Która z Was jeździ konno? Konie, jazda konna. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-31, 16:28   #2071
punia10
Raczkowanie

Dot.: śmierć konia - Zakopane - video

Ja również sądze że nie można tak postępować z zwierzętami ale mam jeden argument dla górala,.Z tego co widziałam i słyszałam ten góral nie iwedział co zrobić tłumaczył ludzią że nie może mu dać wody bo jest zgrzany i dostanie zapalenia.Jest to prawda .Jednak to i tak nie uspawiedliwia tego co zrobił
Stary 2009-07-31, 16:35   #2072
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

a czyja to wina? Turystów, którzy chcą się przejechać... Mam nadzieję, że po tej sprawie (nagłośnionej w TV) ludzie będą woleli iść pieszo niż przemęczać konie. Ale jak interes nie będzie się kręcił, to góral sprzeda konie do rzeźni- ciężko znaleźć dobre rozwiązanie tej sytuacji.
W ciągu kilku miesięcy w TV mówiono o kilku incydentach z udziałem koni- stratowanie ludzi na Krupówkach, na krakowskim rynku... może to ludziom do wyobraźni przemówi.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 16:55   #2073
Malaika85
Zadomowienie

po prostu wladze powinny wprowadzic uregulowania prawne ktor rozwiazalyby problem , pisalam juz o tym w innym watku

wszystkie konie ktore sluza do dzialanosci gospodarczej powinny podlegac regularnej kontroli weterynaryjnej czy to chodzi o szkolki jezdzieckie, zawody sportowe, brzyczki, dorozki czy 15 minutowa przejazdzka w kolko.

i powinny byc kontrole wybiorcze w takich miejscach (a np pod Morskim Okiem kontrola przy wjezdzie), jesli w ksiazce konia nie ma stempla zezwalajacego na jego uzytkowanie ( a powinno to sie odbywac np co 3 miesiace, te kontrole zdrowia i wstemplowywanie do ksiazeczki konia), to wlasciciel konia powinien dostawac grzywne (od kilkuset do kilu tysiecy zlotych) i zakaz pracy konia dopoki jego stan sie nie polepszy.

na prozno dyskusja o winie turystow, winie gorali itp. nic nie pomoze. powinno sie zmienic prawo.

ale co zrobia wladze? nic. prawdopodobnie zakopane juz zapomnialo o calej sprawie, a dziennikarze sie nie zainteresuuja dopoki nastepny kon nie zdechnie....

ja apeluje do wszystkich - zeby zawsze bedac swiadkiem cierpienia zwierzecia, spowodowanego wina czliwieka - filmowac to i wysylac do gazet, portali internetowych , gdzie sie da - i wklejac do youtuba, razem z nazwa miejsca, data i jak sie zna - nazwiskiem wlasciciela
Stary 2009-07-31, 23:28   #2074
Mirabelkaa
Zadomowienie

Dot.: Która z Was jeździ konno?

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
Andere, nie tylko w Polsce konie są zbyt wcześnie wdrażane do pracy. Niestety koń przestaje być traktowany jak żywa istota, ale jak "sprzęt niezbędny do uprawiania sportu", coś jak rakieta tenisowa. Stąd hodowla ras koni gorącokrwistych szybko dojrzewających- chociażby takich, jak folbluty. Rolnika też trzeba zrozumieć jako, że z pewnością całe życie obracał się wśród koni zimnokrwistych, które z natury dużo szybciej dojrzewają. Mistrzostwa młodych koni nie są wymysłem polskim
Czy to do mnie tez, bo się poczułam pominięta
Z tego co piszesz to będziesz świetnym instruktorem, takim z prawdziwego zdarzenia z powołaniem, a nie.. 5 lekcji na lonży, na plac i kłus, stęp, kłus, stęp.. Skąd jesteś, może okolice Bydgoszczy ? Czy jest tu wgl ktoś z kujawsko-pomorskiego ?

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Mi się podobają takie z brązowym lejem.. zielne śliczne pikeury... W krateczkę Ale mnie na nie nie stać..
Stary 2009-08-01, 08:42   #2075
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Tak Mirabelko, do ciebie też, bardzo przepraszam, ale natłok nicków sprawia, że trochę się gubię w tym wszystkim i co chwila sprawdzam, czy do dobrej osoby piszę I również dziękuję za komplement, ojj rumienię się...
Nie jestem z kujawsko-pomorskiego, ale mieszkam niedaleko Wrocławia, co mam wpisane w danych
Matulu, zielone z brązowym i jeszcze w kratkę! Lecę szukać! Na inną kartę w przeglądarce
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 18:58   #2076
andere
Zadomowienie

Ja tam lubię czarne z pełnym lejem. Muszę jakieś bryczesy sobie kupić i właśnie oglądam.
Zagadka rozwiązana Mała ucieka i idzie do ogiera. Na szczęście dzisiaj był zamknięty...
Jaki kolerek kantaru będzie pasowej do mojej Rudej? Może niebieski? Albo różowy? ;D
andere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 19:00   #2077
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ewel92 Pokaż wiadomość

Strippi ja widzę, że Ty tam ładnie szalejesz z tym koniem, zdjęcia cudowne i to nic, że nie przez fotografa robione, tak czy siak mają swój urok

Dawno nikt żadnego zdjęcia nie dał, więc może ja pokaże jeszcze trochę swojej paskudnicy "w pracy" proszę tylko nie bić co złego to nie my a szczególnie nie ta Panna na górze- JA Moja grubaśnica, proszę
jak szaleję?? dzięki

Twoja grubasińska jest przepiękna i wcale nie gruba

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2009-08-01 o 19:02
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 07:49   #2078
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BBM Pokaż wiadomość
Góral emnie przerażają... Ostatnia kupując oscypki w Nowym Targu byłem świadkiem pokazów zabijania baranów za pieniądze dla trzech obcokrajowców... I to dopiero jest przerażające. Bacy rozum przesłoniła kasa, ale co musiało kierować trzema młodymi mężczyznami, żeby upajać się umieraniem i mękami niewinnego zwierzęcia...

Aż nie wiem co napisać, szuje.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 17:21   #2079
ewel92
Raczkowanie

Cytat:
Ewel, że tak się nieśmiało zapytam... Co za siodełko twoje konisko ma? Bo ładne
Siodło to najzwyczajniejszy w świecie PARKUR model Everest kupiony z myślą, że to tak do przejeżdżenia sobie trochę w siodle za mniejszą kasę, a później w zamiarze miałam kupić coś z wyższej półki i od 3 lat nie śni mi się nawet to siodło odstawić na rzecz jakiegoś Stubena czy Kieffera w żadnym innym siodle nie siedziało mi się tak dobrze jak w tym, a i na kobyłę wpasowane perekcyjnie.
ewel92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 18:32   #2080
andere
Zadomowienie

A co to taka cisza? Hę? To ja dodam jeszcze jakieś zdjęcia mojej Rudzioszki
I nie czepiać się, że na sznurku^^ Tak to jest jak koń wsadzi łeb do domu i wszystko zaniesie na łąkę. Buty do tej pory nie mogę znaleźć ;| Uwiąz kupimy dopasowany do kantaru. Stawiamy na kolor niebieski, tylko nie wiem czy będzie pasował.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10194.jpg (145,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10191.jpg (161,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10192.jpg (167,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10186.jpg (182,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10185.jpg (180,5 KB, 3 załadowań)
Stary 2009-08-04, 19:02   #2081
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cudny rudzielec Ja bym też stawiała na niebieski, ale ciemnoniebieski, nie granatowy.

A że na sznurku- nie tłumacz się, która z nas nie prowadziła konia na sznurku, niech rzuci kamień
Stary 2009-08-04, 19:09   #2082
nurazuki
Zadomowienie

Moja wczorajsza jazda to jedna wielka porażka byłam spięta konto czuł.. ale moja suczka dzisiaj miała operacje i to zdominowało moje mysli...

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
nurazuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 19:20   #2083
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Miało być nie błękitny

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Ojej, nurazuki, mam nadzieję, że dobrze przeszła?
Stary 2009-08-04, 19:43   #2084
nurazuki
Zadomowienie

Ta doba bedzie decydująca, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
Stary 2009-08-04, 20:15   #2085
andere
Zadomowienie

Narazuki, a co jej się stało? Wiem co to znaczy 'decydująca doba'...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-04, 21:31   #2086
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Dziewczyny, może miałyście do czynienia/wasi znajomi/ znajomi znajomych/stryjeczne wujenki z siodłem Daw-Magu Hubert? Słyszałam o nim zarówno bardzo pochlebne opinie (porównywane nawet do siodeł Prestige), jak i te mało pochlebne. Możecie o nim coś powiedzieć? (Jak z wygodą, użytkowaniem, trwałością, skórą itp. )
Stary 2009-08-05, 13:35   #2087
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dziewczyny, może miałyście do czynienia/wasi znajomi/ znajomi znajomych/stryjeczne wujenki z siodłem Daw-Magu Hubert? Słyszałam o nim zarówno bardzo pochlebne opinie (porównywane nawet do siodeł Prestige), jak i te mało pochlebne. Możecie o nim coś powiedzieć? (Jak z wygodą, użytkowaniem, trwałością, skórą itp. )
słyszałam, że jest wygodne, ale szybko się wyklepuje
Stary 2009-08-05, 17:05   #2088
Mirabelkaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak Mirabelko, do ciebie też, bardzo przepraszam, ale natłok nicków sprawia, że trochę się gubię w tym wszystkim i co chwila sprawdzam, czy do dobrej osoby piszę I również dziękuję za komplement, ojj rumienię się...
Nie jestem z kujawsko-pomorskiego, ale mieszkam niedaleko Wrocławia, co mam wpisane w danych
Matulu, zielone z brązowym i jeszcze w kratkę! Lecę szukać! Na inną kartę w przeglądarce
Z racji posiadania mojego dobrego serduszka wybaczę heh
Co do tych bryczesów widziałam te zielone w ciężarówce Lamri na jakiś zawodach i już nie mogę na nie trafić... Chociaż i tak to było ostatnie, na mnei za duże.. I tak by nie kupiła.. 650 zł ;/ Świetne były
A co do siodła to popytam, ja osobiści nie spotkalam
Stary 2009-08-05, 17:52   #2089
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Bo się zastanawiam nad nowym Hubertem/Grand Prix Daw-Magu, albo używanym Stubbenem/Kiefferem/Prestigem. I to i to ma zarówno dobre, jak i złe strony, więc już zaczynam głupieć...
Stary 2009-08-05, 20:37   #2090
nurazuki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andere Pokaż wiadomość
Narazuki, a co jej się stało? Wiem co to znaczy 'decydująca doba'...
Ropomacicze bez objawów zewnętrznych poprostu w sobote była dziwnie osowiała, niedziela wet, pon, badania, wt- operacja, dzisiaj kontrola- naszczescie wszystko wycieli nie ma innych zmian, rana jest sucha i nieopuchnieta a sunia czuje sie dobrze jeszcze ponad tydzien bedzie ufolkiem i potem bedzie juz wszystko jak dawniej (mam nadzieje)

Przepraszam za zasmiecanie

Stary 2009-08-05, 21:11   #2091
AnetaK20
Zakorzenienie

Hejooo

Stripi slicznie wyszłaś piekna sesja z konikami , jak z bajki!!!

wkoncu zaczynam brać sie za codzienne treningi!!:ju pi:mam wkoncu czas i motywacje
Chciałam sie pochwalic ze zcazynam 2 kierunek na studiach technik weterynarii i ze zbieram kase na kurs instruktorski

mam pytanko chce kupic oficerki na zime... na skorzane mnie nie stac ale myslałam o tych.
http://www.allegro.pl/item699790245_..._na_zamek.html

co myslicie??

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 22:29   #2092
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez AnetaK20 Pokaż wiadomość
Hejooo

wkoncu zaczynam brać sie za codzienne treningi!!:ju pi:mam wkoncu czas i motywacje
Chciałam sie pochwalic ze zcazynam 2 kierunek na studiach technik weterynarii i ze zbieram kase na kurs instruktorski

mam pytanko chce kupic oficerki na zime... na skorzane mnie nie stac ale myslałam o tych.

co myslicie??
Moje gratulacje!

Co do oficerek- pierwszy raz spotykam się z gumiakami na zamek. Na mój gust są trochę zbyt "wojskowe" (masywne i szerokie) przy kostkach, ale ja po prostu preferuję bardzo smukłe oficerki.Ja bym ci polecała jednak całe gumowe, bez zamka. W końcu mają być nieprzemakalne, a przez zamek z pewnością będzie szła woda bez problemu. Poza tym mocowanie się z małym zameczkiem przy zziębniętych rękach to nikła przyjemność
Stary 2009-08-06, 09:06   #2093
AnetaK20
Zakorzenienie

Cytat:
Moje gratulacje!

Co do oficerek- pierwszy raz spotykam się z gumiakami na zamek. Na mój gust są trochę zbyt "wojskowe" (masywne i szerokie) przy kostkach, ale ja po prostu preferuję bardzo smukłe oficerki.Ja bym ci polecała jednak całe gumowe, bez zamka. W końcu mają być nieprzemakalne, a przez zamek z pewnością będzie szła woda bez problemu. Poza tym mocowanie się z małym zameczkiem przy zziębniętych rękach to nikła przyjemność
Dzieki

Miałam kiedyś zwykłe gumowe ale jakoś szybko sie rozwaliły :/
Mogła bys jakieś polecić?? i jakieś szczoty do czyszczenia??

w ogole tyle muszę kupić....
czapraki, owijki, ochraniacze, kantar, bat do lonżowania bo lotka poszła w starym , juz wszytsko mi siadł;o

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 10:04   #2094
andere
Zadomowienie

AnetaK20 ja Ci mogę coś polecić Jak będziesz kupowała sprzęt do czyszczenia to kup cały zestaw, a nie osobno. Przynajmniej mi tak wyszło, bo zamawiałam. Jakbym to kupiła osobno to bym zbankrutowała...
Stary 2009-08-06, 11:18   #2095
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez AnetaK20 Pokaż wiadomość
Hejooo

co myslicie??
dzięki kochana

no gratulacje

co do oficerek to ja na zime mam tetylko z pfiffa http://www.allegro.pl/item698893226_...ozm_43_44.html

Stromanthe - kurde wszystkie sa dobre...musisz wybrac jak najleosze dla siebie jak i konia.
Stary 2009-08-06, 11:41   #2096
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Strippi, już zdecydowałam- najpierw kupuję Winteca 250 lub 500, ze względu na to, że na młodego konia potrzebuję lekkiego siodła. Kolejnym plusem jest jego wytrzymałość (koleżanka ma, jeździłam, bardzo wygodne), system wymiennych łęków (jak wiemy, koń w miarę treningu rozrasta się) i nie oszukujmy się, niska cena. Poza tym po 3 latach użytkowania Winteca 250 w deszcz, mróz i upał nadal wygląda jakby dopiero ze sklepu wyszło. A po ok. 5 latach, kiedy już koń mi się rozrośnie, siodło z pewnością "siądzie", a i ja, jak sądzę, będę kończyła już studia, kupię jakieś "cudo sztuki rymarskiej" A termobuty, które pokazałaś, to... porażka Miałam i takie z Pfiffa i z Daslo i jeszcze z czegoś, już nie pamiętam, i każde jednakowo do kitu...

Aneta- Ja tam w zimie jeżdżę normalnie w sztybletach i sztylpach i chyba będę cię odwodziła od kupna gumiaków, w których ledwo da się jeździć. Żadnej elastyczności w kostce nie ma, jak zmarzną, to się robią twarde i chodzi się jak w narciarskich, trudno to założyć, jak się pozadziera, to nie ma zmiłuj, będzie widać, ale przeważający jest ten brak wygody.
Co do szczotek- najlepiej na jakichś zawodach poszukać stoisk, może i internecie przecen. Szczotki pojedynczo drogie nie są, ale jak się zbierze to do kupy, wychodzi niezła sumka . Ja kupiłam znakomitą szczotkę do kurzu na jakichś zawodach (z 7 lat temu, jak nie lepiej), która służy mi do dzisiaj. Kosztowała mnie 20 zł, a w sklepie widuję takie po 40, także można nieźle zaoszczędzić. Tak samo ma się sprawa z owijkami, czaprakami (jak się uprzesz, to możesz sama uszyć, nic trudnego, a można zaszaleć z fantazją ). Ogólnie polecałabym ci mieć 2 komplety owijek- jedne tańsze stajenne (do wcierek i takich różnych), a drugie porządniejsze na jazdy. Owijki można kupić już za 40 zł, a kiedy się więcej pieniążków odnajdzie, kupić ochraniacze skorupkowe na jazdy Baty gdzieś ostatnio widziałam 180 cm, czyli w miarę ok, chociaż na mój gust te 20 cm dłuższe by mogły być za ok. 25 zł w internecie. Niestety, żeby zaoszczędzić, trzeba poszperać, ale opłaca się
Stary 2009-08-08, 10:44   #2097
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi, już zdecydowałam- najpierw kupuję Winteca 250 lub 500, ze względu na to, że na młodego konia potrzebuję lekkiego siodła. Kolejnym plusem jest jego wytrzymałość (koleżanka ma, jeździłam, bardzo wygodne), system wymiennych łęków (jak wiemy, koń w miarę treningu rozrasta się) i nie oszukujmy się, niska cena. Poza tym po 3 latach użytkowania Winteca 250 w deszcz, mróz i upał nadal wygląda jakby dopiero ze sklepu wyszło. A po ok. 5 latach, kiedy już koń mi się rozrośnie, siodło z pewnością "siądzie", a i ja, jak sądzę, będę kończyła już studia, kupię jakieś "cudo sztuki rymarskiej" A termobuty, które pokazałaś, to... porażka Miałam i takie z Pfiffa i z Daslo i jeszcze z czegoś, już nie pamiętam, i każde jednakowo do kitu...
a dla mnie moje termobuty sa na prawde ok
jest kilka minusow, ale w zimie kiedy bylo sniegu po kolana rewelacyjnie sie spisaly

co do Winteca - bardzo lubie to siodlo
zamierzam kupic dla swojej konicy 2 siodlo i bedzie to Wintec ze wzgledu na lekkosc, fajnie pasuje na wyklebione konie i te plusy o ktorych pisalas...
ostatnio w nim jezdzilam i jest super, bardzo wygodne, cialko fajnie przylega

sorki za brak polskich znakow
Stary 2009-08-08, 11:00   #2098
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a dla mnie moje termobuty sa na prawde ok
jest kilka minusow, ale w zimie kiedy bylo sniegu po kolana rewelacyjnie sie spisaly

co do Winteca - bardzo lubie to siodlo
zamierzam kupic dla swojej konicy 2 siodlo i bedzie to Wintec ze wzgledu na lekkosc, fajnie pasuje na wyklebione konie i te plusy o ktorych pisalas...
ostatnio w nim jezdzilam i jest super, bardzo wygodne, cialko fajnie przylega

sorki za brak polskich znakow
Dla każdego coś innego

Nad jakim modelem Winteca myślisz? Ja się waham między 250, a 500. Z tym, że nie wiem, czy 250 ma samodzielnie wymienne łęki. Oświeć mnie proszę, jeśli wiesz, bo już głupieję

Wczoraj zagłębiałam się w techniki pracy z końmi Aleksandra Nevzorova i co muszę przyznać, to to, że robi z końmi niesamowite rzeczy. Jednak cena, jaką za to konie płacą, jest według mnie zbyt wysoka. W ogóle to całe Haute Ecole jak jakaś sekta jest. Nie wykluczam, że w szkoleniu będę czerpała inspirację z NHE, ale z pewnością nie dam się "wciągnąć".
Stary 2009-08-08, 11:50   #2099
Lavi92
Zakorzenienie

Robi wrażenie.
Widać jak ważne jest zaufanie do konia i konia do człowieka. Ale niestety to się wydaje takie 'niezdrowe', sprzeczne z naturą koni. Jeśli tylko im się krzywda nie dzieje to chyba nic złego..
Ale podziwiam takich ludzi jak ten człowiek. Pasja i już.
Stary 2009-08-08, 14:05   #2100
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dla każdego coś innego

Nad jakim modelem Winteca myślisz? Ja się waham między 250, a 500. Z tym, że nie wiem, czy 250 ma samodzielnie wymienne łęki. Oświeć mnie proszę, jeśli wiesz, bo już głupieję
jak coś to 500 wszechstronne albo Wintec Isabell ujeżdżeniowe

od razu mówię, że może uzależnić później w zwykłych siodłach wydaję się jakby się człowiek cały czas ślizgał

Isabell - Nie ogranicza ruchu łopatki konia, ma regulowaną szerokość przedniego łęku, poduszki powietrzne dobrze dopasowują się do grzbietu konia nie uciskając go i pozwalając na ruch mięśni. Szeroko rozstawione poduszki ławkowe dają swobodę dla kręgosłupa konia. Dobrze rozłożone miejsca przyczepu popręgu - siodło dobrze przylega do grzbietu. Syntetyczne, ale bardzo łatwe w utrzymaniu, odporne na deszcz, łatwe w czyszczeniu, dobrze trzyma tyłek Głębokie siedzisko, ale nie ograniczające ruchów, dobrze usadza. Wymienne klocki kolanowe, w zależności od upodobań, można je w ogóle wymontować. Miłe wypełnienie poduszki kolanowej dostosowujące się do nogi pod wpływem ciepła.

wintec 250

Wintec 250 siodło wszechstronne
Idealne siodło ogólnoużytkowe dla każdego jeźdźca. Polecane szczególnie do jazdy rekreacyjnej i dla początkujących. Siodło Wintec 250 jest skonstruowane tak, aby umożliwić jeźdźcowi jak najlepszy dosiad oraz komfort jazdy.
Zalety:

• siedzisko i poduszki kolanowe z materiału Cortex
  • lekka waga i łatwość w pielęgnacji
  • absorbuje wstrząsy
  • rozstaw łęku uniwersalny, łatwo dopasowuje się do grzbietu konia
  • siodło czyści się wodę z mydłem
  • jest wodoodporne, wilgoć nie niszczy materiału
  • bardzo wytrzymałe
  • wymienny system łęków (w tym modelu nie przystosowany do samodzielnej wymiany)
  • dożywotnia gwarancja na terlicę Elastiflex przy normalnym użytkowaniu

skopiowałam opis

i wintec 500 opis w aukcji

tu dziewczyna dość tanio sprzedaje
http://www.allegro.pl/item705782632_...sy_okazja.html

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2009-08-08 o 14:40
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości