![]() |
#2011 | |
Ola-Unhola
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
Spacerówka tradycyjna ![]()
![]() |
#2012 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również zgadzam się z opinią ,że co drogie nie zawsze jest dobre! I tutaj muszę bronić Espiro bo to nie jest tandetna firma w ostatnich latach nabrała rozgłosu i dlatego ich ceny poszły w górę.Baby design robili kilka lat temu szajs ludzie zrazili się i powstało Espiro jak sama nazwa mówi "PREMIUM LINE" czyli coś lepszego,żeby uniknąć kolejnej porażki kiedy już mają tak dużo klientów starają się robić coś porządnego.Miałam 2 miesiące Magica,2 lata Atlantica,do dziś mam City i co do materiału to żaden z tych wózków na pewno nie ma najtańszej tapicerki. Sprzedawałam na All Atlantica po dwóch latach to babeczka jak zobaczyła go na żywo to sama była zdziwiona że wygląda jak nowy a używany był na pełnych obrotach.Konkretnie na temat metro się nie wypowiem,ale mam mnóstwo znajomych którzy mają wózki Espiro i są niezawodne pomimo swej ceny. Ja porównywałam swojego Atlantica z dwoma drogimi firmami i jak dla mnie jest o 1000% razy lepszy. Słynne Jane to tandeta jakich mało wyrobili sobie dobrą opinie na Nomadzie i Slalomie a reszta to bubel. Miałam przez 8miesięcy Carrere pro i jak dla mnie to g**o i nawet nie nadawał się jako wózek do samochodu. Kolejny przykład Chicco For Me. Byłam na niego napalona najbardziej i ze szczerego serca współczuje mamą które kupują go od gondoli i płacą 2000zł za coś takiego! Nie mówię że Maclareny Mutsy czy inne drogie nie są dobre,a przykład Quinny Buzz 3 wieczny dylemat odpadające przednie kółko. W drogich firmach płacimy za design najwięcej ale po co nam drogi ładny wózek który kosztuje dużo a po roku się rozpadnie? Mi osobiście Atlantic się nie podobał ale wybrał go mój mąż i okazał się rewelacyjny,może właśnie za brak designu kosztował 1000zł a nie 2000 zl czy 3000zl. Dlatego że chciałam wózek ładny i funkcjonalny miałam ich aż tyle,iż okazało się że ideału nie ma . ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2013 | |||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Chicco to akurat nie są dobre wózki ![]() Hm, co do Jane nie zgodzę się. Sama mam Jane parasolkę i jest rewelacyjna. Lżej mi się ją prowadzi i podbija niż Maclarena, wygodniejsza, ale to już pisałam i nie będę się powtarzać. Znajoma ma Carrerę już długi czas i jest zadowolona. Zdarzają się egzemplarze awaryjne jak w każdej firmie, ale rozpatrujemy ogólnie. A ogólnie jest chwalona. Espiro linia eksluzywna, tak, pod Baby Design też dalej produkują. Nie sądzę, żeby pomiędzy tymi liniami były różnice w jakości ![]() Ja byłam zdecydowana na Espiro metro, ale jak zobaczyłam, że w prawie tej samej cenie mogę mieć Inglesinę lub Cybexa lub Jane, to sorry, ale nawet się nie zastanawiałam. I nie piszę o wózkach, które są drogie i po roku się rozpadają ![]() Moja lista gdybym miała kupować wózek jeszcze raz: Emmaljunga/Mutsy4Rider/Jane Slalom/Maclaren MX3 Cytat:
![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-03-06 o 21:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Raczkowanie
|
No to się ciekawa dyskusja wywiązała
![]() Odważę się i ja dorzucić trochę do ognia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie należę do osób, które mają "kasę" na wszystko i niestety muszę z rozsądkiem decydować się na poszczególne zakupy. Jednak bardzo stare powiedzenie, że "tanie mięso psy jedzą..." niestety nie zrodziło się z niczego. Niestety faktem jest, że to nie reklama wpływa głównie na cenę, ale jakość produktowa, jakość i koszt wytworzenia oraz zdobyte (zdobyte a nie kupione) atesty. Ogólna opinia, że na cenę produktu w głównej mierze wpływa reklama, jest moim zdaniem pojęciem błędnym i przesadzonym. W przypadku produktów globalnych, gdzie produkcja jest dystrybuowana po całym świecie w ogromnej ilości egzemplarzy, koszty reklamy rozkłada się całościowo i to, że np. w Polsce leci reklamówka taka czy inna i czy dany dystrybutor krajowy podpłacił kogoś czy nie, nie wpływa na cenę końcową produktu, gdyż ta jest sterowana centralnie i tylko jakieś przepisy wewnętrzne danego kraju, cła, akcyzy, podatki czy inne taksy mogą wpłynąć na inny poziom ceny lub na marżę końcową w danym kraju. To jeśli chodzi o tzw. produkty globalne. Natomiast w przypadku produktów produkowanych głównie na jeden rynek koszt reklamy, może istotnie odbić się na cenie produktu. Dlatego też polscy producenci mało się reklamują, bo wówczas koszt takiej np. (wrócę do tematu wózkowego) spacerówki, gondoli czy innego zestawu byłby prawie identyczny jak zagranicznego konkurenta. Ci polscy producenci, którzy inwestują w reklamę, pokazują się na targach, w gazetach, wydają na promocję w necie, rozbudowują sieć sprzedaży, mają wystawki w hurtowniach, piękne foldery, kombinują jak tu dostać jakieś laury czy wyróżnienia, itp. już nie odbiegają tak znacząco cenowo od tych uznawanych producentów zagranicznych. A w Polsce, która jest niestety krajem ludzi o skromnych portfelach właśnie cena jest głównym kryterium wyboru większości.... Wracając jednak do tego powiedzenia o tanim mięsie muszę niestety przyznać, że w różnych kategoriach niejednokrotnie musiałam przyznać rację tej ludowej mądrości. Gdyż ilekroć kupiłam coś taniego i "podobno" dobrego, po jakimś czasie moja oszczędność zmieniała się niestety w głupia rozrzutność... Zawsze kończyło się na kolejnym zakupie, albo okazywało się, że jakaś rzecz jest np. niewydajna, itp. Ostatni mój "jeszcze ciepły" przykład to bateria w łazience, która była polska i tańsza i taka podobno sprawdzona przez laury konsumenckie, a po roku użytkowania dosłownie wczoraj roztrzaskała się zalewając mi łazienkę. Inny tego typu produkt w kuchni, zagraniczny i prawdziwej a nie fałszywej marki, kupowany ze zdławionym sercem i krwawiącym portfelem dwa lata temu, służy bez najmniejszej oznaki eksploatacji. I zapewne w kolejnym roku eksploatacji w ekonomicznym punkcie widzenia "się zwróci" z nawiązką, w stosunku do tanich odpowiedników... Nie wiem jak to jest z wózkami, ale podejrzewam z doświadczenia ogólnego, że podobnie. Wierzę w coś co się nazywa rachunkiem prawdopodobieństwa. I opierając ten rachunek na dwóch ![]() A ponieważ nie mam doświadczenia z wózkami ale za to pojęcie aluminiowej ramy nie jest mi obce z innej dziedziny, napomknę, że aluminium występuje w kilku stopach, trzeba je odpowiednio zespawać i pokryć powłoką, co może zmienić koszt diametralnie. Oprócz kosztu zmieni się też i jakość i wytrzymałość takiej ramy (stelaża). Obniżając cenę końcową po prostu nie stać producenta na takie kosztowne zabiegi, zresztą po co skoro "aluminiowy stelaż" w każdym folderze i ulotce brzmi tak samo ładnie - nikt nie pisze więcej o szczegółach technicznych, bo kogo to obchodzi? A koła na łożyskach? Łożysko to takie piękne pojęcie - od razu w mózgu zaświeca się lampka "dobry produkt". A łożysko łożysku nie równe.... Jest tania podróba za grosze i np. japońskie precyzyjne i trwałe. I tak można każdy element porównywać. I te właśnie rzeczy w głównej mierze składają się na cenę końcową produktu, a potem na jego niezawodność. No to się nagadałam jak głupia..... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek miejski, na równe chodniki. Widziałam w użytkowaniu, dziecko dość wysoko, wygodnie.
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
Też go widziałam, dla mnie śmieszny, ale ja nie lubię takiego designu
![]() Można w sumie powiedzieć, że to powrót do korzeni ![]() Tu macie Bebe Confort z lat 70-tych ![]() http://cgi.ebay.pl/SPACE-AGE-Design-...item4aa8f76f15 Koszmar ![]() ![]() meeg_ - oczywiście z większą częścią Twojego posta się zgadzam ![]() Zgadzam się, że dobrze jest zainteresować się głębiej- z czego zrobiony jest wózek, jak się go prowadzi, jaka jest tapicerka, no i dobrze zobaczyć go u kogoś, kto go eksploatuje od dawna. Jednak najczęściej na oko już po ramie widać, który wózek jest solidny, a który do niczego. W moim Coneco Joker np. te rurki były takie puste w środku, cieniutkie. Gdybym obejrzała go na żywo, zamiast zamawiać prez neta, w życiu bym się nie zdecydowała. Jednak człowiek uczy się na błędach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Bylam znow w sklepie obadac czy jest babyactive Q i nie ma i nie bedzie :/ wiec chyba zakup na necie bedzie w ciemno..
Ale spodobal mi sie O DZIWO ![]() Magelan leciutki ![]() Jeszcze dzis do sasiadki pojde zapytam co to za wozek ona ma bo ma pompowane kola i wyglada rewelacyjnie..
#2018 |
Wtajemniczenie
|
ma ktoś xlander xs??? juz myślalam że sie w końcu zdecyduję ale ma mega złe opinie ludzie odradzają
![]() ![]() ![]() miała któraś nawet zdjętko z brzdącem pokazywała napisz proszę opinie
#2019 |
szeryfcio
|
meeg_, całkowicie zgadzam się z Twoją wypowiedzią
![]() Właśnie o to mi chodzi, że jest różnica w jakości między wózkiem za 200 zł a drugim w tej samej kategorii za 1200. Tak jak piszesz różnica w jakości aluminium, plastiku (mój mąż np. często pokazuje mi różnice między dobrym i słabym plastikiem, on też ma zboczenie na punkcie jakości ![]() I tak jak piszesz, bywa, że w jednej firmie jeden model jest gorszy... Bywa, że komuś trafi się egzemplarz awaryjny, nawet w najlepszej firmie może to się trafić... Ja takimi pojedynczymi przypadkami się nie sugeruję. W kwestii reklamy też się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości, no tak to wygląda. Dodam, że ja absolutnie nie zwracam uwagi na reklamę (nawet tak szczerze mówiąc nie widziałam żadnej ![]() ![]() ![]() ![]()
#2020 |
Zakorzenienie
|
sheryl- weź jednak pod uwagę to, że taka maniaczka, która ma kilka- kilkanaście wózków właśnie nie może za dużo o danym wózku powiedzieć. Dlaczego? Bo go w pełni nie eksploatuje. Inaczej zachowuje się wózek, który jeździ tylko od święta, inaczej taki, który brany jest tylko na zakupy, inaczej taki, który jest brany na plażę, a zupełnie inaczej taki, który jeździ wszędzie cały czas. Tak samo często wózek jest super przez 3 miesiące, a potem zaczyna się rozwalać, ale taka maniaczka często o tym nie wie, bo zdążyła go sprzedać. Większość ludzi jednak kupuje jeden wózek, ewentualnie potem spacerówkę do końca wózkowania i mocno eksploatuje ten wózek. Podejrzewam, że nie jeden zachwalany wózek by tego nie przeżył. Podczytuję regularnie forum na gazecie i tam dziewczyny czasem mają osobny wózek do samochodu, osobny do parku, osobny do galerii i te i tak zmieniają, więc im te wózki nie zdążą się zużyć. Dla mnie takie opinie za wiele nie są warte. Tzn. opinie o tapicerce, wysokości, wygodzie malucha są wiarygodne, ale na pewno nie o eksploatacji.
Temat celebrytów reklamujących wózki to inna para kaloszy. Mnie nie interesuje czym jeździ celebryta, wiem kiedy próbuje się mi wcisnąć jakiś produkt, ale wiele osób jednak się sugeruje. Inaczej Product Placement nie byłby tak popularny, a jest popularny w Polsce coraz bardziej. Zresztą poruszyłam ten temat we wcześniejszych postach nie w kwestii "czym sugerujemy się , wybierając wózek", tylko w kontekście ceny- że promocja i reklama niestety na cenie się odbijają i to bardzo. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2011-03-07 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ja macałam Inglesinę i tego X-landera i Inglesina lepiej się prezentowała. Ten X-landerek miałam wrażenie, że zaraz się rozleci, był bardzo chwiejny i jeszcze rurkę miał krzywą. Nie wiem czy z fabryki taki wyjechał czy w sklepie przy przymiarkach tak się zdeformował ![]() Na forum znalazłam dużo negatywnych opinii o jego kółkach. Są też i pozytywne oczywiście, ale to, ze problem z kółkami u wielu ludzi się powtarza zastanawia. O Inglesinie tez niewiele opinii można znaleźć, ale lepiej jest jednak wykonania. Faktycznie tu jedna osóbka ma tego X-landera, może coś doradzi? Może jej się lepszy egzemplarz trafił? ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Natomiast reszta opinii jest przydatna jak ktoś ma doświadczenie z wieloma i może powiedzieć, która najlepiej się podbija, najlżej ciągnie ciężkawe dziecko, itd... Na mnie największe "wrażenie" robią opinie jak ktoś długo użytkował wózek. Przy jednym dziecku to ok.3 lata, przy dwóch, trzech już można sobie trochę doświadczenia uzbierać. ![]() A tak przy okazji, jak piszemy o użytkowaniu, napiszę, że moja parasolka Jane Sonic przeżyła wakacje na wertepach, piachach, kamieniach i w trudnym terenie i dalej ma się dobrze i jeździ bez zarzutu, to tak a propos jakości Jane ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-03-07 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Wtajemniczenie
|
Sheryl tak bardzo dużo opini jest na temat xs na necie i sa b negatywne że kółka odpadają wózek się nie blokuje pałąk za wysoko i nie da się go do pionu całkiem ustawić już chyba nie bede truć kupie inglesinę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.olenka.einfo.pl/index.php...inglesina-trip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2023 |
Zakorzenienie
|
miczka- widziałam tego X-landera, bo też się do niego przymierzałam i był bardzo delikatny. Inglesiny są śliczne
![]() sheryl- no właśnie tu w pełni się zgadzamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Raczkowanie
|
A ja jutro się wybieram do hurtowni i będę bawiła się w "obmacywanie"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
meeg, ja kupilam wozek w 4 miesiacu ciazy
![]()
#2026 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w 7-mym, tylko mi sklep go trzymał u siebie w magazynie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
ja też kupiłam w siódmym miesiącu
![]()
#2028 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie rozpoczynam siódmy miesiąc więc też uważam, że to najwyższy czas na orientację w temacie i podejmowanie decyzji zakupowych. Potem będzie mi coraz ciężej a mój kochany przyszły tatuś uważa, że mamy jeszcze mnóstwooooo czaaaaasuuuu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Meeg_ mam dla Ciebie odpowiedź; gondolę capazo można zainstalować na stelażu Slalom Pro Reverse. I jest duża. Cytat:
My długo przebieraliśmy i za zakup wzięłam się pod koniec 7 miesiąca (głównie dlatego, ze wszystko łącznie z łóżeczkiem, materacem, fotelikiem i wiekszymi rzeczami chcieliśmy kupić w jednym sklepie = większy rabat). I okazało się, że na mój kolor musimy poczekać. Najpierw dostarczono nam spacerówkę (ze stelażem), a na gondolę musieliśmy poczekać). No i czekaliśmy bardzo długo, bo dystrybutor nie ma czy tam producent nie przysyła. Dziecko urodziło się trochę wcześniej, 37 tydzień, a gondoli nie ma.... okazało się, że producent już ich nie ma, że wycofują akurat ten mój kolor między innymi ![]() Pomijam już fakt, że pod koniec ciąży to ciezko już za zakupami chodzić i traci się tę radość z kupowania ![]() Za wczesne kupowanie też nie ma sensu ze względu na gwarancję... wózeczek stoi, a gwarancja już leci... Trzeba wypośrodkować ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-03-07 o 22:44 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Z tą gondola nie byłam do końca pewna, ale tak myślałam, że skoro ma system Pro to "z nazwy" powinna być kompatybilna. Dziwiło mnie tylko, że nie ma jej zestawów z tym modelem stelaża a tylko ze starszym - stąd pojawiła się wątpliwość, że może jednak coś nie pasuje. A gondola bardzo mi się podoba! Ewentualnie myślałam o tej micro, ale ta chyba nie ma rączki do przenoszenia, a w sytuacji gdybym zostawiała stelaż wózka w samochodzie to taszczenie gondoli bez pałąka ok 300 metrów nie uśmiechało mi się. Jeśli chodzi o zakupy i o całe przygotowania to niezależnie od sytuacji zawsze ten mój małżonek ma takie opory przed wcześniejszym planowaniem, itp. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj widziałam taki wózek, ale wyposazenie lepsze w srodku dzieciaczek zajadajacy chetoosy keczupowe ...no comennt wózeczek na pewno zwraca uwagę wyglądem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy możecie coś powiedzieć o tej spacerówce ? Arti traveller
http://allegro.pl/wozek-spacerowka-a...500384292.html Jest do 25kg, wysokość oparcia to 50cm. Potrzebuję wózka dla dużego 2latka,ale nie mogę znalezc żadnych opini o tym wózku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
ja tam nie zakochałam się w xlanderze jak dla mnie jest przereklamowany
![]()
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Ja przez długi czas myślałam o Xlanderze, konkretnie modelu xa, az nagle mi się odmieniło na Emmaljungę. Poczytałam sobie opinie w sieci nt. trwałości i solidności tych wózków, a także lekkiego prowadzenia i stwierdziłam, ze jednak design i wygląd nie są dla mnie tak ważne. Kupiłam używanego Smarta i po oględzinach stwierdziłam, ze rzeczywiście jest wykonany z solidnych materiałów. Jak się będzie sprawdzał w terenie, to już się przekonam, jak córcia przyjdzie na świat i wyjdziemy na pierwszy spacerek.
#2035 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co z Zoopera jestem bardzo zadowolona, ale jednak kółka spacerówki to nie to samo co pompowane Adbora
![]() Wczoraj 4 razy jechałam tą samą trasą i 2 pierwsze razy utknęłam w szynie tramwajowej, ale załapałam jak trzeba wózek ustawić i potem już przejeżdżałam normalnie. Z plusów to cudownie jest zwrotny i lekki, przemykam między ludźmi i nie mam problemu z manewrowaniem. Ma fantastyczną budkę, fajny , duży kosz na zakupy, kółka, jak mijam ludzi ze spacerówkami, ma większe niż standardowa np. parasolka. Małemu jest wygodnie, jednak ma potrzebę mnie widzieć, a rączka nie jest przekładana. Dla mnie to nie miało znaczenia, jednak widzę, że dla małego ma i będzie musiał się przyzwyczaić też. Prowadzę go jedną ręką bez najmniejszego problemu. Dziś idziemy na zakupy do Galerii handlowej, zobaczymy jak poradzi sobie na płytkach i czy będzie łatwo się przeciskać między półkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie po kilkudniowej przerwie
![]() Wiecie co, ja po ostatnich wizytach w dwóch większych sklepach dostałam "kociokwiku" ![]() ![]() ![]() Casualplay s4, który w necie mi się podobał odpadł z kretesem bo jednak jego ciężar i gondola bez pałąka do przenoszenia nie będą wygodne biorąc pod uwagę przenoszenie czy wnoszenie. Jane slalom pro reverse - no niestety też porażka wagowa - jest za ciężki.... Za to ma bardzo fajny ten hamulec w rączce (o niebo lepszy w porównaniu z casualplayem). Sprzedawca trochę mnie olśnił - bo wcześniej myślałam, że stelaże z przekładanym siedziskiem nie różnią się wagowo od tych bez takiej możliwości (oczywiście w obrębie tego samego modelu) - a tu niespodzianka. Jane slalom bez możliwości przełożenia siedziska jest lżejszy!!!! I to mimo tego, że siedzisko spacerówki jest w nim szersze i ciut dłuższe! Jednak i tak w konkurencji wagowej trochę go poczułam. Gondolę capazo oglądałam tylko tą starszą (z materiałem budki zawijanym na pałąku) i szczerze powiedziawszy na żywca nie zachwyciła mnie aż tak jak wcześniej po oglądaniu fotek w internecie... W sieci widziałam jeszcze capazo z kolekcji 2009/2010 i te chyba wydają mi się zgrabniejsze, bo ta budka nie dominuje tak "objętościowo" nad całością. Szkoda tylko, że nigdzie takiej nie widziałam "na żywca". Wagowo rewelacją był Jane Nomad - tylko wtedy też musiałabym się pożegnać z odwracanym siedziskiem. Tylko szczerze powiedziawszy te kółka z przodu mało mi się podobają, wolę takie trochę inne "sylwetki" ![]() Bardzo mi się spodobał Peg Perego GT3, ale ciężar też przekreślił jego szanse. Zresztą też bodajże nie przekłada się siedzisko. Z lekkich z przekładanym siedziskiem został chyba już tylko ten plastikowy Graco symbio (ale ta spacerówka to jak dla lalki chyba....) i rączka bez regulacji... no i jeszcze taki polski wynalazek Navington cadet w stylistyce ala "wilk morski". Tutaj kolory fajne (sympatyzuję trochę z kolorystyką marynarską), gondola chyba największa ze wszystkich, spacerówka no może bez zachwytów ale ujdzie, tylko te kółka.... mam wrażenie, że długo nie wytrzymają te z przodu bo są małe i nie wyglądały solidnie i ten stelaż taki trochę jakiś cienkoprofilowy (ale stąd chyba ta niska waga....) No i nie wiem czy on w ogóle jest wart jakiegokolwiek zaufania.... No są jeszcze Quinny buzz 3 i 4 - te też nie zachwycają mnie do końca wagowo. Mają za to ładne gondole. Tylko te spacerówki to tak jak w graco chyba porażka.... Czyli suma sumarum nie wiem nadal co i jak.... Wiem, że nie da się spełnić wszystkich moich zachcianek, bo po prostu nie ma nigdy dobrej rzeczy pt.: 3 w 1 i zawsze gdzieś trzeba pójść na kompromis, wolałabym jednak aby ten kompromis pozostawiał mi choć trochę zadowolenia z wyboru. Dlatego jeśli macie może jakąś jeszcze radę dla mnie, może zapomniałam o jakimś fajnym modelu, może coś powinnam przewartościować, itp. plissssss napiszcie. Poniżej podaję to czym się głównie kieruję: 1. Waga - musi być naprawdę lekki. Czyli spacerówka, która waży 12 kg niestety odpada. Stelaż musi wyglądać estetycznie i składać się do małych poręcznych rozmiarów. Gondolę, siedzisko i fotelik powinno się mocować łatwo na stelażu. 2. Minimum tylne koła muszą być pompowane, a wszystkie muszą być w miarę duże. Muszą być łożyskowane i zapewnić choć minimalną amortyzację. Przednie koła oczywiście skrętne z możliwością blokady. Mieszkam co prawda w mieście, ale u teściów wózek będzie musiał poradzić sobie z szutrową drogą, a u mnie na osiedlu też leżą głównie kostki kładzione chyba dla oszczędności w gigantycznych odstępach od siebie.... Dlatego boję się, że małe kółka będą podskakiwać masakrycznie na takich chodnikach. 3. Jestem wysoka (mąż też) więc regulacja rączki by się przydała - chyba, że rączka bez regulacji jest w miarę wysoko. 4. Gondola: wewnątrz musi mieć co najmniej 74 cm., pałąk do przenoszenia i dobrą wentylację. 5. Spacerówka powinna być wygodna dla dziecka, z wielostopniową regulacją zarówno oparcia jak i podnóżka. Tak aby się możliwie dało pojeździć dziecku do wieku 1,5-2 lata (bo potem to wiadomo, że i tak czeka zmiana). I bardzo mi zależy na tym przekładanym siedzisku no ale jeśli nie będzie rady to cóż zrezygnuję... 6. Gwarancja - najlepiej dwuletnia i dobre warunki serwisowe (najlepiej door to door) 7. Ogólna jakość wykonania - aby nie był to jakiś bubel, aby materiały były dobrego gatunku. 8. ![]() ![]() To chyba podstawowe założenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Wtajemniczenie
|
jaki maclaren dla 13 miesiecznego bąka quest czy xlr? kiedy ja się zdecyduję?????!!!! Sheryl pooomoccyyyyyyy
![]() ![]()
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
meeg, kolezanka moja ma babyactive jet i poleca.. juz w nim drugie dziecko wozi..
http://allegro.pl/wozek-baby-active-...411599821.html
#2039 |
Wtajemniczenie
|
meeg, ciężko ci będzie znaleźć wózek który spełnia wszystkie twoje wymagania i jest lekki
![]() chyba musisz wybrać... czy wszystkie twoje wymagania ale cięższy, czy lekki ale bez jakiejś funkcji ![]() myślę że spokojnie znajdziesz tą pierwszą opcję, czyli dużo gadżetów ale w wadze ciężkiej ![]() z lekkich zaraz po Jane Nomad jest Concord Fusion (już ci pisałam ale nie wiem czy zerknęłaś na niego, nie wspominałaś nic) on ma inne koła z przodu niż Nomad (pojedyncze) ale spacerówka nie jest odwracana ![]() Z wózków które mnie jeszcze zachwyciły była Teutonia mistral S z budką z dużym zasłanianym okienkiem w spacerówce... rączka przekładana, siedzisko obracane, gwarancja 3lata... no ale waga... ![]() http://www.teutonia.pl/index.php?men...m&zakl=wymiary 11kg z gondolą 13kg spacerówka ech do tej pory wzdycham do nich ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2011-03-11 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Myślę sobie ![]() One chyba też są przeznaczone dla młodszych; oparcie rozkładane na płasko, wkładka dla niemowlaka, dodatki - śpiworki, pałąk, amortyzowane koła. Quest to lekka przewozówka dla cięższego, starszego, mniej wymagającego dziecka. A przymierzałaś do niego dziecko?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.