|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Mam pytanko.
Właśnie zamówiłam okulary za które mam zapłacić 15zł, ale nacisnełam że płace z allegro (kwitkiem na pocztę lub konto) . I czy mogliście by mi napisać gdzie ja mam wejść aby zobaczyć na jaki adres mam wysłac? Bo nie na konto sprzedającego przciez skoro płace z allegro. Z góry dzięki za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny! Nie wiedziałam gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj. Znalazłam na allegro 2 użytkowników (quantapc oraz Paa-tal), którzy mają bardzo tanie kosmetyki. Mają oni np. fajnie wyglądające kosmetyki rzekomo organiczne Organic Aid. W necie żel pod prysznic kosztuje 7,5$, a u Paa-tal 5,5zł... Poza tym kolor etykiety się różni. Quantapc też sprzedaje szampony tej firmy, za 9,90zł. Poza tym mają bardzo tanie kosmetyki Sally Hansen, albo np. róż mineralny Maybelline za 12 zł (normalnie kosztuje co najmniej 2 razy tyle). Quantapc ma ponad 18 tys. pozytywnych komentarzy, a tylko po kilka neutralnych i negatywnych. Paa tal ma z kolei ponad 40 tys pozytywnych, 123 neutralne i 24 negatywne. Paa tal zresztą chyba pisał na tym forum. Ma drogerię w Chrzanowie bodajże i sprzedaje tam te kosmetyki podobno. Same możecie zobaczyć profile tych osób.
Co myślicie o tak tanich produktach? Czy to podróbki? Proszę o radę, bo ceny są kuszące, ale nie chcę mieć potem w kosmetyczce bubla z Chin:/ Pozdrawiam
![]() |
#1025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
Eee?
![]() Jak teraz czytam początek mojego posta, to może tak wyglądać, ale to nie jest żadna reklama. Jaki miałabym cel w pisaniu, że znalazłam na allegro użytkowników (którzy możliwe, że są jedną osobą, bo sprzedają te same rzeczy) z produktami niepewnego pochodzenia? A ceny wkleiłam po to, żeby pokazać, że to chyba nie mogą być oryginały (bo przecież sklepy nie biorą do kieszeni 50% ze sprzedaży towaru, a więc nawet "ceny hurtowe" to by nie mogły być) - napisałam przecież też, że kolor etykiety jest inny od tej na produktach, które widziałam na stronach amerykańskich np. (na polskich stronach nie znalazłam marki Organic Aid). Nazwy sprzedawców podałam tu, żebyście mogły obczaić jakie produkty sprzedają. Nie knujcie teorii spiskowych, tylko mi poradźcie czy warto od kogoś takiego kupować.
Si abres el estuche lo que debes encontrar Es una joya que te deslumbrará ![]() Edytowane przez hermajona Czas edycji: 2010-05-10 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() Sprzedałam na allegro książkę. Kupujący wybrał opcję "Płacę z allegro". Jeszcze nigdy nie korzystałam z tej opcji i mam problem. Przed chwilę dostałam maila, że kupujący zapłacił za zakupy przez Płacę z allegro. (...) EDIT: Problem chyba rozwiązany ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2010-05-12 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie odnośnie komentarzy. Jakiś czas temu zakupiłam skórkę na telefon. Nie dość, że otrzymałam ją 2 tygodnie po dokonaniu przeze mnie wpłaty to jeszcze sprzedawca przesłał nie ten wzór co chciałam a produkt był marnej jakości ( skórka zaczęła się odklejać od telefonu po 5 dniach...) Jak to rozwiązać? Wystawić mu od razu negatywa czy pierw mailowo uprzedzić, że mam taki zamiar ? Dodam, że z mojej strony wszystko było ok, dokonałam przelewu od razu po zakupieniu towaru.
![]() |
#1031 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze zaproponuje wymiane lub cos podobnego? Daj mu szanse odpowiedziec. Jesli bedzie pyszczyl to wystaw komentarz jaki uwazasz za stosowny i opisz w nim co i jak bylo. To sie przyda nastepnym kupujacym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
Pomocy!
Przez prezypadek kupiłam dwie aukcje po jednej tunice. napisałam e-maila z informacją o pomyłce. jeśli zapłacę tylko za jedną rzecz, będzie wszytsko w porządku? _______ aha, czy taki formularz, trzeba wypełnieć: ''Zapłać teraz lub przy odbiorze – wypełnij formularz i poinformuj Sprzedającego o sposobie zapłaty i dostawy.''? Czy wystarczy zaksięgować wpłatę na ich koncie i wtedy wyślą paczkę na pocztę, gdzie bedzie trzeba ją odebrać, po Paczka pocztowa priorytetowa 12,00 zł ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz zapłacić przez płace z allegro czyli przez ten formularz albo normalnie jak do tej pory przez konto bankowe. Paczkę przyniesię Ci do domu listonosz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
al;e właśnie taka paczka kosztuje 25 zł, a za 12 zł paczka, która trzeba odebrać na poczcie. przynajmniej tak zorzumiałam.
![]() Transport i płatność Opcje dostawyKoszt wysyłki Paczka pocztowa priorytetowa 12,00 zł Przesyłka pobraniowa priorytetowa 25,00 zł ![]() ![]() ![]() ______________ A jeśli nie uwzględni? Za dwie tuniki nie mam zamiaru zapłacić. co takiego może zrobić? najwyżej wystawić negatywny komentarz na allegro. Zawdzwonię tam jutro, jeśli nie otrzymam odpowiedzi emailem. Edytowane przez allesi Czas edycji: 2010-05-16 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
paczka pocztowa pobraniowa- płacisz listonoszowi przy odbiorze
paczka pocztowa priorytetowa- wpłacasz pieniądze na konto, wtedy sprzedawca wysyła Ci towar W obu przypadkach paczkę do domu przynosi listonosz.
![]() |
![]() |
#1038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2010-05-17 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Otrzymałam jedynie jakąś wiadomość od sprzedającego, ale na dole dopisek, że to się tak jakby 'samo' wysyła - automatycznie.
Więc jeszcze nie odczytał najwyraźniej. około 16 mam zamiar zadzwonić albo poczekam do jutra. Ale co do tej prowizji - to jeśli się z nim jakoś dogadam, to wpłacę mu te kilka groszy więcej na konto, razem z wpłatą za tę nieszczęsną tunikę. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- EDIT: DZIEWCZYNY! : Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
No i git
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o radę :) Pilne...
Dziewczyny, chyba mam problem
![]() Na allegro kupuję od kilku lat, ale dzisiaj wylicytowałam chyba drugi raz w zyciu-przewaznie wybierałam opcję "kup teraz". No i własnie- prawie godzinę temu wygrałam aukcję, a do tej pory nie doszedł do mnie mail z potwierdzeniem wygranej aukcji i danymi sprzdającego. Czekac, czy powinnam cos zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o radę :) Pilne...
Przecież nie trzeba opłacić przedmiotu godzinę po zakończeniu aukcji. Poczekaj na maila albo sprawdź w spamie.
Dane chyba możesz sprawdzić: Kupione --> opcje
![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Dziwne, ze nie dostałaś meila tyle czasu. A w kupionych ją masz? Możesz napisać o podanie danych, ale równie dobrze klikasz na stronie aukcji czy w kupnych płace z allegro i po sprawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Allegro czasem ma opóźnienie.
Często tak miałam, że mail czy wygrałam aukcje czy nie przysyłali dopiero po 2-3 godzinach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy jesli jako sprzedajaca zakoncze aukcje przed czasem, to czy poniose z tego tytulu jakas kare finansowa?
(i czy ilosc dni jaka pozostala do rzeczywistego konca aukcji ma tutaj znaczenie?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej
![]()
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnosnie PzA. Czy po konfiguracji tej opcji przychodzi jakies potwierdzenie na maila lub widoczne jest w zakladce konta allegro? Bo wpisalam nr konta, pozaznaczalam opcje, ktore chcialam, no i nic mi sie nie zmienilo, wiec nie wiem. czytam, czytam ale nic na ten temat nie znalazlam. Co wejde, pojawia mi sie okienko wlasnie z wpisaniem nr konta bankowego itd., klikam zatwierdz i nie wiem wlasnie co sie dzieje, zatwierdza sie? nie? Bo w sumie nic sie nie dzieje, a wszystkie okienka dobrze mam uzupelnione, gdy sa ptaszki.
Pomocy... ![]() ![]() PS. Dobra juz wpadlam, o co chodzilo ![]() Edytowane przez Flofferek Czas edycji: 2010-06-04 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
Muszę sie wyżalić w sprawie sprzedawcy legginsów "e-onyx", dziewczyny nie dajmy sie oszukiwać - kopmy w dupkę hamów.
legginsy niby dzins nie polecam dziewczynom o rozmiarze większym niż XS/bardzo małe małe S noszę dzinsy 27/28 i pierwsze wrażenie to że w ogóle nie kucnę w nich, lewno sięgają do kostek i wcale nie wyglądają tak jak na nieostrym zdjęciu z allegro, napisali ze pasują na S M i L, co za oszustwo są to te same legginsy jak oferują inni sprzedawcy a koszt wysyłki 15 zł - napisane ze za paczkę, a to wysylka listem po prostu zdjęcie przez to ze nie ostre - nie pokazuje dokładnie faktury materiału - co działa na korzyść akurat sprzedawanych przez nich legginsów nie są one granatowe jak by się spodziewano, a zwyczajnie srebrnawe jak te niby jeansowe legginsy facet ma ciągle jedno wytłumaczenie na 15 zł za wysyłkę - nikt u mnie nie chce pracować za darmo. chyba sie u niego zatrudnie jak za jedne legginsy obsługa przesyłki wynosi ponad 10 zł straszy mnie ze jak wystawie negatyw - sama dostanę negatyw ![]() wstawiam zdjęcia real i te z aukcji (zeby nie było nieformalnie- pierwsze dwa zdjęcia pożyczone z aukcji):
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.