|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Johowy - co wy o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze nie ma przykazania "Nie nękaj innych ludzi". Na pewno żyłoby mi sie spokojniej
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wszystkie religie nastawione są na czerpanie zysków ze swych wyznawców, na żerowanie na ich niewiedzy bądź strachu. Od zarania dziejów kapłan to była świetna fucha i tak jest do dzisiaj. ![]()
![]() |
#1084 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ta dyskusja staje się coraz bardziej nieprzyjemna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Droga Vilandro, i znowu atak na Kościół Katolicki. Nie znudzi Ci się to? A mi zarzucasz, że mówię o ŚJ. Każdy szanujący się katolik wie o przeszłości swojej religii. Nie mówię tu o katolikach wierzących i niepraktykujących, których jak już wspomniałam nie toleruję i nawet nie uważam za prawdziwych katolików. (To jak człowiek żyjący, a nie oddychający).
Wracając do sedna, ŚJ jak już również wielokrotnie wspominałam nie są idealni. Również nie do końca stosują się do Biblii (już napisałam taki post i nikt się do niego nie odniósł). Poza tym w swojej dość krótkiej historii zmieniali swoje wierzenia jak rękawiczki (też już o tym wspominałam). Problem jest tylko taki, że nigdzie nie można znaleźć starych czasopism ŚJ. Jest tylko oficjalna strona internetowa, na której jest kilkanaście artykułów. Jeżeli po raz kolejny coś zmienią w swojej religii, usuną dany artykuł ze stronki i nikt się nie dowie. I skąd ja mam czerpać rzetelne dla Was informacje? Może mi podacie jakąś stronkę. Natomiast w Kościele Katolickim wszystko jest czarno na białym. Można sobie przeczytać Katechizm Kościoła Katolickiego i wszystko jest jasne, a jak są jakieś zmiany, to tez się o nich jasno pisze i wyjaśnia się każdą zmianę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te też jest nie na miejscu "Co do szkolenia to jestem przekonany ze was ktos szkoli z przekabacania ludzi. I robi to bardzo nieudolnie, wiec trzeci raz juz ponawiam moją propozycję co do szkolenia. I nie zaprzeczaj ze Was nie szkolą, bo spotkałem wielu Świadków Jehowy w polsce, w niemczech w austrii. Gadka z wami zaczyna się prawie zawsze tak samo. Nie mówicie kim jestescie tylko chcecie porozmawiać o zyciu. Bóg napewno Was tak nie natchnął ze wszyscy zaczynacie tak samo rozmowę "handlową". To efekt szkolenia dla betonów, którym wciska się formułke spotkania. Robicie to niefachowo. Mogę pomóc. 50 tys to nie tak dużo jak na taką wspólnotę. Zwróci Wam się to. Pogadaj ze znajomymi i sciepnijcie się. Naprawdę warto. Nikt Wam juz drzwi nie zamknie przed nosem. Obiecuję. Może 50 tys wydaje się wam drogo, ale muszę tyle wziać. Normalnie wziałbym z 15 20 bo tyle gdzieś przez 2 tyg w firmie wychodzę, ale z Wami to będzie ciezka praca po której będę musiał długo odpoczywać więc stąd ta byc moze na pierwszy rzut oka wygórowana cena." i jeszcze ta "oferta" żenada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I owszem - ŚJ nie zostaje się z dnia na dzień. Nie ma takiego człowieka, który dałby się zmanipulować za jedno popołudnie.
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No włąsnie za duzo tutaj gorliwosci i bezmyslności w głoszeniu wiary i zdobywaniu wyznawców. Ja im chciałem pomóc zeby robili to bardziej profesjonalnie. Oczywiscie nie za darmo bo matka teresą nie jestem. Co do porównań to takie mi akurat do głowy przyszło najbardziej trafne. Ich sposób działania jest łudzoaco podobny do handlowca który obskakuje dziennie 30 sklepów i odmawia w każdym mantrę, i zamiast pomyslec co gada jedzie na ilosć. Nie obchodzi mnie w co wierzą i co komu chcą wciskać, ale mogą przecież to robić lepiej. Nie oceniam ludzi po wykonywanym zawodzie, tylko po profesjonaliźmie z jakim go wykonuja. Tak jak mozna byc dobrym i miernym handlowcem, tak samo mozna byc dobrym i miernym głosicielem słowa bozego, oni jak dla mnie należą do tej drugiej grupy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
Ja tutaj chce wam pomóc a ty mi tutaj taki tekst. Mozę pokaż tą ofertę swojemu szefowi najpierw bo podejrzewam ze ani Ty ani Coldold, to od myslenia i podejmowania decyzji nie jesteście w Waszym zborze. Chociaż nad Tobą jakby troche popracować to byliby z Ciebie ludzie. Z Coldold to by była trudniejsza sprawa. Ale nie takie juz rzeczy robiłem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne porównania nie przyszły mu do głowy ![]() Jednak nie mógłbyś napisać książki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za pomoc grzecznie dziękuje ![]() Zajmij się Swoim dokształcaniem, bo jak widzę masz braki, chociażby w słownictwie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Autorytet Jezusa nie ma nic wspolnego z tym, ze czujemy sie nekani przez SJ.
#1094 |
Zadomowienie
|
narzekasz na mało przykładów to podam ci nstępny
Zachowujecie sie jak agreywna firma, która obiecuje 1000000 jak się kupi garnki. Jak raz skorzystasz z takiej oferty to juz do konca ich lub twoich dni bedziesz miałą skrzynke zasmieconą tego typu ofertami. Jak Was raz wpuscic do chałupy i grzecznie pogadać o Biblii, to juz też nie odpuszczacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nekana to jestem ja, ulotkami na wyciraczce, klamce, w skrzyce na listy i nikomu nie mogę powiedzić " prosze mi tego nie zostawiać" ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jak na razie to w tej dyskusji przeciwnicy ŚJ wychodzą wg mnie na plus. Podają przynajmniej jakies argumenty.
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wytłumacz co znaczy słowo "agreywna", rozumiem,że to jakieś specjalistyczne - handlowe, marketingowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Teraz to już przegięłaś. Każdy robi literówki i nie powinno się ich wypominać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Pewnie.
Jak się nie ma argumentów, to się czepia literówek.
#1101 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Klarissa, to nie jest ring, ani szkoła, żeby dawać plusy i minusy. Co do argumentów, przeczytaj kilka stron wcześniej, ile podałam argumentów biblijnych, naukowch, fragmentów z naukowych czasopism itd. Leuwen, na te moje argumenty reaguje identycznie: manipulacja itp Dziś jeszcze dodał "beton" i "otumanienie"
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem ci swoimi słowami bo definicje są czesto zawiłe i nie staram sieich pamietać, grunt by rozumieć o co chodzi.. Stosujecie metody agresywne bo nie dopasowujecie się do ludzi. Wolicie stosować matrycę zakładajac ze przy odpowiedniej liczbie prób traficie na człowieka który do niej będzie pasował Próbujecie ich zagadac, postawic pod presją. nie nawiazujecie dialogu. Dialog jest ograniczony do minimum i bardzo pozorny. Taka sprzedaż jest nastawiona na osiąganie celu przy minimalnym nakładzie. Ludzi szkoli się pobierznie ich wyniki zakłada sie wg zasady prawdopodobieństwa. Puścimy dużo ludzi po domach to jak zrobią sto chałup to 3-5 uda im się wejsć. Jak ktos was zwyzywa w drzwiach to uciekacie pędem do innych i juz tam nie przychodzicie. A to błąd. Dobry handlowiec nie zraza sie czymś takim. Bo idąc gdzieś wie gdzie idzie wie po co idze i wie co może go spotkać. i ma na takie sytuacje zawsze przygotowany jakis plan. Często Ci najtrudniejsi klienci okazuja się najbardziej wiernymi, ja osobiście tez takich wolę. Bo taki łatwy klient to taki którego trzeba non stop pilnować bo zawsze jest ryzyko ze przyjdzie inny handlowiec i mi go równie łatwo podbierze jak ja to zrobiłem wcześniej. Miedzy innym dlatego wsród waszych ludzi stosuje się taką izolacje od reszty społeczenstwa. Ci na górze wiedzą zę jestescie słabi dlatego prują wam do głów teorie ze każdy was nienawidzi. Ma to tylko taki cel byscie byli do każdego nieufni i nie wdawali sie w dyskusję. Taki czarny PR. Jak będziesz chciała wiedzieć jak wygląda prawidziwy handel to daj znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiedziałam Ci już na to nie raz, ale Ty widocznie nie czytasz albo zapominasz. Bo za Twoją ofertę też, grzecznie podziekowałam a Ty znowu..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie to nie. Jak wolisz robić 30 chałup dziennie z efektem raz na miesiąc zamiast 5 dziennie z szansą sukcesu przynajmniej pół na pól twoja sprawa. teoretycznie jak sie dostatecznie szybko macha widelcem tez sie zupe zje, wiec łyzka niepotrzebna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Wtajemniczenie
|
Leuwen, chyba zaczynasz troszkę poniżać Vilandrę.
#1106 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, nie mogę Cię zawieść. Przpraszam,że musiałeś czekac ( sprawy domowe) No wiec, po raz -enty mnie obraziłeś, przyrównując moją religie do handlu. po drugie martw sie o swoją efektywność, bo z tego co piszesz można wnioskować, ze handlowiec z Ciebie....... po trzecie, z tym widelcem to dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
nie prościej było podać link do Wikpedi, skąd to wkleiłas?
To ja jeszcze wkleje , też z tej strony "Zebranie ma charakter otwarty, a czynne uczestnictwo w programie jest dobrowolne" kazdy może przyjść i zobaczyć jak to zebranie wygląda ![]() Nie wpszczane są osoby pod wpływem alkocholu |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mam do ciebie też kilka pytań, i jestem bardzo ciekawa twoich odpowiedzi: - jak argumentujecie zakaz transfuzji krwi (i co w przypadku zagrożenia śmiercią) - dlaczego wasze wyznanie zabraniało początkowo szczepień ochronnych, a potem się z tego rozmyślono - skąd u was rok 1914 rokiem wstapienia Jezusa do nieba/czy tam na ziemię? (i dlaczego to zmieniono, pierwotnie miał być 1874) - wierzycie, że w raju każdy znajdzie się w takim stanie w jakim umarł tak? to znaczy, że jak ktoś umarł ze starości to w raju powstanie jako stary dziadek... Nie przeraża cię perspektywa wieczności połączonej z bólem reumatycznym?
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tutaj wklejam link: http://www.psychomanipulacja.pl/tem/...wie-jehowy.htm Sporo o waszym wyznaniu piszą w sieci. Interesujący jest dochód, jaki generuje organizacja ŚJ. Portal finansowy Newsday.com podał następujące dane za rok 2001: Strażnica – Towarzystwo Biblijne i Traktatowe, Nowy Jork Rodzaj działalności: wydawnicza Właściciel: Don Adams Pracownicy: 5227 (wszyscy wolontariusze), lokalnie 3000 Dochód (netto): 951 milionów dolarów
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.