![]() |
#1531 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
Tak też można ale moim skromnym zdaniem ograniczamy sobie znacznie wybór wózków bo niewiele jest parasolek z opcja wpięcia gondoli. Poza tym taki wózek jest znacznie gorzej wyważony i ciężej jest go podbić z wpiętą gondolą ze względu na znikomą amortyzację, piankowe koła. Jak wepniemy gondolę do takiego wózka to środek ciężkości jest między środkiem a przodem wózka i przy mało wystającej rączce przed tylne koła ciężko go podbić, często te wózki maja też klasyczne dwie rączki bez łączenia co dodatkowo to utrudnia. Poza tym taki wózek też waży ok 9-11 kg (bez gondoli) więc nie jest super lekki. Wózek coneco galaxy jest tego najlepszym przykładem którego bez dziecka nie za bardzo jest jak podbić.
Już lepszy jest np nurse boulevard (lżejszy, lepiej wyważony, łączona raczka, większy odstęp między kołami a raczką) ale ten z kolei ma "szmacianą" spacerówkę z lipnym mechanizmem oparcia. Tak czy inaczej takich wózków jest sporo a ja osobiście na żaden z nich bym się nie zdecydowała.
#1533 |
Raczkowanie
|
Ja z czystym sumieniem moge polecić Hartany
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się nad Espiro Jet, podoba mi się za tę cenę, nie zależy mi już na jakimś superaśnym, bo rzadziej korzystamy z wózka, ale jednak czasami potrzebny.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-07-13 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie kupiłabym używanej spacerówki. Te wozeczki są raczej bardzo eksploatowane, dziecko jest cięższe i podbijanie go milion razy na pewno nie służy długowieczności wózka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
ja mam wózek 3 funkcyjny synek ma prawie 14 miesięcy i nadal go używamy myślę że do 2 latek spokojnie będziemy nim jeździć
![]() wózek spełnia wszystkie nasze oczekiwania jest bardzo wytrzymały.Nie żaden Made in China ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Xandra dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pare pytań, fajno jakbyś odpisała: 1. Czy Deltim liv rozkłada się do pozycji leżącej, córka jeszcze nie siedzi? 2. Jaki masz kolorek, ja widziałam niebieski i wyglądał ładnie - choc myślę o czerwonym 3. Nie znam sie na spaceówkach to będzie moja pierwsza i zastanawiam się nad oparciem. Czy jest miękkie, mała będzie naraze więcej leżała więc jest to dla mnie ważne. W starej spacerówce 3w1 oparcie mam strasznie twarde aż czuc druty. 4. Jak z bagażnikiem, dostęp do niego wydawał się w sklepie łatwy ale jak jest w praktyce? 5. Na zdjęciach fanie wygląda spiworek na nóżk, duży, ładnie zabudowany, jak jest naprawdę. 6. A co z wagą, faktycznie lekki, mieszkam wysoko bez windy i sama muszę go wnosic Bardzo cieszyłabym się z odpowiedzi na moje pytania, z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1540 |
Raczkowanie
|
zawsze można zadać jakieś podchwytliwe pytania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. moja córa ma 1,5 roku.Wózek nie rozkłada się całkiem na płasko, tylko tak, jak wiekszość spacerówek-na półleżąco, no mnie akurat wystarczy... 2. mam kolorek drugi w kolejności z linka, który wkleiłaś.W sklepie miałam może 3 kolory do wyboru, błekit(dla mnie to chłopięcy kolor jednak ![]() ![]() 3.wiesz, oparcie jest ok, troszkę druty czuć,ale moim zdaniem mało,bo macałam inne spacerówki i oparcia były tragiczne.W składanych wózkach jest to raczej typowa cecha... 4. kosz na zakupy jest mały, dostep w sumie ok, oczywiście kiedy oparcie jest rozłożone, to dostęp jest prawie zerowy... 5. o śpiworku nie powiem nic , bo został w domu,a my siedzimy teraz na działce, a nawet mu się zbytnio nie przyjrzalam...chyba jest ok ![]() 6. jest lekki-to na pewno ![]() Jak pisałam wcześniej-POLECAM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Przyczajenie
|
Xandra dzięki za odpowiedzi, fajnie prezentuje się ten wózyczek. Oglądałam inne na allegro ale ten najbardziej mnie się podoba. Fajna jest opcja długiej budki. Napisz mi czy teraz jak świeci słonko przydaje się taka duża dudka, czy korzystasz z niej. Ach moja córcia jest malutka i zastanawiem się czy te okienko nie jest za małe, boję się że jej nie będę mogła obserwowac. Fajne są wózki z okienkiem na górze budy. Wiem coś za coś, ale szukam czegoś odpowiedniego dla małego niemowlęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
szeryfcio
|
Xandra, mnie też zainteresował ten wózeczek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dbam o swój wózek i mój potencjalny nabywca nie musi się martwić, dostanie wózek w bardzo dobrym stanie technicznym, ale ja sama boję się kupować używane od obcych, bo nie mam pewności jak wózek był eksploatowany i konserwowany.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-07-13 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Kiki, budka jak najbardziej się przydaje, dla mnie jest absolutnie niezbędna-szczególnie w te upały
![]() Okienko-dla mnie to wywietrznik, nie używam w konteksie obserwowania małej, akurat nie mam takiej potrzeby...przy oparciu złozonym do siedzenia, przez okinenko nie widac dziecka, bo się składa ta część budki. Sheryl, tak patrzę na te kółka, czy są rzeczywiście takie małe..? Na pewno nie są z tych najmniejszych. Ja wózeczka używam na razie tylko na działce, gdzie są drogi "terenowe".Jakoś sobie radzę, nie zblokowały mi się kółka jeszcze, jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Obejrzałąm mnóstwo parasolek w tej półce cenowej i wybrałam dwie: delti liv i espiro metro. Obie najżelsze i najlepiej się podbijają. Delti ma super dużą budkę i podwójne kółka a espiro ładniejszy materiał, lepszy podnóżek, niby nawet lżejszy się wydaje, ale budka mikra. hmm ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-07-13 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Sheryl, ten espiro to w necie znalazłam za ponad 400zł, Delti kupiłam za 280zł...No i nie wiem,jak się sprawują te małe, pojedyńcze kółka z przodu...? No a budkę można sobie uzupełnić parasolką niby...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie poskladalam do kupy mojego xlandera xq
poki co jestem oniemiala jego wygladem... juz sie nie moge doczekac az zaczne go uzywac ![]() bede na biezaco zdawaz relacje co i jak
#1548 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Tylko te kółeczka pojedyncze mnie zastanawiają... czy to faktycznie duża różnica...bo z drugiej strony super się podbija, więc powinnam szybko wyjechać jak w coś wpadnę ![]() No cóż, jak na dzień dziesiejszy nigdzie nie mogę tego wózka dostać, nigdzie nie ma go na stanie ![]() ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-07-13 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Sheryl, ale wózek odbijałaś z obciążeniem(np. z dzieckiem?).Ja specjalnie wzięłąm na zakupy z młodą, żeby widzieć,jak się opiera,jak nóżki układa na podnóżku, no i jak się podbija właśnie.
No delti nie jest na "klik" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() wróciła mu faza na wózek i na szczęście z chęcią przystępował do testowania różnych modeli, bo jeszcze kilka miesięcy temu nie lubił wsiadać do wózka. no ja sobie dałam max do 400...
![]() |
#1551 |
Raczkowanie
|
Ja mam Delti Emu i Delti CAT. Narazie mogę wypowiedzić się tylko na temat gondolek bo mój maluszek jest jeszcze za malutki na spacerówki. Emu bardziej podoba mi się wizualnie, jest lżejszy i zajmuje mniej miejsca po złożeniu. Niestety to wszystko kosztem wygody bo CAT ma przestronniejszą gondolkę co jest ważne przy większym dziecku i... upałach.
Jesli chodzi o CAT to ma pompowane tylne koła, pneumatyczne wspomaganie rozkładania stelażu, regulowaną wysokość rączki i to co bardzo mi się w nim podoba ma okienko w budce gondolki i regulowane podłoże tzn można je podnieść do pozycji półsiedzącej lub siedzącej. Poniżej foty obu wózków. Chętnie odpowiem na pytania dotyczące tych wózków ![]()
#1552 |
Przyczajenie
|
A dziewczyny co sądzicie o Babe Design Elf i Mini ?
Ma, ktoś te wózyczki? Zastanawiałam się na Deltim Liv, ale u nas w sklepie już ich nie ma. Będę pod koniec sierpnia bo hurtownia ma urlop????- tak powiedziano mi w sklepie. Zaproponowano mi Babe Design. Mini i Elf ładne, lekkie. Rozkładaja się prawie na leżąco a dla mnie to podstawa przy małym dziecku. Co sądzicie o tych wózkach? http://www.babydesign.pl/babydesign.php |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zadomowienie
|
Szukam opinii na temat tych wózków:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E Dzięki z góry ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-07-15 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
szeryfcio
|
Cytat:
W spacerówce mój ponad dwulatek do tej pory się mieści.... Jeździł w niej regularnie do 1,5 roku. Potem zrobił się cięższy, to wygodniej do metra czy autobusu lżejszą spacerówką, ale na długie spacery w terenie, wyjazdy ... wolimy jechać mutsiakiem, większy komfort. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-07-16 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekko się prowadzi wygodny dla rodzica jak i dziecka, łatwo się składa, ciekawe akcesoria.Polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Rozeznanie
|
Witam, wracając do Delti Liv: jestem jego posiadaczką od niecałego tygodnia, 2-letnia córka przesiadła się do niego z Quinny Buzz. Liv kupiłam w sklepie internetowym Rampers za 249,00 kolor pomarańczowy (ceglasty). Jak narazie sprawuje się dobrze, córka waży 12 kg a wózek dobrze się prowadzi nawet po dziurawych chodnikach, dobrze podbija. Detale jakie narazie zauważyłam a mają wpływ na użytkowanie: mały koszyk i faktycznie przy rozłożonym oparciu ledwo rękę można wcisnąć nie mówiąc nic o wyciaganiu czegokolwiek z niego, to rozkładanie oparcia jest jakieś takie delikatne i tandetne (ten plastik), podnóżek jest parciany, żeby złożyć wózek trzeba odczepić barierkę, regulacja pasów mało atrakcyjna jakościowo oraz u mnie wyjątkowo ciężko chodzi blokada kółek. A, gdy powiesiłam na rączce wózka torebkę to wózek fiknął do tyłu (oczywiście był wtedy bez dziecka). Co mi podoba się w wózku-kolor i materiał tapicerki, wysokość oparcia 49 cm (szukałam z wysokim, myślałam o Inglesinie zippy ale ten wózek nawet nowy jakiś taki koleboczący się i chwiejący), rozsuwany daszek (zapinany na kołeczek), bez problemu mieści mi się do małego samochodu no i jest lekki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Anex, a wiesz, że ja używam swojego Delti obecnie bez tego pałąka. Jak przy którymś skladaniu go wyjęłam, tak wyjechaliśmy na działkę, a pałąk został w domu
![]() ![]() A pasy są dla mnie w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Przyczajenie
|
Kupiłam wczoraj spacerówkę Baby Desing Elf - jestem zachwycona. Cudowna, lekka, kolor turkusowy, wygodna dla niespełna 8m dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Przyczajenie
|
witam!!!
ja po długich poszukiwaniach wózek dla mojego szkraba znalazłam tutaj http://akcesoria-dzieciece.hiperogloszenia.pl/wozki/ w bardzo przystępnej cenie!!! wózek był używany ale ma tylko niewielkie ślady uzytkowania-coś za coś ![]() polecam zaglądnąć od czasu do czasu-może traficie na coś godnego uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.