|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jesli to jest Katarzyna to teaz jest to juz legalne i ubezpieczone
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja straciłam już głowę,zupełnie nie wiem gdzie zamówić keratynę.
![]() Na allegro nie wiadomo u kogo,żeby było uczciwie,na ebayu już nie sprzedają przez Katarzynkę,dobrze zrozumiałam? |
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy po Encanto mogę stosować to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...a-w-plynie.htm
Albo tą odżywkę i szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-po-brzegi.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-po-brzegi.htm
Edytowane przez marta0078 Czas edycji: 2010-09-25 o 18:39 |
|
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie zamówiłam zestaw u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/encanto-prostowani...245520937.html
Nie wydaje mi sie żeby to była Katarzyna... Dwukrotnie zamawiałam u adamprl i adres i pozostałe dane nowego konta zgadzają się z tamtym kontem ![]() Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy Ja lecę oglądać "Walentynki: ![]() Poprawka, drugie konto wzieło się z tego że jest "firmowe". Firma GOKA i sp od inicjałów Pana Zmieniło się miedzy tymi kontami tylko to ze w tym drugim podany jest nim i regon oraz dodana ikonka "zarejestrowany przedsiębiorca" czyli ktos zarejestrowal firme z encanto ?
Edytowane przez lencia2310 Czas edycji: 2010-09-26 o 00:12 |
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was robiła włoski w trójmieście? Ja mam dylemat czy iść do drogiego salonu, czy wziąć z tego ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosm...gl2982000.html czy ktos moze u niej robil? Czy myslicie ze mozna zaufac
?
|
#4089 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W takim razie ja też zamawiam
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Robiłam zabieg w zeszły weekend i mimo iż włosy są pięknie wygładzone i lśniące, to nie są proste, więc nadal muszę je prostować. Myję włosy Babydreamem i nakładam po nim Waxa latte, na koniec spryskuję włosy keratyną z mazideł, bo strasznie niekomfortowy jest ten szampon dla mnie, a bez odżywki włosy robią się splątane po nim jak dready. Jaki inny szampon byście mi poleciły bez tego chlorku sodu? I czy mogę stosować szampon z SLS bo przed prostowaniem używam normalnie sprayu termoochronnego i obawiam się że Babydream sobie z nim nie poradzi, a nie wyobrażam sobie prostować włosów "na żywca", bez żadnej ochrony?
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
Hej, zagladam tu co jakis czas i jestem w SZOKU co tu sie dzieje. Czy w tej chwili ecanto nigdzie nie mozemy kupic???? Ja w maju zakupilam ecanto razem z katarzyna21 ponoc kupowała na ebayu ale nie miałam butelek jakos specjalnie zabezpieczonych, była tylko nakretka i to wszystko czy to znaczy ze to byla jak maniana tzn. rozlewane czy cos???? Bardzo przykra sprawa
|
|
|
|
#4092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i mam zamiar zmienić szampon na HIPP bo po Babydreamie moje włosy bez odżywki są okropne a jeszcze kilka dni temu zachciało mi się pofarbować i widzę zmianę na gorsze;/
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam zestaw na allegro. To jest jednak ten sprzedawca od którego kupiłam pół roku temu
Starczy na 2 zabiegi dla mnie i siostry. Zrobimy teraz i gdizes ok lutego a na wiosnę wracam do Goldwella Ja już dawno przeszłam na Hipp bo po babydream miałam jakies takie niedomyte
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy Wy potzebujecie tych wszystkich odżywek po zabiegu keratynowym?? ja tylko myję je szamponem hipp i daję po wymyciu odżywkę z keratyną ( taką co samemu się w domu miesza składniki ) jakbym coś jeszcze na nie dała to zaraz były by tłuste
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4097 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wloski mam robic za ok. 1,5 tyg. bo wtedy moja fryzjerka wykroi 3-4 godz. zeby wpas do mnie.. ![]()
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
((
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() aladeriva dziewczyny tutaj piszą o Encanto. Nie robią tego zabiegu w salonach, bo ponoć opary mogłyby być szkodliwe dla fryzjerów często wykonujących taki zabieg. A czy to prawda nie wiadomo ![]() Global to też keratyna. Przystosowana do włosów europejskich, skład tych kosmetyków spełnia normy europejskie, więc fryzjerzy to wykonują. Działanie jest z tego co mi fryzjerka tłumaczyła podobne do Encanto z tym, że Encanto jest mocniejsze, trwalsze, nadaje się też do bardziej skręconych włosów. Pierwsze mycie po Globalu spokojnie można wykonać samemu. To że zrobisz to w domu efektu nie pogorszy. Ważne jest przestrzeganie innych zaleceń tzn. nie można myć głowy przez 2 dni itd. Efekt po Globalu zależy od natury włosów. Moje się nie wyprostowały do końca, zostało parę falek, które bierze tylko prostownica. Co gorsze niestety dalej się puszą, a po zabiegu miały przestać Co do działania nawilżającego to po Globalu moje włosy są rzeczywiście miękkie w dotyku, lśniące, końcówki zmarnowane prostownicą też się poprawiły. Efekt takiego prostowania zależy od włosów. Znam osoby, które były z niego bardzo zadowolone. Ja uważam, że przepłaciłam, ale chciałam spróbować Jeśli uważasz, że to za drogi zabieg jak na 2-3 miesiący to lepiej zrób Encanto albo prostowanie chemiczne.To jeszcze pytanie do wszystkich, Hipp nie ma w składzie chlorku sodu? Bo mi się zdaje, że ma. Chyba że pomyliłam z czymś innym
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
...dawno mnie tu nie było
) no widzę że mieszajaca na forum Katarzyna dostała bana i dobrze ) to było aż dziwne że ona taka o wszystkim super poinformowana i najmądrzejsza....a ja własnie wpadłam na głupi pomysł połozenia encanto po 18 tej i do tego sama.... bo keratyna czekala juz od sierpnia a z kolezanka nigdy umówic sie nie moglam :/ tylko pare razy grzywke sama robilam a dzis zachcialo mi sie W KONCU zrobic całosc i.... to jest masakra jestem dopiero po prostowaniu treatmentu a juz 22.... jezuuuuu jak ja plakalam i sie krztusilam ... zastanawiam sie czy nie zrobic troche inaczej niz jest napisane w instrukcji.... bo teraz po pierwszym prostowaniu jak czekam 30 min to powinnam umyc wlosy nalozyc odzywke sciagnac 50% i wysuszyc i prostowac.... a moze by tak po odczekaniu tych 30minut tylko zmoczyc wlosy polozyc odzywke i wysuszyc i wyprostowac? hmm... nie sadze zeby efekt mial sie zepsuc.... a jakos nie podoba mi sie mycie wlosow tym szamponem on robi z wlosow takie szorstkie cos :/ jak myślicie??
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzę, by ktoś Ci odpowiedział - spróbuj, nic się nie stanie.
Jeśli zmienisz postępowanie podane w instrukcji, to na własne ryzyko. Ja bym nie ryzykowała - raz, że nie wiadomo, jak to wpłynie na włosy, a dwa szkoda kasy na kombinowanie, a później rozczarowanie. Widzę, że więcej osób podzielało moją opinię, że zbanowana strasznie się panoszyła na wątku i zaśmiecała go niepotrzebnymi komentarzami. Tylko, jakoś wtedy nikt nie przyznał mi racji, a teraz jak już nie ma wspomnianej kombinatorki to ....
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
no jednak umyłam włoski tym szamponem i wcale nie byly takie szorstkie jak bez keratynki
... wiec robie wszystko zgodnie z instrukcją
|
|
|
|
#4103 |
|
Przyczajenie
|
mala_wronadzięki za odpowiedź
![]() ja mam w miare proste po wysuszeniu włosy, tylkosiano i mam nadzieję, że to się zmieni i puszyć się też nie będą.. Boję się, że coś nie wyjdzie, ale jak nie sprobuje to bede bardzo żałować i mordować się z włosami.. a co do Encanto, w jakiej cenie sie można z tym zmieścić? i czy to nie niszczy włosów jakoś, skoro same opary mogą być szkodliwe? ;> |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero przeczytałam całą dyskusję dotyczącą Katarzyny
![]() Wiecie, z tą dystrybucją to jest to kwestia dogadania się z daną firmą, co nie jest wcale takie trudne Mnie akurat ta sprawa w ogóle nie dotyczy, ale zainteresowane mogą chyba to zgłosić do UOKiKu, czy innej organizacji, podając oficjalną stronę Encanto, skład preparatu (wyszczególniając formaldehyd) i stronę "dystrybutorki" Bo US, jeśli nie działają legalnie, weźmie się za to swoją drogą, bo jednak Allegro jest mocno kontrolowane pod tym względem.Aladeriva, opary owszem, mogą być nieco szkodliwe, ale kosmetyk sam w sobie włosów zniszczyć nie powinien |
|
|
|
#4105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
z mojego zabiegu zostalo mi ok 10 ml keratyny, wiem ze zamaiwacie keratyne hydrolizowana na mazidlach i dodajecie do szmponow, odzywek, a czy ten preparat ktory mi zostal mozna dodac?
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Miałam się dawno wypowiedzieć na temat encanto ... zabieg robiłam 17 sierpnia i byłam jak i do tej pory jestem zadowolona na początku włosy ulizane po około tygodniu to minęło Do pielęgnacji używam babydream +gloria maseczka i emulsja +keratyna z mazideł Zaznaczam że w przeciwieństwie do Was mam krótkie włosy ![]() Minęło ponad miesiąc i włosy trzymają się do tej pory nie puszą się nie wywijają ładnie się błyszczą -do układania używam suszarki ale tylko zimny nawiew + dyfuzor.Ja mam naturalny kolor włosy nie były farbowane ,kondycja ich nie zmieniła się na gorsze po zabiegu za jakiś czas powtórzę
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie to raczej celnicy powinni takie rzeczy cofać, no ale komu by się chciało sprawdzać skład kosmetyku, a w końcu nie tylko Encanto zawiera formaldehyd Im wystarczy faktura, co najwyżej zajrzą do paczki. No, ale może i lepiej załatwić tę kwestię w Encanto w Stanach.
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dzKeratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Dziewczyny udało mi się wyrwać tanio keratynę na all
Zobaczymy czy wyjdzie http://allegro.pl/brazilian-keratin-...246752289.html
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

to jak juz będziesz wiedziała od kogo jest to encanto to proszę daj znać, tez zamówię