|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
od jutra zjem normalne porcje, tak jak jest to zaplanowane w diecie ![]() Cytat:
![]() Aaaaa jak Ci idzie, bo to już będzie mniej więcej tydzień na kopenhaskiej, więc już pewnie widać rezultaty?! Cytat:
ale w każdym bądź razie nie mam problemu typu "pije, bo zaraz umrę z głodu, a tak to zapełnie żołądek", bo zapewne o to Ci właśnie chodziło...
Stań przed lustrem i powiedz sobie, jak bardzo jesteś niedoskonała. Edytowane przez Ludowa Czas edycji: 2008-03-11 o 18:15 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
So sexy, widzę, że całkiem zignorowałaś mój post na stronie wcześniej, szkoda.
Btw, proszę, nie pisz w przyszłości tylu postów pod sobą. Jest opcja Edytuj.
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Nie wiem wile schudłam- zważe się w czwartek.
Ja teoretycznie dziś miałam ostatni dzień. Ale te 2 ostatnie dni to jadlam tak srednio jak było w rozpisce. ZMieniałam kolacje np. zmiast jednego jajka i marchewki zjadłam dzis pomidorka i kromeczke wasy. Wczoraj też sie skusiłam na jakiegoś owocka a dziś na dwie mandarynki. Generalnie pełny luz. W sumie na dziś naliczyłam, łącznie z napojami jakies 625kcal (napoje kaloryczne to tylko zielona herbatka, i ta jedna kawa:P) Trochę mnie to dziwi, bo jestem strasznie najedzona. Boję się, że mimo tego ze waże wszystkie produkty itd coś żle policzyłam ( wyniki zaokrąglam w gorę!) i w rzeczywistości zjadłam więcej niz mi sie wydaję i dostanę efekt jojo i przytyje ;(
![]() |
#814 |
Przyczajenie
|
To pochwal się koniecznie w czwartek ile schudłaś, taaaaaka jestem ciekawa....
![]() ja stwierdziłam, że zważę się w sobotę bo podobnież 1 kg traci się 3ego, 4ego dnia, a potem to już leci z górki i w II połowie 2ego tygodnia się stopuje i waga się po prostu utrwala, więc myślę, że gdybym schudła to będzie widać przynajmniej minimalnie w sobotę ![]()
![]() |
#815 |
BAN stały
|
ja dziś zaczynam
![]() i mam pytanie! czy zamiast kawy z kostka cukru moge wypic kawe z mlekiem bez cukru?? dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#817 |
BAN stały
|
oo super dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przed dietę byłam uzalezniona od kawy z mlekiem wypijałam nawet 5-6 dziennie. Jedna za drugą. A teraz mnie już wcale nie ciągnie ![]() A oto mój obiecany wynik: -4,5kg do 4kg
![]() |
![]() |
#819 |
BAN stały
|
moze to i racja? zerwac z nalogami?
![]() wcinam wlasnie befsztyk i salate hmm jak dla mnie ta dieta jest super ![]() ![]() ![]() dziś zrobiłam małe odstepstwo od diety i miedzy sniadaniem a obiadem zjadlam jablko hmmmmm chyba to jakos bardzo nie zniszczy efektow prawda? ![]() czytalam, ze w diecie kopen. chodzi przede wszystkim o nieprzekraczanie 600kcal ![]() Edytowane przez Ludowa Czas edycji: 2008-03-14 o 17:55 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta dieta ma jeden minus... W sumie taki uboczny skutek spotkał chyba tylko mnie... Od 3 marca(5 dzien diety) mam problem z wypróżnianiem. Dietę skonczyłam we wtorek. Piję mnostwo herabty zielonej, czerwonej, jem produkty bogate w błonnik, jabłka itd... bezskutecznie Dziś zaryzykowałam ze starym sposobem: 2 kawy z mlekiem ale i to nie podziałało. Pomyslałam ze moze mam za mało z zołądku,zrezygnowałam więc na jeden dzien z diety i zjadłam 6 kanapek pieczywa razowego ale i to nie pomogło... W ostateczności zdecydowałam sie na xenne. Oby to pomogło:/ Nie wiem skąd wzieły mi sie te zaparcia. Odzywiam sie o wiele zdrowiej niż wcześniej- mnóstwo warzyw itp. Może to te "cudowne" zmiany w metaboliźmie...ale mam nadzieje ze wszystko wroci do normy:/ ![]()
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ludowa Czas edycji: 2008-03-15 o 07:14 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
a ja kopenhaska wytrzymalam 10 dni , schudlam 3,0 kilo to bylo ponad 2 miechy temu i od tamtego czasu jem prawie normalnie (tzn mniej mi sie chce jesc) pozwalam sobie na slodycze a ciągle chudne w zasadzie od rozpoczecia diety spadlo mi jakies 7 kg.
![]() |
#823 |
BAN stały
|
a mi leci czwarty dzien
![]() ![]() uwazam ze tej diety nie powinno sie stosowac tak super extra dokladnie bo logiczne ze po skonczeniu taaaak bedzie brakowac tych slodkosci, kawalka pizzy czy coca-coli, ze jak sie czlowiek rzuci na jedzenie, to dieta w diabli pojdzie! dlatego juz wiem napewno, ze przez 13 dni bede pozwalac sobie na male grzechy, schudne moze i mniej, ale moj organizm tak calkiem sie nie zakreci ![]() pozdrawiam odchudzajace i trzymam kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Przyczajenie
|
Ja jestem 7 dzien na diecie, ale nie wiem wlasciwie czy mozna to nazwac dieta kopenhaska, bo tez nie stosuje jej tak rygorystycznie. Jak narazie schudlam 3kg w ciagu pierwszych 4 dni i waga stoi- moze to przez te moje grzeszki. Bo na przyklad wczoraj przegielam i zjadalam zamiast 2 jajek i marchewy kotleta schabowego w panierce a dzisiaj kiedy nie powinnam jesc obiadu, na lunch zjadam maly jablkowy jogurcik a ten planowy lunch czyli moj obiad zjem troche pozniej. Jakos mam za slaba wole, chociaz kilogramow do schudniecia zostalo mi przynajmiej ze 6. Ale coz jade dalej. Mam nadzieje ze jeszcze cos zrzuce. Pozdrawiam dziewczyny!!! ambiguous87 trzymam za Ciebie kciuki!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
BAN stały
|
goya007 dziekuje slicznie
![]() a ja jestem po zjedzeniu salatki owocowej ( pycha! tylko ten jogurt naturalny okropny....)... no ale moja mama skusila mnie kilkoma frytkami, chyba jakis max konsekwencji nie bedzie ![]() pozdrowienia dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#827 |
BAN stały
|
Gaia dziekuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie odchudzajace sie i panie i mam takie małe pytankooo...bo byłam na tej dietce we ferie -czyli jakos w lutym schudłam 3 kg aaa potem dosłownie w tydzien je nadrobiłamm a w nastepny jeszcze wpadł mi bonus w postci 1kg.CHciałabym ja powtórzyc po nadchodzacych swiętach (no ale niby nie mozna) co wy na to?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgodnie z zaleceniamy jeżeli dieta została przerwana przed upływem 6. dnia to można ja powtorzyć po 3 miesiącach. Jeśli poxniej to po 2 latach. Wiele z wizanek robi ją co rok. Ale to może nie być za dobre wyjście.... Lepiej zrobić raz a potem zmienic tryb zycia- jeśc zdrowo i dużo sie ruszac ![]() Pozdrawiam Was moje drogie.... Mam nadzieje, że rownież i wy na diecie jak i ja już po, przezyjemy te okrutne, obfitujące w kaloryczne pokusy święta ![]()
![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
witam kobitki z silna wola! Ja poki co przechodze etap nastawiania sie psychicznie na ta dietke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
BAN stały
|
diamanda ja szpinaku wogole nie jem, bo nie lubie, a zamiast kupilam sobie swierzego ogorka
![]() pierwsze 3 dni najgorsze? to chyba zalezy od tego jak duzo jesz dziennie, jak duzo sie ruszasz hmmm u mnie nie bylo ciezko, wrecz przeciwnie ![]() ![]() jesli chodzi o befsztyk to mozna go chyba zastapic piersia z kurczaka, ale powiem Ci szczerze, ze w B*******E mozna kupic takie karczki wieprzowe pakowane za 7,99. Jest ich tam 5, wiec podzielilam sobie na 2 obiady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Obawiam sie tez ze ta dieta moze mi nie pomoc z tego wzgledu ze nie mam nadwagi jako takiej, tylko troche zbednych kg, ale przechodzenie na zwykla diete (tj nierestrykcyjna typu SB) nic mi nie daje bo i tak nieduzo jem. Dlatego apeluje do dziewczyn ponizej 60kg, udalo wam sie cos na tej diecie zrzucic czy nadaje sie ona tylko dla osob z duza nadwaga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słuchaj, jeśli Twoja waga jest w normie, ale czujesz, że przydałoby Ci się zrzucić kilka kilo, to nie katuj się ostrym cięciem kalorii, a już na pewno nie tą głodówkową dietą. Przede wszystkim powinnaś zmienić nawyki żywieniowe - zamiast non stop podjadać przygotowuj sobie sycące, pełnowartościowe posiłki. Również kolację powinnaś jeść! Wywal słodycze, fast foody, gazowane napoje, ruszaj się jak najwięcej i jedz wartościowo. Szczegóły są na ogólnej Dietetyce. Nie ma co się katować kopenhaską, naprawdę.
![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
BAN stały
|
a ja z mojej kopenhaskiej czerpie same korzysci
![]() ![]() ![]() ![]() a po skonczeniu tej diety mam zamiar kilka nawykow zatrzymac, znaczy sie na obiad mieso bez ziemniakow, czy ryzu, kawa z 2 grzankami na sniadanie i owoce przez caly dzien ![]() ta dieta pomaga przyzwyczaic sie do przestawienia na zdrowe zywienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
ambiguous87 bardzo mi się podoba twoje nastawienie, dajesz strasznego pozytywa innym i za to ci dzieki kobieto. Od razu mam wieksza mobilizacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Chciała bym się z Wami podzielić moim doświadczeniem z dietą kopenhaską. Myślę, że każda historia osoby która ją stosowała przyda się, aby podjąć decyzję czy stosować i jak. Więc
![]() z 57cm w udzie-54cm z73cm w talii-67/68cm z 101cm w biodrach-96cm Jestem z siebie w końcu zadowolona i pomimo, że zaczęłam od niezdrowej diety, była ona wstępem do zdrowego trybu życia. Jestem niecierpliwa i potrzebowałam szybkich efektów na start, ale wiedziałam że dalej sobie poradzę. Jeśli więc macie podobny plan- trzymam za Was kciuki, jeśli jednak myślicie że na diecie schudniecie a potem wrócicie do dawnego odżywiania- odradzam, wpakujecie się w efekt jojo i kolejne odchudzanie a to już błędne koło.
![]() |
#839 |
BAN stały
|
Witam dziewczęta
![]() ![]() poczytałam troszkę wątek, gdyż nastawiam się psychicznie na dietkę kopenhaską- po świętach mam zamiar wytrzymac jakos te 13 dni i schudnąc troszkę... najgorsze jest to, że brak mi silnej woli i ciągle wpada jakis batonik albo coś w tym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw, gdy czytam, że byłaś/jesteś w stanie nic nie jeść do 18 to włos mi się jeży ![]() Tak czy owak, zrobisz co uznasz za stosowne. Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.