|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;43386518]Też byłam zdziwiona, ale w sumie nie ma co się dziwić, ponieważ odżywkę kupiłam w małej drogerii. Na dozie widziałam, że można ją kupić za 10.6 zł, gdzie Ty kupujesz Janar,że płacisz tak dużo ?[/QUOTE]
Kupuję w sklepie zielarskim u siebie w mieście. W jednej z aptek kiedyś kupowałam za 10 zł, ale teraz już też podnieśli cenę na 12.99 Następnym razem zamówię na DOZie ![]() Cytat:
Musisz spróbować, inaczej się nie przekonasz. Co głowa, to reakcja
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Też wcieram od kilku dni, kiedyś dawała mi super efekty, ale teraz się boję, bo właśnie kupiłam tą z nowy składem już
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie nowy Jantar póki co jeszcze działa, właśnie na dniach mam zamiar do niego wrócić, obym się tylko nie zawiodła
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Przyczajenie
|
ja używam odżywki jantar od dwóch tygodni, na razie efekt taki, że mi włosy nie wypadają tak jak wcześniej, ale biorę też witaminy więc nie wiem co tak naprawdę mi pomogło... nie zauważyłam, żeby mi zaczęły szybciej rosnąć ani nowych też nie widać, ale może jeszcze za wcześnie...
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Z przykrością melduję, że nowa wersja jantara po 3 użyciach bardzo podrażniła skórę mojej głowy - pojawiły się czerwonawe placki, suchy łupież i okropnie swędziało. Już opanowałam to, wiem też, że każda skóra głowy jest inna i wszystko może uczulić czy podrażnić, ale wolę ostrzec na wszelki wypadem wrażliwców
![]() Wkleję zdjęcie, co miałam po jantarze. Szkoda, bo wiązałam z nim spore nadzieje. |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje Ci
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Przyczajenie
|
słabo widać na tym zdjęciu, ale wiadomo że nie każda skóra taka sama i nie każda reaguje tak samo, więc trzeba uważać i obserwować kiedy się coś stosuje...
a może po prostu zbyt mocno ją wcierałaś i tym sobie podrażniłaś skórę głowy? |
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Przyczajenie
|
No ok, tak tylko zasugerowałam
u mnie jutro będą trzy tygodnie wcierania, zrobię kilka dni przerwy tak jak zalecają i zużyję buteleczkę do końca może w końcu zaczną mi rosnąć nowe włoski i będę ich miała więcej na głowie
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2113 |
|
Konto usunięte
|
Witam,
jak to jest, że użyłam tą odżywkę dopiero czwarty raz, a mam zużyte no, prawie będzie- pół buteleczki? Ona jest taka niewydajna? Nie nakładam zbyt dużo, po prostu muszę czuć, że skóra przy głowie jest mokra, to dobrze? Nakładam ją bezpośrednio z opakowania, potrząsając nią tak jakby "o głowę" żeby wyleciała na przedziałki .
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam np. psikacza to nie za bardzo mi to przypasowało. Z racji, że gdy zaczęłam stosować Jantara jakiś czas temu też strasznie dużo go zużywałam myślałam również o strzykawce, ale w domu miałam ten zakraplacz i okazał się dla mnie strzałem w 10
|
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Aha, a mam jeszcze pytanie- kilka lat je rozjaśniałam rozjaśniaczem i używałam go bardzo często na skórę głowy. Włosy zrobiły się bardzo, bardzo rzadkie . One w końcu zregenerują się na tyle, żeby odrosły, powróciły do poprzedniego stanu?Dziękuję bardzo za pomoc
|
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i zapuszczam jeszcze z 15 cm by sie przydalo.Nie sa super dlugie ale juz wyszlam z tej dlugosci do ramion...nareszcie.Pozdra wiam.Jantar moze cos pomoc ,ale probelm w 90% tkwi w strukturze wlosow...zmien zle nawyki i wprowadz pielegnacje odpowiednia.zycze cierpliwosci ja czekalam 4 lata ...a jescze nie mam tej dlugosci jaka mialam zanim zaczelam przygode z prostownica..Jesli naturalnie mialas geste wlosy to oczywiscie wcierki powinny pomoc na ich gestosc..chyba ze masz przypalone cebulki..rozjasniaczem , ale chyba nie jest tak tragicznie
„Powinien mnie akceptować taka, jaka jestem!”mówi kobieta z gatunku zbyt miłych. Powinien cię akceptować? O nie, Puknij się w czoło. On powinien za tobą szaleć. Akceptacja nie ma z tym nic wspólnego. On akceptuje popychadło.. Jeśli chcesz akceptacji, zgłoś się do grupy wsparcia"
Edytowane przez kaska3010 Czas edycji: 2013-11-21 o 11:34 |
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie to jest to, muszę kupić ten olej jakiś do takich sztywnych włosów jak druty :/ i prostownica- 8 lat prawie codziennie używana, suszarka również. Bo mi się wydaje, że prostownica jak się przesuwa po włosach to też urywa te suche końcówki i wygląda jakby w ogóle nie rosły. Dziękuję za pomoc!
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Czy gdzieś w aptekach lub drogeriach internetowych można dostać Jantar ze starym składem? albo czy można jeszcze gdziekolwiek go znaleźć? I czy ten z nowym składem jest naprawdę taki zły?
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że jest już tylko ten z nowym składem. Ale moim zdaniem nie jest zły, dla mnie działanie ma podobne do poprzedniego.
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Przyczajenie
|
Nie mogę niestety porównać starego i nowego składu Jantaru, ponieważ zakupiłam już tą nową wersję. Jestem jednak pozytywnie zaskoczona, ponieważ moje suche, spalone włosy dość dobrze na niego zareagowały. Po tygodniu wcierania systematycznie w skalp głowy włosy trochę odżyły i przestały mieć tendencję do oklapnięcia.
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
ja dziś zaczynam wcierać Jantar teraz tylko czekać na efekty
|
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Przyczajenie
|
czy komus po jantarze wlosy sie przetluszczaja? ja dzis nalozylam drugi raz, wlosy juz wczoraj po nalozeniu byly kompletnie tluste :/ staram sie nakładac tylko na przedziałek, ale wiadomo ze chyba nie da sie całkiem ominac wlosow, chyba ze ja cos zle robie?
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
a któraś z Was może kupiła niedawno jantar ze starym składem? Czy już tylko nowa seria dostępna?
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj zamówiłam dwie sztuki tu :
http://allegro.pl/show_item.php?item=3832431749 jak dostanę przesyłkę to powiem czy to na pewno stara wersja
|
|
#2130 |
|
Przyczajenie
|
jak dla mnie rewelacja. starej wersji nie mialam okazji próbować ale nowa działa cuda!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Następnym razem zamówię na DOZie 

Musisz spróbować, inaczej się nie przekonasz. Co głowa, to reakcja