Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 19:32   #1261
Nanucha
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

witam wszystkie mamusie - te juz i te przyszle wlasnie z mezem staramy sie o dziudziusia i jakn kazda przyszla mama mam zboczenie przegladania wózków na stronkach min allegro tez tak macie mialyscie ?

na kwasie
foliowym oczywiście
[vichy]462184[/vichy]
Nanucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:18   #1262
julka910
Zakorzenienie

Witam,
Ja mam termin porodu wyznaczony na 19 maja, powoli rozglądam się za wózkiem. Mam spory budżet na ten wózek - ok 4 tys zł więc mogę poszaleć. Nie założyłam sobie, że kupię najdroższy ale mogę wybrać taki z wyższej półki.

Jak na razie moje typy to:
1.
PEG PEREGO - GT3 + NAVETTA XL + PRIMO VIAGGIO TRI-FIX - kolor KIWI (ok 3300 zł)
2.
QUINNY - SPEEDI SX głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CITI - kolor CHILI (ok. 2300 zł)
3.
X-LANDER - XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX - kolor JUNGLE ( ok. 2200 zł)
4. Speedi SX 3w1 + gondola +pelerynka +wkładka korekcyjna +torba +fotelik samochodowy (ok. 2500 zł)
5.
EMMALJUNGA - EDGE DUO COMBI + FIRST CLASS - kolor - DARK BEIGE (ok. 3600 zł)

To moje typy na chwilę obecną. Najbardziej podoba mi się Peg, potem Quinny i Emma a potem reszta. W kwietniu chcemy kupić już ten wózek (mam coś wrażenie, że do maja moja Mała nie wysiedzi :/) Zobaczymy, pojedziemy do sklepu i obejrzymy każdy dokładnie a potem coś wybierzemy. Może jeszcze pojawi się miedzy czasie jakiś inny model.

Polecacie wózki trzy czy czterokołowe? Podobno nie ma to znaczenia, jedne i drugie są tak samo wywrotne ale na moją logikę to chyba trzykołowce są mniej stabilne niż czterokołowce.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:08   #1263
Nanucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Witam,
Ja mam termin porodu wyznaczony na 19 maja, powoli rozglądam się za wózkiem. Mam spory budżet na ten wózek - ok 4 tys zł więc mogę poszaleć. Nie założyłam sobie, że kupię najdroższy ale mogę wybrać taki z wyższej półki.

1.
PEG PEREGO - GT3 + NAVETTA XL + PRIMO VIAGGIO TRI-FIX - kolor KIWI (ok 3300 zł)
2.
QUINNY - SPEEDI SX głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CITI - kolor CHILI (ok. 2300 zł)
3.
X-LANDER - XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX - kolor JUNGLE ( ok. 2200 zł)
4. Speedi SX 3w1 + gondola +pelerynka +wkładka korekcyjna +torba +fotelik samochodowy (ok. 2500 zł)
5.
EMMALJUNGA - EDGE DUO COMBI + FIRST CLASS - kolor - DARK BEIGE (ok. 3600 zł)

To moje typy na chwilę obecną. Najbardziej podoba mi się Peg, potem Quinny i Emma a potem reszta. W kwietniu chcemy kupić już ten wózek (mam coś wrażenie, że do maja moja Mała nie wysiedzi :/) Zobaczymy, pojedziemy do sklepu i obejrzymy każdy dokładnie a potem coś wybierzemy. Może jeszcze pojawi się miedzy czasie jakiś inny model.

Polecacie wózki trzy czy czterokołowe? Podobno nie ma to znaczenia, jedne i drugie są tak samo wywrotne ale na moją logikę to chyba trzykołowce są mniej stabilne niż czterokołowce.
kazdy porządny wózek ma certfikat, sliczne sa wózki z 3 kolami, ale te z 4 maja coś w sobie ... mysle z tym budżetem nie bedziesz miala problemu

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Nanucha Pokaż wiadomość
kazdy porządny wózek ma certfikat, sliczne sa wózki z 3 kolami, ale te z 4 maja coś w sobie ... mysle z tym budżetem nie bedziesz miala problemu
zdecydowanie PEG PEREGO - GT3 + NAVETTA XL + PRIMO VIAGGIO TRI-FIX - kolor KIWI

na kwasie
foliowym oczywiście
[vichy]462184[/vichy]
Nanucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 00:34   #1264
wtycza
BAN stały

My mieliśmy trójfunkcyjny chicco, a później parasolkę chicco. Zadowolona byłam, a teraz jeszcze inni są szczęśliwi, bo wózek chyba nie do zajechania
wtycza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 07:25   #1265
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Witam,

1. PEG PEREGO - GT3 + NAVETTA XL + PRIMO VIAGGIO TRI-FIX - kolor KIWI (ok 3300 zł)
2. QUINNY - SPEEDI SX głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CITI - kolor CHILI (ok. 2300 zł)
3. X-LANDER - XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX - kolor JUNGLE ( ok. 2200 zł)
5.EMMALJUNGA - EDGE DUO COMBI + FIRST CLASS - kolor - DARK BEIGE (ok. 3600 zł)

wózek nr 2 i 4 to ten sam wózek

nie wiem skąd ta opinia ze trójkołowce są wywrotne???

podejrzewam ze od osob ktore nimi nie jeździly... my jeździmy SPEEDI prawie póltora roku i jakos ani razu dziecka nie zgubiłam..

polecam ci ten wózek szczerze.. tylko rozważ wersje z fotelikiem CABRIOFIX nie CITI bo ten pierwszy jest bezpieczniejszy, większy i wygodniejszy

X-landery uchodzą za cięzkie i mają chyba nie wielkie gondole... pozatym ta firma jak dla mnie na żywca kopijuje pewne rozwiązania z Quinny..jak np montowanie gondoli(prawie identyczny jej wygląd itp) ..a ja nie lubie małpowania...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:18   #1266
julka910
Zakorzenienie

Hmmm coś z tą dwójką i czwórką pokręciłam

Słyszałam kilka opinii, że trzykołowe wózki są bardziej wywrotne dlatego bezpieczniej wybierać czterokołowce. Wiem, że ile ludzi tyle opinii, jestem zielona jeśli chodzi o wózki, to moje pierwsze dziecko i nie miałam okazji nigdy poprowadzić żadnego wózka

Jeśli miałabym wybierać najładniejszy wózek, wizualnie, to wybrałabym QUINNY - SPEEDI SX a jeśli chodzi o jakość i funkcjonalność to najlepszy wydaje mi się PEG PEREGO - GT3. Ciekawa jestem jak moja opinia o tych wózkach się zmieni jak już pójdę do sklepu i każdy z nich przetestuje (obejrzę, poszarpie, pojeżdżę, złożę, rozłożę itd ) zamierzam siedzieć pól dnia w tym sklepie Emma też mi się podoba, mimo, że wydaje mi sie zbyt klasyczna, jej wygląd jest trochę zwyczajny. Wiem, że ma dobre opinie, bratowa chce kupić dla swojego malucha ten właśnie wózek (pytanie czy chcę mieć taki sam ).

Początkowo chciałam kupić używaną gondolę a potem nową super spacerówkę ze wszystkimi możliwymi udogodnieniami ale mój Mąż powiedział "nie będę oszczędzał na moim dziecku!" i temat się skończył. Ja nie mam problemu z używanymi rzeczami no ale dumny tata - dyrektor chce dać swojej Księżniczce wszystko na co pozwoli Jego budżet.
Stary 2010-02-19, 10:45   #1267
scorpionec
Zakorzenienie

wiesz ja idąc do sklepu bylam napalona na Boldera... ale jak go zobaczylam na zywo to odrazu mi sie odechcialo..zaczelam lazic po sklepie i macac inne nie znane mi marki..i jak jedną reką z szergu wózków udalo mi sie bez problemu wyjechac speedim i go obmacalam to sie zakochalam (a za zadne skarby przed wizyta w sklepie nie chcialam trojkolowca)..polecialam do domu szperac w necie i tak zapadla decyzja..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 11:46   #1268
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawa jestem jak moja opinia o tych wózkach się zmieni jak już pójdę do sklepu i każdy z nich przetestuje (obejrzę, poszarpie, pojeżdżę, złożę, rozłożę itd ) zamierzam siedzieć pól dnia w tym sklepie (...)

Początkowo chciałam kupić używaną gondolę a potem nową super spacerówkę ze wszystkimi możliwymi udogodnieniami ale mój Mąż powiedział "nie będę oszczędzał na moim dziecku!" i temat się skończył. Ja nie mam problemu z używanymi rzeczami no ale dumny tata - dyrektor chce dać swojej Księżniczce wszystko na co pozwoli Jego budżet.
Hehe, to najlepsze rozwiazanie - samemu wyprobowac, dotknac, pojezdzic. Kupno wozka to sprawa bardzo indywidualna i to, co nam sie spodoba, moze nie byc najpopularniejszym wyborem innych rodzicow
I widze, ze Twoj maz ma identyczne podejscie, jak moj - az musze go hamowac w tych zapedach, bo skonczyloby sie przemeblowaniem mieszkania...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:30   #1269
julka910
Zakorzenienie

Dzwoniłam do kilku sklepów w Warszawie zapytać o dostępność moich upatrzonych wózków. Plan mamy taki, że oglądamy w sklepie a i tak kupujemy przez Internet - wychodzi taniej. X landery są, Quinny są a jest problem z Emmą i Peg -iem :/ Pani w Świat Dziecka powiedziała, że mają w ofercie Peg Perego, ale w tym momencie nie mają mojego wózka. Nie chcę kupować wózka na ślepo, po opiniach forumowych tylko chcę sama pomacać
Stary 2010-02-19, 20:16   #1270
Minutka26
Raczkowanie

Witajcie mamusie!

Pozwólcie że i ja się przyłączę. Moim faworytem póki co jest wózek Teutonia Fun System, z gondolą Fashion i fotelikiem Tario. Wydaje się lekki i zwrotny, a zarazem solidny. Fajne w nim jest również to, że można dowolnie komponować jego wygląd, bo samemu decyduje się o kolorach, które można łączyć.

Wymiary:

Waga wózka: 13kg
Szerokość z kołami: 53cm
Wysokość po złożeniu z kołami i siedziskiem: 45cm
Długość wózka po złożeniu z kołami i siedziskiem: 99cm
Długość oparcia: 44cm
Szerokość siedziska i oparcia: 32cm
Długość miejsca siedzącego: 69cm
Wysokość pomiędzy budką i siedziskiem: 47cm
Kąty nachylenia oparcia: 100-130-160 stopni
Długość podnóżka: 27 cm
Średnica kół przednich: 19cm
Średnica kół tylnich: 25cm

Co o nim sądzicie??? Miała już któraś z Was okazję go sobie obejrzeć?

Razem:

Dzidzia:
Stary 2010-02-19, 20:42   #1271
mumi24
Zadomowienie

Witam, dorzucę i ja swoje 3 grosze

Przed kupnem wózka byłam napalona na 3 kołowce, ale faktycznie facet w sklepie pokazał mi na czym polega ich "wywrotność" -jak omijasz jakąś przeszkodę i uniesiesz tył wózka to może sie na tym jednym kółku z przodu trochę na boki zachwiać-nie mówię że nie jest to do opanowania.

Mnie podobał sie bugaboo, ale cena jak dla mnie przesadna
znalazłam imitację http://www.babyace.pl/
ogromna gondola i co dla mnie było ważne można przestawiać siedzisko przodem i tyłem do kierunku jazdy....jak mały przesiadł sie do spacerówki to woziłam go przodem do siebie (mogliśmy sobie pogadać) rączka też jest przekładana (na wypadek gdy świeci dziecku w oczy słońce albo wieje)
to tak na wypadek jakby komuś sie spodobał

Teraz chcę go sprzedać i kupiłam już używaną spacerówkę Peg Perego Lite
Jest to rewelacyjna marka wózków
Bez wachania wybrałabym GT3, oglądałam na żywo, solidny ale też ciężki, dla kogoś kto nie musi dźwigać, wysoka jakość wykończenia....elegancki

No to sie rozpisałam

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 07:56   #1272
julka910
Zakorzenienie

Hmm... ja się nad Teutonią zastanawiałam przez chwilkę bo faktycznie ładnie wygląda ale jednak wybrałam duże koła i odrzuciłam ten wózeczek.

Co do dźwigania... mieszkam w bloku na pierwszym piętrze bez windy. U mnie nikt nie dźwiga wózków stoją zaparkowane na dole przy wejściu. Jest tam obok schodów taka wnęka. Są tam też rowery i inne bajery. Muszę popatrzeć, która sąsiadka już nie używa wózka tylko go tam trzyma i poprosić o zwolnienie miejsca parkingowego Osiedle jest strzeżone, mieszkają tu porządni ludzie, nikt obcy bez ochrony i pozwolenia tu nie wejdzie i od 2 lat (tyle tu mieszkamy) nic nikomu nie zgineło i nikt nie zniszczył nic.
Stary 2010-02-20, 08:47   #1273
mumi24
Zadomowienie

No to możesz sobie pozwolić na ciężki wózek, ja mam w bloku "wózkownię" takie pomieszczenie na klucz na parterze, super rozwiązanie, szkoda ze nie mieszkałam tu jak dźwigałam dziecko z gondolą przy drugim będę miała udogodnienie

Stary 2010-02-21, 20:46   #1274
julka910
Zakorzenienie

Dziś ZUPEŁNIE SPONTANICZNIE wybraliśmy się do sklepu "Świat Dziecka" na oglądanie Skupiliśmy się na wózkach i łóżeczkach.

Na 99,99 % kupimy Quinny Speedi SX w kolorze Moss (zielony). Jest śliczny, lekki, zwrotny i naprawdę fajny ! Ma średniej wielkości gondolę, podoba mi sie spacerówka no i ten kolor! Przepiękny

Emmaljunga też jest super ale jakaś za wielka dla mnie więc odpadła. Peg Perego GT3 ciężko gdziekolwiek spotkać więc pewnie też odpadnie...

Zamierzamy zamówić wózek przez Internet -
http://sklep.quinny.pl/Wozki_wielofu...3-default.html
Stary 2010-02-21, 21:26   #1275
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś ZUPEŁNIE SPONTANICZNIE wybraliśmy się do sklepu "Świat Dziecka" na oglądanie Skupiliśmy się na wózkach i łóżeczkach.

Na 99,99 % kupimy Quinny Speedi SX w kolorze Moss (zielony). Jest śliczny, lekki, zwrotny i naprawdę fajny ! Ma średniej wielkości gondolę, podoba mi sie spacerówka no i ten kolor! Przepiękny

Emmaljunga też jest super ale jakaś za wielka dla mnie więc odpadła. Peg Perego GT3 ciężko gdziekolwiek spotkać więc pewnie też odpadnie...

Zamierzamy zamówić wózek przez Internet -
http://sklep.quinny.pl/Wozki_wielofu...3-default.html
Gratuluje, swietny wybor. Tez mam Speediego, to super wozek.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:00   #1276
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
wózek nr 2 i 4 to ten sam wózek

nie wiem skąd ta opinia ze trójkołowce są wywrotne???

podejrzewam ze od osob ktore nimi nie jeździly... my jeździmy SPEEDI prawie póltora roku i jakos ani razu dziecka nie zgubiłam..

.
Też uważam że to przesadzona opinia jedynie przy drugim dziecku jak się starsze powiesi na wózku to wiadomo że łatwiej wywalić niż 4 kołowca

Cytat:
Dzwoniłam do kilku sklepów w Warszawie zapytać o dostępność moich upatrzonych wózków. Plan mamy taki, że oglądamy w sklepie a i tak kupujemy przez Internet - wychodzi taniej. X landery są, Quinny są a jest problem z Emmą i Peg -iem :/ Pani w Świat Dziecka powiedziała, że mają w ofercie Peg Perego, ale w tym momencie nie mają mojego wózka. Nie chcę kupować wózka na ślepo, po opiniach forumowych tylko chcę sama pomacać
t
Gt3 widziałam na solidarności sama kiedyś byłam napalona na ten wózek ale jak dla mnie koszmarnie się składał jakieś mega skoplikowane to było
Stary 2010-02-22, 10:53   #1277
julka910
Zakorzenienie

Pan w sklepie polecał Nam bardzo Quinny, sam ma taki dla swojego 2,5 letniego dziecka. Polecał też Emmę ale mówił, że to dobre, niezawodne niemieckie wózki, bardzo duże i ciężkie, gondole są skandynawskiej produkcji, od kilku lat mają wciąż ten sam styl i nic się nie zmienia. Podobnie z Teutonią.

Mowił też o Mutsy, że są fajne ale to raczej niższa półka, mają małe gondole, zdarzyły się reklamacje tego wózka w ich sklepie. Mi się coś osobiście nie podobało w tych wózkach, wydają mi się jakieś kosmiczne Mój Quinny też nie jest tradycyjnym, klasycznym wózkiem ale podoba mi sie strasznie, ma wesołe piękne kolory i ładny wygląd ogólny.

Polecał też Maclaren MX3 dla starszego malucha - http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=97 - oglądałam, jest fajny ale duży i szary więc ja bym nie kupiła Wolałabym coś kolorowego.
Stary 2010-02-23, 15:56   #1278
lajlala
Przyczajenie

A ja jestem w 8 miesiącu i też właśnie zastanawiam się nad wóżkiem, termin mam na połowę kwietnia, więc mam pytanie do doświadczonych mam- jaki wózek. Wydaje mi się, że z większą gondolką, bo na zimę maluch będzie już duży, ale to tylko takie moje opinie. Co o tym sądzicie? Na zimę dalej będę woziła synka w gondolce? Mi bardzo podobają się Quinny, ale bardziej jestem nastawiona na koła piankowe, słyszałam, że są tak dobre jak pompowane, ale jednocześnie lekkie(pompowane dorzucają do wózka trochę wagi).
lajlala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 16:12   #1279
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lajlala Pokaż wiadomość
A ja jestem w 8 miesiącu i też właśnie zastanawiam się nad wóżkiem, termin mam na połowę kwietnia, więc mam pytanie do doświadczonych mam- jaki wózek. Wydaje mi się, że z większą gondolką, bo na zimę maluch będzie już duży, ale to tylko takie moje opinie. Co o tym sądzicie? Na zimę dalej będę woziła synka w gondolce? Mi bardzo podobają się Quinny, ale bardziej jestem nastawiona na koła piankowe, słyszałam, że są tak dobre jak pompowane, ale jednocześnie lekkie(pompowane dorzucają do wózka trochę wagi).
Nie sadze zebys w zimie jeszcze uzywala gondoli. Gondola to tak do pol roku, potem dziecko bedzie chcialo siedziec i podziwiac widoki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 18:16   #1280
julka910
Zakorzenienie

ja też uważam, że na zimę będziesz już potrzebowała spacerówki. No chyba, że chcesz wozić swoje Małe Bobo w gondolce zimą ale może się nie mieścić jak dodasz kombinezon i kocyk.

Pytanie też jak duże będą nasze dzieciaczki po urodzeniu Ja czekam na dziewczynkę więc liczę na coś drobniejszego

Koleżanka ma dwie córki - pierwsza była drobinką - kruszynką a druga... 61 cm i 4300 kg wagi urodziła 3 - miesięczne dziecko Wózek mieli kupiony nowy, mała urodziła się w marcu, z gondoli szybko wyrosła i trzeba było przejść na spacerówkę mimo, że Ania jeszcze nie siedziała sztywno.

Emmaljunga ma ogromną gondolę, bardzo mi się te wózki podobają, ale przy moich 164 cm wzrostu wyglądam śmiesznie z takim wielkim wózkiem.

lajlala - proponuję poświęcić kilka godzin na czytanie opini o różnych wózkach na różnych forach - ja tak zrobiłam. Stworzyłam sobie listę 5 wózków, które podobały mi się najbardziej i mieściły sie w moim budżecie, następnie wybrałam się do sklepu i wymacałam, obejrzałam i pojeździłam sobie nimi. Nie ma wózka idealnego, każdy znajdzie jakieś "ale" do każdego wózka, pytanie co Ciebie najbardziej interesuje, na co jesteś w stanie przymknąć oko i który wózek do Ciebie przemówi ja w Quinny przymykam oko na oparcie w spacerówce (uważam, że dziecko nie musi siedzieć cały czas podparte, ewentualnie będę się wspierać poduszką albo w ostateczności zmienię spacerówkę) i przymykam oko na to, że nie mozna w nim przekładać rączki przodem lub tyłem do kierunku jazdy - poradzę sobię z tym. A wózek krzyczy do mnie "bierz mnie"
Stary 2010-02-23, 20:27   #1281
olivvka1
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!

wiem,że już sporo napisałyście na temat wózków,jednak ciężko mi znaleźć taki jaki odpowiadałby moim wymaganiom .dlatego prosiłabym o radę dot. wózka spacerowego. moja córa już się nie mieści w gondoli ,a do siedzenia już jej niewiele brakuje dlatego postanowiłam zmienić jej pojazd i to jak najszybciej
Co do kosztu wózka to niestety jest on niewielki ,chciałabym wydać do 300 zł.oprócz tego to interesują mnie takie rzeczy jak:
- regulowane oparcie
- przednie kółka żeby były skrętne ale przy okazji żeby dało się je zablokować gdybym chciała jechać cały czas prosto
- oczywiście 5-cio punktowe pasy (ale to chyba standard)
- regulowany podnóżek
- z przodu pałąk lub ten plastikowy bajer na kubeczek i inne rzeczy
- duży kosz na zakupy
- śpiworek na nóżki
- folia przeciwdeszczowa

Może to za duże wymagania jak na tą cenę,ale może któraś z Was posiada coś podobnego. Bardzo prosiłabym o szybkie odpowiedzi. pozdrawiam
olivvka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:27   #1282
lajlala
Przyczajenie

Dzięki wielkie za podpowiedź, więc nie będę już tak bardzo napierała na wielką gondolkę. Szczerze mówiąc, kamień spadł mi z serca, bo wolałabym zaopatrzyć się w zgrabny wózeczek. Do mnie w Quinny przemawia prawie wszystko, odpychają mnie te pompowane koła, wolałabym piankowe(czy któraś z was ma takie, jak się sprawdzają?). Takie kółeczka znalazłam w wózkach marki Vector, ale są one znacznie tańsze, co sprawia że mam do nich mniejsze zaufanie. Quinny nie są najdroższymi wózkami, ale są w "bezpiecznej cenie", a wózek za 1400zł ze wszystkim(gondola, spacerówka, fotelik itp) jakoś mnie zastanawia(vector). Czytałam też, że chicco są dobre, ale jak dla mnie trochę za duże, niezgrabne. Co sądzicie. Czy któraś z was ma Vectora?
lajlala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:38   #1283
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Pan w sklepie polecał Nam bardzo Quinny, sam ma taki dla swojego 2,5 letniego dziecka. Polecał też Emmę ale mówił, że to dobre, niezawodne niemieckie wózki, bardzo duże i ciężkie, gondole są skandynawskiej produkcji, od kilku lat mają wciąż ten sam styl i nic się nie zmienia. Podobnie z Teutonią.

Mowił też o Mutsy, że są fajne ale to raczej niższa półka, mają małe gondole, zdarzyły się reklamacje tego wózka w ich sklepie. Mi się coś osobiście nie podobało w tych wózkach, wydają mi się jakieś kosmiczne Mój Quinny też nie jest tradycyjnym, klasycznym wózkiem ale podoba mi sie strasznie, ma wesołe piękne kolory i ładny wygląd ogólny.

Polecał też Maclaren MX3 dla starszego malucha - http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=97 - oglądałam, jest fajny ale duży i szary więc ja bym nie kupiła Wolałabym coś kolorowego.
No nie powiedziałabym że wózek Mutsy to niższa półka tym bardziej porównując cene raczej wyższa od quinny.
Stary 2010-02-23, 20:54   #1284
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivvka1 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!

wiem,że już sporo napisałyście na temat wózków,jednak ciężko mi znaleźć taki jaki odpowiadałby moim wymaganiom .dlatego prosiłabym o radę dot. wózka spacerowego. moja córa już się nie mieści w gondoli ,a do siedzenia już jej niewiele brakuje dlatego postanowiłam zmienić jej pojazd i to jak najszybciej
Co do kosztu wózka to niestety jest on niewielki ,chciałabym wydać do 300 zł.oprócz tego to interesują mnie takie rzeczy jak:
- regulowane oparcie
- przednie kółka żeby były skrętne ale przy okazji żeby dało się je zablokować gdybym chciała jechać cały czas prosto
- regulowany podnóżek
- duży kosz na zakupy
- śpiworek na nóżki
- folia przeciwdeszczowa

Może to za duże wymagania jak na tą cenę,ale może któraś z Was posiada coś podobnego. Bardzo prosiłabym o szybkie odpowiedzi. pozdrawiam
Ja się jeszcze nie wypowiem na temat doświadczenia ze spacerówkami ale proponuję poszukać coś używanego - używane nie znaczy gorsze. Poszukaj na allegro, w komisach, może się coś trafi fajnego. Oczywiście, jeśli nie masz przed tym oporów.

Ja na brak funduszy nie narzekam, ale mam sporo rzeczy używanych - ciuszki w spadku po koleżankach, dostaliśmy też wanienkę, przewijak, karuzelę do łóżeczka i podgrzewacz do butelek. Poza tym mnóstwo, mnóstwo ciuszków do 12 miesiąca życia oczywiście przy każdej wizycie w sklepie z dziecięcymi akcesoriami nie potrafię sobie odmówić kupna czegokolwiek Może ktoś na to krzywo popatrzy, ale dziecko wyrasta z takich rzeczy bardzo szybko, ja i moje rodzeństwo wychowaliśmy się w tym samym wózku i łóżeczku i jesteśmy zdrowymi, normalnymi osobami.
Stary 2010-02-23, 21:03   #1285
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivvka1 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!

- regulowane oparcie
- regulowany podnóżek
- duży kosz na zakupy
- śpiworek na nóżki
- folia przeciwdeszczowa

http://www.allegro.pl/item919451916_...ierem_0zl.html
ma go moja kolezanka wózek funkcyjnie i stylistycznie podobny do maclarena XT , lekki więc posłuży do końca i nie będziesz miała go dość , skrętne koła , rozkładany na płasko , podnóżek , okrycie na nogi . dobra cena i opinie .
Stary 2010-02-24, 08:01   #1286
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No nie powiedziałabym że wózek Mutsy to niższa półka tym bardziej porównując cene raczej wyższa od quinny.
cena to nie to samo co jakość ja u kupujac wozek tez spotkalam sie z negatywną opinią o mutsy od sprzedawcy.. mowil ze jest wiecej reklamacji itp..

a przeciez mial podobna cene co speedi wiec mogl mi wciskac bo zarobil by na sprzedaniu tyle co na speedim

no i teraz jest ten nowy model transporter chyba na nie ktorych forach nazywany "mutsy dla ubogich"- odrazu zanaczam ze to nie moja opinia tylko sie z taka zetknelam paro krotnie....ja osobiscie wozka nie znam wiec nie oceniam... moze ten model robi zla opinie??
Stary 2010-02-24, 08:22   #1287
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ta Mutsy niższa półka ale bzdury piszecie.Mi właśnie w każdym sklepie polecali i kupiłam.To są wózki holenderskie zob na allegro które wózki więcej osób licytuje i które osiągają wyższe ceny końcowe.Quinny nie ma porównaniaA pisanie że przez gondole to niższa półka jest bezsensu

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

a Speedi przez to pojedyncze kółko i fakt że dziecko nie może siedzieć przodem do mamy, min kosz na zakupy nie był wogóle u mnie brany pod uwagęNie wiem też jak mocno on się rozkłada do spania
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:32   #1288
mumi24
Zadomowienie

Olivka .Popieram Anię, Baby Design Active jest bardzo fajny! szerokie siedzisko duża budka, fajnie sie prowadził
za tą cenę naprawdę warto

Co do cen wózków, nie uważam zeby tylko te drogie zestawy były godne uwagi i porzadne, często cena jest windowana przez markę
Warto kupić droższy foteliik samochodowy, mając na uwadze bezpieczeństwo
ale wózek to komu jaki podpasuje
Jedynie teutonia jest moim zdaniem warta swojej ceny, koleżanka wozi ją już 2 dziecko i jest nie do zdarcia-nie bez powodu ma gwarancje na 3 lata

Lailala Rodzisz w kwietniu więc jak piszą dziewczyny duża gondola nie jest Ci niezbędna, Twoje maleństwo czekają raczej ciepłe miesiące, mnie podoba sie takie rozwiązanie
http://www.e-maluchy.pl/wozek-p3-pra...ee-p-1159.html

spacerówka rozkładana na płasko z opcją zrobienia gondolki

Stary 2010-02-24, 08:32   #1289
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a Speedi przez to pojedyncze kółko i fakt że dziecko nie może siedzieć przodem do mamy, min kosz na zakupy nie był wogóle u mnie brany pod uwagęNie wiem też jak mocno on się rozkłada do spania
Ja zupelnie nie rozumiem dlaczego jedno kolo z przodu dyskwalifikuje ten wozek. Ten wozek sunie tak gladko, ze czasem mam wrazenie za sam jedzie.
A co do kosza na zakupy to akurat sie mylisz bo jest calkiem spory.
Stary 2010-02-24, 08:34   #1290
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

kółko pojedyńcze jest niestabilne
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości