|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Cytat:
1. Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne z odpowiedniego wzoru i odejmij od tego 300, 400 kcal. Zasada 'im mniej jesz, tym lepiej' to mit! 2. Będąc na diecie przywiązuj wagę do pełnowartościowego białka (twarogi, seki wiejskie i homo naturalne, jaja, chude mięso, ryby), które powinno być w każdym posiłku, a ograniczaj węgle (chleb, ryż, kasza, owoce, płatki, potrawy mączne etc). Nie musisz wyrzucać ich całkiem, ale uważaj z ilością i wybieraj węgle złożone. Kolacja najlepiej białkowa. Broń Boże nie o 18. Wywal słodycze, napoje słodzone, fast foody i przegryzki typu krakersy, paluszki itp. 3. Również na diecie pamiętaj o tłuszczach, zwłaszcza NNKT. Znajdziesz je w tłuszczach roślinnych - oliwa, orzechy, migdały, słonecznik, pestki dyni, awokado, a także w tłustych rybach. Tłuszcze łącz z białkiem, a nie z węglowodanami. 4. Zadbaj o 5 zbilansowanych, zdrowych posiłków. Pamiętaj o warzywach (najlepiej 5x dziennie). Owoce raczej w pierwszej części dnia. 5. Ruszaj się! Lepiej jeść więcej i więcej spalać, niż głodzić się i nie ruszać, nie? Nie wiem, czy o czymś zapomniałam, to wielki skrót. A teraz zajrzyj proszę na ogólną Dietetykę, gdzie swego czasu w wątkach 'od redakcji' Italianka wszystko pięknie wyjaśniła. Możesz też skorzystać z działu Wspólne odchudzanie bądź z wątku 'Nasze codzienne jadłospisy'. Mam nadzieję, że Krzywe Zwierciadło nie będzie już 'Twoim' forum, bo nie omawiamy tu zdrowych diet ![]()
![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Mój wynik: 2,5 kg w tydzień na kopenhaskiej...
co myślicie? Malutko no nie??
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
tak, ja od poniedziałku schudłam 2 kg, ale to chyba woda, bo niedługo mam miec okes. Zobaczylam kopenhaską diete i troche ją urozmaiciłam. Jem naturalne rzeczy, bez weglowodanów (wyjatek owoce warzywa). Zawsze sie kiepsko odżywiałam. Trzeba coś zrobić. Mam 167 cm, waze teraz 61 kg. Moja mama (164 cm) w ciązy z moim bratem wazyła 54 kg, a tydzień po porodzie 47!!! Wyglądała jak anorexia, fuj!
![]() |
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to za wzór??
![]() |
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Ja jestem na 2 dniu tej wspanialej diety ![]() Buzka zza oceanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Przyczajenie
|
ja na tej diecie byłam mniej więcej we wrześniu, tyle że wytrzymałam 3, czy 4 dni... nie byłam głodna, bo porcje były dla mnie wystarczające, i jedzenie też spoko (lubie szpinak;p), tyle ze u każdego widać efekty od razu a u mnie waga nie ruszyła się nawet o 0,5 kg więc się zraziłam i przestałam. Mój chłopak przez tydzień zrzucił 7 kilo, a efekty widoczne były po 2-3 dniach. ale chyba moje podejście było dość dziecinne, bo żeby osiągnąć prawdziwy sukces trzeba poczekać i tak właśnie zamierzam zrobić..... od poniedziałku wchodzi kopenhaska.hehe;p oby na dłużej niż ostatnio, bo jeżeli i tym razem nie wyjdzie to chyba się już załamię... za 2 mięsiące (a może wcześniej) ludzie zaczną się rozbierać....massssakra;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam kochani.
Jestem na tej wspanialej diecie juz 2 dzien. Wczoraj bylam bardzo glodna,befsztyk zupelnie mi nie smakowal I bolala mnie glowa. Dzisiaj czuje sie super I wlasnie skonsumowalam lunch ktory naprawde mnie wypelnil. Jestem pozytywnie nastawiona I musze zgubic te niechciane 15 kilo do czerwcam. Dzisiaj ide na silke I pobiegam sobie troche zeby wieczorem zabic czas I nie myslec o zarciu ![]() Napisze jutro ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Skorzystaj choćby z tego kalkulatora -> http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205.html
Cytat:
![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205.html
Mi wyszło Wynik: 1766.25 kalorii Tylko ja nie wierze w kalorie. Nigdy ich nie liczyłam i nie będe. Jem właśnie całego surowego ananasa w ramach mojej zmodyfikowanej kopenhaskiej ![]()
![]() |
#790 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
raz przetrwalam cala, schudlam, czulam sie nawet niezle ale wygladalam jak wieszak.. widze to dopiero na fotkach z tamtego czasu,a ciagle mi tluszczyk na brzuchu przeszkadzal.. nie polecam tej diety jesli nie ma sie sporej nadwagi [ok.10kg] znacznie lepsze efekty przynosi trening..no i o ile przyjemniejszy jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, jutro przechodze na diete kopenhadzka wspomagna witaminkami, cwiczeniami, i duzymi porcjami wody na wypadek ataku glodu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
a ile teraz wazysz? przy jakim wzroście?
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
175cm i 75 kg ;/
bede probowac tak dlugo az mi sie uda ![]() ![]() Edytowane przez Ludowa Czas edycji: 2008-03-10 o 06:57 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
powodzenia
![]()
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
ja tamten tydzien zakonczylam z bilansem -2 kg
Obym w tym tygodniu schudła tez 2 kg ![]()
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Ja po tygodniu zasłabłam i rzuciłam tę dietę
![]() ![]()
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Ja sie wpisałam na forum o kopenhaskiej, bo ta dieta mnie zainspirowała do zrzucenia kilku cm
![]()
![]() |
#799 |
Przyczajenie
|
miałam zacząć od poniedziałku i zaczęłam... zjadłam śniadanie o 7 rano, obiad o 16.15, jestem nażarta jak nie wiem, a tu przede mną kolacja jeszcze... nie chce mi się jeść a w dodatku ostatni posiłek ma być max. 18 więc mam strasznie nie równe odstępy czasu, tyle że nie mogę ich za bardzo zmienić bo chwile po 15 dopiero wracam do domu. proszę posłużcie mi jakąś radą ;( ;( ;( Bardzo była bym też wdzięczna jakby ktoś wysłał mi tą dietę z dokładnymi porcjami (tzn. w gramach) bo ja mam taką bez. Aaaa jeszcze jedno....mogła bym nie jeść dziś kolacji, bo nie mam siły, jak myślicie?!
Dzięki z góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziwiam Cie, że w ogóle wytrzymałaś az do 16!! ale jestes świadomoa, że obiad powinien być między 12-14 a kolacja 16-18?? Miedzy posiłkami powinnas mieć 3 godziny przerwy. Więc postaraj sobie to jakos zorganizowac, bo nie wim czy dłygo wytrzymasz na głodzie az do 16. Pierwszy dzień zawsze jest spoko... Ja nosiłam posiłki to szkoły np. gotowaną piers z kurczaka, jajka, sałatkę. Dla chcącego nic trudnego ![]() Co do porcji to nie wiem jakie mają być dokładnie. Ja jadłam w ramach "kurczaka" tak z pół piersi gotowanej na patelni, befsztyka i ryb nie jadłam zastepowałam je kurczakiem. Resztę produktów już masz podaną dokładną ilość, więc potrzebujesz jedynie wagi. No chociaz można sie spierac co dla każdego znaczy "duża marchew", jednak pamiętaj, że to twoja dieta, więc sugeruj sie głównie własnymi potrzebami. Jeżeli ma ci być słabo bo twoja marchewka była wielkości palca to lepiej zjedz taką bardziej wyrośniętą :P Dodam, że ja po kilku dniach miałam kryzys i było mi bardzo słabo zwłaszcza w 3, 4 dzień, więc żeby móc zasnąc siliłam się dodatkowym kawałkiem białego niskotłuszczowego sera lub pomidorka a na śniadanie czasami zjadłam lekką pszenną Wasę tzw. crisp & light. A to aż tak bardzo nie zaburzyło tej diety, bo i tak schudłam w tydzień 2,5. Szanse żeby spełniły się obietnice tej diety- przynajmniej 7 kg- w moim przypadku są raczej znikome. Ale z drugiej strony to nawet lepiej, bo jak dla mnie 4 to max ![]() Więc przede wszystkim powinnas zadać sobie pytanie czego oczekujesz po tej diecie ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#801 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dla mnie przyznam szczerze 2,5 kg to stanowczo za mało, ale gdybym chudła tyle tygodniowo to przeciągnęła bym dietę do 3 tygodni (myślisz, ze tak można- pod warunkiem, ze będę sie spoko czuła i mój organizm wytrzyma-?). Aaaa co do Ciebie... ćwiczyłaś podczas diety, bo ja biegam ok. 4 km dziennie a potem rozciągam się ok. 20- 25 min. ale to chyba za mało, bo słyszałam, ze przy dużym wysiłku i takim odżywianiu kalorie spalają się nawet 2-3 razy szybciej?! Przepraszam, ze tak się o wszystko dopytuje, ale byłaś na tej diecie, schudłaś, więc możesz mi pomóc.... bo ja naprawdę boje się porażki ![]() ![]() Mimo wszystko wielkie dzięki.... naprawdę jesteś bardzo miła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, że można zamieniac obiad z kolacją ale w ciągu tego samego dnia tzn. nie mozesz zjeść jt kolacja przeznaczonej na środe a obiadu tego samego co dzisiaj:P Ja robiłam takie proste ćwiczenia, głownie brzuszki od 30-50 teraz już robie wiecej, już sie przywyczaiłam do tej diety. Ale w połowie miałam zadyszkę i zawroty głowe każdego ranka przy ubieraniu sie- cóz to był za wysiłek:P Prócz tego z takich prostych ćwiczeń to taki rozciągajęce nogi, troche tańca itp. W 3 dzień zafundowalam sobie sprzątanie łazienki i swojego zagruzowanego pokoju ![]() Biegać nie biegam, bo nie lubie strasznie. Nigdy nie dawałam rady...to nie dla mnie. Jak będzie cieplej ide na rolki ![]() ![]() Co do tego czy szybciej spalisz to nie wiem. Pare postow wcześniej Ludowa pisala, ze ciężki wysilek przy takich rygorystycznych dietach jest bardzo niewskazany i moze przynieśc wiecej szkody, a dziewczyna sie zna na rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#803 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam nadzieje, że Ci się powiedzie.... nam obu się powiedzie ![]() 3mam kciuki ![]() pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
so sexy - jestestes juz na diecie?? bo ja 3 raz juz.. podchodze.. tzn chce zaczac;/
![]() |
![]() |
#805 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złe samopoczucie podczas odchudzania jest sygnałem, że dieta jest do... No, jest zła. Zachęcam do lektury wątku 'Skutki uboczne diety - miałyście?', i to teraz, a nie po fakcie. Cytat:
W każdym artykule poświęconym tej diecie znajdziesz ostrzeżenie, że nie wolno przeprowadzać jej dłużej niż przepisowe 13 dni, a i powtarzać nie za szybko - najwcześniej po roku. Zrozum, so sexy, ta dieta jest naprawdę rygorystyczna. Nie chcę, żeby zabrzmiało to jak straszenie, ale jeśli wytrzymałabyś 3 tygodnie na takich posiłkach, to to już będzie zagładzanie organizmu na własne życzenie. Cytat:
So sexy, proszę, zaufaj mi: lepiej przejść na zdrową i odpowiednio kaloryczną dietę i dużo się ruszać, by mieć efekty nie tylko na wadze, ale też w wyglądzie, w jędrności ciała, w delikatnym, seksownym umięśnieniu. Żadna rygorystyczna dieta bez sporu spektakularnych efektów nie przyniesie. A to co robisz teraz - głodowa dieta + forsujące, codziennie ćwiczenia to jest najlepsza opcja z możliwych. Krzywdzisz się po prostu. Cytat:
Na ogólnej Dietetyce jest WSZYSTKO na ten temat, i mnóstwo dziewczyn chętnych do pomocy. W razie czego ja też służę radą ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#806 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A poprzednim razem ile wytrzymałaś?! bo z tego co pisała gaia to kryzys przychodzi w 3, 4 dniu, więc jeszcze ewentualnie wszystko przede mną;/ Życze Ci powodzenia i silnej woli przede wszystkim... tym razem dasz rade... będziemy się wspierać ![]() buźźźka ![]()
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
hehe to mnie dopadł w 3 i 4 ale dałam rade. Moja kolezanke złapał po tygodniu i sie poddała... Zalezy od organizmu.
So sexy może nie obcinas tych posiłków az tak rygorystycznie. Pamietaj, ze to bardzo nie zdrowe... Szpinak to 20 kcal i 0.8 tłuszczu na 100g. i caly dzień tylko na tym?? ![]()
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a wy tez pijecie jak oszalałe? Ja sie czuje jakbym miala kaca giganta!
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#810 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej Wszystkim! Ja jestem dzis drugi dzien na tej diecie. Jak do tej pory czuje sie bardzo dobrze, troche chce mi sie jesc ale da sie przezyc, w koncu czeka na mnie jeszcze plasterek szynki i jogurt
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkich ktorzy walcza z niechcianymi i zbednymi kilogramami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.