|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Przyczajenie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Nawet jesli to jest Katarzyna to teaz jest to juz legalne i ubezpieczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
Ja straciłam już głowę,zupełnie nie wiem gdzie zamówić keratynę.
![]() Na allegro nie wiadomo u kogo,żeby było uczciwie,na ebayu już nie sprzedają przez Katarzynkę,dobrze zrozumiałam? |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy po Encanto mogę stosować to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...a-w-plynie.htm
Albo tą odżywkę i szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-po-brzegi.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-po-brzegi.htm
Edytowane przez marta0078 Czas edycji: 2010-09-25 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie zamówiłam zestaw u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/encanto-prostowani...245520937.html
Nie wydaje mi sie żeby to była Katarzyna... Dwukrotnie zamawiałam u adamprl i adres i pozostałe dane nowego konta zgadzają się z tamtym kontem ![]() Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy ![]() ![]() Poprawka, drugie konto wzieło się z tego że jest "firmowe". Firma GOKA i sp od inicjałów Pana ![]() ![]() Edytowane przez lencia2310 Czas edycji: 2010-09-25 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was robiła włoski w trójmieście? Ja mam dylemat czy iść do drogiego salonu, czy wziąć z tego ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosm...gl2982000.html czy ktos moze u niej robil? Czy myslicie ze mozna zaufac
![]()
#4089 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W takim razie ja też zamawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Robiłam zabieg w zeszły weekend i mimo iż włosy są pięknie wygładzone i lśniące, to nie są proste, więc nadal muszę je prostować. Myję włosy Babydreamem i nakładam po nim Waxa latte, na koniec spryskuję włosy keratyną z mazideł, bo strasznie niekomfortowy jest ten szampon dla mnie, a bez odżywki włosy robią się splątane po nim jak dready. Jaki inny szampon byście mi poleciły bez tego chlorku sodu? I czy mogę stosować szampon z SLS bo przed prostowaniem używam normalnie sprayu termoochronnego i obawiam się że Babydream sobie z nim nie poradzi, a nie wyobrażam sobie prostować włosów "na żywca", bez żadnej ochrony?
#4091 |
Raczkowanie
|
Hej, zagladam tu co jakis czas i jestem w SZOKU co tu sie dzieje. Czy w tej chwili ecanto nigdzie nie mozemy kupic???? Ja w maju zakupilam ecanto razem z katarzyna21 ponoc kupowała na ebayu ale nie miałam butelek jakos specjalnie zabezpieczonych, była tylko nakretka i to wszystko czy to znaczy ze to byla jak maniana tzn. rozlewane czy cos???? Bardzo przykra sprawa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i mam zamiar zmienić szampon na HIPP bo po Babydreamie moje włosy bez odżywki są okropne a jeszcze kilka dni temu zachciało mi się pofarbować i widzę zmianę na gorsze;/
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam zestaw na allegro. To jest jednak ten sprzedawca od którego kupiłam pół roku temu
![]() Starczy na 2 zabiegi dla mnie i siostry. Zrobimy teraz i gdizes ok lutego a na wiosnę wracam do Goldwella ![]() Ja już dawno przeszłam na Hipp bo po babydream miałam jakies takie niedomyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy Wy potzebujecie tych wszystkich odżywek po zabiegu keratynowym?? ja tylko myję je szamponem hipp i daję po wymyciu odżywkę z keratyną ( taką co samemu się w domu miesza składniki ) jakbym coś jeszcze na nie dała to zaraz były by tłuste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4097 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wloski mam robic za ok. 1,5 tyg. bo wtedy moja fryzjerka wykroi 3-4 godz. zeby wpas do mnie.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() aladeriva dziewczyny tutaj piszą o Encanto. Nie robią tego zabiegu w salonach, bo ponoć opary mogłyby być szkodliwe dla fryzjerów często wykonujących taki zabieg. A czy to prawda nie wiadomo ![]() Global to też keratyna. Przystosowana do włosów europejskich, skład tych kosmetyków spełnia normy europejskie, więc fryzjerzy to wykonują. Działanie jest z tego co mi fryzjerka tłumaczyła podobne do Encanto z tym, że Encanto jest mocniejsze, trwalsze, nadaje się też do bardziej skręconych włosów. Pierwsze mycie po Globalu spokojnie można wykonać samemu. To że zrobisz to w domu efektu nie pogorszy. Ważne jest przestrzeganie innych zaleceń tzn. nie można myć głowy przez 2 dni itd. Efekt po Globalu zależy od natury włosów. Moje się nie wyprostowały do końca, zostało parę falek, które bierze tylko prostownica. Co gorsze niestety dalej się puszą, a po zabiegu miały przestać ![]() Co do działania nawilżającego to po Globalu moje włosy są rzeczywiście miękkie w dotyku, lśniące, końcówki zmarnowane prostownicą też się poprawiły. Efekt takiego prostowania zależy od włosów. Znam osoby, które były z niego bardzo zadowolone. Ja uważam, że przepłaciłam, ale chciałam spróbować ![]() To jeszcze pytanie do wszystkich, Hipp nie ma w składzie chlorku sodu? Bo mi się zdaje, że ma. Chyba że pomyliłam z czymś innym ![]()
#4100 |
Raczkowanie
|
...dawno mnie tu nie było
![]() ![]() a ja własnie wpadłam na głupi pomysł połozenia encanto po 18 tej i do tego sama.... bo keratyna czekala juz od sierpnia a z kolezanka nigdy umówic sie nie moglam :/ tylko pare razy grzywke sama robilam a dzis zachcialo mi sie W KONCU zrobic całosc i.... to jest masakra jestem dopiero po prostowaniu treatmentu a juz 22.... jezuuuuu jak ja plakalam i sie krztusilam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę, by ktoś Ci odpowiedział - spróbuj, nic się nie stanie.
Jeśli zmienisz postępowanie podane w instrukcji, to na własne ryzyko. Ja bym nie ryzykowała - raz, że nie wiadomo, jak to wpłynie na włosy, a dwa szkoda kasy na kombinowanie, a później rozczarowanie. Widzę, że więcej osób podzielało moją opinię, że zbanowana strasznie się panoszyła na wątku i zaśmiecała go niepotrzebnymi komentarzami. Tylko, jakoś wtedy nikt nie przyznał mi racji, a teraz jak już nie ma wspomnianej kombinatorki to .... ![]()
![]() |
#4102 |
Raczkowanie
|
no jednak umyłam włoski tym szamponem i wcale nie byly takie szorstkie jak bez keratynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Przyczajenie
|
mala_wronadzięki za odpowiedź
![]() ja mam w miare proste po wysuszeniu włosy, tylkosiano i mam nadzieję, że to się zmieni i puszyć się też nie będą.. Boję się, że coś nie wyjdzie, ale jak nie sprobuje to bede bardzo żałować i mordować się z włosami.. a co do Encanto, w jakiej cenie sie można z tym zmieścić? i czy to nie niszczy włosów jakoś, skoro same opary mogą być szkodliwe? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Dopiero przeczytałam całą dyskusję dotyczącą Katarzyny
![]() Wiecie, z tą dystrybucją to jest to kwestia dogadania się z daną firmą, co nie jest wcale takie trudne ![]() ![]() ![]() Aladeriva, opary owszem, mogą być nieco szkodliwe, ale kosmetyk sam w sobie włosów zniszczyć nie powinien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Rozeznanie
|
z mojego zabiegu zostalo mi ok 10 ml keratyny, wiem ze zamaiwacie keratyne hydrolizowana na mazidlach i dodajecie do szmponow, odzywek, a czy ten preparat ktory mi zostal mozna dodac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4108 |
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Miałam się dawno wypowiedzieć na temat encanto ... zabieg robiłam 17 sierpnia i byłam jak i do tej pory jestem zadowolona na początku włosy ulizane po około tygodniu to minęło Do pielęgnacji używam babydream +gloria maseczka i emulsja +keratyna z mazideł Zaznaczam że w przeciwieństwie do Was mam krótkie włosy ![]() Minęło ponad miesiąc i włosy trzymają się do tej pory nie puszą się nie wywijają ładnie się błyszczą -do układania używam suszarki ale tylko zimny nawiew + dyfuzor.Ja mam naturalny kolor włosy nie były farbowane ,kondycja ich nie zmieniła się na gorsze po zabiegu za jakiś czas powtórzę ![]()
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Raczkowanie
|
Dot.: dzKeratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Dziewczyny udało mi się wyrwać tanio keratynę na all
![]() ![]() ![]() Zobaczymy czy wyjdzie http://allegro.pl/brazilian-keratin-...246752289.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.