|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy na zimę :)
Witam serdecznie wszystkie wizażanki
Na poczatku chciałam się przywitać ponieważ będzie to mój pierwszy post.I oczywiście zwraca się z gorącą prośbą w odjęciu decyzji wybrałam 3 zapachy i nie mam pojęcia na co się zdecydować ;\Mam nadzieją że będziecie w stanie pomóc jeszce jednej mało zdecydowanej.otóż wacham się między kenzo amour,Ralph Lauren Ralph Hot i Givenchy Hot Couture.Z góry dzięuję za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję że dopisuję się w dobrym wątku, jeżeli nie to bardzo przepraszam
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako wielka wielbicielka Hot Couture polecam ten właśnie zapach Kenzo Amour i Hot RL to ciepłe słodziaki, więc wszystko zależy czego oczekujesz i co najbardziej Ci się podoba.
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nature Millenaire Winter Delice + Cedre Bleu Tea For Two Red Amber Incense Cinnamon Bun Amber Demeter Cinnamon Bark .... właściwie wszystkiego na co będę miała ochotę Może spróbuję jeszcze raz jak to jest z trwałością Cedarwood Tea zanim TŻ zużyje do końca
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Ja bym wybrała Hot Couture
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze rozgrzewająco kojarzył mi się rzekomo letni Celine Oriental Summer. Dziś zapodałam go sobie w bardzo zimny i wietrzny poranek i jest dokładnie tak jak się spodziewałam - cudnie.
|
|
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
Pięknie dzisiaj pachniesz, Kropko!
![]() A nie przeszkadzają Ci perfumy teraz? Mnie strasznie drażniły na początku... A teraz może i by się chciało wrócić do wietrzejących zapasów - na listopadowe słońce różano-szafranowy Musc Ravageur - może by Ci się sprawdził jako zimowy futrzany otulacz, Mitsouko? Ale Młode psika i prycha na nienaturalnie woniejącą matkę Więc zapas zimowego skrzącego Hinoki przypadnie TŻ
till the sunlight burns a happy whole in your heart Edytowane przez karamari Czas edycji: 2009-11-23 o 11:15 |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie, ale było masakrycznie wręcz... Na szczęście minęło. |
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy się wypowiadałam, jeśli tak, to to nieprawda była, a jeśli nie, to tak:
Boudoir, Agent, Nocturnes, Hiver, Insolence EdP, Drole de Rose i Bal a Versailles (jeśli, daj Boże, dotrze...). |
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Moja zima będzie ciepła, korzenna i intensywna;-)): Organza Givenchy, Poison Dior (moja największa miłość) i Tresor Lancome.
|
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
No dobrze drogie kobiałki, a co na zime taka jak dziś? Czyli ciemno już o godz. 14, wstrętnie deszczowo i przygnębiająco? Nie ciepły otulacz z wanilią, tylko cos energetyzującego, co doda sił żeby przerwać ten ponury czas? Jais turbodoładowacz? Cos co nie pozwoli zasnąć? Ja właśnie w desperacji wyciągnęłam z tylnej półeczki i psiknęłam wokół esencie de duende - i jest lepiej niż wczoraj (gdy tonęłam w LLLLolicie
, ale to chyba jednak jeszcze nie to...
|
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie w taki dzień pachnę sobie Orgnzą Givenchy- cieplutko i korzennie niczym nadchodzące świeta
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku będe pachniała moją ukochaną Euphoria i Eternity CK.
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Zima to dla mnie Pure Poison, Baby Doll i Silk Touch w tym roku dołączył Voyage d'Hermes
Może któraś z Was zna uniwersalny zapach o mlecznej nucie niczym krem Nivea? Dziękuję. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie na zime idealne bedzie Belle d'Opium
Na jesien zreszta tez Ale oczywiscie szukam tez czegos jeszcze Z niszowcow lubie zapachy kwiatowe, ale te najlepsze sa jednak na wiosne-lato, wzglednie wczesna jesien. Zima niech kroluje orient i kadzidlo
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#437 |
|
Nocna Straż
|
Coś zapachowo mój świat się wywraca. Osuszam odlewki Cinemy EDP i L-ki, którym powiedziałam rok temu stanowcze nie i marzą mi się pełne flaszki na jesień
![]() PS. A mlecznie, jak dobry krem, na mnie pachnie o zgrozo Chanel no 5 w wersji EDT Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2010-10-13 o 15:34 |
|
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
ooo dziękuję Wam za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Daj znać czy znalazłaś upragniony zapach kremu Nivea
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Nie chciałam zakładać nowego wątku, by nie zaśmiecać forum
Od jakiegoś czasu poszukuję perfum na zimę. Dodam, że będą to dla mnie pierwsze "prawdziwe" perfumy, nie znam się na tym kompletnie Wiem mniej więcej czego czego szukam (słodkie, ale nie kwiatowe, jadalne i z "ogonem", zawsze zazdrościłam kobietom które przechodząc obok zostawiały delikatny ślad dobrze dopasowanych perfum). Dużo skorzystałam z tego wątku, znalazłam kilka typów, które mi się podobały - m. innymi Lolita Lempicka, Hypnotic Poison... Mój problem jest taki, że o ile na blotterkach pachną cudownie, to na mojej skórze wychodzi coś... okropnego. Z Lolit bardzo spodobała mi się Lolita Lempicka i Si Lolita - te dwie wypróbowywałam na sobie i w obydwu na mojej skórze wyczuwam no... zgniliznę, coś zatęchłego. W Hypnotic Poison z kolei wyłazi coś gryząco-chemicznego, dopiero po jakichś 10 godzinach się trochę ulotniło. Czemu tak jest? Czy może być jakaś konkretna nuta która na mojej skórze tak zmienia zapach? I najważniejsze pytanie - jakich innych perfum spróbować?Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Za zgniliznę odpowiada najprawdopodobniej paczula w składzie (ja uwielbiam, ale wiadomo- co kto lubi
).Wypróbuj może Sensuous Estee Lauder, L de Lolita. |
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Mi ostatnio na zimne dni bardzo pasuje Tea for Two oraz nowy miód z Yves Rocher. Oba pachną bardzo ocieplająco i odprężająco, jak herbatka z miodem właśnie
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na zimę...
Moje typy to zimowe słodziaki - Ange ou demon edp, Crystal Noir, HP, Code. Wydaje mi się, że na zimę pasują też "czyste" zapachy w stylu noa.
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś właśnie wykopałam mój nieodłączny zimowy zapach "Obsession" CK
Ponadto zamierzam w zimowe chłody wykończyć odlewkę "Tobacco Vanille". Pewnie używała też będę zapachów Tesori d'Oriente: Jaśminu, Kwiatu Lotosu i Smoczego Kwiatu i... wielu innych, których u mnie jest nadmiar
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie poza Feminite du Bois Shiseido królować będą ambry : Ambre Sultan, Miyako, Fiore d'Ambra, Ambra Aurea, Ambre Gris, a poza tym Opoponax - Santal i Imperial. Choć właściwie większość zapachów z mojej kolekcji to klimaty jesienno-zimowe, więc używać będę praktycznie wszystkich
|
|
|
|
|
#447 |
|
Guerlain Lover
|
Tej zimy królują u mnie:
Addict , Euphoria edp, Musc Maori, Hypnotic Poison, Kasztan YR, Un bois vanille SL, Flowerbomb edp oraz extreme, Yria YR, Rose absolue YR Sensuous noir... i wiele innych Ale głównie słodziaki |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Dune
Alien Code Addict Initial to takie moje killery ale innych lżejszych też używam |
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno :
Habanita Caleche Hermes Jak zapoluję : Mahora Guerlain
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy na zimę...
Mój zimowy zapach to zdecydowanie Christian Lacroix ROUGE
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

Na poczatku chciałam się przywitać ponieważ będzie to mój pierwszy post.I oczywiście zwraca się z gorącą prośbą w odjęciu decyzji

Z niszowcow lubie zapachy kwiatowe, ale te najlepsze sa jednak na wiosne-lato, wzglednie wczesna jesien. Zima niech kroluje orient i kadzidlo