Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 16:28   #4771
Filip_inka
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

najlepsze foteliki ponoc sa firmy recaro..mialy testy przy predkosciach 65km/h jednak sa dosc drogie
Nie chciała nic...

Edytowane przez Filip_inka
Czas edycji: 2015-10-21 o 14:46
Filip_inka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:16   #4772
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek1987 Pokaż wiadomość
Cześć
My ciągle bijemy się z myślami co kupić, mąż przekonuje mnie do britaxa bmotion, głównie ze względu na spacerówkę, która jest naprawdę bardzo fajna, a przecież ze spacerówki korzysta się najwięcej. Problem w tym że nigdzie nie można zobaczyć gondoli do tego modelu, pozostaje zamówienie jej w ciemno czego się trochę boję. Może któraś z Was miala styczność z britaxem z gondolą i może wyrazić swoją opinię? Bo już sama nie wiem co robić.
Możesz zakupić dowolną gondolę Britax (nawet od modelu Affinity, ona jest w kilku kolorach, pozostałe raczej czarne), bo pasują na te same zaczepy (jak i fotelik Romer).
Widziałam w użyciu gondolę Affinity, składa się na płasko do transportu, jest duża w środku i na pewno szersza niż popularnej gondolki Quinny (takie jak od Speedi). Ma ok 75 cm długości (wnętrze), a wygląda tak niepozornie.
http://www.pushchairexpert.com/en/pu...itax-affinity/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg January_7th_1_500.jpg (47,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg January_7th_2_250.jpg (28,4 KB, 55 załadowań)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 07:47   #4773
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
My ciągle bijemy się z myślami co kupić, mąż przekonuje mnie do britaxa bmotion, głównie ze względu na spacerówkę, która jest naprawdę bardzo fajna, a przecież ze spacerówki korzysta się najwięcej. Problem w tym że nigdzie nie można zobaczyć gondoli do tego modelu, pozostaje zamówienie jej w ciemno czego się trochę boję. Może któraś z Was miala styczność z britaxem z gondolą i może wyrazić swoją opinię? Bo już sama nie wiem co robić.
Podpinam się pod pytanie, do tego zastanawiam się jak się sprawdza spacerówka, która jest montowana tylko przodem do kierunku jazdy. Waham się między tym britaxem, a graco evo xt

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:11   #4774
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Podpinam się pod pytanie, do tego zastanawiam się jak się sprawdza spacerówka, która jest montowana tylko przodem do kierunku jazdy. Waham się między tym britaxem, a graco evo xt
Nie jeździłam tym britaxem ani tym bardziej graco, ale na podstawie TFK Joggster Twist, Quinny Speedi czy Bumbleride Indie 3 nie wiem co miałoby być nie tak Trafiały mi się dzieciaczki, które po wyjściu na spacer na dwór po max 5 minutach spały (dlatego polecam spacery w plenerze). Może to też kwestia nienajgorszej amortyzacji (jak na tego typu wózek, Graco uchodzą za twarde).
Problemem nie jest spacerówka tyłem do mamy, ale często miejsce spacerów (głośna muzyka i tłumy ludzi w centrum handlowym nie usypiają dziecka to jasne). Inna sprawa trzeba zmierzyć rozstaw kół, by w ogóle dało się wjechać do sklepu i tym wózkiem manewrować (np. TFK jest typowym wozem do biegania, Speedi też średnio sobie radzi w sklepach).
W wózkach przodem do mamy siedzisko będzie z reguły węższe (bo przekładane i ma dodatkowy stelaż).

Ale jeśli już przekładane siedzisko to lepszy od Graco będzie Jane, popularny ostatnio wśród wizażanek

Jestem
tutaj
Stary 2015-10-06, 12:00   #4775
Kasiaczek1987
Raczkowanie

W wersji britaxa czterokołowej też jest możliwość jazdy przodem do dziecka. Wielu naszych znajomych ma britaxy 3 i 4 kolowce i wszyscy zadowleni z tym, że właściwie wszyscy kupowali go jako drugi wózek - spacerówkę i nikt nie jest w stanie stwierdzić ja sprawdzi się z gondolą, czy nie będzie zbyt twardy dla takieggo maluszka bo jednak nie ma amortyzacji jak te wszystkie polskie wózki. No ale nie chcemy się bawić w kupowanie dwóch wózków, zresztą cięźko znaleźć coś lekkiego a będę musiała to dźwigać na drugie piętro, chyba, że uda sie stelaż zostawiać na parterze to "tylko" gondole z dzidziusiem
Kasiaczek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:10   #4776
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

Ale jeśli już przekładane siedzisko to lepszy od Graco będzie Jane, popularny ostatnio wśród wizażanek
Chodzi o Jane Muum? Bardzo podoba mi się ten wozek i ma super opinie, ale czy on nie jest niski?

Mamy posiadające ten wózek, proszę o wypowiedz.
Mam 164 cm ale Mąż ma 187 cm i nie chce żeby wózek sięgał mu do kolan, bo będzie wyglądał karykaturalnie ;/

Czy gondola nie jest za cienka dla zimowego dziecka? (moje w grudniu ma się urodzić)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 20:18   #4777
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Chodzi o Jane Muum? Bardzo podoba mi się ten wozek i ma super opinie, ale czy on nie jest niski?

Mamy posiadające ten wózek, proszę o wypowiedz.
Mam 164 cm ale Mąż ma 187 cm i nie chce żeby wózek sięgał mu do kolan, bo będzie wyglądał karykaturalnie ;/

Czy gondola nie jest za cienka dla zimowego dziecka? (moje w grudniu ma się urodzić)

Nie jest niski, mój mąż ma 185 cm, ja 161,5 cm i jest ok.
Nie widzę wad tego wózka. Spacerówka jest świetna, szerokie siedzisko, rozkładana na płasko, fantastyczna.
Gondola jest ok, mój syn jeździł nią zimą, ale trzeba koniecznie dokupić śpiworek, co i tak byś zrobiła mając każdy inny wózek. Będziesz mieć noworodka w grudniu, więc zainwestuj w porządny i już.
Gondola jane ma ten plus, że wiosną i latem jest z kolei przewiewna, współczułam wszystkim dzieciom pocącym się w pancernych gondolach. Moje dziecko do końca 8 miesiąca jeździło w gondoli, teraz 8 miesięcy jeździmy w spacerówce i sprawdzają się obie. Parasolki nie planuję wcale, spacerówka jest na tyle mała po złożeniu, lekka, a przy tym komfortowa, że nie ma sensu.
Gondola też się super składa i jest lekka, ja wnosiłam ją z dzieckiem po schodach do windy, a potem osobno stelaż.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2015-10-06 o 20:20 Powód: dopisek
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 20:56   #4778
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
A zjeżdża tam chociaż winda? Do tych piwnic? Bo jak nie, to pomysł rzeczywiście... ciekawy, żeby tam wózkownię zrobić
Oczywiście że nie blok z lat 50-tych więc taka wizje mieli projektanci PRLu.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-07, 07:58   #4779
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jeździłam tym britaxem ani tym bardziej graco, ale na podstawie TFK Joggster Twist, Quinny Speedi czy Bumbleride Indie 3 nie wiem co miałoby być nie tak Trafiały mi się dzieciaczki, które po wyjściu na spacer na dwór po max 5 minutach spały (dlatego polecam spacery w plenerze). Może to też kwestia nienajgorszej amortyzacji (jak na tego typu wózek, Graco uchodzą za twarde).
Problemem nie jest spacerówka tyłem do mamy, ale często miejsce spacerów (głośna muzyka i tłumy ludzi w centrum handlowym nie usypiają dziecka to jasne). Inna sprawa trzeba zmierzyć rozstaw kół, by w ogóle dało się wjechać do sklepu i tym wózkiem manewrować (np. TFK jest typowym wozem do biegania, Speedi też średnio sobie radzi w sklepach).
W wózkach przodem do mamy siedzisko będzie z reguły węższe (bo przekładane i ma dodatkowy stelaż).

Bardziej chodziło mi o to, że łatwiej podejrzeć Malucha jak jedzie przodem do nas
Dzięki za cenne uwagi. Jane oglądałam i też brałam go pod uwagę

Cytat:
W wersji britaxa czterokołowej też jest możliwość jazdy przodem do dziecka. Wielu naszych znajomych ma britaxy 3 i 4 kolowce i wszyscy zadowleni z tym, że właściwie wszyscy kupowali go jako drugi wózek - spacerówkę i nikt nie jest w stanie stwierdzić ja sprawdzi się z gondolą, czy nie będzie zbyt twardy dla takieggo maluszka bo jednak nie ma amortyzacji jak te wszystkie polskie wózki. No ale nie chcemy się bawić w kupowanie dwóch wózków, zresztą cięźko znaleźć coś lekkiego a będę musiała to dźwigać na drugie piętro, chyba, że uda sie stelaż zostawiać na parterze to "tylko" gondole z dzidziusiem
W B-motion 4 kołowym też jest możliwość obrócenia siedziska? Ja skupiam się właśnie bardziej na spacerówce niż na gondoli, bo jednak z gondoli korzysta się dużo krócej. A co do tej amortyzacji to nie lubię tych "pływających wózków" W tym britaxie przekonuje mnie też waga, fakt, że nie będę go musiała codziennie nosić, ale na pewno zdarzy się nie raz taka sytuacja

40/40
Stary 2015-10-07, 08:35   #4780
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Nie jest niski, mój mąż ma 185 cm, ja 161,5 cm i jest ok.
Nie widzę wad tego wózka. Spacerówka jest świetna, szerokie siedzisko, rozkładana na płasko, fantastyczna.
Gondola jest ok, mój syn jeździł nią zimą, ale trzeba koniecznie dokupić śpiworek, co i tak byś zrobiła mając każdy inny wózek. Będziesz mieć noworodka w grudniu, więc zainwestuj w porządny i już.
Gondola jane ma ten plus, że wiosną i latem jest z kolei przewiewna, współczułam wszystkim dzieciom pocącym się w pancernych gondolach. Moje dziecko do końca 8 miesiąca jeździło w gondoli, teraz 8 miesięcy jeździmy w spacerówce i sprawdzają się obie. Parasolki nie planuję wcale, spacerówka jest na tyle mała po złożeniu, lekka, a przy tym komfortowa, że nie ma sensu.
Gondola też się super składa i jest lekka, ja wnosiłam ją z dzieckiem po schodach do windy, a potem osobno stelaż.
Nie? Kurczę mi się wydawało, jak oglądałam filmiki w necie, ze on do kolan będzie mu sięgał ;/

Może to głupie ale masz może jakąś fotkę przy wózku z mężem, chodzi mi tylko o wysokość wozka? Mogłabyś mi na priv wyslac?

Chodzi o to, ze w pobliżu nie mam możliwości zobaczenia go na zywo, musiałabym min 120 km jechać, a jeśli jest niski to nie warto, a czytając opinie wydaje sie super, więc mogłabym pojechać, jeśli nie byłby niski

Co do spiworka myslalam o takim kombinezonie, myślisz że by wystarczyl? Plus jeszcze kocyk jak coś.

http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html

No i następne pytanie, do tego wózka fotelik maxi cosi się nie nadaje, co? Jaki Wy macie? I czy ma testy?

No i wózek chyba nie jest ciężki, bo mieszkam w bloku na 4 piętrze bez windy i wozkowni, więc może jakoś dałabym radę go wnieść, przynajmniej gondole i dziecko.

Długo jezdzilas gondola ze swoim dzieckiem, jest raczej drobne, czy raczej normalne?

Przepraszam za natłok pytań

Stary 2015-10-07, 13:34   #4781
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Bardziej chodziło mi o to, że łatwiej podejrzeć Malucha jak jedzie przodem do nas
Dzięki za cenne uwagi. Jane oglądałam i też brałam go pod uwagę
W B-motion 4 kołowym też jest możliwość obrócenia siedziska? Ja skupiam się właśnie bardziej na spacerówce niż na gondoli, bo jednak z gondoli korzysta się dużo krócej. A co do tej amortyzacji to nie lubię tych "pływających wózków" W tym britaxie przekonuje mnie też waga, fakt, że nie będę go musiała codziennie nosić, ale na pewno zdarzy się nie raz taka sytuacja
Okienko w budce rozwiązuje sprawę.
B-motion 4 kołowy nie różni się chyba niczym poza ilością kół i coś się pomieszało koleżance, bo siedzisko się nie obraca.
Cytat:
Co do spiworka myslalam o takim kombinezonie, myślisz że by wystarczyl? Plus jeszcze kocyk jak coś.

http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html

No i następne pytanie, do tego wózka fotelik maxi cosi się nie nadaje, co? Jaki Wy macie? I czy ma testy?

No i wózek chyba nie jest ciężki, bo mieszkam w bloku na 4 piętrze bez windy i wozkowni, więc może jakoś dałabym radę go wnieść, przynajmniej gondole i dziecko.
W kwestii śpiworka ten podlinkowany będzie szybko za krótki,a poza tym na zimę lepsza jest wełna. Zobacz śpiworki polskie np. Womar (np. te z regulowaną długością), nie musi być nowy, bo w Polsce się ich długo nie używa i ludzie sprzedają je za grosze w dobrym stanie.
Do Jane/Concord dokupujesz adapter do Maxi Cosi
http://www.sklep-tosia.eu/concord-ad...axi-cosi_p1240

Jestem
tutaj
Stary 2015-10-07, 17:23   #4782
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

W kwestii śpiworka ten podlinkowany będzie szybko za krótki,a poza tym na zimę lepsza jest wełna. Zobacz śpiworki polskie np. Womar (np. te z regulowaną długością), nie musi być nowy, bo w Polsce się ich długo nie używa i ludzie sprzedają je za grosze w dobrym stanie.
Do Jane/Concord dokupujesz adapter do Maxi Cosi
http://www.sklep-tosia.eu/concord-ad...axi-cosi_p1240
No ale w większym dziecko się utopi, tutaj dziewczyny doradzaly, że skombinezon to spokojnie na 62 wystarczy. Potem jak wyrośnie, a będzie jeszcze zimno będę musiała kupić jeszcze jeden, albo będzie miała już cienszy. Poogladam te z Womaru, dzięki

Czyli do wózków Jane nadadzą się adaptery do wózków Concord? Takie same mają zaczepy? Dzwoniłam dziś do sklepu i facet jakiś niekumaty i powiedział, że nie wie, bo on w sumie sprzedażą wózków sie nie zajmuje ;/ jak pojadę to osobiście w sklepie kogoś zapytam.

Stary 2015-10-08, 12:45   #4783
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Cytat:
Okienko w budce rozwiązuje sprawę.
B-motion 4 kołowy nie różni się chyba niczym poza ilością kół i coś się pomieszało koleżance, bo siedzisko się nie obraca.
Jeju racja przepraszam za pomyłkę, pomieszało mi sie z joggerem, tam się chyba da jeździć przodem do dziecka (w czterokołówce)? Już mi się w głowie miesza w natłoku tych wszystkich modeli zwariować można, a dalej nic nie wybrane:/
Stary 2015-10-08, 15:46   #4784
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Jeju racja przepraszam za pomyłkę, pomieszało mi sie z joggerem, tam się chyba da jeździć przodem do dziecka (w czterokołówce)? Już mi się w głowie miesza w natłoku tych wszystkich modeli zwariować można, a dalej nic nie wybrane:/
Zawsze możesz odłożyć ten zakup na później, a na start tak naprawdę potrzebujesz fotelika do przywiezienia noworodka i łóżeczka (wiem, nie każdy używa).
Jednak latać z noworodkiem po sklepach w poszukiwaniu wózka...

Jestem
tutaj
Stary 2015-10-08, 18:31   #4785
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze możesz odłożyć ten zakup na później, a na start tak naprawdę potrzebujesz fotelika do przywiezienia noworodka i łóżeczka (wiem, nie każdy używa).
Jednak latać z noworodkiem po sklepach w poszukiwaniu wózka...
Na szczęście mam jeszcze trochę czasu Rodzę w styczniu, a biegania z noworodkiem po sklepach sobie nie wyobrażam, zwłaszcza, że zima w pełni będzie (no chyba, że w tym roku obejdzie się z nami łagodnie..)

Co do britaxów, dziwi mnie, że nigdzie nie można zobaczyć tej gondoli, w jednym sklepie sprzedawca powiedział, że rzadko kto je kupuje więc ich nie mają na stanie. Czy to może oznaczać, że coś z nimi nie tak? Bo przecież jako spacerówka jest bardzo popularny.. Hm.
Stary 2015-10-08, 18:47   #4786
syylwuska
Zakorzenienie

Dziewczyny byłam oglądać wózki, skłaniam się do Taco Maxone, bardzo mi się podoba, ewentualnie biorę pod uwagę Bebetto Holland, czy ktoś coś o nich wie lub może doradzic? Nieważne, ze sporo różnią się cenowo. Proszę o opinie

Stary 2015-10-09, 20:33   #4787
olibar
Raczkowanie

Apropos Britaxow. Widzialam dzis wozek Britax nie wien jaki model ale gondola byla.. olbrzymia!

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-10-09 o 22:36
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:10   #4788
Michasia222
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny byłam oglądać wózki, skłaniam się do Taco Maxone, bardzo mi się podoba, ewentualnie biorę pod uwagę Bebetto Holland, czy ktoś coś o nich wie lub może doradzic? Nieważne, ze sporo różnią się cenowo. Proszę o opinie

ja mam Bebetto Holland, ale póki co korzystam z gondoli bo córka ma prawie 3 miesiące. Ja jestem zadowolona, gondola jest duża, córka ma sporo miejsca i myślę, że spokojnie do 6 miesięcy dojeździmy, a będzie to zima. Minusem dla mnie jest torba na zakupy, bo gdy jest załadowana (pewnie za mocno) to przy skręcie obcierają kółka. Nie wiem jak spacerówka, ale powinno być ok.
Stary 2015-10-17, 20:34   #4789
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Coś dla zainteresowanych Britaxami
Znalazłam w końcu britaxa bmotion z gondolą w sklepie w Zabrzu, byłam, zobaczyłam, zakupiłam
Więc do wyboru były dwie gondolki, jedna wersja podstawowa, druga dedykowana do Affinity. Pierwsza tańsza, jest trochę większa od tej drugiej, natomiast my wybraliśmy tą droższą, jest ładniej wykonana, przykrycie jest na zamek (w tamtej na rzepy), jest głębsza i boki mają dodatkowe ocieplenie, przy rączce jest dodatkowy daszek. W załaczeniu fotka, jak macie jakieś pytanka to piszcie. Teraz tylko czekamy na Małego Pasażera, żeby zacząć testować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151017_175703.jpg (116,8 KB, 85 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-18, 12:27   #4790
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Znalazłam w końcu britaxa bmotion z gondolą w sklepie w Zabrzu, byłam, zobaczyłam, zakupiłam
Więc do wyboru były dwie gondolki, jedna wersja podstawowa, druga dedykowana do Affinity. Pierwsza tańsza, jest trochę większa od tej drugiej, natomiast my wybraliśmy tą droższą, jest ładniej wykonana, przykrycie jest na zamek (w tamtej na rzepy), jest głębsza i boki mają dodatkowe ocieplenie, przy rączce jest dodatkowy daszek. W załaczeniu fotka, jak macie jakieś pytanka to piszcie. Teraz tylko czekamy na Małego Pasażera, żeby zacząć testować
Kasiaczek ja mam pytanie w którym sklepie w Zabrzu go dorwałaś? I czy mają je jeszcze na stanie? Zmolestuję męża, żeby podjechać i zobaczyć I powiedz jeszcze ile Cię wyniósł i czy masz do niego fotelik?

40/40
Stary 2015-10-18, 12:39   #4791
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Cytat:
Kasiaczek ja mam pytanie w którym sklepie w Zabrzu go dorwałaś? I czy mają je jeszcze na stanie? Zmolestuję męża, żeby podjechać i zobaczyć I powiedz jeszcze ile Cię wyniósł i czy masz do niego fotelik?
W Zabrzu przy ul. Roosvelta - nazywa się Viki Chyba jeszcze mają - Pan sprzedawca coś mówił o dużym magazynie za spacerówkę plus gondola (ta od Affinity - dają do niej też folię przeciwdeszczową) plus śpiworek zapłaciliśmy 1600zł (niby, że śpiworek gratis, normalna cena u nich 245zł). Pan proponował do tego fotelik Romer I - wtedy za cały zestaw 2000zł, ale my chcieliśmy ten najnowszy model Romer babysafe plus II shr - znaleźliśmy na allegro za 425zł (oni w sklepie mają po 700zł!!). Ten fotelik pasuje do tych adapterów od gondoli, nie trzeba nic dokupować.
Stary 2015-10-18, 12:42   #4792
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
W Zabrzu przy ul. Roosvelta - nazywa się Viki Chyba jeszcze mają - Pan sprzedawca coś mówił o dużym magazynie za spacerówkę plus gondola (ta od Affinity - dają do niej też folię przeciwdeszczową) plus śpiworek zapłaciliśmy 1600zł (niby, że śpiworek gratis, normalna cena u nich 245zł). Pan proponował do tego fotelik Romer I - wtedy za cały zestaw 2000zł, ale my chcieliśmy ten najnowszy model Romer babysafe plus II shr - znaleźliśmy na allegro za 425zł (oni w sklepie mają po 700zł!!). Ten fotelik pasuje do tych adapterów od gondoli, nie trzeba nic dokupować.
Dzięki za szybką odpowiedź zadzwonię sobie tam zanim pojadę, żeby nie robić na darmo km. Kolor widzę, że wybrałaś ten, na który się czaję. Powiedz mi jeszcze jak z amortyzacją? Dadzą radę te kółka przejechać po gorszym terenie?

40/40
Stary 2015-10-19, 08:45   #4793
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Piękny kolor! Widziałam dokładnie tą gondolkę zamontowaną na Affinity i wyglądała mega
Cytat:
Dzięki za szybką odpowiedź zadzwonię sobie tam zanim pojadę, żeby nie robić na darmo km. Kolor widzę, że wybrałaś ten, na który się czaję. Powiedz mi jeszcze jak z amortyzacją? Dadzą radę te kółka przejechać po gorszym terenie?
1) Można je blokować.
2)Na trudny teren jest chyba lepsza wersja 3kołowa (średnica koła przedniego większa).
3 i 4 kołowa nie różni się chyba wymiarami siedziska tylko ilością kół i nieznacznie wagą wózka.

Jestem
tutaj
Stary 2015-10-19, 09:09   #4794
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Cytat:
Amortyzacja jest przy tych większych kołach, a jak się sprawdzi w trudniejszym terenie.. ciężko powiedzieć bo go nie testowałam, ale biorąc pod uwagę, że koła są pompowane to myślę, że da radę. W sumie to nie planujemy wycieczek po jakimś bardzo trudnym terenie, więc mam nadzieję, że będzie ok fakt ten 3-kołowy może byłby lepszy na gorsze warunki, ale, co dziwne, to właśnie on jest cięższy. A nam zależało na wadze bo będę targać wózek na drugie piętro, a przynajmniej gondolę - chociaż mój mąż stwierdził, że jakoś mnie nie widzi, że dam rade wnosić gondolę z dzidziusiem, chyba powinnam zacząć ćwiczyć mięśnie rąk:P ale co zrobić póki co nie ma innego wyjścia a nie uśmiecha mi się zostawianie gondoli na parterze, żeby mi ktoś tam łapy wsadzał
Stary 2015-10-19, 13:01   #4795
mariola852
Przyczajenie

ja właśnie "odkopałam" z piwnicy wózek po starszym synu firmy Jane model z 2010 roku. wszystko wyprałam i wygląda jak nowy-sama jestem zaskoczona, bo myślałam, że będzie wyglądał nie najlepiej. Dla córeczki, która niedługo się urodzi będzie idealny.
mariola852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:44   #4796
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariola852 Pokaż wiadomość
ja właśnie "odkopałam" z piwnicy wózek po starszym synu firmy Jane model z 2010 roku. wszystko wyprałam i wygląda jak nowy-sama jestem zaskoczona, bo myślałam, że będzie wyglądał nie najlepiej. Dla córeczki, która niedługo się urodzi będzie idealny.

Jane ma solidne wózki.
Stary 2015-10-20, 13:34   #4797
Filip_inka
Raczkowanie

A ja wam polecam anex sport. Pytalam wczesniej o opinie nanjego temat nikt nic nie napisal wiec dowiedzialam sie sama i kupilismy wlasnie ten... leciutki w porownaniu z innymi wykonany z super materialow z dodatkiem antybakteryjnego srebra materacyk kokosowy kolory przepiekne i podwójne amortyzatory, pokrycoe tkanin z filtrem slonecznym uv 50+ latwo zmywalne. Wygodny zwinny pojemny. Ja jestem mega zadowolona z zakupu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445344262754.jpg (52,5 KB, 75 załadowań)
Nie chciała nic...
Stary 2015-10-20, 17:50   #4798
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Filip_inka Pokaż wiadomość
A ja wam polecam anex sport. Pytalam wczesniej o opinie nanjego temat nikt nic nie napisal wiec dowiedzialam sie sama i kupilismy wlasnie ten... leciutki w porownaniu z innymi wykonany z super materialow z dodatkiem antybakteryjnego srebra materacyk kokosowy kolory przepiekne i podwójne amortyzatory, pokrycoe tkanin z filtrem slonecznym uv 50+ latwo zmywalne. Wygodny zwinny pojemny. Ja jestem mega zadowolona z zakupu
A jak długo go użytkujesz Przecież dziecko się nawet jeszcze nie urodziło
Zadowolenie z zakupu to jedno, a polecanie wózka przyszłym mamom jako ten sprawdzony to drugie.
Daj znać za 2 lata jak się Wam jeździ, może też będziesz mogła pisać jaki on super jakości jest, lekki i wygodny dla starszego dziecka.

Jestem
tutaj
Stary 2015-10-20, 18:19   #4799
Filip_inka
Raczkowanie

Cytat:
A jak długo go użytkujesz Przecież dziecko się nawet jeszcze nie urodziło
Zadowolenie z zakupu to jedno, a polecanie wózka przyszłym mamom jako ten sprawdzony to drugie.
Daj znać za 2 lata jak się Wam jeździ, może też będziesz mogła pisać jaki on super jakości jest, lekki i wygodny dla starszego dziecka.
To ze jest lekki i zwinny to moge ci juz powiedziec bo waga wozka nie zmieni sie w ciagu dwoch lat....to jedno a drugie... Wygodny jest owszem bo obecnie na codzien korzysta z niego moja siostrzenica ktora mieszka u mnie ze swoja mama nie majac dostepu do swojego wozka.. ale wybacz nie bede ci opisywac ich sytuacji zebys uwierzyla ze wozek jest uzywany i testowany na różnych terenach. Siostrzenica korzysta z wersji spacerowej... gondola czeka jeszcze pare tyg az urodzi sie moja corka... wiec jak sobie zyczysz to ci zdam relacje za pol roku jak sie korzystalo z gondoli jak ci ulzy. Widocznie nie moglas sobie darowac malej krytyki bo zaburzylam ci zachwyty nad jakims wozkiem ktory ty opisywalas... coz mogłabym poddac watpliwosci to czy z niego wogole korzystalas.. tak jak ty odszukalas sobie moje pytanie o opinie dot. wozkow zeby dowiedziec sie ze nie urodzilam jeszcze .. ale mam to w nosie czy masz dzieci ile i jak duze ..... mam natomiast prawo wypowiedziec sie na temat wozka ktory uwazam za dobry wybor. I nie musze nikomu udowadniac ze sprawdzony zostal bo chyba nikt z polecajacych tu wozki nie musi sie spowiadac.
Nie chciała nic...
Stary 2015-10-21, 14:08   #4800
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Filip_inka Pokaż wiadomość
To ze jest lekki i zwinny to moge ci juz powiedziec bo waga wozka nie zmieni sie w ciagu dwoch lat....to jedno a drugie... Wygodny jest owszem bo obecnie na codzien korzysta z niego moja siostrzenica ktora mieszka u mnie ze swoja mama nie majac dostepu do swojego wozka.. ale wybacz nie bede ci opisywac ich sytuacji zebys uwierzyla ze wozek jest uzywany i testowany na różnych terenach. Siostrzenica korzysta z wersji spacerowej... gondola czeka jeszcze pare tyg az urodzi sie moja corka... wiec jak sobie zyczysz to ci zdam relacje za pol roku jak sie korzystalo z gondoli jak ci ulzy. Widocznie nie moglas sobie darowac malej krytyki bo zaburzylam ci zachwyty nad jakims wozkiem ktory ty opisywalas... coz mogłabym poddac watpliwosci to czy z niego wogole korzystalas.. tak jak ty odszukalas sobie moje pytanie o opinie dot. wozkow zeby dowiedziec sie ze nie urodzilam jeszcze .. ale mam to w nosie czy masz dzieci ile i jak duze ..... mam natomiast prawo wypowiedziec sie na temat wozka ktory uwazam za dobry wybor. I nie musze nikomu udowadniac ze sprawdzony zostal bo chyba nikt z polecajacych tu wozki nie musi sie spowiadac.
Dobry wybór można ocenić po dłuższym użytkowaniu, a nie podniecać się wózkiem firmy, która ledwo co powstała i mało kto o niej słyszał i jedyne co ma zapewne dobre to marketing
http://www.krs-online.com.pl/ideo-gr...rs-907209.html
Kopiuje rozwiązania już na rynku istniejące, nawet logo łudząco przypomina konkurencję.

13kg to nie jest lekki wózek.

Jestem
tutaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości