hula - hop 4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 21:15   #2461
dagapee
Raczkowanie

Dot.: hula - hop 4

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi cos o brokulach? sa one zdrowe? bo wiele osob mowi ze sa rakotworcze itp... a zasmakwoaly mi takei zwykle ugotowane
Taa, teraz wszystko jest rakotwórcze, nawet powietrze i zielona część pomidora, a także woda z kranu itd... jakby w to wierzyć, to człowiek umarłby z głodu i pragnienia. Ważne żeby było naturalne, bo jest lepiej przyswajane przez organizm i tyle. Żadnych konserwantów. Tak samo śmieszy mnie produkt typu "light", jedzenie takich rzeczy to najgorsza masakra dla organizmu, bo to jest sama chemia. Powtarzam - szczerze od serca - im bardziej naturalne tym lepiej, jak pijesz mleko, pij to 3,2% (chociaż dorośli nie powinni żadnego mleka pić, no ale mniejsza :P), masło też to z największą zawartością tłuszczu, śmietana, twarogi i wszystko inne. Trzeba po prostu mieć umiar i znać zasady prawidłowego komponowania posiłków. Gwarantuję, że jak się do tego zastosujesz, to będziesz szczupła, a do tego robi się super cera. Sprawdziłam kiedyś na sobie. No ale koniec tematu, to nie wątek dietetyczny

Dzisiaj 45minut - brzuszek fajnie twardy

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Aha i wszystkie warzywa są zdrowe - byle bez sosów i tych złych tłuszczy (najlepiej parowane, albo na oleju lnianym, oliwie z oliwek itd)
dagapee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:31   #2462
agulaaaa
Zakorzenienie

Ja 30 min, zaraz znowu 30
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 05:55   #2463
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gweneth_P Pokaż wiadomość
Zacząć jeść Sama stwierdziłaś, że sobie szkodzisz. Poza tym pisałas, że krecisz po 3 godziny i efekty są minimalne. Niestety, najprawdopodobniej to wina Twojej diety. Więc jesli nie planujesz przerzucić się na cos zdrowszego dla organizmu, to my niestety nie będziemy w stanie Ci pomóc, kiedy znowu napiszesz, że kręcisz już n-ty tydzien i nie masz efektów
Jesli nie masz spektakularnych efektów w centymetrach to zgaduję, że na wadze też nie inaczej. A ja i reszta dziewczyn jemy normalnie i mamy efekty i tu i tu.
Może warto więc by się było zastanowić jednak nad zmianą sposobu odżywiania, bo w końcu nie problem schudnąć. Problem utrzymać potem wagę dłużej niz dwa miesiące
Hmm no tak, ale Wy nie macie skopanego metabolizmu po przebytych chorobach... Jestem pewna, że jedząc "normalnie" tyłabym A łatwiej nie jeść nic, nic wszystkiego sobie odmawiać(i nie mówię tu o słodyczach).

Cytat:
Napisane przez dagapee Pokaż wiadomość
Taa, teraz wszystko jest rakotwórcze, nawet powietrze i zielona część pomidora, a także woda z kranu itd... jakby w to wierzyć, to człowiek umarłby z głodu i pragnienia. Ważne żeby było naturalne, bo jest lepiej przyswajane przez organizm i tyle. Żadnych konserwantów. Tak samo śmieszy mnie produkt typu "light", jedzenie takich rzeczy to najgorsza masakra dla organizmu, bo to jest sama chemia. Powtarzam - szczerze od serca - im bardziej naturalne tym lepiej, jak pijesz mleko, pij to 3,2% (chociaż dorośli nie powinni żadnego mleka pić, no ale mniejsza :P), masło też to z największą zawartością tłuszczu, śmietana, twarogi i wszystko inne. Trzeba po prostu mieć umiar i znać zasady prawidłowego komponowania posiłków. Gwarantuję, że jak się do tego zastosujesz, to będziesz szczupła, a do tego robi się super cera. Sprawdziłam kiedyś na sobie. No ale koniec tematu, to nie wątek dietetyczny

Dzisiaj 45minut - brzuszek fajnie twardy

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Aha i wszystkie warzywa są zdrowe - byle bez sosów i tych złych tłuszczy (najlepiej parowane, albo na oleju lnianym, oliwie z oliwek itd)
Oj nie masz racji ...
Stary 2011-05-21, 07:16   #2464
etusiaaa
Wtajemniczenie

ja wczoraj tylko 20 minutek więc nie ma się czym chwalić.

A co do żywienia to powiem tak od wielu lat jem wiejski ser mleko i inne przetwory w sumie w dużych ilościach a tak naprawdę to jest bardzo tłuste i nie wyglądam jak sumo!!
Mam 166 wzrostu i obecnie ważę 66 kg. To jest zdrowe bez konserwantów a to że mam oponkę to jest spowodowane moim zdaniem tylko i wyłącznie słodyczami i tym że na każdy weekend piekę placka i go jem gdyż uwielbiam słodycze. I jeszcze jedno coraz mniej ruchu. Jak człowiek był dzieckiem biegał i się ruszał i pomimo że jadł słodycze był szczupły.

Myślę że więcej ruchu troszkę mniej słodyczy i naturalne bez konserwantów jedzenie a będziemy wyglądały o wiele lepiej
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 07:31   #2465
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Hmm no tak, ale Wy nie macie skopanego metabolizmu po przebytych chorobach... Jestem pewna, że jedząc "normalnie" tyłabym A łatwiej nie jeść nic, nic wszystkiego sobie odmawiać(i nie mówię tu o słodyczach).
Nawet jesli Twoj metabolizm nie funkcjonuje prawidlowo to Ty mu nie pomagasz, tylko pogarszasz sprawe
Zastanow sie, prosze, jak dlugo zamierzasz nic nie jesc. Przez cale zycie? Czy chudnac glodowka, jak schudniesz to zaczac jesc i znowu przejsc na glodowke po paru miesiacach bo momentalnie przytyjesz?
Naprawde zniszczysz sobie zdrowie
Jesli masz problemy z ulozeniem planu posilkow to idz do dietetyka. On (jesli jest dobry) na pewno nie pozwoli Ci przytyc na "normalnym" jedzeniu, nawet przy Twoich problemach

Przepraszam za brak polskich znakow w mojej wypowiedzi, pisze z telefonu
Gweneth_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 08:31   #2466
dagapee
Raczkowanie

Nieprzytomna, wysyłam Ci priva :P

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Myślę że więcej ruchu troszkę mniej słodyczy i naturalne bez konserwantów jedzenie a będziemy wyglądały o wiele lepiej
Absolutnie wypisać z diety wszelkie sosy, ketchupy, majonezy i ograniczyć mięso do minimum, zamiast tego jeść ryby - efekt zwłaszcza wizualny już po kilku dniach. Dla mnie na początku jedzenie było jałowe, ale potem się przyzwyczaiłam. Chociaż dalej uwielbiam wszelkie sosy

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

straciłam już prawie 2 cm z talii a to dopiero 8 dni jupi

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Jeszcze jedno - ostatnie. Nieprzytomna jeżeli jesteś nafaszerowana lekami po chorobach itd, to polecam wypróbować dietę dr Dąbrowskiej... tam jest zalecana a'la głodówka, ale z głową! Poczytaj, bo na prawdę warto, a może Ci pomóc. Ewentualnie Tombak, ale to jest moim zdaniem trudniejszy sposób na oczyszczenie organizmu.
dagapee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 08:45   #2467
xxslodyczxx
Ślimakowanie

Czesc dziewczyny) czy hula hop pomaga cos na brzuch bo zastanawiam sie nad kupnem ??
xxslodyczxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 08:58   #2468
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Napisane przez xxslodyczxx Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny) czy hula hop pomaga cos na brzuch bo zastanawiam sie nad kupnem ??
przeczytaj chociaz dwie strony wstecz to sie dowiesz

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 09:16   #2469
Jedwabna
Raczkowanie

Ale dzisiaj mi siniaki powychodziły, pewnie dlatego, że wczoraj 1,5 h kręciłam, ale nie zniechęca mnie to, wystarczy gruba bluza i nie odczuwa się bólu Kręcę od środy, jestem ciekawa jak będzie wyglądać mój brzuch za miesiąc
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 11:37   #2470
naiyah
Raczkowanie

GG do naiyah

a ja przerywam na tydzień gdyż moje siniaki wyglądają ohydnie. Za tydzień idę na depilację brzucha, zdejmę bluzkę i co? Wystraszę babeczkę Pomyśli że mnie w domu biją. Ale za tydzień ruszam!

naiyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 12:04   #2471
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

40 minutek za mna ja na brzuszek zakladam pas neoprenowy, wiec na szczescie siniki nie wychodza, ale na poczatku maaaasakra byla

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 12:09   #2472
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
Napisane przez dagapee Pokaż wiadomość
Nieprzytomna, wysyłam Ci priva :P

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Absolutnie wypisać z diety wszelkie sosy, ketchupy, majonezy i ograniczyć mięso do minimum, zamiast tego jeść ryby - efekt zwłaszcza wizualny już po kilku dniach. Dla mnie na początku jedzenie było jałowe, ale potem się przyzwyczaiłam. Chociaż dalej uwielbiam wszelkie sosy

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

straciłam już prawie 2 cm z talii a to dopiero 8 dni jupi

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Jeszcze jedno - ostatnie. Nieprzytomna jeżeli jesteś nafaszerowana lekami po chorobach itd, to polecam wypróbować dietę dr Dąbrowskiej... tam jest zalecana a'la głodówka, ale z głową! Poczytaj, bo na prawdę warto, a może Ci pomóc. Ewentualnie Tombak, ale to jest moim zdaniem trudniejszy sposób na oczyszczenie organizmu.
Dlaczego mięso do minimum. Przecież mięso powinno się jeść, a nie tylko ryby i ryby. Jak sobie usmażysz kotleta w pięciocentymetrowej panierce na pół butelki oleju to oczywiście że będzie to kaloryczne i nie dietetyczne.
ale jak weźmiesz pierś z kurczaka, pokroisz ja w paseczki łyżeczkę oleju, przyprawy to z pewnością możesz śmiało to jeść
mięso jest potrzebne jak warzywa i owoce
Moja mama np. nogi z kurczaka piecze na patelni na wodzie ;] i jest rewelka
Cytat:
Napisane przez naiyah Pokaż wiadomość
a ja przerywam na tydzień gdyż moje siniaki wyglądają ohydnie. Za tydzień idę na depilację brzucha, zdejmę bluzkę i co? Wystraszę babeczkę Pomyśli że mnie w domu biją. Ale za tydzień ruszam!
depilacja brzucha hmmm... dziwne ;p

wczoraj 30 min. do tego godzina na fit-piłkach
dzisiaj zaraz poćwiczę
Carillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 12:32   #2473
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
Dlaczego? Jesli naiyach jest brunetką o grubych ciemnych włosach to nie ma w tym nic dziwnego, tak samo jesli owłosienie jest np. skutkiem zaburzonej gospodarki hormonalnej. Różni ludzie mają różne problemy z bardzo różnych powodów

Ja dzisiaj zaliczyłam 50 minut
Stary 2011-05-21, 12:59   #2474
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
hm.. dlaczego dziwne?

ja jestem brunetką, mam bardzo ciemne włosy wszędzie i też depiluję sobie brzuch jeśli mam go pokazać ludziom
Stary 2011-05-21, 14:23   #2475
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
Napisane przez Miss Dramatique Pokaż wiadomość
hm.. dlaczego dziwne?

ja jestem brunetką, mam bardzo ciemne włosy wszędzie i też depiluję sobie brzuch jeśli mam go pokazać ludziom
rozumiem oczywiście nie ma tego za złe dbaj o siebie ślicznotko dbaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 14:32   #2476
naiyah
Raczkowanie

GG do naiyah

Cytat:
dziwne? to ty mało o życiu wiesz

naiyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 14:38   #2477
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Najwidoczniej . Nigdy nie zastanawiałam się, żeby depilować brzuch
Stary 2011-05-21, 18:24   #2478
amadziaz
Zadomowienie

Godzinka już za mną
Stary 2011-05-21, 20:04   #2479
agulaaaa
Zakorzenienie

U mnie wcześniej godzinka, teraz też

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 21:10   #2480
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

u mnie 30min. rano, godzinka wieczorem

i nauczyłam się wreszcie kręcić w drugą stronę!
Stary 2011-05-21, 21:51   #2481
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Dzisiaj... 4 godzinki Czuję, że pokonałam Turbodymomana
Stary 2011-05-21, 22:24   #2482
magrat16
Zakorzenienie

ja dzisiaj mam lenia i tylko ciut więcej niż 20 min kręciłam.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:44   #2483
Kerju
Raczkowanie

Hey dziewczęta. Poczytałam paręnaście stron Waszego wątku i złapałam zajawkę na HH Przeglądam właśnie all w poszukiwaniu tego jedynego najlepszego i chciałam Was prosić o radę, mianowicie lepiej zakupić takie : http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...600828898.html
czy lepiej od razu takie z wypustkami : http://allegro.pl/hula-hoop-kolo-hop...611878173.html
Dodam tylko, że brzuszek mam co nieco wyćwiczony, zależy mi na pozbyciu się boczków i zbiciu ciałka. Mam nadzieję, że pomożecie
Kerju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 14:47   #2484
agulaaaa
Zakorzenienie

Wczoraj 2 sumie 2 h, dziś wieczorem pokręcę
Stary 2011-05-22, 15:29   #2485
Gweneth_P
Raczkowanie

Dzisiaj póki co 50 minut, jak znajdę czas to pokręcę jeszcze wieczorem

Cytat:
Napisane przez Kerju Pokaż wiadomość
Hey dziewczęta. Poczytałam paręnaście stron Waszego wątku i złapałam zajawkę na HH Przeglądam właśnie all w poszukiwaniu tego jedynego najlepszego i chciałam Was prosić o radę, mianowicie lepiej zakupić takie : http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...600828898.html
czy lepiej od razu takie z wypustkami : http://allegro.pl/hula-hoop-kolo-hop...611878173.html
Dodam tylko, że brzuszek mam co nieco wyćwiczony, zależy mi na pozbyciu się boczków i zbiciu ciałka. Mam nadzieję, że pomożecie
Hej Ja polecam hh z wypustkami - tzn. to drugie. Sama podobne posiadam Co prawda jest troszkę inne niż to podane przez Ciebie (o, takie dokładnie kupiłam: http://allegro.pl/hula-hop-magnetycz...619677948.html), ale bardzo sobie chwalę, no i efekty też zadowalające. Więc moja rada to kupić od razu z wypustkami
Stary 2011-05-22, 15:44   #2486
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Godzinka Moze wieczorkiem pokrece zobacze co bede robic

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:19   #2487
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Hey! Ostatnio zrobilam sobie spora przerwe od hula-hop gdyz nie mialam czasu Ale dzisiaj zabieram sie juz za krecenie i przynajmniej przez dwa tygodnie musze regularnie pokrecic (za dwa tygodnie bal gimnazjalny). Trzymajcie kciuki!

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 17:23   #2488
magdak18
Raczkowanie

ja tez sie zaniedbalam a przez ten tydzien tez nie dam rady raczej pokrecic i nie mam sily. wykancza mnie szkola, nauka i caly dzien w biegu chyba dopiero w czercu jak zrobi sie juz luzz bede mogla wrocic do mojego hh a za was 3 mam cal czas kciuki

włosy włosy włosy
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:46   #2489
Gweneth_P
Raczkowanie

Nie przypominajcie mi o nauce, 1 czerwca zaczynają mi się egzaminy i potrwają równe dwa tygodnie, czyli do 15 A tak mi się nie chce uczyć, że...
Tęsknię za liceum. Tam przynajmniej przyzwyczajona bylam do mniejszego bądź większego wysiłku umysłowego niemal codziennie a teraz? Cały semestr się opier***** a potem na koniec nie moge się zebrać, żeby usiąsć nad notatkami/książkami
Stary 2011-05-22, 18:00   #2490
nieprzytomna
Wtajemniczenie

U mnie dzisiaj standardowo 3 godzinki 2 juz były, 3 przede mną.

Dziewczyny, które piszą, że nie mają czasu kręcić - niektórzy twierdzą, że wystarczy 15-20 minut dziennie... a nie uwierzę, że w ciągu całego dnia nie robicie czegoś w przeciągu choćby 20 minut, podczas czego można kręcić(oglądanie tv, np wiadomości, rozmowa przez telefon...)...

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości