Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 08:09   #3721
funpic
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Pierwszabryka dokładnie Kiedyś jak byłam po jakąś butelkę (akurat mam bardzo blisko jeden ze sklepów i lubię tak chodzić Babka chciała wybrać Babyzena i jednym komentarzem moim zrezygnowała , chodziło o składanie stelaża to wszystko jest super na filmie i jak robi to inna osoba o my patrzymy jednak jak ma mama trzymać gondolę z dzieckiem i złożyć stelaż do którego użycia trzeba dwóch rąk, nie wspominając o graniczącej z cudem możliwości jednoczesnego zniesienia obu elementów i dzidziusia na filmie jest to jeden ruch ręki jednak w praktyce... kurczę ostatnio spotkałam dziewczynę za spacerze (znamy się z Sh którego klientkami jesteśmy ze Stokke i udanego wyboru-w 100% dla niej i jej warunków i ona była mega zadowolona na dodatek to jej pierwszy wózek a córeczka ma ponad 2,5 roku i jak ja jej zazdroszczę tego Stokke nie dla mnie ale taki wózek na cały okres użytkowania to skarb, powiedziała że nie zmienia a za jakiś czas będzie złożony i czekał na następnego dzieciaczka który w planach za jakis czas. A jak wypady szybkie zakupy zapytałam ...powiedział że korzystała tylko z rowerka lub spacerków

Ps. własnie na Limango rozpoczęła się kampania Cybexa
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:14   #3722
Marinella_Nowa
Przyczajenie

My zdecydowaliśmy się na Bebecar. A w dodatku udało nam się skorzystać ze świetnego rabatu, który dostaliśmy, wyobraźcie sobie, w czasie spaceru!
Szalenie mi się ten wózek podoba, już nie mogę się doczekać kiedy znajdzie się w nim Maleństwo

Pozdrawiam
Marinella_Nowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:18   #3723
Inw
Raczkowanie

Dziewczyny a jak jest z gwarancją/serwisem wózków w praktyce? Niby większość chociaż 12 mcy gwarancji daje, ale czy/jak to rzeczywiście potem działa?

Zastanawiam się ponieważ miałam np. panele z gwarancją na 20 lat a po 2 nadawały się wymiany i reklamacja nie została uwzględniona "bo używałam dywanu i pewnie to on porysował" Pewnie jakbym nie używała to argumentowaliby że nie używałam żadnej ochrony i też nie wymienili

A jak jest z wózkami? Muszę wysyłać cały wózek na swój koszt na drugi koniec Polski do serwisu? Zachowywać oryginalne opakowanie? Czekać 2 tygodnie na wymianę dętki w kole? A może właśnie wystarczy wizyta w sklepie gdzie kupuję wózek i wymiana części czy naprawa jest w miarę możliwości od ręki?

Pewnie zależy to od firmy, ale jakbyście mogły napisać parę słów o swoich doświadczeniach to dałoby mi to jakieś pojęcie na co się nastawiać. (Aktualnie rozważamy wózek Lupo firmy Baby Dream, kupno w Smyku lub sklepie internetowym z lokalnym odbiorem właśnie na wypadek konieczności dostarczenia przy reklamacji)
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:15   #3724
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak jest z gwarancją/serwisem wózków w praktyce? Niby większość chociaż 12 mcy gwarancji daje, ale czy/jak to rzeczywiście potem działa?

Zastanawiam się ponieważ miałam np. panele z gwarancją na 20 lat a po 2 nadawały się wymiany i reklamacja nie została uwzględniona "bo używałam dywanu i pewnie to on porysował" Pewnie jakbym nie używała to argumentowaliby że nie używałam żadnej ochrony i też nie wymienili

A jak jest z wózkami? Muszę wysyłać cały wózek na swój koszt na drugi koniec Polski do serwisu? Zachowywać oryginalne opakowanie? Czekać 2 tygodnie na wymianę dętki w kole? A może właśnie wystarczy wizyta w sklepie gdzie kupuję wózek i wymiana części czy naprawa jest w miarę możliwości od ręki?

Pewnie zależy to od firmy, ale jakbyście mogły napisać parę słów o swoich doświadczeniach to dałoby mi to jakieś pojęcie na co się nastawiać. (Aktualnie rozważamy wózek Lupo firmy Baby Dream, kupno w Smyku lub sklepie internetowym z lokalnym odbiorem właśnie na wypadek konieczności dostarczenia przy reklamacji)
jezeli chodi o reklamację to różnie bywa pamiętaj, żeby zawsze mówić że 2 dni temu się stało bo na zgłoszenie też jest czas po 2 lepiej wyslac w oryginalnym pudełku bo moga się doczepić, że w trakcie transportu doszło do uszkodzenia, po 3 jeżeli to tylko drobna wada to chyba bym nie wysyłała, podjechałabym do sklepu z rowerami u mnie jak kupowałam dostałam wózek zastępczy ale to nie przez internet ja jestem zwolennikiem takich rzeczy kupowania w normalnym sklepie zawsze drukuję najtańszy w necie i dyskutuję ze sprzedawcą ja reklamowałam kilka razy wózek i w zasadzie zawsze i uznawali
Stary 2013-09-10, 10:20   #3725
mamunia20
Raczkowanie

pomocy ! MAM 9 miesieczna coreczke,szukam spacerowki,koniecznie pompowane koła ,pałąk no i siexzenie zeby mozna bylo zrobic calkiem pionowo i na lezaco,chcialam kupic uzywanego x landera ale kkazdy ma glupia regulacje na paski,w ktorej nie da sie ustawic oparcia na pionowo ,musi tez miec pasy 5 pkt,co polecacie ?
mamunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:42   #3726
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamunia20 Pokaż wiadomość
pomocy ! MAM 9 miesieczna coreczke,szukam spacerowki,koniecznie pompowane koła ,pałąk no i siexzenie zeby mozna bylo zrobic calkiem pionowo i na lezaco,chcialam kupic uzywanego x landera ale kkazdy ma glupia regulacje na paski,w ktorej nie da sie ustawic oparcia na pionowo ,musi tez miec pasy 5 pkt,co polecacie ?
napisz jaka cena Cię interesuje bo będziemy szaleć Mamas & Papas Sola ale ok 1500 zł a piankowe duże koła mogą być ?ja teraz testowałam wózek micralite superlite super radzi sobie w ciężkim terenie ale niestety nie spełni Twoich oczekiwań, jest rewelacyjny dla mamy ale dziecko na płasko nie będzie leżało na płasko

Edytowane przez pierwszabryka
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:54
pierwszabryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:59   #3727
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Zależy od sklepu. Ja miałam do czynienia z dwoma różnymi sklepami. W jednym musiałam załatwiać z serwisem na własną rękę, a w drugim przyniosłam zepsuty wózek do sklepu i oni się już tym zajęli. Wysłali na własny koszt i dopilnowali załatwienia sprawy. I dali wózek zastępczy.
Stary 2013-09-11, 09:50   #3728
Inw
Raczkowanie

Dzięki za informacje
Sheryl podzielisz się jaki wózek/sklep? Może na pw żeby nie robić reklamy, ale jestem ciekawa, szczególnie jeśli nie trzeba się martwić o wózek zastępczy na czas naprawy.
Pierwszafabryko możesz rozwinąć kwestię sklepu z rowerami? My w sumie lubimy z mężem sobie sami naprawiać rzeczy i sporo już na tym oszczędziliśmy, ale to raczej dotyczy rzeczy typu pęknięta dętka niż całkiem odpadające koło albo pęknięty stelaż?
Stary 2013-09-11, 14:43   #3729
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za informacje
Sheryl podzielisz się jaki wózek/sklep? Może na pw żeby nie robić reklamy, ale jestem ciekawa, szczególnie jeśli nie trzeba się martwić o wózek zastępczy na czas naprawy.
Pierwszafabryko możesz rozwinąć kwestię sklepu z rowerami? My w sumie lubimy z mężem sobie sami naprawiać rzeczy i sporo już na tym oszczędziliśmy, ale to raczej dotyczy rzeczy typu pęknięta dętka niż całkiem odpadające koło albo pęknięty stelaż?
w niektórych sklepach rowerowych można naprawić wózek, nie wiem czy ramę się podejmą ale jeżeli chodzi o koła to nie ma problemu, ale musisz pamiętać, że jak zaczynasz coś robic przy wózku to Ci od gwarancji mogą się doczepic, że ktoś tu robił i dlatego nie działa to raczej po gwarancji się robi

Edytowane przez pierwszabryka
Czas edycji: 2013-09-13 o 09:05
Stary 2013-09-12, 08:10   #3730
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Dzięki za informacje
Tak, na własną rękę musiałam załatwiać sprawę w sklepie, gdzie wózki są po bardzo niskich cenach, jest to sklep internetowy i stacjonarny, ale jak się do niego wejdzie to wygląda jak hurtownia. Jedno na drugim leży i cieżko cokolwiek znaleźć. Kupowałam tam Mutsy w bardzo dobrej cenie. Natomiast drugi wózek, Jane, kupowałam w wielkim i drogim sklepie (chociaż są tam non stop promocje i również kupiłam wózek w dobrej cenie), który ma 3 oddziały w W-wie. Tam tylko zaniosłam wózek, a oni szybko załatwili reklamację i to bardzo ładnie ją załatwili. Miałam problem z tapicerką, dostałam nową, nowe akcesoria do wózka i nowy stelaż . Bez dwóch kółek cały nowy wózek właściwe. No i na czas reklamacji dostałam wózek zastępczy Maclarena Questa.
Prześlę ci nazwy sklepów na priva jeśli tu nie można.
Stary 2013-09-12, 12:09   #3731
Inw
Raczkowanie

Pierwszafabryko faktycznie samodzielne naprawy to już po gwarancji lepiej
Sheryl dzięki za informacje, nie jestem pewna jak z nazwami konkretnych sklepów, ale nie chciałabym żeby przez moją ciekawość ktoś podpadł jako reklamujący Czekam na pw w takim razie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 16:44   #3732
pierwszabryka
Raczkowanie

UWAGA!!!!! W sklepie firmy Askot we Wrocławiu jest super promocja Maxi cosi mura 4 i w gratisie spacerówka quinny zapp za 1 zł
Stary 2013-09-14, 17:00   #3733
katarzyniak
Rozeznanie

super wątek
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:18   #3734
NataljaR
Przyczajenie

Cytat:

Zależy od firmy, to fakt. Z własnego doświadczenia wiem jak jest z wózkami Bebecar. Mają 3 letnią gwarancję, czyli dośc długą moim zdaniem. Siostra też miała od nich wózek, i dopiero przy drugim dziecku dopiero coś się stało z jednym kółkiem. Aha, i jeszcze mają na miejscu serwis
NataljaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 13:15   #3735
pierwszabryka
Raczkowanie

jeżeli ktoś jest zainteresowany opisałam maxi cosi mura 4 plus xxxxxx
zapraszam ))

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:13 Powód: link do bloga
Stary 2013-09-19, 20:13   #3736
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś używała wózków Jane?
Mam na oku taki w komisie dziecięcym, model chyba Millenium, ze wszystkimi bajerami za 900 zł.
Nie mogę w necie znaleźć żadnych informacji o tym konkretnym modelu - może któraś z mam ma jakieś info o nim?
Stary 2013-09-20, 08:15   #3737
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mam na oku taki w komisie dziecięcym, model chyba Millenium, ze wszystkimi bajerami za 900 zł.
Nie mogę w necie znaleźć żadnych informacji o tym konkretnym modelu - może któraś z mam ma jakieś info o nim?
tego modelu nie znam. ale mam jane rider i jestem z niego bardzooo zadowolona
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:56   #3738
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Ja mam jane muum i też jestem mega zadowolona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:39   #3739
Mondo_Bongo
Raczkowanie

Temat wyboru wózka jest tak szeroki a zarazem przytłaczający, zę głowa mała, jest ich tyle i tyle firm, że w głowie się może zakręcić tym bardziej przyszłym rodzicom, którzy chcą dac maleństwu wszystko co najlepsze. Wiecie co zrobiłam ja? Powiedziałam mężowi, że wybór wózka pozostawiam jemu, może wybrać kolor, model i co tylko chce, ze to jest jego zadanie i co? Spisał się znakomicie, w ogóle podszedł do tematu bardzo szczegółowo, jakby to było najważniejsze zadanie w jego życiu, także polecam takie rozwiązanie sprawy i tatuś się ucieszy i wózek będzie dobry, bo sprawdzi każdą śrubkę Mój kupił wózek chicco, który bardzo dobrze mi się prowadza, no i jest lekki, a ja mieszkam na 3 piętrze bez windy, widziałam też, że aktorka Socha ma taki sam, także gratuluję jej wyboru i cieszę sie, ze byliśmy jej inspiracją ha ha ha
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 09:45   #3740
malpawzoo
Przyczajenie

Witam! Do porodu jeszcze sporo czasu, ale powoli rozglądam się za wózkiem. Po przeanalizowaniu idealnych funkcji wózka, lekturze tysiąca opinii internetowych i wizycie w 4 sklepach z wózkami na placu boju zostały trzy modele: Bebetto Luca, Baby Design Lupo Comfort i Tako City Move. Niestety te modele są dość podobne do siebie, więc wybór będzie koszmarnie trudny Czy są tu może użytkownicy tych wózeczków, którzy mogą podpowiedzieć mi jakie w rzeczywistości mają wady i zalety te modele??? Dzięki z góry!
malpawzoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:37   #3741
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malpawzoo Pokaż wiadomość
Witam! Do porodu jeszcze sporo czasu, ale powoli rozglądam się za wózkiem. Po przeanalizowaniu idealnych funkcji wózka, lekturze tysiąca opinii internetowych i wizycie w 4 sklepach z wózkami na placu boju zostały trzy modele: Bebetto Luca, Baby Design Lupo Comfort i Tako City Move. Niestety te modele są dość podobne do siebie, więc wybór będzie koszmarnie trudny Czy są tu może użytkownicy tych wózeczków, którzy mogą podpowiedzieć mi jakie w rzeczywistości mają wady i zalety te modele??? Dzięki z góry!
witaj wszystkie te wózki mają podobne opcje, jedna z czytelniczek też jest zainteresowana lupo comfort więc w następnym tygodniu podjadę do sklepu i ocenię go - niestety producet nie udostępnil mi tego modeli, xxxxxx tutaj możesz poczytać o lupo, w następnym tygodniu producent wyśle mi implast bolder neon, wizualnie mi sie bardzo podoba zobaczymy jak z funkcjami, nie wiem cczy znasz tą firmę, oraz ile chcesz wydać ale jego mozn już kupić za 1699 zł. jak opiszę wkleję link jak będę oglądać lupo to może zerknę na tako

Czas edycji: 2013-10-20 o 21:13 Powód: link
Stary 2013-09-27, 16:54   #3742
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
witaj wszystkie te wózki mają podobne opcje, jedna z czytelniczek też jest zainteresowana lupo comfort więc w następnym tygodniu podjadę do sklepu i ocenię go - niestety producet nie udostępnil mi tego modeli, http://pierwszabryka.pl/baby-design-lupo/ tutaj możesz poczytać o lupo, w następnym tygodniu producent wyśle mi implast bolder neon, wizualnie mi sie bardzo podoba zobaczymy jak z funkcjami, nie wiem cczy znasz tą firmę, oraz ile chcesz wydać ale jego mozn już kupić za 1699 zł. jak opiszę wkleję link jak będę oglądać lupo to może zerknę na tako
To ty oceniasz na blogu wózki tylko po oględzinach w sklepie?
Stary 2013-10-01, 11:10   #3743
pierwszabryka
Raczkowanie

wypowiadam się o wózku tylko kiedy go widziałam, lub otrzymałam od producenta ja nie oceniam wózków ponieważ wady wychodzą po czasie a ja wózki zazwyczaj mam na 2 tygodnie
Stary 2013-10-11, 13:13   #3744
majeczka333333
Przyczajenie

Cześć Potrzebuję porady Ja mam trzy typy wózków 3w1, ale jak czytam opinie to już sama nie wiem co robić. Może któraś z Was słyszała opinie na temat tutek grander albo bebetto solaris red collection albo tako sportime. Czytałam na temat tych wózków ale oczywiście wszędzie opinie są podzielone i dostaje zawrotów głowy od tych informacji
majeczka333333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:27   #3745
pierwszabryka
Raczkowanie

Dot.: Mamy, tatusiowie - pomóżcie w wyborze wózka :)

Cytat:
Napisane przez pati101 Pokaż wiadomość
ja od roku użytkuje quinny buzz i jestem zadowolona.stelaż lekki, łatwy demontaż kół-mieści się nawet w małym bagażniku samochodowym.gondola nawet lekka,wnosiłam w niej na 4 piętro.spacerówka też ok.minusy ma dwa-nie ma możliwości zmiany kierunku jazdy-tzn. czy dziecko jedzie przodem czy tyłem.drugi to adaptery do godndoli i fotelika,ale to chyba częsty problem.
ostatnio jednak mąż kupił do biegania joggera firmy hauck i gdy odkryłam jak lekko się go prowadzi to wychodzę tylko z nim
ale z tymi wózkami wkrótce się rozstanę, gdyż muszę upolować coś dla dwójki maluchów
zgadza się częsty problem z tymi adapterami ale jest tez dużo wózków bez adapterów i dla mnie przy 2 dziecku to byłaby podstawa drugie kryterium lekkość

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
O znalazłam wątek dla siebie. Także rodzę w marcu, ale nie mam nawet zielonego pojęcia jaki wózek, na co zwracać uwagę itd.
wzięłam się i zebrałam dla wszystkich mam informacje w poradniku www.pierwszabryka.pl poczytaj opisałam chyba wszystko co trzeba wiedzieć powodzenia
Stary 2013-10-15, 15:00   #3746
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majeczka333333 Pokaż wiadomość
Cześć Potrzebuję porady Ja mam trzy typy wózków 3w1, ale jak czytam opinie to już sama nie wiem co robić. Może któraś z Was słyszała opinie na temat tutek grander albo bebetto solaris red collection albo tako sportime. Czytałam na temat tych wózków ale oczywiście wszędzie opinie są podzielone i dostaje zawrotów głowy od tych informacji
W tym tygodniu opiszę wózek Bebetto Solaris więc zaglądaj na stronkę resztę również zapraszam
Stary 2013-10-17, 12:54   #3747
Mondo_Bongo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majeczka333333 Pokaż wiadomość
majeczka, z wózkami bebetto nie mam dobrych wspomnień, ale nie wiem czy to reguła czy mnie się trafił wadliwy model, sto razy lepiej sprawdził się wózek chicco 3w1 w podobnej cenie
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:08   #3748
pierwszabryka
Raczkowanie

Witajcie opisałam na stronie Mutsy Igo Comfort zapraszam xxxxxxxx

Opis wózka Baby Design Lupo Comfort już dostępny na stronie, zapraszam xxxxxxxxxx

Zapraszam na stronkę tym razem Implast Bolder Neon xxxxxx
xxxxxx zapraszam

Czas edycji: 2013-10-20 o 21:12 Powód: 4 posty w każdym reklama bloga - połaczone, link w podpisie wystarczy
Stary 2013-10-18, 20:20   #3749
majeczka333333
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź i opisanie wózka o bebetto też czytałam, że nie jest taki fajny i żeby pieniędzy bez sensu nie wydawać. Teraz jestem nastawiona na kupno JEDO fyn 4ds. Jeden sklep ma te wózki w kolorze czarnym z czerwonym stelażem. Pisałam z Panią maile i jestem pozytywnie zaskoczona podejściem do klienta - rewelacja!!!
majeczka333333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:48   #3750
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
Witajcie opisałam na stronie Mutsy Igo Comfort zapraszam http://pierwszabryka.pl/mutsy-igo-comfort/
my zdecydowaliśmy się właśnie na Igo ale w wersji light. dziękujemy za recenzję, która z pewnością nam pomogła w wyborze

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości