![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() daydreamer ile ci płaca? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn pracujących za barem. Jesteście po kursach barmańskich?
![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Oriflame, łatwo prosto i szybko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6948382]
daydreamer ile ci płaca? ![]() milionerów nagrywa się pod rząd zazwyczaj 2 odcinki, trwa to jakies 8-10 godzin i płacą zawsze 60 zł od razu po nagraniu. Może i nie dużo, ale zawsze coś , a duzo sie nie narobisz ![]()
![]() |
#159 |
BAN stały
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6953907]i na czym takie szkolenie polega?[/quote]
Pewnie każde szkolenie wygląda inaczej. Moje nie było od podstaw, bo podstawy już umiałam. Jest część teoretyczna i praktyczna. Szkolenie polega na tym, że są wykłady na temat różnych rodzajów alkoholi i pracy barmana. Jest też degustacja wszystkich alkoholi, przyrządzanie nowych drinków i także ich degustacja. Szkolenie kończy się niezłym kacem ![]() Jeśli komuś się barman kojarzy z człowiekiem rzucającym butelkami i szejkerem to tak nie bardzo. Freestaylerzy to zazwyczaj słabi barmani, ale robią show ![]() izus19 napisz coś więcej o Oriflame. Od czego uzależniona jest wypłata? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
dzieki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pewnie zarobki zaleza w oriflame od wysokosci zamowien i to nie jest wyplata, tylko procent od zamowionych produktow |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
BAN stały
|
Cóż otwarcie przyznam - pracę mam po znajomości.
Początkowo miałam duże obawy, czy dam radę, ale w kilka weekendów wszystkiego się nauczyłam i teraz już mija ponad pół roku odkąd tam pracuję. Lubię to, bo poznałam przez to dużo ludzi, mam fajną atmosferę, bo współpracownicy i menadżerka są super. Oczywiście czasem klnę pod nosem, bo chamstwa nie toleruję, a po pijaku różnie z ludźmi bywa. No pełnoletniość jest raczej wymagana, chociaż to zależy od pracodawcy. Próbujcie, bo może gdzieś się drzwi do kariery otworzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
odpowiem skrotowo: faktycznie mamy % a dokladnie 30%marzy dla nas z kazdego kosmetyku- wiadomo im wiecej sprzedamy tym wiecej zarobimy, ale nie powiem wam ze 1500-1600zl mam co 3 tygodnie z samej sprzedazy, bo kosmetyki to poczatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
no ale najgorsze, ze oriflame mniej popularny i wydaje mi sie ze drozszy niz np avon, nic nie reklamuje, bo jestem konsulantka avonu, ale tez probowalam sil w oriflame
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6955642]no ale najgorsze, ze oriflame mniej popularny i wydaje mi sie ze drozszy niz np avon, nic nie reklamuje, bo jestem konsulantka avonu, ale tez probowalam sil w oriflame
![]() ceny sa porownywalne! a czasem nawet tansze, to ze niby oriflame jest drozszy to stary mit. my duzo nie reklamujemy (chociaz w gazetach cos o nas jest zawsze) bo wolimy to przeznaczac na premie konsultantow, a w avonie nie masz takich mozliwosci jak tu. Moze warto jeszcze raz sprobowac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
no u mnie kolezanki tez pracuja w weekendy jako barmanki, niekotre dorabialy jako hostessy w sklepach i dostawaly za dzien tak 70 zl za 8 godzin pracy czy jakos tak wiec dosc dobra kasa
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam czasy, gdy byłam nastolatką w liceum i ciągle brakowało mi pieniędzy z kieszonkowego na inne wydatki
![]() ![]() ![]() ![]() - pracowałam na promocjach, dobra kasa, praca lekka, - udzielałam korepetycji z niemieckiego (ale moje koleżanki udzielały także z innych przedmiotów), do teraz trzymam pierwszą bluzkę kupioną za kasę z korepetycji ![]() - pisałam dla osób z innych klas wypracowania z niemieckiego ![]() ![]() - można wyprowadzać psy sąsiadów (mój kolega do teraz tak zarabia ![]() - zajmować się dziećmi, - roznosić ulotki, gazety, - w sezonie pracować przy zbiorach owoców ( niekoniecznie za granicą) czy macdonaldzie, - u mnie w ogródkach piwnych wręcz błagają o kelnerki (a tu wiadomo - napiwki ![]() ![]() ![]() Wczoraj zapukał do mnie chłopiec, może miał z 10 lat. Znam go z osiedla, w domu się nie przelewa, jeden z Rodziców jest niepełnosprawny ![]() ![]() A on, że ma klucz do swojego śmietnika i tam chodzi (mieszka w innej części osiedla). Dałam mu parę złotych, nie chciałam dać śmieci, ale się upierał, że on za darmo nie weźmie pieniędzy ![]() Serce mi pękało, że takie dziecko już jakoś stara się zarabiać, legalnie i uczciwie, zamiast biegać po placu zabaw ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
-już od dość dawna pracuję jako hostessa, zleceń nie jest dużo, ale jak są, to mogę uzupełnić swoją szafę o jakieś nowe ciuchy
-pozatym niepotrzebne rzeczy sprzedaję na allegro- za grosze, ale korzyści obustronne: ja mam na nowy błyszczyk,a ktoś ma spodnie za 5zł -w tamtym roku zdawałam maturę, a w tym wystawiłam swoją prezentację na sprzedaż- ładna sumka mi się z tego uzbierała i mogłam zaszaleć na zakupach -jak wyczerpią się wymienione przeze mnie środki zarabiania, stan konta wynosi 0, a muszę sobie pilnie coś kupić proszę o pieniądze rodziców, naogól dostaję te kilkadziesiąt złotych na coś extra, czasem nawet jak mam pieniądze, to mama mi coś kupuje bo "w końcu może czasem kupić coś córce"
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
napisałam kilka ogłoszeń w internecie i chętni sami się odzywali.
![]() |
#174 |
żona
|
Dziewczyny podajcie kilka propozycji dla niepelnoletnichh..
17 lat dokladnie.. zalezaloby mi na czyms ![]() ![]() Juz patrzylam na ta strone z opiekunami zwierzat.. ale w moim miescie to chyba nawet nie wiedza ze istnieje taka strona;/ i nie ma zadnych propozycji z mojego miasta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Ja pracuje jako hostessa w banku , a teraz bede tez kelnerka w pizzeri .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Hmm. Korepetycje... mogłabym dawać z niemieckiego, ale takich jest dużo. Jak myślicie, znaleźliby sie chętni na np. chemię, matematykę, biologię, fizykę? Co jeszcze umiem... umiem grać na flecie poprzecznym i gitarze
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
sugar kitty jesli mozna zapytac gdzie wystawilas ogloszenia i jaka cene zazadalas?
![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
żadna filozofia wyszukać w googlach stron z ogłoszeniami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
oszczędzam na jedzeniu, telefonie ^^'
czasem, raz na miesiąc/dwa dostanę cos od mamy. kiedyś robiłam kolczyki i chodziłam po kolędzie.
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak w wakacje kombinujecie kasę?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.