Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 17:07   #4081
Brachi
Przyczajenie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Ja się boję że to Kaśka

Czekam aż ten adam odpisze mi na wiadomość że to on sprzedaje i wtedy zamówię

okej to jak juz będziesz wiedziała od kogo jest to encanto to proszę daj znać, tez zamówię
Brachi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:08   #4082
Jennifer85
Zakorzenienie

Nawet jesli to jest Katarzyna to teaz jest to juz legalne i ubezpieczone

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:17   #4083
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Nawet jesli to jest Katarzyna to teaz jest to juz legalne i ubezpieczone

Mi nie chodzi o legalność itp tylko nie chcę jej dać zarobić

Ciekawe jak długo będą mieli tą wyłączność jeśli nikt od nich nie będzie kupował
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:21   #4084
marryme21
Zakorzenienie

Ja straciłam już głowę,zupełnie nie wiem gdzie zamówić keratynę.
Na allegro nie wiadomo u kogo,żeby było uczciwie,na ebayu już nie sprzedają przez Katarzynkę,dobrze zrozumiałam?
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:37   #4085
marta0078
Raczkowanie

Dziewczyny czy po Encanto mogę stosować to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...a-w-plynie.htm
Albo tą odżywkę i szampon:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-po-brzegi.htm
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-po-brzegi.htm

Edytowane przez marta0078
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:39
marta0078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:47   #4086
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Nie było mnie tez od jakiegoś czasu i prosze co tu się dzieje
Zgadzam sie co do tego że forum odetchnie bez kaśki i jej komentarzy. Nie chciało mi się tu pisać jak czytałam jej wypowiedzi.
Ooo, myślę, że wiele osób myślało podobnie na temat jej wypowiedzi. Tylko, że wszczynanie kłótni byłoby bez sensu, więc trzeba było je tolerować/ignorować
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 23:02   #4087
lencia2310
Raczkowanie

GG do lencia2310

A ja właśnie zamówiłam zestaw u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/encanto-prostowani...245520937.html

Nie wydaje mi sie żeby to była Katarzyna... Dwukrotnie zamawiałam u adamprl i adres i pozostałe dane nowego konta zgadzają się z tamtym kontem

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy Ja lecę oglądać "Walentynki:

Poprawka, drugie konto wzieło się z tego że jest "firmowe". Firma GOKA i sp od inicjałów Pana Zmieniło się miedzy tymi kontami tylko to ze w tym drugim podany jest nim i regon oraz dodana ikonka "zarejestrowany przedsiębiorca" czyli ktos zarejestrowal firme z encanto ?

Edytowane przez lencia2310
Czas edycji: 2010-09-25 o 23:12
lencia2310 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 10:21   #4088
kejtigda
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was robiła włoski w trójmieście? Ja mam dylemat czy iść do drogiego salonu, czy wziąć z tego ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosm...gl2982000.html czy ktos moze u niej robil? Czy myslicie ze mozna zaufac?
Stary 2010-09-26, 10:27   #4089
Brachi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lencia2310 Pokaż wiadomość
A ja właśnie zamówiłam zestaw u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/encanto-prostowani...245520937.html

Nie wydaje mi sie żeby to była Katarzyna... Dwukrotnie zamawiałam u adamprl i adres i pozostałe dane nowego konta zgadzają się z tamtym kontem

Poprawka, drugie konto wzieło się z tego że jest "firmowe". Firma GOKA i sp od inicjałów Pana Zmieniło się miedzy tymi kontami tylko to ze w tym drugim podany jest nim i regon oraz dodana ikonka "zarejestrowany przedsiębiorca" czyli ktos zarejestrowal firme z encanto ?

W takim razie ja też zamawiam
Brachi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:08   #4090
lalaith
Zakorzenienie

Mam pytanie. Robiłam zabieg w zeszły weekend i mimo iż włosy są pięknie wygładzone i lśniące, to nie są proste, więc nadal muszę je prostować. Myję włosy Babydreamem i nakładam po nim Waxa latte, na koniec spryskuję włosy keratyną z mazideł, bo strasznie niekomfortowy jest ten szampon dla mnie, a bez odżywki włosy robią się splątane po nim jak dready. Jaki inny szampon byście mi poleciły bez tego chlorku sodu? I czy mogę stosować szampon z SLS bo przed prostowaniem używam normalnie sprayu termoochronnego i obawiam się że Babydream sobie z nim nie poradzi, a nie wyobrażam sobie prostować włosów "na żywca", bez żadnej ochrony?
Stary 2010-09-26, 11:46   #4091
Karolawaw
Raczkowanie

Hej, zagladam tu co jakis czas i jestem w SZOKU co tu sie dzieje. Czy w tej chwili ecanto nigdzie nie mozemy kupic???? Ja w maju zakupilam ecanto razem z katarzyna21 ponoc kupowała na ebayu ale nie miałam butelek jakos specjalnie zabezpieczonych, była tylko nakretka i to wszystko czy to znaczy ze to byla jak maniana tzn. rozlewane czy cos???? Bardzo przykra sprawa
Karolawaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 12:39   #4092
_paula_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Robiłam zabieg w zeszły weekend i mimo iż włosy są pięknie wygładzone i lśniące, to nie są proste, więc nadal muszę je prostować. Myję włosy Babydreamem i nakładam po nim Waxa latte, na koniec spryskuję włosy keratyną z mazideł, bo strasznie niekomfortowy jest ten szampon dla mnie, a bez odżywki włosy robią się splątane po nim jak dready. Jaki inny szampon byście mi poleciły bez tego chlorku sodu? I czy mogę stosować szampon z SLS bo przed prostowaniem używam normalnie sprayu termoochronnego i obawiam się że Babydream sobie z nim nie poradzi, a nie wyobrażam sobie prostować włosów "na żywca", bez żadnej ochrony?
podpinam się pod pytanie bo mam podobny problem, czasami muszę "doprostowywać" włosy ale nie wiem jakiego kosmetyku termoochronnego mogę używać żeby szampon bez SLS sobie z tym poradził, czego Ty używasz?
i mam zamiar zmienić szampon na HIPP bo po Babydreamie moje włosy bez odżywki są okropne a jeszcze kilka dni temu zachciało mi się pofarbować i widzę zmianę na gorsze;/

Happiness is a choice. And it's free. Play on.
_paula_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:59   #4093
sorina
Zakorzenienie

Zamówiłam zestaw na allegro. To jest jednak ten sprzedawca od którego kupiłam pół roku temu

Starczy na 2 zabiegi dla mnie i siostry. Zrobimy teraz i gdizes ok lutego a na wiosnę wracam do Goldwella

Ja już dawno przeszłam na Hipp bo po babydream miałam jakies takie niedomyte
Stary 2010-09-26, 13:08   #4094
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta0078 Pokaż wiadomość
Nie. Ta keratyna w sprayu ma dużo alkoholu o ile dobrze pamiętam, szampon ma ALS i sól wysoko w składzie, natomiast odżywka też ma sporo soli, do tego sporo substancji powłokotwórczych, które mogą być ciężko zmywalne szamponem bez SL(E)S, którego powinnaś używać po zabiegu. ALS zawarty w szamponie jest tak naprawdę równie silny, jak SLES. W ogóle, ten szampon HE to dla mnie jakaś katastrofa.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:31   #4095
sorina
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy Wy potzebujecie tych wszystkich odżywek po zabiegu keratynowym?? ja tylko myję je szamponem hipp i daję po wymyciu odżywkę z keratyną ( taką co samemu się w domu miesza składniki ) jakbym coś jeszcze na nie dała to zaraz były by tłuste
Stary 2010-09-26, 13:43   #4096
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paula_20 Pokaż wiadomość
podpinam się pod pytanie bo mam podobny problem, czasami muszę "doprostowywać" włosy ale nie wiem jakiego kosmetyku termoochronnego mogę używać żeby szampon bez SLS sobie z tym poradził, czego Ty używasz?
i mam zamiar zmienić szampon na HIPP bo po Babydreamie moje włosy bez odżywki są okropne a jeszcze kilka dni temu zachciało mi się pofarbować i widzę zmianę na gorsze;/
Ja używam sprayu Matrix Vavoom, ale on na bank ma silikony tak jak wszystkie inne spraye termoochronne, bo kiedyś się tym interesowałam. Babydream używam do mycia buzi i w tym celu sprawdza się świetnie, ale do włosów Ciężko mi jest strasznie rozczesać po nim włosy po umyciu, na kręcone nakładałam jeszcze odżywkę bez spłukiwania i nie miałam z tym problemu. Rozczesuję włosy palcami bo nie chcę ich rwać grzebieniem.
Stary 2010-09-26, 14:54   #4097
RoyalTigers
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lencia2310 Pokaż wiadomość

W czwartek kliknelam na All u tej osoby encanto, zadzwonilam do czlowieka i powiedzial ze od jakiegos czasu kupuje w USA i podal mi tel. do zony jakbym miala jakies pytania. Poprosilam o szybka wysylke za pobraniem i w piatek mialam przesylke. Wszystkie buteleczki mialy takie papierowe zamkniecie, co zreszta bylo rowniez widac na jednym ze zdjec na All..
Wloski mam robic za ok. 1,5 tyg. bo wtedy moja fryzjerka wykroi 3-4 godz. zeby wpas do mnie..
RoyalTigers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:42   #4098
aladeriva
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aladeriva Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Po miesiącu przeglądania wszelkich mozliwych stron i opinii, postanowiłam się tu zalogować i zasięgnąć Waszej rady, bo widzę, że znacie się na temacie

Zapisałam się na GLOBAL KERATIN w salonie fryzjerskim,
myślicie, że to warte ceny?
Przeglądając większość poprzednich stron widzę, że wolicie same zająć się swoimi włosami i pewnie w tańszy sposób..

Ja już kompletnie nie wiem co robić
Zadzwoniłam dziś, żeby zmienić wizyte z poniedzialku na wtorek i spytałam, czy po zabiegu bede miec pierwsze mycie w salonie, na co pani odpowiedziała mi, że tak, to jest wskazane, za dopłatą 65-70zł. Jestem biedna jak to studentka pierwszych lat studiów, i te rosnące koszty mnie zaczynają przerażać.
Zaczynam podejrzewać, że lepiej by mi wyszło, gdybym sobie sama ten zabieg zrobiła, i na kieszeń i na nerwy. Tylko nic o tym nie wiem, i dopoki dziś nie weszłam na to forum, byłam przekonana, że czegoś takiego jak global samemu zrobić się nie da, bo w polsce produkty do tego są niedostepne...

powiedzcie co robić, błagam!

wydać:
450zł - zabieg'
180zł - szampon i odżywka
70zł - mycie i końcówki?
700 zł?!
eh... głowa mnie boli. :|
a chciałam mieć tylko piękne włosy.
nikt mnie nie poratuje odpowiedzią? ((
aladeriva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:26   #4099
mala_wrona
Przyczajenie

Witam wszystkich

aladeriva dziewczyny tutaj piszą o Encanto. Nie robią tego zabiegu w salonach, bo ponoć opary mogłyby być szkodliwe dla fryzjerów często wykonujących taki zabieg. A czy to prawda nie wiadomo
Global to też keratyna. Przystosowana do włosów europejskich, skład tych kosmetyków spełnia normy europejskie, więc fryzjerzy to wykonują. Działanie jest z tego co mi fryzjerka tłumaczyła podobne do Encanto z tym, że Encanto jest mocniejsze, trwalsze, nadaje się też do bardziej skręconych włosów.

Pierwsze mycie po Globalu spokojnie można wykonać samemu. To że zrobisz to w domu efektu nie pogorszy. Ważne jest przestrzeganie innych zaleceń tzn. nie można myć głowy przez 2 dni itd.

Efekt po Globalu zależy od natury włosów. Moje się nie wyprostowały do końca, zostało parę falek, które bierze tylko prostownica. Co gorsze niestety dalej się puszą, a po zabiegu miały przestać
Co do działania nawilżającego to po Globalu moje włosy są rzeczywiście miękkie w dotyku, lśniące, końcówki zmarnowane prostownicą też się poprawiły.
Efekt takiego prostowania zależy od włosów. Znam osoby, które były z niego bardzo zadowolone. Ja uważam, że przepłaciłam, ale chciałam spróbować Jeśli uważasz, że to za drogi zabieg jak na 2-3 miesiący to lepiej zrób Encanto albo prostowanie chemiczne.

To jeszcze pytanie do wszystkich, Hipp nie ma w składzie chlorku sodu? Bo mi się zdaje, że ma. Chyba że pomyliłam z czymś innym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 21:01   #4100
lutka21
Raczkowanie

...dawno mnie tu nie było ) no widzę że mieszajaca na forum Katarzyna dostała bana i dobrze ) to było aż dziwne że ona taka o wszystkim super poinformowana i najmądrzejsza....
a ja własnie wpadłam na głupi pomysł połozenia encanto po 18 tej i do tego sama.... bo keratyna czekala juz od sierpnia a z kolezanka nigdy umówic sie nie moglam :/ tylko pare razy grzywke sama robilam a dzis zachcialo mi sie W KONCU zrobic całosc i.... to jest masakra jestem dopiero po prostowaniu treatmentu a juz 22.... jezuuuuu jak ja plakalam i sie krztusilam włoski po pierwszym prostowaniu sa sliczne i proste jak druciki ... zastanawiam sie czy nie zrobic troche inaczej niz jest napisane w instrukcji.... bo teraz po pierwszym prostowaniu jak czekam 30 min to powinnam umyc wlosy nalozyc odzywke sciagnac 50% i wysuszyc i prostowac.... a moze by tak po odczekaniu tych 30minut tylko zmoczyc wlosy polozyc odzywke i wysuszyc i wyprostowac? hmm... nie sadze zeby efekt mial sie zepsuc.... a jakos nie podoba mi sie mycie wlosow tym szamponem on robi z wlosow takie szorstkie cos :/ jak myślicie??

lutka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:21   #4101
Lenkapuma
Zakorzenienie

Nie sądzę, by ktoś Ci odpowiedział - spróbuj, nic się nie stanie.
Jeśli zmienisz postępowanie podane w instrukcji, to na własne ryzyko.
Ja bym nie ryzykowała - raz, że nie wiadomo, jak to wpłynie na włosy, a dwa szkoda kasy na kombinowanie, a później rozczarowanie.

Widzę, że więcej osób podzielało moją opinię, że zbanowana strasznie się panoszyła na wątku i zaśmiecała go niepotrzebnymi komentarzami. Tylko, jakoś wtedy nikt nie przyznał mi racji, a teraz jak już nie ma wspomnianej kombinatorki to ....

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:34   #4102
lutka21
Raczkowanie

no jednak umyłam włoski tym szamponem i wcale nie byly takie szorstkie jak bez keratynki ... wiec robie wszystko zgodnie z instrukcją

lutka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:45   #4103
aladeriva
Przyczajenie

mala_wronadzięki za odpowiedź

ja mam w miare proste po wysuszeniu włosy, tylkosiano i mam nadzieję, że to się zmieni i puszyć się też nie będą.. Boję się, że coś nie wyjdzie, ale jak nie sprobuje to bede bardzo żałować i mordować się z włosami..

a co do Encanto, w jakiej cenie sie można z tym zmieścić?
i czy to nie niszczy włosów jakoś, skoro same opary mogą być szkodliwe? ;>
aladeriva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 22:24   #4104
weegirl
Zakorzenienie

Dopiero przeczytałam całą dyskusję dotyczącą Katarzyny

Wiecie, z tą dystrybucją to jest to kwestia dogadania się z daną firmą, co nie jest wcale takie trudne Inna rzecz, iż nie wydaje mi się to zgodne z prawem, by polska firma była dystrybutorem kosmetyku, który zawiera zakazany u nas składnik Mnie akurat ta sprawa w ogóle nie dotyczy, ale zainteresowane mogą chyba to zgłosić do UOKiKu, czy innej organizacji, podając oficjalną stronę Encanto, skład preparatu (wyszczególniając formaldehyd) i stronę "dystrybutorki" Bo US, jeśli nie działają legalnie, weźmie się za to swoją drogą, bo jednak Allegro jest mocno kontrolowane pod tym względem.

Aladeriva, opary owszem, mogą być nieco szkodliwe, ale kosmetyk sam w sobie włosów zniszczyć nie powinien jest dużo łagodniejszy od kosmetyków do chemicznego prostowania włosów.
Stary 2010-09-26, 23:15   #4105
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Dopiero przeczytałam całą dyskusję dotyczącą Katarzyny

Wiecie, z tą dystrybucją to jest to kwestia dogadania się z daną firmą, co nie jest wcale takie trudne Inna rzecz, iż nie wydaje mi się to zgodne z prawem, by polska firma była dystrybutorem kosmetyku, który zawiera zakazany u nas składnik Mnie akurat ta sprawa w ogóle nie dotyczy, ale zainteresowane mogą chyba to zgłosić do UOKiKu, czy innej organizacji, podając oficjalną stronę Encanto, skład preparatu (wyszczególniając formaldehyd) i stronę "dystrybutorki" Bo US, jeśli nie działają legalnie, weźmie się za to swoją drogą, bo jednak Allegro jest mocno kontrolowane pod tym względem.

Aladeriva, opary owszem, mogą być nieco szkodliwe, ale kosmetyk sam w sobie włosów zniszczyć nie powinien jest dużo łagodniejszy od kosmetyków do chemicznego prostowania włosów.
Tylko żeby potem ogólnie nie narobiło się problemów z wysyłaniem encanto do Polski... Nie znam się za bardzo na tym, ale skoro jest ono tutaj zakazane, to czy taka interwencja nie spowoduje zakazu wysyłania produktu do naszego kraju?
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:46   #4106
wioleta701
Rozeznanie

z mojego zabiegu zostalo mi ok 10 ml keratyny, wiem ze zamaiwacie keratyne hydrolizowana na mazidlach i dodajecie do szmponow, odzywek, a czy ten preparat ktory mi zostal mozna dodac?
wioleta701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:02   #4107
fanfelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wioleta701 Pokaż wiadomość
z mojego zabiegu zostalo mi ok 10 ml keratyny, wiem ze zamaiwacie keratyne hydrolizowana na mazidlach i dodajecie do szmponow, odzywek, a czy ten preparat ktory mi zostal mozna dodac?
wydaje mi się, że keratyna z mazideł a ta z zestawu encanto to jednak co innego i ja osobiście bym nie ryzykowała

fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:49   #4108
mg78
Zadomowienie

Witam Was
Miałam się dawno wypowiedzieć na temat encanto ...
zabieg robiłam 17 sierpnia i byłam jak i do tej pory jestem zadowolona
na początku włosy ulizane po około tygodniu to minęło
Do pielęgnacji używam babydream +gloria maseczka i emulsja +keratyna z mazideł
Zaznaczam że w przeciwieństwie do Was mam krótkie włosy
Minęło ponad miesiąc i włosy trzymają się do tej pory nie puszą się nie wywijają ładnie się błyszczą -do układania używam suszarki ale tylko zimny nawiew + dyfuzor.Ja mam naturalny kolor włosy nie były farbowane ,kondycja ich nie zmieniła się na gorsze po zabiegu
za jakiś czas powtórzę

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 18:00   #4109
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxcarolxxx Pokaż wiadomość
Tylko żeby potem ogólnie nie narobiło się problemów z wysyłaniem encanto do Polski... Nie znam się za bardzo na tym, ale skoro jest ono tutaj zakazane, to czy taka interwencja nie spowoduje zakazu wysyłania produktu do naszego kraju?
Mało prawdopodobne Teoretycznie to raczej celnicy powinni takie rzeczy cofać, no ale komu by się chciało sprawdzać skład kosmetyku, a w końcu nie tylko Encanto zawiera formaldehyd Im wystarczy faktura, co najwyżej zajrzą do paczki. No, ale może i lepiej załatwić tę kwestię w Encanto w Stanach.
Stary 2010-09-27, 20:59   #4110
marta0078
Raczkowanie

Dot.: dzKeratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Dziewczyny udało mi się wyrwać tanio keratynę na all
Zobaczymy czy wyjdzie http://allegro.pl/brazilian-keratin-...246752289.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości