Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
zaczynajac krecic czyli ponad 2 tygodnie temu bylam beczka
http://i54.tinypic.com/219v4e9.jpg tu moje efekty wazylam podan 60 kg biust mialam 95 cm czyli miseczke D. pupa tez mi sie wylewala z majtek. tez mialam problem z hh. kupilam za kilka zlotych 80cm lekkie takie dla dziecki ale dolalam wody i juz nie spada. przez kilka dobrych dni mialam siniaki, obijalo mi boczki w ogole. ale teraz efekty sa. brzuszek szybko zlecial ![]() ![]() ![]() a co do nauki hh w Warszawie to nie mam pojecia ![]() najlepiej chyba na necie poszukac ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- jesli masz czas to przejrzyj sobie ostatnich kilka/kilkanascie stron i zobaczysz ze tu nie zaczynaly krecic same szczupaki ![]() ![]() popatrz sobie na zdjecia, na efekty, poczytaj o ubytkach kg i cm ![]() wiec tusza tu nic nie przeszkadza a w recz przeciwnie jeszcze bardziej motywuje ![]() mnie przede wszystkim motywowaly zdjecia i utraty cm dziewczyn i to ze tak wspieraja, gratuluja i pomagaja w odp na pytania i w ogole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Mogę dołączyć? ![]() Uwielbiam hula hop, ale z powodu braku czasu odstawiłam je na jakiś czas i źle się z tym czuję. Odzwyczaiłam się od kręcenia i kiedy przychodzę zmęczona do domu - wolę walnąć się przed tv, albo siąść na wizaż ![]() Mam nadzieję, że z Waszą pomocą zazcznę znowu kręcić regularnie, efekty ŚWIETNE
#2285 |
Zakorzenienie
|
qrcze a ja ostatnio nie moge moim kręcić. Mam zwykłe ale obciążone grubym kablem i jakoś robiło mi sie niedobrze jak nim kręciłam. Ale może dlatego ze byłam przed okresem
![]() dzisiaj spróbuję ponownie. Chyba ze po prostu trzeba sie przyzwyczaić do ciężkiego hh na brzuszku ![]()
#2286 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ha zacznij krecic zacznij ![]() nawet 10 minut dziennie ![]() to swietna zabawa ![]() i mozna pozbyc sie zbednych kg i cm ![]() ja sobie moj obciazylam wodfa i tez sie ciezej kreci i po 5 minutach boli mnie brzuch i tak jakby nie dobrze mi jest ale staram sie o tym nie myslec i krece dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja całe życie kręciłam takim lekkim hh ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zrobiłam pomiary, na wysokości pępka żadnego spadku, za to w nogach tak ![]() ![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, że to nie tylko dla szczupłych osób jest, bo sama zaczęłam kręcić ponad rok temu : ) - od tamtej pory schudłam 7 kg, a dzięki h-h mój brzuszek bardzo się zmienił - nawet ja to widzę, choć zawsze cięzko mi przychodziło zauważanie jakichkolwiek pozytywnych zmian w swoim wyglądzie. : ) No cóż, fotografie nie kłamią - ostatnio porównywałam zdjęcia i widzę, że wysiłek naprawdę się opłacił. Jest jeszcze dużo do zrobienia, ale postępy widać. Spadło mi sporo w talii, jednak bioderka i biust pozostały prawie bez zmian. Pracuję też nadal nad brzuszkiem, choć jest nieporównywalnie lepiej niż było.
Tyle, że moje pytanie dotyczyło konkretnie tańca HH, nie tylko kręcenia w okolicach talii. I z tym obawiam się, że nie mając figury "ogóreczka", mogę sobie po prostu nie dać rady : ( No bo jak "przesunąć" to HH w górę przy bardziej obfitym biuście? |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
a czy ktoras z was przy kreceniu hh zrezygnowala z czegos np czekolady chipsow itp?
#2291 |
Raczkowanie
|
ja nie jem slodyczy
![]() ![]() jedynie w weekend pozwalam sobie cos zjesc bo co jak co czekolada, cukier zawiera endorfiny - hormony szczescia no i cukier popedza, dodaje energii i cukier jest potrzebny do pracy mozgu. wiec czasem powinno sie zjesc cos slodkiego a szczegolnie wtedy gdy czujemy sie bez sil. ale trzeba pamietac zbey nie przesadzac. co za duzo to niezdrowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
Ja okresowo rezygnowałam. Ze słodyczy, napojów, tostów, fast foodów oraz innego niezdrowego i wysokokalorycznego jedzenia.
I chociaż wiem teraz, że jedząc słodycze (oczywiście z umiarem), czy tosty z serem co jakiś czas, też mogłam obserwować po dłuższym czasie pozytywne działanie HH, to przy odpowiedniej diecie kręcenie HH przynosi zdecydowanie dużo lepsze i szybsze efekty. Nie ma porównania! Warto więc do tego kręcenia dołączyć racjonalną dietę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
to bardziej podswiadomosc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- no ja wody tez pijam tak 2-4litry dziennie ![]() kiedys potrafilam wypic 3-6 po prostu to byla mania! ale w badaniach krwi wyszlo mi ze mam rozrzedzona krew i lekarz kazal mi zaprzestac tyle pic wiec przestalam. i poszlam znow na badania i wyszlo ze musze wiecej pic xD wiec tak 2-4 l to jest to co pijam i jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się, że suszone śliwki pozwalają zredukować głód na słodycze. W dodatku pobudzają trawienie
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
no mi mama kupuje zgrzewke wody zywca te 1,75 i spokojnie 2-3 butelki dziennie wypijam wiec zgrzewka tak na 2-3 dni mi stracza
![]() tych na mtv? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
No cóż, ja w stosunku do stanu sprzed 14 dni, nie mam jakichs imponujacych wyników
![]() ![]() ![]() No więc: 1.05/dzisiaj (spadek cm w sumie czyli od 28.03) biust: 100/99 (-3) pod biustem: 87/85 (-4) talia: 81/80 (-7) pepek: 93/92 (-6) biodra: 102,5/102 (-5,5) udo: 62,5/61 (-4) łydka: 40/40 (0) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Raczkowanie
|
ja rowniez ogladam pogromców na mtv oraz cofnij zegar na tvn
![]() ![]() rowniez mnie motywuja ![]() i moze to okrutne ale jakos podnosza troche moja samoocene ![]() ze jednak nie jestem tak gruba, nie mam tak grubych ud jak ciagle powtarzam, jak sobie wmawiam ![]() a z cofnij zegar pobieram czasem cwiczenia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() każdy cm mniej jest na wage zlota ![]() mnie kazdy bardziej motywuje a Wasze efekty, zdjecia jeszcze bardziej nakrecaja ![]() i to uczucie ze dla swojego chlopaka jestem hmm piekniejsza? ![]() ![]() ale ejgo "podniecanie sie" utrata cm jest super i tez baaardzo motywuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Magdak18, normalnie szok, nie mogę uwierzyć, że w 2 tygodnie aż tyle zrzuciłaś. 10cm z talii??!! Dla mnie to niewykonalne, chyba musiałabym pozbyć się paru organów wewnętrznych i mięśni płaskich brzucha
![]() Gratuluję ![]() Byłaś na jakiejś diecie? Oprócz picia hektolitrów wody oczywiście :P Nie wiem czy coś mi ubyło, na razie się nie mierzę, ale mam już luźniejsze spodnie i widzę, że brzuch jest twardy i wygląda na prawdę fajnie, hehehe tylko te siniaki psują cały efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
zadnej specjalnej diety, zadnych innych cwiczen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |||
Zakorzenienie
|
Spędziłam właśnie ładna chwilę na watku i poczytałam kilka stron wstecz. Ale warto było. Jescze bardziiej się nakręciłam na kręcenie. I nie będę sie niczym zrażac, a jak cos mi nie pójdzie to sie wam wyzale i kopnijcie mnie wtedy na rozpęd hehe.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobra uciekam pracować. A dziś wieczorem będe kręciła ![]()
![]() |
#2305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przypuszczałam, że od samego kręcenia hh może tyle zejść cm z innych partii ciała. Aż mi wstyd że przez maturę się tak zaniedbałam! Tyle ze stresu żarłam... masakra. Ale mówię stop! Muszę wziąć się za siebie! Dzisiaj ok. 30 min. wieczorem jeszcze będzie 30 min. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ah ta matura.. ja tez w tym roku tak zestresowana bylam ze nic tylko jadlam, jadlam, jadlam... ![]()
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() wymiary 1 maj 2011/ 16 maj 2011 talia: 78 / 75 pepek: 88/85 brzuch: 89 / 86 ![]() nieumiem tych zdjęć łączyć jeszcze :/ Edytowane przez magdusia2805 Czas edycji: 2011-05-16 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powie mi ktoras jak sobie taki napis wstawic jak Wy macie?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- magdusia2805 brawo ![]() ![]() brzuszek super i wciecie wieksze ![]() ![]() ja mam zamiar do konca czerwca wazyc 50kg ![]() ciekawe czy sie uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Nie wiem jak to u mnie z wagą wygląda, ale chciałabym tak po 10 cm jeszcze mniej z brzucha i talii ![]() ![]() kręce głównie w talii i jestem zdziwiona że tak równomiernie tracę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pięknie! oby tak dalej! ćwiczysz z kolczykiem? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.