|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co zjadłaś dzisiaj po treningu?
Cytat:
jako ten posiłek od razu po czy ten późniejszy?
|
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj z braku laku(czyt.piersi z kury lub jajek)
po-serek wiejski plus plasterek pieczonego schabu plus lyzeczka zurawiny
|
|
#933 |
|
Konto usunięte
|
przejdzie po kajzerka upaciana w 3 bialkach na beztluszczowej patelni z odrobina keczupu i tymiankiem?
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ty chcesz to wykonać?
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?Przejdzie, choc ja osobiscie nie lubie pieczywa jako zrodla wegli.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
wyrak a czy płatki nie mają twoim zdaniem zbyt niskiego IG?
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Mam kilka pytan co do odzywiania, z pewnoscia padly takie pytania, dopiero zaczynam i chcialabym znac odpowiedz jak najszybciej, bardzo mi na tym zalezy i z gory przepraszam za pytania, a tak w ogole to czytalam juz czesc postów i przede wszystkim te pierwsze strony, ale dalej nie jestem pewna co do pewnych posilkow. Rano przed sniadaniem cwicze na orbitreku jak na razie 5 dni i jeszcze nie zwracalam az tak bardzo na wyglad mojego posilku i sama nie wiem czy dobrze jem zazwyczaj jest to bulka razowa z warzywami, jajecznica z 3 jajek (jak male)albo 2 +bialko ze szczypiorkiem i do tego kilka plastrow wedliny drobiowej chudej (4 kcal, 0,1g t, 0,1g b 0,1g w plasterek), albo smazona pokrojona w kostke piers bez oleju na teflonie i do tego dwa jajka +bulka jak wyzej Czy taki posilek jest dobry po treningu? Jak koncze ok 11 to ide zrobic sniadanie wychodzi jakies 20-30 min (wszystko zalezy od dzieci) i czy to jest odpowiednia pora na posilek po treningowy (sniadanie), aha i mam zamiar zaczac cwiczyc 1 godz callanetics przed orbitrekiem czy to jest dobre zestawienie i godz?? Mam nadzieje, ze zrozumialyscie to co napisalam. Moja prosba zwiazana jest z tymi posilkami czy sa odpowiednie jakosciowo i ilosciowo, czas po treningu, bardzo prosze o pomoc ![]() Jeszcze raz przepraszam za te pytania i z gory dziekuje. Aha gdzies wyczytalam, ze po treningu nie mozna jesc warzyw czy to prawda?? Pozdrawiam malagwiazda3 |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoj podstawowy blad, to to, ze cwiczysz przed sniadaniem. nie cwiczy sie na czczo i wcale nie spala sie wtedy wiecej tluszczu- spala sie miesnie. zastanow sie czy istnieje u ciebie mozliwosc zjedzenia sniadania i cwiczenia godzine po tym? jesli tak, to musisz rozpatrzyc dwa posilki. sniadanie i posilek po treningu. na sniadanie mozesz jesc te jajecznice albo mozesz sprobowac np. placow owsianych, ktore sa tutaj baaaardzo popularne. po treningu ryz bialy z kurczakiem albo salatka z tunczykiem w s/w (np. z kaszą kuskus) możesz przejrzeć kilka stron, zwróć uwagę na posty Ani, moje i Santosa. a co do cwiczen. na twoim miejscu na orbiteku cwiczylabym np. 3 razy w tygodniu, a callanetics w dni nietreningowe...
|
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
i jak to zrobilas?
namoczylas kajzerke w trzech jajkach i to ci wyszlo wchlonelo?^^
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() dontknow dziekuje Ci bardzo za odpowiedz Jak bede miala chwilke to poczytam wasze posilki, a czy ktoras z was jest tez na redukcji? Juz wiecej nie bede meczyla tylko pisala swoje posilki, ale dopiero od jutra dzisiaj urodzinki ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cos mi sie wydaje, ze tobie chodzi po prostu o zrzucenie zbednego balastu, tak?nigdzie nie spotkalam sie z opinia o tych dwoch godzinach. mysle, ze najlepiej jest od razu po treningu.. staraj sie tak mniej wiecej do 30 minut. najwazniejsze jest bialko. dopiero potem martw się o węgle, ona po aerobach nie są aż tak bardzo wymagane, jak po siłowym. moze byc ryz brazowy, czemu nie i po callanetic jadłabym podobnie. w ogóle to polecam odżywiać się wg 10 PŻ
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
dontknow dziekuje za odpowiedz, widac,ze mozna na Ciebie liczyc i tak chodzi mi o zrzucenie kg, takze na pewno dostosuje sie do twoich rad
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Maj niski, ale do tego jeszcze sa owoce z tym. Inna sprawa, ze ja po treningu jem czesto wegle z dosc niskim IG i jakos negatywnych skutkow nie zauwazylem. Co nieco zalezy oczywiscie od diety i uwarnkowan indywidualnych.
Cytat:
Po drugie - co to za wedlina, co ma tyle samo tluszczu i wegli co bialka ? Po trzecie - ilosciowo to musisz do siebie dostosowac, nikt jasnowidzem tu nie jest, nie wie ile wazysz, jaki masz cel, diete itd.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi sie niestety wykoleil przed, bo nie mialem czasu po lunchu juz na nastepny, a na lunch byl grillowany losos z salatka (salata, papryka, kukurydza), wiec dalem dupki ogolnie.
Po - kotlet z prosiaka z makaronem z sosem. Natomiast dzisiaj: - przed - tunczyk i chuda wedlina (wiem, jakiz tworczy posilek, ale lubie czasem takie dziwolagi )- po - placek: 3bialka, 1 zoltko, platki owsiane, cynamon (Santos ), polane odrobina jogurtu z kawalkami pomaranczy, no i jeszcze sobie pofogowalem po kilku ciastkach owsianych Chodzilo za mna dzis cos slodkiego nieco
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Witam
W takim razie napisze dokladniej o sobie mam 161cm, 56kg ogolnie to chce schudnac tak 5-6 kg. Cwicze na orbitreku minimum 40 min, ostatnio przed orbim cwiczylam godz callaneticsu, ale dontknow zalecila na przemian orbitrek z calleneticsem i do tego mam zamiar dostosowac sie. Co do cwiczen przed to po prostu gdzie nie czytalam (oprocz wizazu) pisali, ze aeroby najlepiej na czczo, bo lepiej jest spalany tluszczyk, wiec tak robilam, w kazdym razie juz tak nie bede robic. Stosowalam rozne diety i nic z tego nie wychodzilo, takze cwiczenia byly na marne teraz mam zamiar poprostu przejsc na redukcje. Co do tej wedliny to zemnieA jeszcze co do tych posilkow tzn. stosowania ich jest troche inaczej jak myslalam, w jednej ze stronek jest podane cos takiego: Dla osób otyłych pragnących schudnąć: Posiłek 1 - bez węglowodanów Posiłek 2 - nie stosujemy go w ogóle Posiłek 3 - 0.2 - 0.4 grama / 1 kg masy ciała Posiłek 4 - 0.2 - 0.4 grama / 1 kg masy ciała, pochodzących wyłącznie ze źródeł naturalnych o niskim IG (głównie warzywa) Otyła pani pragnąca schudnąć natomiast, zdecydowanie lepsze wyniki osiągnie stosując następujący schemat: Posiłek 1 - szybko przyswajalne białko ( o ile od poprzedniego, normalnego posiłku upłynęło więcej niż 90 minut) Posiłek 2 - brak Posiłek 3 - szybko przyswajalne białko z dodatkiem owoców o niskim lub warzyw o wysokim IG Posiłek 4 - chude białko zwierzęce, węglowodany w postaci warzyw o średnim lub niskim IG Wprawdzie nie jestem otyla, ale mysle, ze to ogolnie chodzi o samo schudniecie. A tak w ogole to ten link jak sie nie myle byl podany przez Ciebie Wyrak. Czy wlasnie tak musze sie do tego dostosowac? Myslalam, ze nie musze jesc zaraz po treningu, godz podane sa nastepujaco: 1.przed 30-10 min 2. zaraz po i 3. 60-120min. Jeszcze raz napisze, ze cwicze rano i kiedy moge jesc owoce? Dzieki za odpowiedz Edytowane przez malagwiazda3 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:39 |
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Przed: placki owsiane: ( 2białka, 1 żółtko, 5łych płatków owsianych, 3 plasterki szynki z piersi indyka, ketchup)
Po: ryż brązowy, pierś z kurczaka gotowana, trochę ogórków konserwowych
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie jest tak podany czas posilkow?
|
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Wlasciwie w tamtym momencie jest mowione o osobach cwiczacych silowo
W takim razie moimi godz okolotrening. bedzie godz przed zaraz po i godz pozniej czy tak jak dontknow napisala godz przed i do pol godz po, w takim razie nastepny to bedzie zaliczany do normalnego posilku? I zglupialam co do tych posilkow okolotren. chodzi o wegle tu jest napisane, ze wegle w postaci warzyw , gdzieindziej wyczytalam, ze warzyw nie powinno sie jesc jak znajde ten tekst to tu wkleje.
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrak.. większość jest na pierwszej stronie wątku
![]() nie wiem czemu odsyłasz dziewczyny na SS
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Na pierwsza strone watku nikt nie zaglada
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
no, też prawda;/
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o mnie, to czytalam kilka pierwszych stron za nim zadalam te pytania, bo dalej nie bylam pewna co do posiłków, jak czytałam podana stronke nawet nie skojarzylam, ze to sa te same dane, w kazdym razie dalej nie jestem pewna co do kilku rzeczy i dlatego wydaje mi sie, ze najlepiej bedzie jak zaczne "działać" będę pisała posiłki i jak byście mogli przeanalizować je byłabym bardzo wdzieczna. Jeszcze raz dziekuje wam za pomoc i przepraszam za moje pytania
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
zaraz po: jabłko
trochę później: placek owsiany(2 białka, 1 żółtko, 5łych pł owsianych, łycha otrębów pszennych, trochę serka homogenizowanego) |
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
czy taki posiłek : twaróg chudy(pół opakowania) 200g, mały jog nat. i jabłko+ zdrowy błonnik nadaje się na posiłek PRZED treningiem.?
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
3x nie - dla wolnowchlaniajacego sie bialka, tluszczu i blonnika.
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Przed: placko owsiany omlet ( 2białka ubite na sztywno, jedno żółtko, 4 łychy płatków owsianych)
Po: makaron pełnoziarnisty, tuńczyk wsw, ketchup
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
zaraz po: koktajl (banan,jog naturalny, otręby)
później: pierś z kurczaka pieczona w piekarniku z ryżem i warzywami. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

?

z makaronem z sosem.
), polane odrobina jogurtu z kawalkami pomaranczy, no i jeszcze sobie pofogowalem po kilku ciastkach owsianych
teraz mam zamiar poprostu przejsc na redukcje. Co do tej wedliny to zemnie