|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
cholesterol w skladzie?
![]()
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu pisze ze wetrzec godzine przed myciem glowy na zmoczone wlosy o potem umyc szamponem (najlepiej z tej samej serii). Stosowac 2-3 razy w tyg.![]() Ja tez sie troche zdziwiłam a nawet bardzije niz troche, ale widocznie czemuś ma słuzyc skoro go zamiescili
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny...
mam pytanko co robicie zeby odbudowac i naturalnie przyciemnic troszke brazowe wloski? bo mialam kiedys pasemka i teraz caly czas mi jasniejsze odrastaja i w jakim celu stosujecie nafte i wode brzozowa? a jesli chodzi o WAX to jest swietny uzywalam do ciemnych wlosow maseczki i naprawde widzialam roznice juz po kilku stosowaniach wiec polecam tylko po miesiacu zaczelo mi przy splukiwaniu maski wypadac wiecej wlosow...
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
a i stosujecie cos (nie liczac czestego podcinania koncowek) zeby wloski wam szybciej rosly? bo scielam zniszczone
aaa i ostatnie jak codziennie prostujecie to uzywacie czegos ochronnego? bo ja polecam ziolowy jedwab do wloskow przed prostowaniem cudo
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
zffazoffana
Olej rycynowy przyciemnia włosy (mi blakną na słońcu a olejek je przyciemnił). Poza tym stosuj może kosmetyki do włosów brązowych, np. gliss kur, nivea albo pantene. Zeby włosy szybciej rosły to skrzyp polny (najwygodniej w tabletkach, zwróc tez uwage na cynk w składzie). |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje piekna za rade
i jutro lece po ten olejek ;D mam nadzieje ze przyniesie jakies efekty a testowala ktoras z was to maslo regenerujace gliss kur (nie wiem czy tak sie to pisze:P ) bo teraz tak reklamuja ze niby takie dobre... co wy na to? |
|
|
|
#2977 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olejek znowóż jeszcze lepiej się mi zmywa .Cytat:
Ja stosuję co drugi dzień przy myciu głowy, raz w tygodniu z podgrzaną oliwą jako kompres i nic takiego nie zauważyłam... Hym. Cytat:
Na przyciemnienie takich włosów dobra jest ponoć płukanka z szałwii. Cytat:
.
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sprawy Leć leć i przyciemniaj ;P A co do tego masła to też jestem ciekawa bo ogólnie lubię produkty gliss kur ale tez nie próbowałam tego.
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to wypadanie jest tak zaprogramowane- na miejsce starych i zniszczonych wlosow rosna nowe i zdrowe![]() Cytat:
A mozesz cos wiecej powiedziec o tym jedwabiu? To jest cos profesjonalnego?Cytat:
Cytat:
(http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18900) Wydaje mi sie ze lepsza bedzie ktoras z tych http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty A co myslicie o tej http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7500? Dobrze zadziała jak ja sie spłuka bo na opakowaniu pisze ze jest bez splukiwania
|
||||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tej mojej odzywki (http://www.sklep.mydelko.pl/product_...roducts_id=265) to narazie za duzo o niej powiedziec nie moge po jednym uzyciu
Zobacze wieczorem czy wlosy beda mniej przetluszczone. Jedyne co moge napisac to to ze trudno sie ja spłukuje (jest troche tłusta) i ze ma bardzo intensywy zapach (włosy pachna nawet na drugi dzien) taki ziołowy, nawet ładny No i włosy nie sa bardzo napuszone jak sie nie uzyje pozniej zwyklej odzywki ale troche trudno je rozczesac. Uzyłam tez "szamponu" z tej serii i okazał sie jedna wielka porażka Tłusty, mało sie pieni (moze to i dobrze ale trzeba wylac pół butelki zeby rozprowadzic na całych wlosach), nie tylko nie zmywa tej odyzwki (naklada sie ja przed myciem) ale jeszcze bardziej przetłuszcza wlosy. Ledwo co go zmyłam (podwojne myciem normalnym szamponem). Moze to taki zamierzony efekt ale jednak wole nie ryzykowac chodzenia przez caly dzien z brudnymi wlosami wiec w zwiazku z tym bede uzywac samej odzywki Troche sie rozpisałam
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
karla_92
nie mam pojęcia, z resztą niektórych włosów może w ogóle nie przyciemnieć (zależy od włosa) ale jak dodasz kilka kropel cytryny to na pewno nic nie zrobi z kolorem, z tym że cytryna może wysuszać więc możesz spróbować z rumiankiem ale nie wiem w jakiej postaci, może płukanki jakies?? |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cytryna zamyka łuski wlosow wiec olejek moze sie dobrze nie wchłonac. Zreszta i tak bede go uzywac raz na jakis czas bo wole waxa i inne maseczki
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Więc jeśli wolisz ciemniejsze to spokojnie możesz stosować sam olejek, szczególnie że rz na jakiś czas to pewni nic nie zrobi z kolorem.
|
|
|
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko, znalazłam w necie sklep oferujący profesjonalne kosmetyki do włosów
http://www.twojewlosy.pl/ Korzystałyście kiedyś z jego oferty? Może znacie inny z takim asortymentem? Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,mam do Was takie pytanko:czy któraś stosowała tą odżywkę Fitomedu?
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=2845 Czy rzeczywiście działa tak jak obiecuje producent? Sorki jeśli była już o tym mowa,ale strasznie długi ten wątek i ciężko cały przejrzeć Pozdrawiam |
|
|
|
#2987 |
|
Konto usunięte
|
dolaczam.
![]() nie susze od pewnego czasu, nie prostuje, uzywam jedwabiu do włosów i pianki. i włoski odzyły.
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj bardzo mi się spodobała ta odżywka .Jednak może później się na nią skuszę, teraz wytracę obecną i chcę kupić Joannę wzmacniającą. A Ty mi, proszę bardzo .A i co do płukanki octem. Trochę mi się ten spirytus nie podoba, myślę, że lepiej kupić (i tak zrobię:P) ocet jabłkowy, ma dodatkowo ponoć właściwości pielęgnujące.
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie moje włosy są w stanie średnim od katowania ich prostownicą. Odżywiam je i wyglądają całkiem względnie. Jednak chcialam was zapytać czy kręcenie ich na papiloty i wałki nie szkodzi im.
|
|
#2990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisz w wyszukiwarke (jesli jeszcze tego nie zrobilas ) "sklep fryzjerski" a zobaczysz ze sporo wyskoczy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo ta odzywka ma baaaardzo mocny zapach (zaczyna mi sie zbierac na wymioty jak ciagle to czuje ) zwlaszcza jak sie zmoczy wlosy. Pachna nawet przez 2 dni z tym ze myje je codziennie No chyba ze to zasluga tego ze dalam ja na cale wlosy a potem jeszcze uzylam tego cudownego szamonu. Zobacze jak bedzie jak uzyje tylko na skore glowy.To to http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/145? I zeczywiscie spełnia obietnice producenta?
|
||||
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Ja obecnie używam maseczki z żółtka, nafty i olejku rycynowego, odżywki z ziaji, jedwabiu no i łykam codziennie skrzypovite.
Obecnie moje włosy wyglądają o niebo lepiej ale niestety są niezdecydowane co do swojego kształtu.
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze ze wmasowac w skore i wlosy ale ja bede uzywac tylko na skore ze wzgledu na ten odór
no i zreszta to jest odyzwka przeciw łupiezowa i łojotokowa, działajaca głownie na cebulki i skore wiec nie sadze ze na wlosy jakos zadziała. A zawsze mozna po umyciu uzyc innej odzyki juz na same wlosy![]() Kupiłam dzis waxa zagranicznego do "ciemych" wlosow i olejek kososowy i w zwiazku tym mam pytanie a raczej pare pytan Po pierwsze czy ten wax powinnien byc fioletowo-różowy? Po drugie czy taki wodnisty olej tez sie nadaje? Tzn. jest w słoiku ale w postaci płynnej. Mam nadzieje ze bedzie dobry a po trzecie czy mozna mieszac olej kokosowy z olejkiem rycynowym i czy mozna jeszcze cos do nich dodac np.oliwe? Z gory dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
prosze pomozcie mi ;( strasznie wypadaja mi wlosy! wszystko zaczelo sie od tego, ze zawsze moje wlosy byly mocne, strasznie puszyste i sianowate. nienawidzilam tego wiec kupilam prostownice. prostuje wlosy okolo rok, prawie codziennie. pozniej zamalowalam moje wlosy na czarno gdzies w maju. pod koniec czerwca mialam juz odrosty i zamalowalam drugi raz! teraz moje wlosy tak strasznie wypadaja, mam poniszczone, rozdwajajace sie koncowki, nie wiem co mam robic! moze znacie jakies bardzo dobre odzywki, tabletki czy podobne? bardzo prosze o pomoc! nie wiem jak mam je odbudowac, ale musze prostowac wlosy nadal i farbowac inaczej bede wygladac strasznie..
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam do lekury..100 stron przed toba
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
wiem
przeczytalam kilka stron, ale kazda z wizazanek ma inny rodzaj wlosow i stosuje produkty o ktorych ja nigdy nie slyszalam.ale co mozecie polecic na wlosy czarne, wymagajace prostowania i farbowane? chodzi mi np. o jeden konkretny szampon, odzywke jakies domowe sposoby? |
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo już jest na ten temat. Poczytaj ten wątek i kilka innych. Poczytaj o skrzypie polnym, olejku rycynowym, maseczce wax, o płukaniu włosów octem, o olejku kokosowym i sezamowym, o pokrzywie... Poszukaj, poczytaj, dużo się dowiesz.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=9730 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767 i koniecznie prześledź TEN wątek bo tu naprawd dużo jest ciekawych rzeczy ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Killkate musisz miec ceramiczna prostownice i cos termoochronnego najlepiej profesjonalnego zeby wlosy sie jeszcze bardziej nie niszczyły
|
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
przeczytalam o tym http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772...,197798,0.html do ciemnych wlosow, jutro kupie, zobacze jaki efekt. dziekuje za pomoc x*
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Na opakowaniu pisze ze wetrzec godzine przed myciem glowy na zmoczone wlosy o potem umyc szamponem (najlepiej z tej samej serii). Stosowac 2-3 razy w tyg.

No i włosy nie sa bardzo napuszone jak sie nie uzyje pozniej zwyklej odzywki ale troche trudno je rozczesac. Uzyłam tez "szamponu" z tej serii i okazał sie jedna wielka porażka

Pozdrawiam