![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
witam wszystkie mamusie - te juz i te przyszle
![]() ![]() ![]() ![]()
#1262 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja mam termin porodu wyznaczony na 19 maja, powoli rozglądam się za wózkiem. Mam spory budżet na ten wózek - ok 4 tys zł więc mogę poszaleć. Nie założyłam sobie, że kupię najdroższy ale mogę wybrać taki z wyższej półki. Jak na razie moje typy to: 1. PEG PEREGO - GT3 + NAVETTA XL + PRIMO VIAGGIO TRI-FIX - kolor KIWI (ok 3300 zł) 2. QUINNY - SPEEDI SX głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CITI - kolor CHILI (ok. 2300 zł) 3. X-LANDER - XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX - kolor JUNGLE ( ok. 2200 zł) 4. Speedi SX 3w1 + gondola +pelerynka +wkładka korekcyjna +torba +fotelik samochodowy (ok. 2500 zł) 5.EMMALJUNGA - EDGE DUO COMBI + FIRST CLASS - kolor - DARK BEIGE (ok. 3600 zł) To moje typy na chwilę obecną. Najbardziej podoba mi się Peg, potem Quinny i Emma a potem reszta. W kwietniu chcemy kupić już ten wózek (mam coś wrażenie, że do maja moja Mała nie wysiedzi :/) Zobaczymy, pojedziemy do sklepu i obejrzymy każdy dokładnie a potem coś wybierzemy. Może jeszcze pojawi się miedzy czasie jakiś inny model. Polecacie wózki trzy czy czterokołowe? Podobno nie ma to znaczenia, jedne i drugie są tak samo wywrotne ale na moją logikę to chyba trzykołowce są mniej stabilne niż czterokołowce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1264 |
BAN stały
|
My mieliśmy trójfunkcyjny chicco, a później parasolkę chicco. Zadowolona byłam, a teraz jeszcze inni są szczęśliwi, bo wózek chyba nie do zajechania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() nie wiem skąd ta opinia ze trójkołowce są wywrotne??? podejrzewam ze od osob ktore nimi nie jeździly... my jeździmy SPEEDI prawie póltora roku i jakos ani razu dziecka nie zgubiłam.. polecam ci ten wózek szczerze.. tylko rozważ wersje z fotelikiem CABRIOFIX nie CITI bo ten pierwszy jest bezpieczniejszy, większy i wygodniejszy ![]() X-landery uchodzą za cięzkie i mają chyba nie wielkie gondole... pozatym ta firma jak dla mnie na żywca kopijuje pewne rozwiązania z Quinny..jak np montowanie gondoli(prawie identyczny jej wygląd itp) ..a ja nie lubie małpowania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Hmmm coś z tą dwójką i czwórką pokręciłam
![]() Słyszałam kilka opinii, że trzykołowe wózki są bardziej wywrotne dlatego bezpieczniej wybierać czterokołowce. Wiem, że ile ludzi tyle opinii, jestem zielona jeśli chodzi o wózki, to moje pierwsze dziecko i nie miałam okazji nigdy poprowadzić żadnego wózka ![]() Jeśli miałabym wybierać najładniejszy wózek, wizualnie, to wybrałabym QUINNY - SPEEDI SX a jeśli chodzi o jakość i funkcjonalność to najlepszy wydaje mi się PEG PEREGO - GT3. Ciekawa jestem jak moja opinia o tych wózkach się zmieni jak już pójdę do sklepu i każdy z nich przetestuje (obejrzę, poszarpie, pojeżdżę, złożę, rozłożę itd ![]() ![]() ![]() Początkowo chciałam kupić używaną gondolę a potem nową super spacerówkę ze wszystkimi możliwymi udogodnieniami ale mój Mąż powiedział "nie będę oszczędzał na moim dziecku!" i temat się skończył. Ja nie mam problemu z używanymi rzeczami no ale dumny tata - dyrektor chce dać swojej Księżniczce wszystko na co pozwoli Jego budżet. |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja idąc do sklepu bylam napalona na Boldera... ale jak go zobaczylam na zywo to odrazu mi sie odechcialo..zaczelam lazic po sklepie i macac inne nie znane mi marki..i jak jedną reką z szergu wózków udalo mi sie bez problemu wyjechac speedim i go obmacalam to sie zakochalam (a za zadne skarby przed wizyta w sklepie nie chcialam trojkolowca)..polecialam do domu szperac w necie i tak zapadla decyzja..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I widze, ze Twoj maz ma identyczne podejscie, jak moj - az musze go hamowac w tych zapedach, bo skonczyloby sie przemeblowaniem mieszkania...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do kilku sklepów w Warszawie zapytać o dostępność moich upatrzonych wózków. Plan mamy taki, że oglądamy w sklepie a i tak kupujemy przez Internet - wychodzi taniej. X landery są, Quinny są a jest problem z Emmą i Peg -iem :/ Pani w Świat Dziecka powiedziała, że mają w ofercie Peg Perego, ale w tym momencie nie mają mojego wózka. Nie chcę kupować wózka na ślepo, po opiniach forumowych tylko chcę sama pomacać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie!
Pozwólcie że i ja się przyłączę. Moim faworytem póki co jest wózek Teutonia Fun System, z gondolą Fashion i fotelikiem Tario. Wydaje się lekki i zwrotny, a zarazem solidny. Fajne w nim jest również to, że można dowolnie komponować jego wygląd, bo samemu decyduje się o kolorach, które można łączyć. Wymiary: Waga wózka: 13kg Szerokość z kołami: 53cm Wysokość po złożeniu z kołami i siedziskiem: 45cm Długość wózka po złożeniu z kołami i siedziskiem: 99cm Długość oparcia: 44cm Szerokość siedziska i oparcia: 32cm Długość miejsca siedzącego: 69cm Wysokość pomiędzy budką i siedziskiem: 47cm Kąty nachylenia oparcia: 100-130-160 stopni Długość podnóżka: 27 cm Średnica kół przednich: 19cm Średnica kół tylnich: 25cm Co o nim sądzicie??? Miała już któraś z Was okazję go sobie obejrzeć? Razem: ![]() Dzidzia: ![]()
#1271 |
Zadomowienie
|
Witam, dorzucę i ja swoje 3 grosze
![]() Przed kupnem wózka byłam napalona na 3 kołowce, ale faktycznie facet w sklepie pokazał mi na czym polega ich "wywrotność" -jak omijasz jakąś przeszkodę i uniesiesz tył wózka to może sie na tym jednym kółku z przodu trochę na boki zachwiać-nie mówię że nie jest to do opanowania. Mnie podobał sie bugaboo, ale cena jak dla mnie przesadna znalazłam imitację http://www.babyace.pl/ ogromna gondola i co dla mnie było ważne można przestawiać siedzisko przodem i tyłem do kierunku jazdy....jak mały przesiadł sie do spacerówki to woziłam go przodem do siebie (mogliśmy sobie pogadać) ![]() to tak na wypadek jakby komuś sie spodobał ![]() Teraz chcę go sprzedać i kupiłam już używaną spacerówkę Peg Perego Lite Jest to rewelacyjna marka wózków Bez wachania wybrałabym GT3, oglądałam na żywo, solidny ale też ciężki, dla kogoś kto nie musi dźwigać, wysoka jakość wykończenia....elegancki No to sie rozpisałam ![]()
#1272 |
Zakorzenienie
|
Hmm... ja się nad Teutonią zastanawiałam przez chwilkę bo faktycznie ładnie wygląda ale jednak wybrałam duże koła i odrzuciłam ten wózeczek.
Co do dźwigania... mieszkam w bloku na pierwszym piętrze bez windy. U mnie nikt nie dźwiga wózków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zadomowienie
|
No to możesz sobie pozwolić na ciężki wózek, ja mam w bloku "wózkownię" takie pomieszczenie na klucz na parterze, super rozwiązanie, szkoda ze nie mieszkałam tu jak dźwigałam dziecko z gondolą
![]() ![]()
#1274 |
Zakorzenienie
|
Dziś ZUPEŁNIE SPONTANICZNIE
![]() ![]() Na 99,99 % kupimy Quinny Speedi SX w kolorze Moss (zielony). Jest śliczny, lekki, zwrotny i naprawdę fajny ! Ma średniej wielkości gondolę, podoba mi sie spacerówka no i ten kolor! Przepiękny ![]() Emmaljunga też jest super ale jakaś za wielka dla mnie więc odpadła. Peg Perego GT3 ciężko gdziekolwiek spotkać więc pewnie też odpadnie... Zamierzamy zamówić wózek przez Internet - http://sklep.quinny.pl/Wozki_wielofu...3-default.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gt3 widziałam na solidarności sama kiedyś byłam napalona na ten wózek ale jak dla mnie koszmarnie się składał jakieś mega skoplikowane to było
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Pan w sklepie polecał Nam bardzo Quinny, sam ma taki dla swojego 2,5 letniego dziecka. Polecał też Emmę ale mówił, że to dobre, niezawodne niemieckie wózki, bardzo duże i ciężkie, gondole są skandynawskiej produkcji, od kilku lat mają wciąż ten sam styl i nic się nie zmienia. Podobnie z Teutonią.
Mowił też o Mutsy, że są fajne ale to raczej niższa półka, mają małe gondole, zdarzyły się reklamacje tego wózka w ich sklepie. Mi się coś osobiście nie podobało w tych wózkach, wydają mi się jakieś kosmiczne ![]() Polecał też Maclaren MX3 dla starszego malucha - http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=97 - oglądałam, jest fajny ale duży i szary więc ja bym nie kupiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Przyczajenie
|
A ja jestem w 8 miesiącu i też właśnie zastanawiam się nad wóżkiem, termin mam na połowę kwietnia, więc mam pytanie do doświadczonych mam- jaki wózek. Wydaje mi się, że z większą gondolką, bo na zimę maluch będzie już duży, ale to tylko takie moje opinie. Co o tym sądzicie? Na zimę dalej będę woziła synka w gondolce? Mi bardzo podobają się Quinny, ale bardziej jestem nastawiona na koła piankowe, słyszałam, że są tak dobre jak pompowane, ale jednocześnie lekkie(pompowane dorzucają do wózka trochę wagi).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
ja też uważam, że na zimę będziesz już potrzebowała spacerówki. No chyba, że chcesz wozić swoje Małe Bobo w gondolce zimą ale może się nie mieścić jak dodasz kombinezon i kocyk.
Pytanie też jak duże będą nasze dzieciaczki po urodzeniu ![]() ![]() Koleżanka ma dwie córki - pierwsza była drobinką - kruszynką a druga... 61 cm i 4300 kg wagi ![]() ![]() Emmaljunga ma ogromną gondolę, bardzo mi się te wózki podobają, ale przy moich 164 cm wzrostu wyglądam śmiesznie z takim wielkim wózkiem. lajlala - proponuję poświęcić kilka godzin na czytanie opini o różnych wózkach na różnych forach - ja tak zrobiłam. Stworzyłam sobie listę 5 wózków, które podobały mi się najbardziej i mieściły sie w moim budżecie, następnie wybrałam się do sklepu i wymacałam, obejrzałam i pojeździłam sobie nimi. Nie ma wózka idealnego, każdy znajdzie jakieś "ale" do każdego wózka, pytanie co Ciebie najbardziej interesuje, na co jesteś w stanie przymknąć oko i który wózek do Ciebie przemówi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
wiem,że już sporo napisałyście na temat wózków,jednak ciężko mi znaleźć taki jaki odpowiadałby moim wymaganiom ![]() ![]() Co do kosztu wózka to niestety jest on niewielki ,chciałabym wydać do 300 zł.oprócz tego to interesują mnie takie rzeczy jak: - regulowane oparcie - przednie kółka żeby były skrętne ale przy okazji żeby dało się je zablokować gdybym chciała jechać cały czas prosto - oczywiście 5-cio punktowe pasy (ale to chyba standard) - regulowany podnóżek - z przodu pałąk lub ten plastikowy bajer na kubeczek i inne rzeczy ![]() - duży kosz na zakupy - śpiworek na nóżki - folia przeciwdeszczowa Może to za duże wymagania jak na tą cenę,ale może któraś z Was posiada coś podobnego. Bardzo prosiłabym o szybkie odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za podpowiedź, więc nie będę już tak bardzo napierała na wielką gondolkę. Szczerze mówiąc, kamień spadł mi z serca, bo wolałabym zaopatrzyć się w zgrabny wózeczek. Do mnie w Quinny przemawia prawie wszystko, odpychają mnie te pompowane koła, wolałabym piankowe(czy któraś z was ma takie, jak się sprawdzają?). Takie kółeczka znalazłam w wózkach marki Vector, ale są one znacznie tańsze, co sprawia że mam do nich mniejsze zaufanie. Quinny nie są najdroższymi wózkami, ale są w "bezpiecznej cenie", a wózek za 1400zł ze wszystkim(gondola, spacerówka, fotelik itp) jakoś mnie zastanawia(vector). Czytałam też, że chicco są dobre, ale jak dla mnie trochę za duże, niezgrabne. Co sądzicie. Czy któraś z was ma Vectora?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na brak funduszy nie narzekam, ale mam sporo rzeczy używanych - ciuszki w spadku po koleżankach, dostaliśmy też wanienkę, przewijak, karuzelę do łóżeczka i podgrzewacz do butelek. Poza tym mnóstwo, mnóstwo ciuszków do 12 miesiąca życia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma go moja kolezanka wózek funkcyjnie i stylistycznie podobny do maclarena XT , lekki więc posłuży do końca i nie będziesz miała go dość , skrętne koła , rozkładany na płasko , podnóżek , okrycie na nogi . dobra cena i opinie .
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przeciez mial podobna cene co speedi wiec mogl mi wciskac bo zarobil by na sprzedaniu tyle co na speedim ![]() no i teraz jest ten nowy model transporter chyba na nie ktorych forach nazywany "mutsy dla ubogich"- odrazu zanaczam ze to nie moja opinia tylko sie z taka zetknelam paro krotnie....ja osobiscie wozka nie znam wiec nie oceniam... moze ten model robi zla opinie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
ta Mutsy niższa półka
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- a Speedi przez to pojedyncze kółko i fakt że dziecko nie może siedzieć przodem do mamy, min kosz na zakupy nie był wogóle u mnie brany pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
Olivka .Popieram Anię, Baby Design Active jest bardzo fajny! szerokie siedzisko duża budka, fajnie sie prowadził
za tą cenę naprawdę warto Co do cen wózków, nie uważam zeby tylko te drogie zestawy były godne uwagi i porzadne, często cena jest windowana przez markę ![]() Warto kupić droższy foteliik samochodowy, mając na uwadze bezpieczeństwo ale wózek to komu jaki podpasuje Jedynie teutonia jest moim zdaniem warta swojej ceny, koleżanka wozi ją już 2 dziecko i jest nie do zdarcia-nie bez powodu ma gwarancje na 3 lata Lailala Rodzisz w kwietniu więc jak piszą dziewczyny duża gondola nie jest Ci niezbędna, Twoje maleństwo czekają raczej ciepłe miesiące, mnie podoba sie takie rozwiązanie http://www.e-maluchy.pl/wozek-p3-pra...ee-p-1159.html spacerówka rozkładana na płasko z opcją zrobienia gondolki
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kosza na zakupy to akurat sie mylisz bo jest calkiem spory. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
kółko pojedyńcze jest niestabilne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.