|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Cytat:
Konie Nevzorova nie mają kontaktu z innymi przedstawicielami swojego gatunku, każdy ma coś jakby oddzielną stajnię. Ponad to bardzo podejrzanym wydaje się, że Nevzorov nie wpuszcza NIKOGO na teren swojego ośrodka, który jest otoczony murem. Wszystkie jego działania w stajni otoczone są mgiełką tajemnicy. Biorąc to wszystko pod uwagę jak i to, że koń jest zwierzęciem stadnym- lgnie po prostu do człowieka, robiąc wszystko, o co ten go poprosi. Ponad to według NHE, koń nie może pod jeźdźcem poruszać się inaczej, niż w najwyższym stopniu zebrania. A najważniejszym i kluczowym warunkiem powodzenia szkolenia NHE- nie będziesz trzymała swojego konia z innymi- koń w stadzie głupieje. Nie ujmuję w ten sposób niczego Nevzorovi, jednak to wszystko sprawia, że patrzę na jego wyczyny z końmi z dużym dystansem. Strippi- właśnie widziałam to "nie do samodzielnej" przy 250, ale samej 500 jest z 5 rodzajów ![]() A ujeżdżeniówek nie lubię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- http://www.tundra.pl/catalog/product...55/language/pl http://animalia.pl/produkt,10901,Win...intec_250.html Z opisów rozumiem, że jednak jest ten system wymiany. Zgłupiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
O mamo jaki dziwny typ! Troszeczkę mnie to przeraziło..
![]() |
![]() |
#2104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj macie do poczytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Zadomowienie
|
to ja już sobie odpuszczam.. za lekturę po angielsku albo rosyjsku nawet się nie biorę
![]()
![]() |
![]() |
#2106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tymczasem uważam, że każdy, kto ma do czynienia z końmi, powinien poświęcić te pół godziny na obejrzenie tego filmu: http://hipologia.pl/ Sama oglądam go już kolejny raz i za każdym razem staram się wyciągnąć z tego lekcję. Dokształcania nigdy zbyt wiele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Właśni mi się ładuje, zaraz będę oglądała
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Jestem w szoku, chciałabym tak jeździć.. Marzenie ![]()
![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u koni.. Jestem zła bo nie jeździłam, bo głupia się bałam troche. Ale jutro na pewno wsiąde. Miałysmy sobie pojechać w pola, ale źrebak cały czas uciekał i wracał do stajni. Wrrr
Jedynie zdjęcia sobie porobiłyśmy na pastwisku i pokrzywy mnie pogryzły.. ![]()
![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
Zdjęcia z konikami to już coś.. ja ich już misiąc prawie nie widziałam..
![]()
![]() |
![]() |
#2110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja poświęcam ostatnimi czasy każdą wolną chwilę na dokształcanie się teoretyczne z różnych płaszczyzn- zarówno skrajnie "naturalsowych", jak i ekstremalnie "klasycznych". A poza tym choroby, profilaktyka, sprzęty... Wiedzy nigdy zbyt wiele, a nie wiadomo, co się człowiekowi w życiu przyda ![]() Koń ma cztery nogi. Po jednej na każdym rogu.- bo najważniejsze są solidne podstawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Tak Stromanthe, wiem ale właśnie dziś doszła do wniosku, że nawet to będzie trudne. Bo nawet gdybym chciała wziąć ją na spacer to mała musi iść z nami a ona cały czas wraca do domu jeśli nie ma więcej niż 2 koni. Na prawdę bym chciała sobie tak pochodzić z nią. Ale boje się, że da noge, rozbryka się i ucieknie.. A po ogrodzonym terenie to nie to samo. Ale narzekać nie mogę.
Ja jutro idę polować na książki. Niedawno właśnie czytałam o chorobach kopyt itp. To jest super ciekawe! Chciałabym znaleść taką tylko o anatomii koni. Bo mam o masażu TTouch. Stosowała go któraś? Cztery nogi najważniejsze! ![]()
![]() |
![]() |
#2112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz o masażu TTouch? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, tylko po drodze doprowadzając mnie do zawału serca
![]() Moja droga dla Ciebie wszytsko, mam ksiązkę Lindy Tellington-Jones "Prawdziwa więź z koniem. System TTouch." ![]() wyd. Galaktyka
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2009-08-09 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę zapolować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Wszystko się może zdarzyć
![]() Ale dobry to pomysł z tymi pomocnymi rzeczami! Będziemy bardzo wdzięczne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie oznacza więc ogólnie jakiejkolwiek konkretnej szkoły jazdy, tylko Nevrozov sobie taka nazwę wymyślił: "Nevzorowa Wyższa Szkoła" - to nazwa jego firmy i nic więcej, żaden klasyczny nurt w jeździectwie czy szkoleniu konia czy jeźdzca.
![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#2119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudny filmik ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
nie tylko masaż, ale odczytywanie zachowania konia po wicherkach, lub wielkości chrap fajna jest też książka " Nowoczesny trening konia"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie zależy mi na tym materiale, "efekcie meduzy", czy Bóg wie czym. Potrzebuję siodła lekkiego, porządnego i do ok. 2000 zł. Najchętniej nowego, choć jak trafię używane w dobrym stanie i, co najważniejsze w przypadku używanych siodeł, dobrze wyjeżdżone, nie będzie problemu. Wszystko zależy od sytuacji ![]() Wymyślił sobie nazwę, która określa jego działalność, na temat której się wypowiadałam. Mówiąc "całe to Haute Ecole", miałam na myśli oczywiście Aleksandra i jego metody pracy jak i propagowania swoich poglądów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nevrozow twierdzi że to "samo zuo" ale tez by chiał być cwaniaczek Haut Ecole hyhy ![]() Moze strasznie mieszam , jakoś nie mogę się wysłowić o co mi własciwie chodzi ![]()
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2009-08-10 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może mam głupią prośbę no ale mam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak spostrzegawczość- dopiero zauważyłam to na różowo, co Cava napisała ![]() A ja z doświadczenia wiem, że waga siodła ma znaczenie dla koni o wrażliwych grzbietach ![]() Kupując używane siodło renomowanej marki ryzykuję, że kupię źle wyjeżdżone- tego nie czuje się od razu, często trzeba bardzo wprawnego oka i pomierzenia tu i ówdzie, żeby stwierdzić krzywiznę siodła. Niemniej nie wykluczam możliwości kupna siodła używanego, co więcej jest to bardzo realne. Mogę wiedzieć, jaki masz model Kieffera? ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:31 ---------- http://www.barnsby.com/assets/flash/saddlefitting.swf Tutaj macie coś niecoś o dopasowywaniu siodeł i tym, dlaczego dopasowane siodło jest tak ważne ![]() Edytowane przez Stromanthe Czas edycji: 2009-08-10 o 21:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
Aneta filmik boski
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
A czy to może zależeć od tuszy? [nie lubię tego słowa..
![]()
![]() |
![]() |
#2126 |
live your passion
|
Ja zakupiłam dzisiaj pierwsze w swoim życiu bryczesy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też chciałabym o coś zapytać. Jak dbacie o swoje bryczesy? Wiem, że na nich pisze, że prać w 30* itp., ale może macie jakieś swoje wypróbowane sposoby by tak szybko nie ulegly zniszczeniu? Słyszałam gdzieś, że niektórzy leje smarowali oliwką dla dzieci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Fajne bryczeski
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Świetne bryczesy! Szkoda, że takie drogie
![]()
![]() |
![]() |
#2129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam jeszcze 2 z podwyższanym stanem, ale nie robią mi takiego balona na brzuchu. Nie pielęgnuje bryczesów w ogóle, i te z lejem z clarino i te z naturalnie skórzanym piorę w pralce na 40 st. w zwykłym proszku. jedyne co to nie susze na kaloryferze, bo ponoć skóra od tego bardzo sztywnieje i się deformuje. Nic im sie nie dzieje Hm, leje oliwką? ![]() Stromanthe: Mam Kieffera Norberta Koff. Dośc specyficzne siodło, ale mnie podeszło od pierwszego "usiąścia" - do tego sprawdziło się na bardzo wykłębionym koniu. Ale wiem ze ten model wzbudza skrajne opinie - ludzie albo go kochają od pierwszego wsiąścia, albo nienawidzą - jest bardzo głebokie, bardzo trzymające, ma olbrzymie klocki przed udem i za łydką. Mnie się jeszcze nie udało z niego wypaść, az sama się dziwię że już tyle nie spadam. Obym nie wykrakała w złą godzinę. ![]() Dziś siadłam z w niego po dłuższej przerwie i wcześniejszych jazdach w ujezdzeniówce i... no kocham to siodło. Siadam po przerwie i jak w fotelu. Chyba jednak jeszcze nie będę zmieniac na inne. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Ja o tych lejach na volcie czytałam, kilka osób pisało, że tak robi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.