barwy a wnetrza - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 13:05   #31
millia
Raczkowanie

Dot.: barwy a wnetrza

Cytat:
Napisane przez neon1 Pokaż wiadomość
Najlepsze są kolory wszak stonowane, pasujące do większości mebli, stosunkowo uniwersalne i jasne tak aby nie zaciemniać pomieszczeń.
Tylko, że jeśli zawsze będziemy praktyczni i rozsądni, to co nam pozostanie z tego życia? Nie mówię, żeby na siłę bawić się kolorami, jeśli ewidentnie nie pasują do wnętrza, ale jeśli aranżacja zniesie odrobinkę więcej fantazji i rozmachu, to szkoda nie wykorzystać okazji. Moja sypialnia ma niestety jasne meble i białe tapety z połyskiem, ale za to nadrabiam niedosyt kolorów w dekoracjach i dekoracjach.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 12:46   #32
Meszua
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
właśnie remontujemy pokoik dla synka (2 latka) i nie wiem jaki dywan mam kupić. Troszkę pokombinowałam z kolorami . Ściany będą w kolorze "pastelowy groszek" (ładny jasny zielony), meble Capslock BRW w kolorz szarym z frontami indygo. W indygo będą też rolety. Łóżeczko czerwone z czarnymi bokami na dole (takie zsuwane jednoosobowe), na ścianie będzie też wisiał oprawiony duży plakat z bajki "Auta" w kolorach czerwonych (ZygZak i tło). Na podłodze jest jasny parkiet i nie wiem jaki wybrać dywanik. Chcę żeby był tylko na środku pokoiku i teraz nie wiem czy lepiej jak będzie w kolorze ścian czy może w pasy z użytych kolorów (zieleń, czerwień, indygo - jak na razie takiego jeszcze nie widziałam? Proszę pomóżcie
Meszua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 14:37   #33
Moni_kd
Przyczajenie

Prośba ogromna bo nie mogę się zdecydować na kolor ścian - początkowo miały być neutralne (beż, ecru, jakieś jasne pastelowe żółcie), ale obecnie jestem bardziej przy fioletach. Z tym, że wątpliwości nachodzą mnie co chwilę - meble będą w kolorze jabłoń torino. Proszę, pomóżcie

Moni_kd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-10, 16:28   #34
dadzia854
Raczkowanie

Witam serdecznie!!!
Mam niemały problem, gdyż bardzo podoba mi się kolor "szmaragdowa toń", jednakże nie mam pojęcia z jakim innym kolorem mogłabym go zestawić i w jakim odcieniu dobrać dodatki, zasłony itp.
Bardzo proszę o pomoc
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Stary 2011-11-13, 23:17   #35
Joannaaaaaa
Raczkowanie

Nie wiem czy dobrze trafiłam Chciałabym urzadzic swoj pokój w takim romantycznym, lekko rustykalnym stylu Ale niestety, mam nowoczesne meble... Macie jakieś pomysły jak to zrobić? piękne firany, poduchy i swieczki już mam) Ale marzy mi sie cos w tym stylu.... http://stylio.pl/szukaj/czarny%20got...pokoj-3/502890
Joannaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 13:12   #36
BlancOyNegro
Przyczajenie

Witajcie
Może się dołączę i odświeżę wątek...
Planuję wybrać się do sklepu (mam nawet dzisiaj iść, ale nie wiem, czy się uda) po farbę do pokoju.
Od bardzo długiego czasu myślę nad swoim pokojem, ale teraz, jak przyszło co do czego, nie wiem, co kupić.
Mam prostokątny, bardzo mały pokój (ok. 2,5x4m), i za razem bardzo jasny (cały dzień praktycznie świeci słońce. Myślałam już nad ciemnym fioletem, ciemną czerwienią, śliwką, nawet nad stylem bolywood...
Ale szczerze mówiąc, jak tak sobie teraz myślę, to nie jestem pewna, czy będę się w takich kolorach dobrze czuła.
Pomieszanie z poplątaniem :P
Zastanawiam się więc, czy nie kupić zwykłej Bielinki, dodać brązowego pigmentu, i zrobić jakiś beż... Wiadomo, zawsze jest pewniej.
Są jeszcze dwa minusy: po pierwsze, nie mogę wymienić na razie mebli, więc kolorystyka jest bardzo ograniczona - mam ciemne, stare meble i zielono-żółte łóżko... Beznadzieja:/ No i jeszcze jeden minus - jasny pokój... A czasami latem mam aż za jasno (ale w końcu zima idzie).

Poradzicie coś? Może jednak postawić na ten beż i kolorowe dodatki?
BlancOyNegro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 07:19   #37
forestfruit
Przyczajenie

Zastanawiałam się kiedyś nad jakimś kolorkiem, ale jednak zostaję przy bieli. Mam małe mieszkanie i dzięki temu wydaje się jakby było więcej przestrzeni. Do białych ścian pasują wszystkie dodatki, to jest dodatkowy plus
forestfruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-20, 18:15   #38
Inka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forestfruit Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się kiedyś nad jakimś kolorkiem, ale jednak zostaję przy bieli. Mam małe mieszkanie i dzięki temu wydaje się jakby było więcej przestrzeni. Do białych ścian pasują wszystkie dodatki, to jest dodatkowy plus
Biel bieli nierówna. Ja mam w tej chwili w jednym pokoju ściany w kolorze porcelanowa biel, farba od Śnieżki. Coś między śnieżnobiałym a bardzo jasnym beżem - ja polecam jak chcesz jednak coś zmienić, ale nie za dużo.
Inka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 19:37   #39
Bogusia_86
Raczkowanie

Bardzo podoba mi się taka śnieżnobiała biel, ale nie jest to praktyczny kolor. Ja niedawno przemalowałam sobie pokoj na jasno oliwkowy i bardzo fajnie to pasuje do jasnych mebli. Chociaż wiem, ze teraz biele i szarości królują, to jednak jestem zadowolona z tego wyboru
Bogusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-21, 08:31   #40
ZielonaRewolucjonistka
Przyczajenie

Moim zdaniem najlepsze są kolory jasne - beże, biele, szarości - i ściany jednolite, bo najwięcej można do nich dobrać. Co sezon modne są inne dodatki, poza tym nasz gust też się zmienia. Jeśli pierdykniemy na ścianę wzory, które nas określą, już ich w żaden sposób nie ogramy.

A najgorsza jest fototapeta.
ZielonaRewolucjonistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-22, 13:51   #41
lila000
Przyczajenie

Ja powiem szczerze, że nie lubię kolorów. Wolę biel, odcienie szarości, beżu. Taki design jest dla mnie bardziej elegancki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-25, 14:53   #42
Inka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bogusia_86 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się taka śnieżnobiała biel, ale nie jest to praktyczny kolor. Ja niedawno przemalowałam sobie pokoj na jasno oliwkowy i bardzo fajnie to pasuje do jasnych mebli. Chociaż wiem, ze teraz biele i szarości królują, to jednak jestem zadowolona z tego wyboru
Jeśli pomalujesz dobrą farbą to łatwo usuniesz wszystkie zabrudzenia. Poza tym i tak pewnie wybierzesz coś jasnego, na tym też plamy są widoczne.
Stary 2016-11-28, 20:56   #43
jolkapolka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lila000 Pokaż wiadomość
Ja powiem szczerze, że nie lubię kolorów. Wolę biel, odcienie szarości, beżu. Taki design jest dla mnie bardziej elegancki
Biel jest ponadczasowa. Też można wybrać coś niekoniecznie drogiego, a praktycznego np. satynową i pomalować.
jolkapolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 11:23   #44
urbi7476
Przyczajenie

]Witam. Potrzebuję rady na jaki kolor pomalować 3 ściany w dziennym pokoju, który służy jako salon jak i sypialnia. Pokój jest od strony południowo - zachodniej z dużym oknem balonowym, więc jest dobrze oświetlony. Jedna ze ścian z telewizorem ma koloru ciemna fuksja- jagodowa ( ten kolor ściany zostaje nadal) z naklejoną dużą aplikacją kwiaty w kolorze beż. Obecnie pozostałe 3 ściany mają koloru ogrody magnolii czyli jasnego różu. Meble w tym pokoju to dąb sonoma, narożnik koloru jasnoszarego z poduszkami małymi w kolorze ściany jagodowej. Na jaki kolor pomalować te 3 ściany jasnoróżowe? Zastanawiam się nad jasnym szarym ( kolor jaśniejszy niż narożnik) lub coś jasnych z beżów. Jeśli wybiorę kolor jasnoszary, czy w takim razie ten kolor będzie pasował do tej aplikacji. Wymiana mebli, narożnika( dopiero zakupiony) nie wchodzi w grę. Postaram się dodać później zdjęcia, gdyż jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak to zrobić.

Edytowane przez urbi7476
Czas edycji: 2016-11-29 o 11:27
urbi7476 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 20:47   #45
Inka1982
Raczkowanie

Jasnoszary czyli coś na wzór Miejski Rytm, czy masz na myśli jeszcze coś innego? Napisz konkretnie jaki kolor Ci się podoba, a mebelki też spróbuj zilustrować.

Edytowane przez Inka1982
Czas edycji: 2016-12-07 o 23:03
Stary 2016-12-21, 11:50   #46
Grazynka36
BAN stały

ja natrafiłam na taki artykuł, mam nadzieje że będzie pomocny + garstka inspiracji xxx

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2017-01-24 o 23:02 Powód: reklama
Grazynka36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-28, 19:49   #47
Inka1982
Raczkowanie

Też kierowałam się podobnymi wskazówkami. Jak kolor wpływa na nasze samopoczucie. Z drugiej strony trzeba wszystkie te kolory połączyć ze sobą tak by miało to ręce i nogi. Nie jest to łatwe zadanie, najlepiej planować wszystko od początku do końca.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości