Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 19:37   #1021
VicoPaz
Raczkowanie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Mam pytanko.
Właśnie zamówiłam okulary za które mam zapłacić 15zł, ale nacisnełam że płace z allegro (kwitkiem na pocztę lub konto) . I czy mogliście by mi napisać gdzie ja mam wejść aby zobaczyć na jaki adres mam wysłac? Bo nie na konto sprzedającego przciez skoro płace z allegro.
Z góry dzięki za odpowiedz
VicoPaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 20:13   #1022
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
upiekło mi się
Sam Kupujący wyszedł z inicjatywą odstąpienia od transakcji sugerując, że pewnie sprzedaż tego przedmiotu za 1 zł nie jest mi na rękę. Uzgodniliśmy wszystko mailowo. Jestem zdziwiona że ktoś wykazał się taką wyrozumiałością.
Wow

Cytat:
Napisane przez VicoPaz Pokaż wiadomość
Mam pytanko.
Właśnie zamówiłam okulary za które mam zapłacić 15zł, ale nacisnełam że płace z allegro (kwitkiem na pocztę lub konto) . I czy mogliście by mi napisać gdzie ja mam wejść aby zobaczyć na jaki adres mam wysłac? Bo nie na konto sprzedającego przciez skoro płace z allegro.
Z góry dzięki za odpowiedz
jak kupilas to dostałas maila o zakupieniu towaru- tam sa dane sprzedajacego, ale jak ja place z allegro to mnie automatycznie wszytsko sie wypełnia (przelew bankowy), wiec jak naciskasz druk pocztpwy to on pewnie sam Ci sie wygeneruje-gptpwy do wydruku
Stary 2010-05-04, 20:17   #1023
VicoPaz
Raczkowanie

kycia1 tak jest ten druk dziękuję ci bardzo
VicoPaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 21:41   #1024
hermajona
Rozeznanie

Hej Dziewczyny! Nie wiedziałam gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj. Znalazłam na allegro 2 użytkowników (quantapc oraz Paa-tal), którzy mają bardzo tanie kosmetyki. Mają oni np. fajnie wyglądające kosmetyki rzekomo organiczne Organic Aid. W necie żel pod prysznic kosztuje 7,5$, a u Paa-tal 5,5zł... Poza tym kolor etykiety się różni. Quantapc też sprzedaje szampony tej firmy, za 9,90zł. Poza tym mają bardzo tanie kosmetyki Sally Hansen, albo np. róż mineralny Maybelline za 12 zł (normalnie kosztuje co najmniej 2 razy tyle). Quantapc ma ponad 18 tys. pozytywnych komentarzy, a tylko po kilka neutralnych i negatywnych. Paa tal ma z kolei ponad 40 tys pozytywnych, 123 neutralne i 24 negatywne. Paa tal zresztą chyba pisał na tym forum. Ma drogerię w Chrzanowie bodajże i sprzedaje tam te kosmetyki podobno. Same możecie zobaczyć profile tych osób.
Co myślicie o tak tanich produktach? Czy to podróbki? Proszę o radę, bo ceny są kuszące, ale nie chcę mieć potem w kosmetyczce bubla z Chin:/

Pozdrawiam
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 22:31   #1025
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Nie wiedziałam gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj. Znalazłam na allegro 2 użytkowników (quantapc oraz Paa-tal), którzy mają bardzo tanie kosmetyki. Mają oni np. fajnie wyglądające kosmetyki rzekomo organiczne Organic Aid. W necie żel pod prysznic kosztuje 7,5$, a u Paa-tal 5,5zł... Poza tym kolor etykiety się różni. Quantapc też sprzedaje szampony tej firmy, za 9,90zł. Poza tym mają bardzo tanie kosmetyki Sally Hansen, albo np. róż mineralny Maybelline za 12 zł (normalnie kosztuje co najmniej 2 razy tyle). Quantapc ma ponad 18 tys. pozytywnych komentarzy, a tylko po kilka neutralnych i negatywnych. Paa tal ma z kolei ponad 40 tys pozytywnych, 123 neutralne i 24 negatywne. Paa tal zresztą chyba pisał na tym forum. Ma drogerię w Chrzanowie bodajże i sprzedaje tam te kosmetyki podobno. Same możecie zobaczyć profile tych osób.
Co myślicie o tak tanich produktach? Czy to podróbki? Proszę o radę, bo ceny są kuszące, ale nie chcę mieć potem w kosmetyczce bubla z Chin:/

Pozdrawiam
To mi wyglada na reklame
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 22:37   #1026
Koan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
To mi wyglada na reklame
nie tylko Tobie
zreszta nedzna ta reklama
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 23:48   #1027
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
To mi wyglada na reklame
Eee?

Jak teraz czytam początek mojego posta, to może tak wyglądać, ale to nie jest żadna reklama. Jaki miałabym cel w pisaniu, że znalazłam na allegro użytkowników (którzy możliwe, że są jedną osobą, bo sprzedają te same rzeczy) z produktami niepewnego pochodzenia? A ceny wkleiłam po to, żeby pokazać, że to chyba nie mogą być oryginały (bo przecież sklepy nie biorą do kieszeni 50% ze sprzedaży towaru, a więc nawet "ceny hurtowe" to by nie mogły być) - napisałam przecież też, że kolor etykiety jest inny od tej na produktach, które widziałam na stronach amerykańskich np. (na polskich stronach nie znalazłam marki Organic Aid). Nazwy sprzedawców podałam tu, żebyście mogły obczaić jakie produkty sprzedają.

Nie knujcie teorii spiskowych, tylko mi poradźcie czy warto od kogoś takiego kupować.

Edytowane przez hermajona
Czas edycji: 2010-05-10 o 23:52
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 08:50   #1028
u.zymek
Raczkowanie

Witam! Podpinam się pod pytanie ! Interesują mnie odżywki do włosów - czy wg Was są to oryginały czy nie bardzo?? Pozdrawiam <cmok>
u.zymek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 11:36   #1029
Nija_
Zakorzenienie

Mam pytanie

Sprzedałam na allegro książkę. Kupujący wybrał opcję "Płacę z allegro". Jeszcze nigdy nie korzystałam z tej opcji i mam problem. Przed chwilę dostałam maila, że kupujący zapłacił za zakupy przez Płacę z allegro. (...)

EDIT: Problem chyba rozwiązany

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2010-05-12 o 11:40
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 12:13   #1030
Ercola
Zadomowienie

A ja mam pytanie odnośnie komentarzy. Jakiś czas temu zakupiłam skórkę na telefon. Nie dość, że otrzymałam ją 2 tygodnie po dokonaniu przeze mnie wpłaty to jeszcze sprzedawca przesłał nie ten wzór co chciałam a produkt był marnej jakości ( skórka zaczęła się odklejać od telefonu po 5 dniach...) Jak to rozwiązać? Wystawić mu od razu negatywa czy pierw mailowo uprzedzić, że mam taki zamiar ? Dodam, że z mojej strony wszystko było ok, dokonałam przelewu od razu po zakupieniu towaru.

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 12:20   #1031
Koan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie komentarzy. Jakiś czas temu zakupiłam skórkę na telefon. Nie dość, że otrzymałam ją 2 tygodnie po dokonaniu przeze mnie wpłaty to jeszcze sprzedawca przesłał nie ten wzór co chciałam a produkt był marnej jakości ( skórka zaczęła się odklejać od telefonu po 5 dniach...) Jak to rozwiązać? Wystawić mu od razu negatywa czy pierw mailowo uprzedzić, że mam taki zamiar ? Dodam, że z mojej strony wszystko było ok, dokonałam przelewu od razu po zakupieniu towaru.
Wyslij do sprzedawcy maila i napisz w nim to, co napisalas tutaj.
Moze zaproponuje wymiane lub cos podobnego?
Daj mu szanse odpowiedziec. Jesli bedzie pyszczyl to wystaw komentarz jaki uwazasz za stosowny i opisz w nim co i jak bylo. To sie przyda nastepnym kupujacym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 12:36   #1032
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Eee?

Jak teraz czytam początek mojego posta, to może tak wyglądać, ale to nie jest żadna reklama. Jaki miałabym cel w pisaniu, że znalazłam na allegro użytkowników (którzy możliwe, że są jedną osobą, bo sprzedają te same rzeczy) z produktami niepewnego pochodzenia? A ceny wkleiłam po to, żeby pokazać, że to chyba nie mogą być oryginały (bo przecież sklepy nie biorą do kieszeni 50% ze sprzedaży towaru, a więc nawet "ceny hurtowe" to by nie mogły być) - napisałam przecież też, że kolor etykiety jest inny od tej na produktach, które widziałam na stronach amerykańskich np. (na polskich stronach nie znalazłam marki Organic Aid). Nazwy sprzedawców podałam tu, żebyście mogły obczaić jakie produkty sprzedają.

Nie knujcie teorii spiskowych, tylko mi poradźcie czy warto od kogoś takiego kupować.
Cytat:
Napisane przez u.zymek Pokaż wiadomość
Witam! Podpinam się pod pytanie ! Interesują mnie odżywki do włosów - czy wg Was są to oryginały czy nie bardzo?? Pozdrawiam <cmok>
Ja kiedys slyszlalam, ze tacy sprzedawcy maja towar z kradziezy, ale czy to prawda to nie wiem. Podobno mowi się na to, ze spadly z tira, wiec moze to jest to?

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie

Sprzedałam na allegro książkę. Kupujący wybrał opcję "Płacę z allegro". Jeszcze nigdy nie korzystałam z tej opcji i mam problem. Przed chwilę dostałam maila, że kupujący zapłacił za zakupy przez Płacę z allegro. (...)

EDIT: Problem chyba rozwiązany
Jak skonfigurowalas konto płace z allegro to na pewno podalas czy automatycznie pieniazki maja wychodzic, czy co tydzien itd. Mozesz tez wejsc w ta zakladke i nacisnac "zlec wpłate" i czekasz na pieniazki albo od razu wysylasz (ja bym czekala).
Stary 2010-05-12, 13:19   #1033
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
Wyslij do sprzedawcy maila i napisz w nim to, co napisalas tutaj.
Moze zaproponuje wymiane lub cos podobnego?
Daj mu szanse odpowiedziec. Jesli bedzie pyszczyl to wystaw komentarz jaki uwazasz za stosowny i opisz w nim co i jak bylo. To sie przyda nastepnym kupujacym
Tak też zrobię Dzięki

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 20:53   #1034
allesi
Zadomowienie

Pomocy!
Przez prezypadek kupiłam dwie aukcje po jednej tunice. napisałam e-maila z informacją o pomyłce. jeśli zapłacę tylko za jedną rzecz, będzie wszytsko w porządku?

_______
aha, czy taki formularz, trzeba wypełnieć:

''Zapłać teraz lub przy odbiorze – wypełnij formularz i poinformuj Sprzedającego o sposobie zapłaty i dostawy.''?

Czy wystarczy zaksięgować wpłatę na ich koncie i wtedy wyślą paczkę na pocztę, gdzie bedzie trzeba ją odebrać, po Paczka pocztowa priorytetowa

12,00 zł

??
allesi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 21:01   #1035
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allesi Pokaż wiadomość
Pomocy!
Przez prezypadek kupiłam dwie aukcje po jednej tunice. napisałam e-maila z informacją o pomyłce. jeśli zapłacę tylko za jedną rzecz, będzie wszytsko w porządku?

_______
aha, czy taki formularz, trzeba wypełnieć:

''Zapłać teraz lub przy odbiorze – wypełnij formularz i poinformuj Sprzedającego o sposobie zapłaty i dostawy.''?

Czy wystarczy zaksięgować wpłatę na ich koncie i wtedy wyślą paczkę na pocztę, gdzie bedzie trzeba ją odebrać, po Paczka pocztowa priorytetowa

12,00 zł

??
To zależy od sprzedawcy, czy uwzględni Twoją pomyłkę i załatwi zwrot prowizji od Allegro.

Możesz zapłacić przez płace z allegro czyli przez ten formularz albo normalnie jak do tej pory przez konto bankowe.

Paczkę przyniesię Ci do domu listonosz

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 21:02   #1036
allesi
Zadomowienie

al;e właśnie taka paczka kosztuje 25 zł, a za 12 zł paczka, która trzeba odebrać na poczcie. przynajmniej tak zorzumiałam.

Transport i płatność
Opcje dostawyKoszt wysyłki Paczka pocztowa priorytetowa

12,00 zł

Przesyłka pobraniowa priorytetowa

25,00 zł

Formy płatności Zwykły przelew
Płatność przy odbiorze
Zapłać przez Płacę z Allegro

Edytowane przez allesi
Czas edycji: 2010-05-16 o 21:03
Stary 2010-05-16, 21:45   #1037
Pimpolinka
Raczkowanie

GG do Pimpolinka

paczka pocztowa pobraniowa- płacisz listonoszowi przy odbiorze

paczka pocztowa priorytetowa- wpłacasz pieniądze na konto, wtedy sprzedawca wysyła Ci towar

W obu przypadkach paczkę do domu przynosi listonosz.

09.07.2009
Pimpolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 12:07   #1038
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allesi Pokaż wiadomość
A jeśli nie uwzględni? Za dwie tuniki nie mam zamiaru zapłacić. co takiego może zrobić? najwyżej wystawić negatywny komentarz na allegro. Zawdzwonię tam jutro, jeśli nie otrzymam odpowiedzi emailem.
Ze strony Allegro:
Cytat:
Nie sfinalizowałem transakcji. Czy poniosę konsekwencje z tego powodu?
Jeśli z określonych powodów transakcja nie zostanie sfinalizowana, Sprzedający może wystąpić o zwrot prowizji od sprzedaży. Otrzymasz wówczas e-mail z informacjami o rozpoczęciu procedury zwrotu prowizji i powodach ubiegania się o zwrot. W ciągu 7 dni prześlij wypełniony formularz - kliknij, aby przesłać wyjaśnienie.
Uwaga: jeśli nie prześlesz wyjaśnienia, formularz zwrotu prowizji będzie rozpatrywany automatycznie, z przyznaniem Tobie ostrzeżenia. Jeżeli jednak formularz wyjaśniający zostanie wypełniony, decyzję dotyczącą przyznania zwrotu prowizji i/lub ostrzeżenia podejmie pracownik Allegro, analizując powód niezawarcia transakcji oraz przesłane przez Ciebie wyjaśnienie. Jeśli jako Kupujący nie wywiążesz się z transakcji, dostaniesz ostrzeżenie. Otrzymanie ostrzeżenia w wyniku procedury zwrotu prowizji, uruchomionej przez 3 różnych Sprzedających powoduje blokadę konta.
I jak tam? Daj znać jak sprawa się rozwiązała

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2010-05-17 o 12:38
Stary 2010-05-17, 13:51   #1039
allesi
Zadomowienie

Otrzymałam jedynie jakąś wiadomość od sprzedającego, ale na dole dopisek, że to się tak jakby 'samo' wysyła - automatycznie.
Więc jeszcze nie odczytał najwyraźniej. około 16 mam zamiar zadzwonić albo poczekam do jutra.

Ale co do tej prowizji - to jeśli się z nim jakoś dogadam, to wpłacę mu te kilka groszy więcej na konto, razem z wpłatą za tę nieszczęsną tunikę.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

EDIT: DZIEWCZYNY! :

Cytat:
witam
jedna bluzka zostala anulowana
niby tylko 5 słówek, a jak cieszą
Stary 2010-05-18, 08:29   #1040
Wroclovianka
Zakorzenienie

No i git

Stary 2010-05-23, 21:34   #1041
mila17
Zakorzenienie

Dot.: Proszę o radę :) Pilne...

Dziewczyny, chyba mam problem

Na allegro kupuję od kilku lat, ale dzisiaj wylicytowałam chyba drugi raz w zyciu-przewaznie wybierałam opcję "kup teraz". No i własnie- prawie godzinę temu wygrałam aukcję, a do tej pory nie doszedł do mnie mail z potwierdzeniem wygranej aukcji i danymi sprzdającego. Czekac, czy powinnam cos zrobic?
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 21:57   #1042
ratta
Wtajemniczenie

Dot.: Proszę o radę :) Pilne...

Przecież nie trzeba opłacić przedmiotu godzinę po zakończeniu aukcji. Poczekaj na maila albo sprawdź w spamie.
Dane chyba możesz sprawdzić: Kupione --> opcje

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 08:27   #1043
Wroclovianka
Zakorzenienie

Dziwne, ze nie dostałaś meila tyle czasu. A w kupionych ją masz? Możesz napisać o podanie danych, ale równie dobrze klikasz na stronie aukcji czy w kupnych płace z allegro i po sprawie.

Stary 2010-05-24, 10:42   #1044
paula600324
Zakorzenienie

Allegro czasem ma opóźnienie.
Często tak miałam, że mail czy wygrałam aukcje czy nie przysyłali dopiero po 2-3 godzinach
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 11:23   #1045
Koan
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy jesli jako sprzedajaca zakoncze aukcje przed czasem, to czy poniose z tego tytulu jakas kare finansowa?
(i czy ilosc dni jaka pozostala do rzeczywistego konca aukcji ma tutaj znaczenie?)
Stary 2010-05-29, 12:22   #1046
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jesli jako sprzedajaca zakoncze aukcje przed czasem, to czy poniose z tego tytulu jakas kare finansowa?
(i czy ilosc dni jaka pozostala do rzeczywistego konca aukcji ma tutaj znaczenie?)
Kary finansowej nie poniesiesz. Jak ktoś licytuje to możesz jedynie spodziewać się, że może napisać allegro jak zakończysz i odwołasz oferty powodem niezgodnym z regulaminem. Dni nie mają znaczenia.
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 14:52   #1047
Koan
Wtajemniczenie

dziekuje
Stary 2010-06-01, 16:38   #1048
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Red face Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Hej Chcialabym wystawic na all kilka przedmiotów ale kompletnie nie mam pojecia jak to sie robi itd i jak sie oblicza te prowizje itp. Czy moze mi ktos to jakoś jasno i wyraznie wytlumaczyc ? Zawsze tylko kupowałam na allegro a teraz potrzebuje wystawic kilka niepotrzebnych przedmiotów. Prosze Was bardzo...
Stary 2010-06-04, 17:15   #1049
Flofferek
Zakorzenienie

Mam pytanie odnosnie PzA. Czy po konfiguracji tej opcji przychodzi jakies potwierdzenie na maila lub widoczne jest w zakladce konta allegro? Bo wpisalam nr konta, pozaznaczalam opcje, ktore chcialam, no i nic mi sie nie zmienilo, wiec nie wiem. czytam, czytam ale nic na ten temat nie znalazlam. Co wejde, pojawia mi sie okienko wlasnie z wpisaniem nr konta bankowego itd., klikam zatwierdz i nie wiem wlasnie co sie dzieje, zatwierdza sie? nie? Bo w sumie nic sie nie dzieje, a wszystkie okienka dobrze mam uzupelnione, gdy sa ptaszki.
Pomocy... Bo wygral ktos u mnie aukcje, uzyl PzA i chce od razu wysylki towaru, a poniewaz to bylby moj pierwszy raz, to tym bardziej wolalabym miec pewnosc, iz pieniazki dotarly na moj rachunek. Dzieki za pomoc

PS. Dobra juz wpadlam, o co chodzilo problem mam nadzieje, ze zostal rozwiazany.

Edytowane przez Flofferek
Czas edycji: 2010-06-04 o 17:20
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 17:20   #1050
fortepianistka
Rozeznanie

Muszę sie wyżalić w sprawie sprzedawcy legginsów "e-onyx", dziewczyny nie dajmy sie oszukiwać - kopmy w dupkę hamów.

legginsy niby dzins

nie polecam dziewczynom o rozmiarze większym niż XS/bardzo małe małe S
noszę dzinsy 27/28 i pierwsze wrażenie to że w ogóle nie kucnę w nich, lewno sięgają do kostek i wcale nie wyglądają tak jak na nieostrym zdjęciu z allegro, napisali ze pasują na S M i L, co za oszustwo

są to te same legginsy jak oferują inni sprzedawcy a koszt wysyłki 15 zł - napisane ze za paczkę, a to wysylka listem
po prostu zdjęcie przez to ze nie ostre - nie pokazuje dokładnie faktury materiału - co działa na korzyść akurat sprzedawanych przez nich legginsów
nie są one granatowe jak by się spodziewano, a zwyczajnie srebrnawe jak te niby jeansowe legginsy

facet ma ciągle jedno wytłumaczenie na 15 zł za wysyłkę - nikt u mnie nie chce pracować za darmo.
chyba sie u niego zatrudnie jak za jedne legginsy obsługa przesyłki wynosi ponad 10 zł

straszy mnie ze jak wystawie negatyw - sama dostanę negatyw

wstawiam zdjęcia real i te z aukcji (zeby nie było nieformalnie- pierwsze dwa zdjęcia pożyczone z aukcji):

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości