|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zapach wrześniowego słońca
Co kupić żeby mi własnie tak zapachniało??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zapach wrześniowego słońca
Dune
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kiedys byly takie ladne sezonowe zapachy Yves Rocher,niestety zniknely jak mgla,szkoda,byl tez taki jesienny-przepiekny,pachnial naprawde jesienia!
Moze cos z cynamonowym jablkiem?Sugeruje Tutti Dolci-Apple Torta-tylko czy dostepne w polsce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mi przyszedł na myśl mexx diversity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A czy czasm Micallefowie nie wypuscili jakis takich perfum. To z tej serii gdzie sa numerki, ale niestety nie mam pamieci do takich nazw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
mi od razu przyszło na myśl "Indian summer" P.Presley
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z letnim popołudniem i ciepłą, słoneczną, złotą jesienią kojarzy mi się szarlotkowe Delices d 'Epices Niny Ricci ![]() ![]() Jesienne są też Cinnabar i Youth Dew EL, Opium YSL, Asja Fendi, ale są nieco cięższe i trudniejsze w odbiorze, zaś z tańszych wód polecam czekoladowe Extraordinary Avonu ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tak pachnie 5 th Avenue, którą sprawiłam sobie właśnie na jesień. Piękne, słodkie, ciepłe, rozwinięte, upajające kwiaty i lekka gorycz, taka za odchodzącym latem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dune
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Też obstawiam Fifth Avenue
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Na jednej ze stron internetowych znalazłam artykuł nt. dopasowania perfum pod kątem typu urody posegregowanego wg pór roku. Wiem, że to nie dokładnie to, o co prosisz, ale może warto przeczytac, co pasuje paniom typu "jesien", choć moim zdaniem te zapachy nie sa do konca trafione. Cytuję:
Dla tych z nas, które natura obdarzyła rudymi lub kasztanowymi włosami, również stworzono wiele oryginalnych i niepowtarzalnych kompozycji. Są to zapachy ciepłe, głębokie, zdecydowane i tajemnicze. Domieszka akordów chłodzących emocje Pań o żywiołowym charakterze jest dość częsta w perfumach tego typu. To z myślą o Paniach w typie jesieni powstały zapachy kojarzące się z ziemią i jej plonami. Najlepiej będą pachniały na miedzianowłosych osobach Eau de Parfum Gucci (woda perfumowana 50 ml 219 zł), o nutach irysu, pomarańczy, cytrusów, piżma i wanilii, ale także kminku i tymianku. Kolejny zapach, bardziej świeży, kojarzy się z jesienią, ciszą i dojrzewaniem. To Envy Gucci (woda toaletowa 100 ml 219 zł), pachnące magnolią, jaśminem, fiołkiem, a także drzewem sandałowym, piżmem i mchem. Spodoba się Paniom także elegancki, odpowiedni na oficjalne okazje, zimny w wyrazie i pełen harmonii zapach Jeans Trussardi, przynoszący nuty rodem ze Skandynawii: frezję, białe piżmo, heliotrop, drzewo kanarkowe oraz żywicę sosny (woda toaletowa 50 ml ok 170 zł). Moim zdaniem coś z jesieni ma sobie Hypnotic Poison - może ta wanilia, taka wręcz szarlotkowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Piękne jabłkowo-waniliowe Joop All about Eve... albo Burrbery of London. Coś w nich jest takiego co pachnie mi czarną porzeczką, owocami leśnymi i wanilią a to chyba na wrzesień jak najbardziej. I pewnie już we wrześniu w szarugi zakróluje u mnie Nature Millenaire YR, z tym że już jak bliżej będzie października. Ten zapach to właśnie jesień.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moim zdaniem te wymienione tutaj, ktore maja pasowac do typu jesieni ni jak sie do niej nie maja. Ale oczywiscie to tylko moje zdanie. Te wymienione raczej podciagnelabym pod jasnooka blondynke ![]() a jesienia pachnie mi: - burberry london stare - escada margaretha ley - verry irresistable givenchy - be delicious - lanvin zolte - 5th avenue Edytowane przez rachela Czas edycji: 2006-11-28 o 19:06 Powód: ups, coś źle wcisnęłam :D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.