![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: barwy a wnetrza
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
właśnie remontujemy pokoik dla synka (2 latka) i nie wiem jaki dywan mam kupić. Troszkę pokombinowałam z kolorami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Prośba ogromna bo nie mogę się zdecydować na kolor ścian - początkowo miały być neutralne (beż, ecru, jakieś jasne pastelowe żółcie), ale obecnie jestem bardziej przy fioletach. Z tym, że wątpliwości nachodzą mnie co chwilę - meble będą w kolorze jabłoń torino. Proszę, pomóżcie
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!!!
Mam niemały problem, gdyż bardzo podoba mi się kolor "szmaragdowa toń", jednakże nie mam pojęcia z jakim innym kolorem mogłabym go zestawić i w jakim odcieniu dobrać dodatki, zasłony itp. Bardzo proszę o pomoc ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy dobrze trafiłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Może się dołączę i odświeżę wątek... Planuję wybrać się do sklepu (mam nawet dzisiaj iść, ale nie wiem, czy się uda) po farbę do pokoju. Od bardzo długiego czasu myślę nad swoim pokojem, ale teraz, jak przyszło co do czego, nie wiem, co kupić. Mam prostokątny, bardzo mały pokój (ok. 2,5x4m), i za razem bardzo jasny (cały dzień praktycznie świeci słońce. Myślałam już nad ciemnym fioletem, ciemną czerwienią, śliwką, nawet nad stylem bolywood... Ale szczerze mówiąc, jak tak sobie teraz myślę, to nie jestem pewna, czy będę się w takich kolorach dobrze czuła. Pomieszanie z poplątaniem :P Zastanawiam się więc, czy nie kupić zwykłej Bielinki, dodać brązowego pigmentu, i zrobić jakiś beż... Wiadomo, zawsze jest pewniej. Są jeszcze dwa minusy: po pierwsze, nie mogę wymienić na razie mebli, więc kolorystyka jest bardzo ograniczona - mam ciemne, stare meble i zielono-żółte łóżko... Beznadzieja:/ No i jeszcze jeden minus - jasny pokój... A czasami latem mam aż za jasno (ale w końcu zima idzie). Poradzicie coś? Może jednak postawić na ten beż i kolorowe dodatki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Zastanawiałam się kiedyś nad jakimś kolorkiem, ale jednak zostaję przy bieli. Mam małe mieszkanie i dzięki temu wydaje się jakby było więcej przestrzeni. Do białych ścian pasują wszystkie dodatki, to jest dodatkowy plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się taka śnieżnobiała biel, ale nie jest to praktyczny kolor. Ja niedawno przemalowałam sobie pokoj na jasno oliwkowy i bardzo fajnie to pasuje do jasnych mebli. Chociaż wiem, ze teraz biele i szarości królują, to jednak jestem zadowolona z tego wyboru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepsze są kolory jasne - beże, biele, szarości - i ściany jednolite, bo najwięcej można do nich dobrać. Co sezon modne są inne dodatki, poza tym nasz gust też się zmienia. Jeśli pierdykniemy na ścianę wzory, które nas określą, już ich w żaden sposób nie ogramy.
A najgorsza jest fototapeta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Ja powiem szczerze, że nie lubię kolorów. Wolę biel, odcienie szarości, beżu. Taki design jest dla mnie bardziej elegancki
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
]Witam. Potrzebuję rady na jaki kolor pomalować 3 ściany w dziennym pokoju, który służy jako salon jak i sypialnia. Pokój jest od strony południowo - zachodniej z dużym oknem balonowym, więc jest dobrze oświetlony. Jedna ze ścian z telewizorem ma koloru ciemna fuksja- jagodowa ( ten kolor ściany zostaje nadal) z naklejoną dużą aplikacją kwiaty w kolorze beż. Obecnie pozostałe 3 ściany mają koloru ogrody magnolii czyli jasnego różu. Meble w tym pokoju to dąb sonoma, narożnik koloru jasnoszarego z poduszkami małymi w kolorze ściany jagodowej. Na jaki kolor pomalować te 3 ściany jasnoróżowe? Zastanawiam się nad jasnym szarym ( kolor jaśniejszy niż narożnik) lub coś jasnych z beżów. Jeśli wybiorę kolor jasnoszary, czy w takim razie ten kolor będzie pasował do tej aplikacji. Wymiana mebli, narożnika( dopiero zakupiony) nie wchodzi w grę. Postaram się dodać później zdjęcia, gdyż jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak to zrobić.
Edytowane przez urbi7476 Czas edycji: 2016-11-29 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Jasnoszary czyli coś na wzór Miejski Rytm, czy masz na myśli jeszcze coś innego?
![]() ![]() Edytowane przez Inka1982 Czas edycji: 2016-12-07 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
ja natrafiłam na taki artykuł, mam nadzieje że będzie pomocny + garstka inspiracji
![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2017-01-24 o 23:02 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Też kierowałam się podobnymi wskazówkami. Jak kolor wpływa na nasze samopoczucie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.