![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
najlepsze foteliki ponoc sa firmy recaro..mialy testy przy predkosciach 65km/h jednak sa dosc drogie
Lubiła tańczyć pełna radości tak... Ciagłe goniła wiatr... Spragniona życia wciaż, zawsze gubiła coś... Nie chciała nic... Edytowane przez Filip_inka Czas edycji: 2015-10-21 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Widziałam w użyciu gondolę Affinity, składa się na płasko do transportu, jest duża w środku i na pewno szersza niż popularnej gondolki Quinny (takie jak od Speedi). Ma ok 75 cm długości (wnętrze), a wygląda tak niepozornie. http://www.pushchairexpert.com/en/pu...itax-affinity/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4774 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Problemem nie jest spacerówka tyłem do mamy, ale często miejsce spacerów (głośna muzyka i tłumy ludzi w centrum handlowym nie usypiają dziecka to jasne). Inna sprawa trzeba zmierzyć rozstaw kół, by w ogóle dało się wjechać do sklepu i tym wózkiem manewrować (np. TFK jest typowym wozem do biegania, Speedi też średnio sobie radzi w sklepach). W wózkach przodem do mamy siedzisko będzie z reguły węższe (bo przekładane i ma dodatkowy stelaż). Ale jeśli już przekładane siedzisko to lepszy od Graco będzie Jane, popularny ostatnio wśród wizażanek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
W wersji britaxa czterokołowej też jest możliwość jazdy przodem do dziecka. Wielu naszych znajomych ma britaxy 3 i 4 kolowce i wszyscy zadowleni z tym, że właściwie wszyscy kupowali go jako drugi wózek - spacerówkę i nikt nie jest w stanie stwierdzić ja sprawdzi się z gondolą, czy nie będzie zbyt twardy dla takieggo maluszka bo jednak nie ma amortyzacji jak te wszystkie polskie wózki. No ale nie chcemy się bawić w kupowanie dwóch wózków, zresztą cięźko znaleźć coś lekkiego a będę musiała to dźwigać na drugie piętro, chyba, że uda sie stelaż zostawiać na parterze to "tylko" gondole z dzidziusiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy posiadające ten wózek, proszę o wypowiedz. Mam 164 cm ale Mąż ma 187 cm i nie chce żeby wózek sięgał mu do kolan, bo będzie wyglądał karykaturalnie ;/ Czy gondola nie jest za cienka dla zimowego dziecka? (moje w grudniu ma się urodzić) Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę wad tego wózka. Spacerówka jest świetna, szerokie siedzisko, rozkładana na płasko, fantastyczna. Gondola jest ok, mój syn jeździł nią zimą, ale trzeba koniecznie dokupić śpiworek, co i tak byś zrobiła mając każdy inny wózek. Będziesz mieć noworodka w grudniu, więc zainwestuj w porządny i już. Gondola jane ma ten plus, że wiosną i latem jest z kolei przewiewna, współczułam wszystkim dzieciom pocącym się w pancernych gondolach. Moje dziecko do końca 8 miesiąca jeździło w gondoli, teraz 8 miesięcy jeździmy w spacerówce i sprawdzają się obie. Parasolki nie planuję wcale, spacerówka jest na tyle mała po złożeniu, lekka, a przy tym komfortowa, że nie ma sensu. Gondola też się super składa i jest lekka, ja wnosiłam ją z dzieckiem po schodach do windy, a potem osobno stelaż.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2015-10-06 o 20:20 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za cenne uwagi. Jane oglądałam i też brałam go pod uwagę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to głupie ale masz może jakąś fotkę przy wózku z mężem, chodzi mi tylko o wysokość wozka? Mogłabyś mi na priv wyslac? Chodzi o to, ze w pobliżu nie mam możliwości zobaczenia go na zywo, musiałabym min 120 km jechać, a jeśli jest niski to nie warto, a czytając opinie wydaje sie super, więc mogłabym pojechać, jeśli nie byłby niski ![]() Co do spiworka myslalam o takim kombinezonie, myślisz że by wystarczyl? Plus jeszcze kocyk jak coś. http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html No i następne pytanie, do tego wózka fotelik maxi cosi się nie nadaje, co? Jaki Wy macie? I czy ma testy? No i wózek chyba nie jest ciężki, bo mieszkam w bloku na 4 piętrze bez windy i wozkowni, więc może jakoś dałabym radę go wnieść, przynajmniej gondole i dziecko. Długo jezdzilas gondola ze swoim dzieckiem, jest raczej drobne, czy raczej normalne? ![]() Przepraszam za natłok pytań ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
B-motion 4 kołowy nie różni się chyba niczym poza ilością kół i coś się pomieszało koleżance, bo siedzisko się nie obraca. Cytat:
Do Jane/Concord dokupujesz adapter do Maxi Cosi http://www.sklep-tosia.eu/concord-ad...axi-cosi_p1240 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli do wózków Jane nadadzą się adaptery do wózków Concord? Takie same mają zaczepy? Dzwoniłam dziś do sklepu i facet jakiś niekumaty i powiedział, że nie wie, bo on w sumie sprzedażą wózków sie nie zajmuje ;/ jak pojadę to osobiście w sklepie kogoś zapytam. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Jednak latać z noworodkiem po sklepach w poszukiwaniu wózka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do britaxów, dziwi mnie, że nigdzie nie można zobaczyć tej gondoli, w jednym sklepie sprzedawca powiedział, że rzadko kto je kupuje więc ich nie mają na stanie. Czy to może oznaczać, że coś z nimi nie tak? Bo przecież jako spacerówka jest bardzo popularny.. Hm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam oglądać wózki, skłaniam się do Taco Maxone, bardzo mi się podoba, ewentualnie biorę pod uwagę Bebetto Holland, czy ktoś coś o nich wie lub może doradzic? Nieważne, ze sporo różnią się cenowo. Proszę o opinie
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
Apropos Britaxow. Widzialam dzis wozek Britax nie wien jaki model ale gondola byla.. olbrzymia!
Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-10-09 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4789 |
Raczkowanie
|
Coś dla zainteresowanych Britaxami
![]() Znalazłam w końcu britaxa bmotion z gondolą w sklepie w Zabrzu, byłam, zobaczyłam, zakupiłam ![]() Więc do wyboru były dwie gondolki, jedna wersja podstawowa, druga dedykowana do Affinity. Pierwsza tańsza, jest trochę większa od tej drugiej, natomiast my wybraliśmy tą droższą, jest ładniej wykonana, przykrycie jest na zamek (w tamtej na rzepy), jest głębsza i boki mają dodatkowe ocieplenie, przy rączce jest dodatkowy daszek. W załaczeniu fotka, jak macie jakieś pytanka to piszcie. Teraz tylko czekamy na Małego Pasażera, żeby zacząć testować ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4793 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Cytat:
2)Na trudny teren jest chyba lepsza wersja 3kołowa (średnica koła przedniego większa). 3 i 4 kołowa nie różni się chyba wymiarami siedziska tylko ilością kół i nieznacznie wagą wózka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Przyczajenie
|
ja właśnie "odkopałam" z piwnicy wózek po starszym synu firmy Jane model z 2010 roku. wszystko wyprałam i wygląda jak nowy-sama jestem zaskoczona, bo myślałam, że będzie wyglądał nie najlepiej. Dla córeczki, która niedługo się urodzi będzie idealny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jane ma solidne wózki. ![]()
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
A ja wam polecam anex sport. Pytalam wczesniej o opinie nanjego temat nikt nic nie napisal wiec dowiedzialam sie sama i kupilismy wlasnie ten... leciutki w porownaniu z innymi wykonany z super materialow z dodatkiem antybakteryjnego srebra materacyk kokosowy kolory przepiekne i podwójne amortyzatory, pokrycoe tkanin z filtrem slonecznym uv 50+ latwo zmywalne. Wygodny zwinny pojemny. Ja jestem mega zadowolona z zakupu
![]() |
#4798 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() ![]() Zadowolenie z zakupu to jedno, a polecanie wózka przyszłym mamom jako ten sprawdzony to drugie. Daj znać za 2 lata jak się Wam jeździ, może też będziesz mogła pisać jaki on super jakości jest, lekki i wygodny dla starszego dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4800 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() http://www.krs-online.com.pl/ideo-gr...rs-907209.html Kopiuje rozwiązania już na rynku istniejące, nawet logo łudząco przypomina konkurencję. 13kg to nie jest lekki wózek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.