|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
mam pytanie,
czy moge ustawic cene minimalne tuz przed zakonczeniem aukcji np. godzine przed ? a jesli nie sprzedam przedmiotu to czy place za ustawienie ceny minimalnej, wiem ze oczywiscie place za wystawienie przedmiotu a co z cena minimalna ? dziekuje za odp ![]() wlasnie sie zalamalam to widze ze juz w tej chwili nie moge ustawic zadnej ceny minimalnej ;( ewentualnie moge odwolac cala aukcje czego nie chce Edytowane przez fossa Czas edycji: 2010-04-23 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Pomocy - moja mama ma problem z allegro.
Kupiła prawie 2 tygodnie temu jakiś artystyczny talerz, wpłaciła pieniądze przez Płacę z allegro, dostała potwierdzenie smsem, na jej karcie płatności płatność widnieje jako zakończona z datą 12 kwietnia, czyli teoretycznie wszystko ok. Tylko sprzedający twierdzi, że na jego koncie nie ma żadnych pieniędzy, i że w ogóle miał zablokowaną opcję takiej zapłaty, tylko dlaczego w takim razie widnieje ona na aukcji? Sprzedający przedmiotu nie chce wysłać, a allegro wysyła upomnienia o wpłatę za tą aukcję :| Gdzie jest jakaś opcja kontaktu z nimi? Jak to wszystko wyjaśnić? Napisać sprzedającemu, że z naszej strony jest wszystko ok i niech sam to wyjaśni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e0f3d546fc8e38a0a41f4bf ac2647800bba81a40_6556af1 3d63ff;18548748]Jasne, rozumiem
![]() Paczke mozesz wyslac nawet w koperce babelkowej - po prostu wypelniajac druk nadania paczki. Nie musi byc to pudelko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro Twoja mama płaciła za ten talerz to ma na pewno dowód tej zapłaty. W kontach internetowych można bez problemu takie potwierdzenie pobrać w każdej chwili, jeśli nie ma dostępu do konta przez internet pozostaje pójść do banku i poprosić o wydrukowanie takiego potwierdzenia. Jeśli wysłanie do sprzedającego dowodu zapłaty nie pomoże zgłosiłabym sprawę bezpośrednio do allegro- jeśli mama ma dowód, że za towar zapłaciła to nie ma się o co bać, może też napisać do allegro o tym rzekomym zablokowaniu przez sprzedającego opcji Płacę z Allegro, która jest teraz dodawana automatycznie i nie ma, że ktoś tego nie uznaje. Najlepiej chyba będzie " założyć spór", jeśli sprzedający nadal będzie robił kłopoty. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Kasiek1987 może problem tkwi w tym, że sprzedający nie wie jak ma te pieniądze wpłacić na swoje konto bankowe ![]()
![]() |
![]() |
#996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() Za pierwszym razem jak to dostałam to też wielkie oczy co to i jak mi kto wpłacił, jak nic nie aktywowałam ![]() Ale bez sensu wysyłał, że nie wpłacone zostało na konto... Pierw mógł poczytać o co w tym chodzi i jak wypłacić te pieniądze, co nie jest takie trudne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie da się wypłacić kwoty mniejszej niż 20 zł, jest to zaznaczone w zakładce 'saldo i wypłata środków' w rubryce "minimalna kwota do zapłaty". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A napisz na stronie "o mnie" ze wysyłki w przypadku place z allegro dokonujesz po zaksiegowaniu pieniędzy na Twoim koncie bankowym i juz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Opcje autowypłat Wypłata realizowana automatycznie Codziennie Minimalna kwota wypłaty 20.00 zł Edytowane przez kycia1 Czas edycji: 2010-04-24 o 16:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przez PzA kupująca wpłaciła mi mniej niż 20 zł, ja na próbę kliknęłam wypłatę środków, choć wcześniej też się burzyłam na jakimś wątku, że co to za głupia opcja z limitem jakimś. Stwierdziłam, że najwyżej allegro odrzuci tę wypłatę. Na drugi dzień po godz. 16 miałam te pieniądze zaksięgowane na koncie bankowym, więc wychodzi na to, że jednak się da.
![]() |
![]() |
#1000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nie wiem w takim razie po co allegro zaznaczyło, że wypłaty od 20 zł ![]() ![]() ![]() ![]() A może ta granica od 20 zł dotyczy tylko transakcji automatycznych? Tzn. bez klikania w ' zleć wypłatę' ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
![]() Też mi się tak wydaje, że po prostu sprzedający może nie wiedzieć, jak to zrobić, żeby pieniądze znalazły się na koncie, ale to już jego problem. Talerz kosztował 24,5zł + 20zł za przesyłkę, i na szczęście nie jest to nic pilnego, więc można poczekać, byle tylko się wyjaśniło. Powiem mamie, żeby napisała do sprzedającego, że ma sobie poczytać jak się to wszystko obsługuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A później mają jakieś pretensje ![]() A swoją drogą, skoro allegro narzuciło nam te płatności to powinny szybciej księgować się pieniądze na kontach bankowych ... A nie 3 dni robocze, tyle to księgują się jak na poczcie się płaci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
Ja mialam zaznaczone zlecenie zeby przelawano pieniadze w poniedzialek i w poniedzialek mialam juz pieniadze na koncie.
Osobiscie znaczylam w wiadomosci dla kupujacych o bezposrednia wplate na moje konto. Srednio podoba mi sie ze ze te pieniedza ida jeszcze przez allegro. Ps. Niech ktos jeszcze sie wypowie czy kwoty ponizej 20zl sa wyplacane na konto? Mam takiego kwiatka i nie wiem czy wysylac czy nie ![]() Edytowane przez fossa Czas edycji: 2010-04-25 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps. opcje Place z Allegro mozna wylaczyc ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, kwotę poniżej 20 zł MOŻNA wypłacić na konto bankowe, trwa to od doby do 2-3 dni. Wystarczy kliknąć w " zleć wypłatę". Mnie się wydaje, że opcji PzA wyłączyć się nie da, ale skoro Koan twierdzi, że się da to ja się chętnie dowiem jak ![]()
![]() |
![]() |
#1007 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Nie da się. I jest obowiązkowa. Chyba, że wyłączymy w ogóle możliwość zapłaty z góry (może zostać odbiór osobisty i za pobraniem). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wystarczylo odznaczyc ptaszek przy ktorym bylo napisane cos w rodzaju "udostepnij kupujacym opcje Plac z Allegro". Zrobilam to i nie mam juz tym problemu ![]() Mozliwe, ze teraz juz nie ma opcji wylaczenia tego. Wczesniej w kazdym razie byla. ![]() Przeszukalam wszystkie opcje ustawien jakie sa po zalogowaniu na konto. Nie tylko te PzA. Opcja pamiętam była widoczna, kiedy mialam kase na koncie. Sprawdzcie dokladnie jesli macie cos na koncie. Ale jak mowilam, mozliwe, ze opcje rezygnacji wylaczyli ![]() Co do niskich kwot zwracam honor ![]() Edytowane przez Koan Czas edycji: 2010-04-25 o 16:22 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja również mam z tym problem. Skorzystałam z Systemu Płacę z Allegro. Dzisiaj mija czwarty dzień od dokonania wpłaty, czyli od 26 kwietnia br. Do dnia dzisiejszego, czyli 29 kwietnia pieniądze nie zostały dostarczone na rachunek Sprzedającego. Według regulaminu Płacę z Allegro, a dokładniej art. 2.2. pieniądze powinny zostać dostarczone w terminie nie dłuższym niż trzy dni robocze. Już wcześniej wpłacałam tak pieniądze ale wtedy nie było takiego problemu, pieniądze zostały dostarczone zaraz na drugi dzień. Sprzedający polecił mi abym się z nimi skontaktowała jednak nie mogę znaleźć żadnych namiaró.. Możecie mi pomóc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1011 |
Przyczajenie
|
Dzięki Ci serdeczne! Jestem Ci dozgonnie wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co, mam nadzieję, że sprawa się szybko wyjaśni
![]()
![]() |
#1013 |
Rozeznanie
|
hej!
proszę o opinie doświadczone Allegrowiczki. w ostatnią sobotę sprzedałam jedną rzecz - to była aukcja od 1 zł. Do licytacji przystąpiła 1 osoba i tą aukcję wygrała za tą złotówkę właśnie ![]() Z bólem serca ![]() Napisałam do kupującego maila z informacją kiedy mogę spodziewać się zapłaty, ponieważ paczka przygotowana czeka na wysyłkę i tylko brak wpłaty mnie wstrzymuje od wysyłki. Cisza ![]() I moje pytanie jest takie: w którym momencie mogę mieć podstawy do unieważnienia transakcji? Czy jest jakiś termin? Cena była naprawdę niska, więc jeśli byłaby możliwość anulowania transkacji z powodu braku wpłaty to chętnie to zrobię i wystawię przedmiot ponownie ![]() Tylko jakie są reguły: napewno brak wpłaty, ale czy ja muszę wyczerpać wszelkie możliwe opcje kontaktu czy jednak wystarczy że w danym czasie kupujący nie dokona wpłaty? Jeśli tak to jaki jest to termin? Dodam, że kupujący ma pozytywne konto tj. ma tylko 1 negatyw, a reszta to same pozytywy, więc nie wygląda na "oszusta", zresztą w tej akurat aukcji naprawdę mu się pofarciło więc dziwne że tej wpłaty jeszcze nie ma. Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
psy-chopatka
|
Zamówiłam coś na allegro ale chce się wycofać z transakcji bo okazało się że nie będzie mi jednak potrzebne, nie odebrałam paczki na poczcie(była to przesyłka pobraniowa), napisałam do sprzedawcy że rezygnuje i chce zwrócić mu pieniądze za przesyłkę, żeby nie był stratny, zapytałam czy zgadza się na takie załatwienie sprawy.
Napisał że owszem ale.... naliczył mi koszt przesyłki razy dwa(!!)+ prowizja od sprzedaży (???) Czy słusznie?? ![]()
"Love it, change it or leave it " ![]() Edytowane przez whip Czas edycji: 2010-04-29 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 | ||
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Chyba jest termin 7 dni na kontakt/wpłatę, ale kiedyś all mnnie "przekonało":rolleyes :, że trzeba przez przypomnienie, nie tylko maile, działać. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
![]() Chodziło mi tylko o to czy prawidłowo naliczono mi opłaty, bo nie wiem jak to jest ze zwrotami gdy ktoś nie odbiera przesyłki, czy jest to taki sam koszt i co to jest prowizja od sprzedaży. ![]()
![]() |
![]() |
#1017 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1018 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
Faktycznie może przez licytacje jest inaczej? ![]() W każdym razie, na kilkadziesiąt moich zakupów jest to pierwsza taka sytuacja ![]() Dzięki za wyjaśnienia ![]() Pieniądze oczywiście zwrócę. ![]()
![]() |
![]() |
#1019 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Prowizja raczej jakaś wielka nie będzie, akurat tym bym się nie przejmowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sam Kupujący wyszedł z inicjatywą odstąpienia od transakcji sugerując, że pewnie sprzedaż tego przedmiotu za 1 zł nie jest mi na rękę. Uzgodniliśmy wszystko mailowo. Jestem zdziwiona że ktoś wykazał się taką wyrozumiałością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.