|
|
#721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Cytat:
jak się okazuje te pierwsze przymiarki sukni związane z wyborem wyglądają różnie gdy byłam w Kielcach i przymierzałam suknię, którą zamówiła Elsi, pani włożyła mi na głowę welon i poczułam się jakaś taka dopełniona natomiast tu w Ostrowcu, mierzyłam jedynie suknie bez żadnych dodatków i teraz mam obawy czy dogadam się z panią odnośnie welonu i czy będzie w stanie zaoferować mi taki, jaki mi się marzy pierwszą przymiarkę mam więcej niż miesiąc przed ślubem, ale nie jest mi to do końca na rękę...... o to czy mieszkamy razem ksiądz w ogóle nie pytał, był jakby całkowicie neutralny, rozdając nam karteczki z miejsca zapowiedział, że chodzi o 2 spowiedzi przedślubne z całego życia, byłam troszkę zaskoczona, bo zawsze wydawało mi się, że tu idzie o spowiedź ale z całego okresu narzeczeństwa
the final countdown... jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru... Edytowane przez Andromedaa Czas edycji: 2009-06-10 o 12:01 |
|
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Może macie rację dziewczyny. Już sama nie wiem.
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Ej Michel, głowa do góry,
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jeśli powiem księdzu, że nie będę żyła w czystości do ślubu to spowiedź będzie nieważna i ksiądz nie podbije mi karteczki ze spowiedziami przedślubnymi? A wtedy co? Nie dostne ślubu? Bo nasz ksiądz wymaga tych dwóch spowiedzi. |
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza bedzie nie rozgrzeszona czy tam nie wazna, a ta druga np.dzien przed slubem to chyba juz mozna dochowac czystosci
![]()
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie nie powinnaś dostać (To nie moje zdanie a stanowisko Kościoła), bo nie chcesz sie poprawić.
. Jeżeli po drugiej spowiedzi prześpisz się z narzeczonym to będzie to grzech ciężki i teoretycznie nie powinnaś dostać ślubu. Ale przecież tak w praktyce chyba baaaaardzo rzadko się zdarza.![]() No ale przecież chyba wytrzymasz od drugiej spowiedzi do ślubu A jeśli nie masz zamiaru sie poprawić to ta spowiedź jest i tak nie ważna. Ale to kwestia raczej własnego sumienia![]() Zobaczcie jaki artykuł znalazł mój mąż na wp: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-06-10 o 13:03 |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się pytałam tylko tak teoretycznie o tą spowiedź
Oczywiście, że chcę żeby była ważna i zachowamy czystośćAzakowana ten artykuł |
|
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mehja, a rozgrzeszenia po prostu dostać w takiej sytuacji nie można. Z resztą nic dziwnego, akt pokuty to nie tylko wypaplanie co i jak, lecz jeszcze żal za grzechy i mocne postanowienie poprawy. Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-06-10 o 13:21 |
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
HejkaMy takze mamy dwie spowiedzi z czego pierwsza juz za nami...zastanawialiśmy się jak ująć kwestię seksu i wymyśliliśmy ze powiemy poprostu ze nie zachowaliśmy czystości przedmałżeńskiej ksiaz przjął to bez zadnego komentarza, nie pytał się o żadne inntymne kwestie..
a póżniej się okazało ze ten sam ksiąz będzie nam udzielał ślubu bo to Czesław był hihihi---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Jejku ci japończycy naprawdę mają głupoty w głowie..... ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Ja też cały czas się zastanawiam nad tymi rękawiczkami ....niby w domu już mam ale na ostatniej przymiarce tak na 100% zadecyduję czy z nimi czy bez.....
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Ks. Czesław jest naprawde fajny. A powiedz mi czy wybiera sie ksiedza, który bedzie udzielał nam slubu, czy tylko. KS. Czesław udziela ich?
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś tam bedzie z tą spowiedzią. Im częściej sie chodzi, tym mniej się ma problemów przy konfesjonale. Takie mam wrażenie. Ja to powiem na wstepie,że 5 razy byłamw Częstochowie na pielgrzymce i odpokutowałam grzechy za wszystkie czasy tą"piechotką"
![]() Japończycy maja głowy....ostatnio wynaleźli klęcznik dla panów do toalet,żeby przy siusaniu mniej brudzili Znajoma miała rękawiczki zakończone diamencikiem i prawie takie same diamenciki kolczyki.Super to wyglądało. |
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
My się na razie wstrzymamy ze spowiedzią, bo chcemy podejść do tematu poważnie
fakt, że wyspowiadać się można w innej parafii czy mieście jest dla nas niezwykle sprzyjający, choć chyba wolałabym mieć Tż-a przy sobie, a jest to nasze wspólne stanowisko odebrałam dziś już dokumenty z USC
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
A znacie to?
Japońska poduszka dla samotnych panów? |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
"czadowe"
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
Jakie tu pustki...
![]()
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem.
Anima o której wylatujesz?
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Oj pustki przed długim weekendem. A my z planowanych na dzisiaj spraw kupiliśmy tylko garnitur. Dobrze jednak, że akurat to zrobiliśmy, bo możemy odebrać po przeróbkach dopiero 16 lipca! wg ich terminarza.
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Aniu z okazji slubu wszystkiego dobrego aby cale zycie bylo tak bajkowe jak ostatnia sobota.
Azakowana dla Ciebie rowniez najlepsze zyczenia i gratulacje z okazji rocznicy slubu. Wow jak ten czas leci, sama niedawno mialam 2 lata a teraz juz tylko rok zostal.... Ostatnio mialysmy maly zastoj, ale teraz sie posypie z weselami. Najfajniejsze sa te relacje, sama juz sie nie moge doczekac jak zdam wam moja ![]() No to pozdrowionka dla Was dziewczynki. |
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis odebralam sukienke i wisi juz u nas
narazie w worku aby TZ nie widzial.... korci mnie aby ciagle do niej zagladac
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
O 8:00 mam samolot. Wstaję o 4:00, bo po 6stej muszę być na lotnisku. Idę więc spać Kochane, tylko nie zacznijcie 4 części beze mnie ![]() Pozdrawiam Was i będę za Wami tęsknić
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
dostalam gratis stroik na glowe, nawiazujacy motywem do sukienki. Teraz nie wiem czy wybrac. moge na slub wziasc zywe, a na plener stroik. Wklejam zdjecie chociaz slabo wyszlo bo nic nie widac, sa tam krysztaki i rozne srebrne dodatki
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Anima już leci
Waniliaania nie dziwię ci się, też pewnie co chwilę będę zaglądać do niej. Też się zastanawiam czy nie kupić jednak stroika. No bo biżuteria (naszyjknik i kolczyki), kwiaty i welon i jeszcze kwiat we włosach to będzie za dużo chyba Boję się dziewczyny, że jak pojadę na przymiarkę we wtorek to okaże się, że mi się suknia już nie podoba. I co ja wtedy zrobię Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-06-11 o 08:42 |
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie wydaje Mehjo, ze popadniesz w zachwyt i nie bedziesz chciała jej zdjac z siebie.
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
mehja na pewno bedziesz nią zachwycona,zobaczysz
Dobijają mnie te wyskakujące reklamy i sie w nie klika niechcąco, albo zasłaniają tekst |
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
Mehja sama znalazłaś odpowiedź na swoje wątpliwości
myślę, że Twoje obawy to nic takiego, bo zapewne miną z chwilą, kiedy zobaczysz, a tym bardziej przymierzysz swoją wymarzoną suknię Waniliaania wspaniale, że odebrałaś już suknię ![]()
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliaania, ja swoja suknie odkąd przywiozłam do domu do dnia ślubu chyba ze trzy razy przymierzyłam. Raz żeby się pokazać siostrze i tacie - bo wybierałam z mamą, drugi raz żeby się pokazać mężowi
- bo nie widział jej też wcześniej i nie był przy odbieraniu, a trzeci raz, żeby sprawdzić czy cały czas jest na mnie dobra, bo przytyłam przed samym ślubem trochę
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki mam pytanie trochę z innej beczki powiedzcie mi czy do tych naszych hurtowni np eurocash-u jest potrzebna jakaś karta wstępu coś jak w makro?
Justys my powiemy że chcemy żeby to ks. Czesław odprawiał mszę nikt inny
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu dzisiaj cichutko Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-06-11 o 21:52 |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwkach ja własnie tez chce tylko ks. Czesława.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

jak się okazuje te pierwsze przymiarki sukni związane z wyborem wyglądają różnie
gdy byłam w Kielcach i przymierzałam suknię, którą zamówiła Elsi, pani włożyła mi na głowę welon i poczułam się jakaś taka dopełniona
natomiast tu w Ostrowcu, mierzyłam jedynie suknie bez żadnych dodatków i teraz mam obawy czy dogadam się z panią odnośnie welonu i czy będzie w stanie zaoferować mi taki, jaki mi się marzy 

. Jeżeli po drugiej spowiedzi prześpisz się z narzeczonym to będzie to grzech ciężki i teoretycznie nie powinnaś dostać ślubu. Ale przecież tak w praktyce chyba baaaaardzo rzadko się zdarza.
Oczywiście, że chcę żeby była ważna i zachowamy czystość