|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Johowy - co wy o tym myślicie?
calkiem-spoko wyluzuj, bo zaczynasz się naśmiewać, a to się robi niesmaczne.
#1022 |
Rozeznanie
|
Ale się zdziwicie jak się okaże, że oni jednak mają rację...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
prosze,to moje zdanie ja nikogo nie bede namiawiac i dlatego powiedziałam,ze to wasze,zeycie i wasze decyzje...ja wybieram tak a wy inaczej,ja nikogo nie bede zmuszac,a porozmawiać zawsze można
![]()
#1024 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I nie przyjmują do wiadomości innej prawdy niż swoja. Że w ogóle ktoś inny może mieć rację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dra ja się zgadzam z tym co piszesz, z tym że uważam ze szacunek to nie kartki na masło ze się każdemu należy, na niego trzeba sobie zazwyczaj zapracować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wychodzi bo brak jest wzajemnego zrozumienia. Coldold i Vilandra nie rozumieją ze z kazdym cytatem z bibli obrzydzaja ją wszystkim coraz bardziej, natomiast jej oponenci nie kumają ze one są uczone ze swiat zewnetrzny jest dla nich wrogi, a atakując je utwierdzacie je w tym co im natłukli do głowy. Więc jak tak dalej pójdzie to ktos w koncu pójdzie na bazar kupić kałacha i rozwiarze sprawę ostatecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie rozumiem natomiast jak młode osoby mogą tak dać sobą zmanipulować niczym co lepsze starsze panie z organizacji ojca Rydzyka. To jest dla mnie fenomen ![]() Ja się za kałachy nie biorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
calkiem-spoko kurcze.... jakie 5 tysięcy lat
![]() ![]() ![]()
#1030 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Specjalnie dla Ciebie: Cytat:
A Ty mi się dziwisz, że się wyśmiewam. Fakt, może to niesmaczne...ale cóż innego zostało w takim przypadku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazdego człowieka można zmanipulować, widać ona albo najpewniej ich rodzice byli kiedyś w trudnej sytuacji, prawda jest pewnie taka ze zaden z miłosiernych katolików pewnie nie wyciagnął do nich reki, a byc może jeszcze im przykopał, no i zapewne trafiły na kogoś kto ich wysłuchał i pokazał jak można wyjsć z kłopotów. Prawda jest taka ze jeśłi w coś usilnie wierzymy to zazwyczaj nam sie to spełnia. ja tak przynajmniej mam choć nie wierzę w boga. Wszystko w co jestem w stanie uwierzyc zawsze mi sie spełnia. Ale warunek trzeba w to wierzyć a nie mówić ze sie wierzy. W pewne rzeczy cieżkojest uwieryc np ze w sobotę wygram w totka. Gdybym umiał w to uwierzyc to na 100% mam w sobotę szóstkę. Niestety nei jest to takie proste jak sie wydaje. w miarę sukcesów nasza wiara sie pogłębia. Ja np bardzo mocno wierzę w siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
BAN stały
|
Nie strasz
![]() Po jeszcze za niedługo to ja będę latać po osiedlach i smęcić ludziom cytatami z Biblii. Wiem, że każdego da się zmanipulować. Ale są jednostki bardziej podatne: biedniejsze, mniej inteligentne, zagubione, w trudnej sytuacji życiowej, mało wiedzące o świecie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
edit witam na tym watku,nawno nie rozmawiałyśmy,może odkopiemy chat i pogadamy??
#1034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem Twojego zdziwienia. Hitlerowi w dwudziestym wieku, praktycznie w pojedynkę udało sie zmanipulować wysoko rozwiniety kraj o poteżnym potencjale ekonomicznym i kulturalnym, więc kilku ŚWiadków Jehowy to nic nie znacząca manipulacja w porównaniu do tej przeprowadzonej w tak krótkim czasie i na taką skalę. Najlepiej manipuluje sie ludźmi niezadowolonymi i nieszczęsliwymi (tak było też w przypadku niemiec) zaczyna sie od masy najmniej inteligentnej i powoli ja formuje tak aby osiągnęła wiekszosć w danym społeczenstwie. Kiedy już osiagamy ten poziom wypadki następuja po sobie same jak lawina. Część myslacej elity z konformizmu akceptuje jedynie słuszna idee, a reszta emigruje. i mamy wtedy panstwo i społecznosć z która mozemy robic co nam sie podoba. Tak to właśnie w wielkim uproszczeniu wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Wtajemniczenie
|
Czyżbym słyszała źle ukrywaną satysfakcję
![]() Czy o to chodzi, żeby wierzących w określone zasady nagrodzić a pozostałych smażyć po wieki wieków w ogniach piekielnych? Czy wtedy byś się poczuła z tym dobrze? Coś jak orgazm? Hehehe... dobrze wam tak? Obrzydliwe ![]() Myślę, że każdy się zdziwi, ja, ty, ludzkość. Cytat:
![]()
![]() |
#1036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
a co??
a róbcie co chcecie,to wasze życie nie moje ![]()
#1038 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Dowiemy się.
Nie ma co sobie robić zapasów proszku do prania aureoli ![]() Kiedy ja tu jeszcze nikogo nie obraziłam (chyba), a już zostałam wrzucona do worka "brak szacunku" ![]() ![]()
#1039 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam na chat wizazanek,link znajdziecie na watku zapraszam ![]()
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysmiewasz się ze mnie, a sama co wiesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
No proszę w chowanego się bawimy ;-) Też umiem podglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zadomowienie
|
Przepraszam Cię Vilandro bo napisałem przed chwilą na privie do jesdnej osoby ze jak jest nuda to Was nie ma, a jak człowiek coś ma na głowie to walicie do drzwi. ale widzę ze cały czas czuwasz. Przepraszam że w Ciebie zwatpiłem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u Ciebie co? Zmęczenie materiału? ( który to juz post dzisiaj 95? ) Nic dziwnego,że wcześniejszy "nauczający" ŚJ post, jest mało logiczny, nie mówiąc o tym że nie masz pojęcia jak wygląda u Swiadków nauka. A prównanie SJ do handlowców, to chyba poniżej nawet Twoich, mozliwości intelektualnych. Znamy Bibile i to stawiacie jako zarzut? Śmieszne. Żeby Bibile cytować ze zrozumieniem,wiedzieć, co i kiedy, trzeba niezłej inteligencji. Do tego dochodzi historia , fakty naukowa, nie będe powtarząć autorów ani czasopism, z których czerpałam wiadomości.( do sprawdzenia w moich postach ) Czytam nie tylko Bibile, nie zauwżyłeś? A czym Ty się wykazałeś? co mądrego powiedziała ainoh, która nawet nie wie co to ironia , więc nic dziwnego,że jej nie widzi,albo całkiem -spoko? Dyrdymały, plotki, ewnetualnie powtarzały Twoje słowa. Mam jakieś dziwne wrażenie, że jesteś dla nich autorytetem, tylko nie rozumiem dlaczego? Bo mówisz duzo,i niekoniecznie na temat? Czyli liczy się ilość nie jakość. I jeszcze wyrywanie moich wypowiedzi z kontekstu przez całkiem -spoko. Fe..... Ach, i jeszcze jedno zauważyłam,najbardziej krytykujecie , jak nie ma mnie ani goldold na forum ![]() A Ty ciągle nie odpowiedziałeś na moje pytania, mimo,że czasu to napewno Ci nie brakuje Demagog, określenie, które idealnie pasuje do Twojej osoby |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to ja nie używam rozumu.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh to chyba ty czekasz az wszyscy pójdą spać, żeby sobie popisać. Ja chodzę spać póxno i wczesnie wstaję ![]() ale co sie dziwić skoro nawet kadra kierownicza sie u was sypie czego zywym dowodem jest pan Raymond Franz (były członek najwyzszych władz), który czyms tam urażony, jexdzi teraz po swiecie i wylewa na Was pomyje. Kompletny brak profesjonalizmu. Ponawiam propozycję jak chcecie to waszą wspólnote tu w polsce podszkolę ( tak że każdy będzie rozumiał o czym mówicie, albo to co chcecie zeby rozumiał), pogadaj z przełożonymi. Cena 50 tys szkolenie 2 tygodniowe. Nagram wam to jeszcze zebyscie mogli sobie puszczać z tym ze z zastrzezeniem ze jest to tylko do Waszego prywatnego uzytku. Cena jest do negocjacji, ale widząc jak załatwiacie sprawy pewnie za duzo nie stargujecie od razu uprzedzam. Jak nie będzie efektów w co nie wierzę zwracam kasę. jak będą efekty to może zwrócę wam połowę za dobrą reklamę, bo lepszej mi w tym kraju nikt nie zrobi. podrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
BAN stały
|
Cytat:
To WY jesteście zmanipulowani. Nie wierzycie w nic poza tym, co wam wmówili. Nawet nauka jest dla was bzdurą. Ja tej "niezłej inteligencji" nie zauważyłam u waszych oddziałów wysyłkowo-krążących. Klepią w kółko to samo raczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
vilandra ja nie rozumiem po co wy w ogóle chodzicie po domach i namawiacie ludzi do zmiany swoich przekonań. Sama widzisz, że walczysz z wiatrakami, bo nic a nic mnie twoje słowa nie przekonują. Ciekawa jestem jaki procent ludzi, których odwiedziliście dało się namówić do zmiany "wiary". Sądzę, że niewielu.
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
edit23, do "wiary" dały się namówić wyłącznie słabe jednostki. Te, które miały ciężki okres w życiu. ŚJ wyciągnęli do nich rękę i pomogli wyjść z trudności, a przy okazji nawkładali im trochę "swojej jedynie słusznej prawdy" do głowy. A potem potoczyło się już samo... Zadziałała tzw. reguła wzajemności. Jednostka poczuła, że ktoś zrobił dla niej coś dobrego, to ona musi odpłacić mu tym samym. Zwykły, żałośnie prosty mechanizm. Nic nadzwyczajnego.
Dlatego też, w rzeszach wierzących mają wyłącznie słabe psychicznie jednostki, bo tylko takie się podporządkowują. Są to ludzie, którzy o słabym poczuciu wewnętrznej kontroli. Nie analizują argumentów, tylko przyjmują je jako "swoje".
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.