|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jedwab Biosilk
na ulotce farouka pisze przeciez przed uzyciem wstrzasnac : P a poza tym pisze "regularne stosowanie jedwabiu chroni przed utrata wilgoci,wysoka temperatura,skutkami chemii fryzjerskiej i zanieczyszczeniami srodowiska" wiec jak ma niszczyc wlosy? ; O z tego co slyszalam to jedwab nie jest wcale takim silnym srodkiem ; )
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a co tym sadzicie? |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was może wie, gdzie można dostać jedwab w Lublinie, np. w jakich salonach, i w jakiej cenie?
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czym się różni ten zwykły jedwab od tego z czerwoną zakrętką Chi. Ja słyszałam tylko, że ten drugi jest jeszcze termoochronny i jakiś mocny. Nie prostuję włosów, jedynie od okazji, więc który byłby lepszy na końcówki? Nie wiem, który wziąść
.
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
są też tańsze jedwabie.ja znalazłam za 7zł ale nie farouk.
tylko nie kupiłam,bo mam jeszcze biosilk.
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do wstrząsania to takie zalecenie jest na ulotce a nie wymyślone z głowy mój jedwab jak za długo postoi to jest rzadszy, po wymieszaniu jest w powrotem gęsty. może jakieś składniki się rozłączają?![]() co do szkodliwości bądź nie jedwabiu. kiedyś jakiś fryzjer nie polecał mi stosowania go na bardzo zniszczone włosy bo to miało jakoś je oblepiać i pogarszać ich stan trochę nie do końca go zrozumiałam, ale z tego co mówił to wydaje mi się, że chodziło mu o to, że długotrwałe stosowanie jedwabiu może włoski obciążyć i zrobić z nich strąki tak że lepiej robić przerwy albo stosować co drugi dzień. ja tam mam takie siano z końcówek, że obciążone strąki zamiast nich by mi się przydały |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
ja stosuje codziennie czasami co drugi dzień i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Z tą szkodliwością jedwabiu to chyba chodzi o to, że zawiera on bardzo dużo "ciężkich" [trudno zmywalnych] silikonów, które właśnie oblepiają włos, co po dłuższym stosowaniu może objawić się negatywnie na włosach.
Dlatego myślę, że taz na jakiś czas warto umyć włosy jakimś szamponem oczyszczającym i bez silikonów w składzie i nie nakładać jedwabiu żeby dać włoskom troszkę odpocząć [przynajmniej tyle wywnioskowałam po lekturze wizażu ]
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, orientujecie się czy istnieje jakiś jedwab z dozownikiem? tak żeby np. móc sobie spryskać włosy? bo szczerze mówiąc nie umiem rozprowadzać tego z biosilka, jeszcze chyba nigdy nie udało mi się nałożyć go równomiernie.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ten Chi o ktorym mowisz jest bardzoej skoncentrowany czyli bardziej chroni wlsoy i jest wlasnei jak pisalas do zabezpieczania ich przed temperatura jak podczas prostowania. Jesli chodzi o Biosilk to jest to lzejsza jego wersja. Ja stosuje biosilk po kazdym myciu wlosow czyli co 2 dzien i nigdy nie mialam problemow, wrecz przeciwnie, wlosy od razu byly w swietnej kondycji a na dluzsza mete to bede teraz probowac kolejnych serii. Biosilk nie moze wam zaszkodzic poniewaz ma NATURLANY jedwab tylko co najwazniejsze...dziewczyn y nie przesadzajcie z iloscia i wsmarowujcie najlepiej w wilgotne wlosy i na same koncowki.... Jak dla mnie to kosmetyki Farouk to bomba Goraco polecam
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
To lepiej do końcówek wziąść Chi?
Też myję głowę co dwa dni .Zawsze używałam tego zwykłego Biosilka ale widziałam ostatnio ten chi.
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie można go dostać najtaniej w Warszawie? Orientujecie się?
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
obecnie stosuję jedwab Chi i wg mnie jest lepszy od zwykłego biosilka
Jedwab stosuję tylko na końcówki i dzieki temu są baaardzi miękkie i błyszczące Jeżeli chodzi o zabezpieczanie buteleczek sreberkiem...Jedwab (zarówno zwykły w nowej szacie, jak i Chi kupowałam na Allegro, a odbierałam w sklepie fryzjerskim) jest napewno oryginalny ![]() DeathDealer gdzie w Lublinie kupowałaś jedwab? |
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, na taki patent bym nei wpadła : )
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj
http://www.slimcity.pl/
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
A ja znalazłam Abisilk i się tak zastanawiam czy to tak samo działa. Bo jakoś mi to za bardzo nie pomogło... A sprzedawczyni w sklpeie mowila ze to podobne. Jka myslicie?
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
daje wam cos ten jedwab??
ja mam i widze ze moje wlosy sa tluste po nim...a daje jedna kropelke;/ |
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje sa przychlapnięte odkąd stosuje :| niby bardzo miękkie w dotyku a jednak cos jest z nimi nie halo, bo sa po prostu przylizane. i nie wiem czy zwalić to na to iż dodałam troche olejku ryc. do szamponu czy tez wina jedwabiu ;] <aczkolwiek wczoraj wziełam szampon bez olejku <ale za to sporo ***wabiu :P> tez mam brzydkie
>w warszawie widziałam ten jedwab w przejsciu podziemnym na centralym w takim sklepie ala kosmetyczny ;] kosztował 7 zł |
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u fryzjera... kosztuje 15zł wiec mają niezłą przebitkę ![]() he he pzdr
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie na allegro kupuję
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hm, kiedyś stosowałam jedwab Biosilk regularnie, także CHI i przestałam :P
To jest zwykły nabłyszczacz, nie odżywka czy serum, działa tylko na zewnątrz włosa oklejając go "jedwabnym" olejkiem, a właściwie to silikonem. Zawsze miałam wrażenie, że ile go nie nałożę to jest za mało, a włosy wręcz "kapały" od olejku... Po prostu: włos suchy i zniszczony, ale oklejony z zewnątrz. Na zniszczonych włosach wrażenie nieprzyjemne, lepiej zadbać o nawilżenie i odżywienie, potem nabłyszczanie. Jedwab CHI poza tym koszmarnie śmierdzi tanią męską wodą kolońską, męczyłam duży flakon ponad rok. Przestawiłam się na prawdziwe serum i odżywki, nabłyszczacze są lepsze i bardziej wydajne w sprayu, np SP Welli jest kilka rodzajów, też pod prostowanie. Czy Goldwell. No i nie ma wrażenia przetłuszczenia czasem... |
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
jedwab stosuje sie tylko na końcówki czy mozna tez na całe włosy
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
sama się przekonałam to prawda że włosy wyglądają po nim jak tłuste więc nie należy go stosować na całej długości tylko na końcówkach.
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupuje w hurtowni za 7 zl odradzam kupowanie w kiosku bo slyszalam ze to dolewane podróby ale tylko slyszalam teraz jest w nowym opakowaniu....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

.

bo to miało jakoś je oblepiać i pogarszać ich stan 

>