Krzywe nogi - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 10:56   #3481
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez joszua Pokaż wiadomość
No a ja dzis bylam w sklepach i zalamana jestem bo chcialam kupic sobie spodnie. I wszystkie lezaly na mnie brzydko. Przymierzalam oczywiscie NIE rurki tylko normalne , troche szersze.. u mnie jest widoczna szpara miedzy udami, oj masakra.. I mam takie chude nogi, patyki..Niestety taka moja "uroda". Cala jestem chuda, mam dlugie rece, nogi, jestem wysoka. Chcialabym byc gruba, moze wtedy moje nogi bybyly ladniejsze. Juz niejeden facet mi powiedzial ze mam takie dlugie nogi..tylko szkoda ze krzywe
Pozdrawiam wszystkich z krzywymi nogami
Ja wlasnie nienawidze kupowac spodni. Podobaja mi sie raczej tylko rurki, czasem zdarza sie jakies proste. Zazdroszcze wszystkim dziewczynom ktore moga nosic na maxa obcisle rurki a maja takie zgrabne nogi. Bo ja az takich obcislych nie nosze. Wstydze sie nawet przymierzac takie w sklepie bo boje sie ze ekspedientka wyjedzie mi z jakims tekstem... Nie sadze ze jak bys byla gruba to to by ci pomoglo. To by ci nawet moglo poglebic wade!! Od nadwagi tez robia sie krzywe nogi... Ja nie jestem taka za szczupla i wlasnie dziwnie to wyglada bo lydki sa takie szczuplutkie a uda grubasne

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez pannasympatyczna Pokaż wiadomość
no ja robiłam te ćwiczenia które znalazłam w tym wątku na którejś tam stronie .. powiem wam że jakaś tam różnica jest ale niewielka w moim przypadku .. nie wiem czemu ale strasznie mi szczykają kości to dobrze czy źle ? xDD mam nogi do nieba .. ale krzywe jak wielkie OOO
kolega mi ostatnio mowil ze mam smieszne kolana i jeszcze ze mam bardzo ładne krzwywe nogi . ale przykre to było
ja jakies cwiczenia w googlach znalazlam ale nie za bardzo chce mi sie cwiczyc. Wiem ze musze, moze dzisiaj sie przelamie a jak dlugo te cwiczenia wykonywalas?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pujeczka Pokaż wiadomość
Może macie racje , może troche przesadzam..ale słysząc takie komentarze typu: ''ale masz krzywe nogi'' , ''wygladasz jak kosciotrup'' itp. to naprawde nie potrafie sądzić inaczej ;/

a dziewczyny ile macie lat w ogóle?

pannosympatyczna a jak długo wykonywałas te ćwiczonka? ;>>

Pozdrawiam was dziewczynyy ;**
Ktos ci tak powiedzial ze masz krzywe nogi nie wierze... przeciez tej twojej wady prawie nie widac...
Ja mam 14 lat.

Cytat:
Napisane przez kasia9513 Pokaż wiadomość
ja mam zamiar robić przysiady, każdego dnia po 10, mam nadzieję że to coś pomoże
ja 14
To przysiady pomagaja na krzywe nogi?? Nie wiedzialam.
Odradzam siadanie ,,po turecku" a polecam takie siadanie, hmm jak zaba nie wiem czy rozumiecie. Tak jakby ukleknac i usiasc tylko te nogi bardziej na boki rozstawic...

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:59   #3482
joszua
Raczkowanie

Tez zazdroszecze dziewczynom noszacym obcisle rurke, a codziennie takie widze..

ja mam 25 lat i w moim przypadku nic nie pomoze poza operacja. ale jesli wy macie np 14 lat to cwiczcie solidnie, mysle ze moze wam pomoc!
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 11:02   #3483
kasia9513
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
To przysiady pomagaja na krzywe nogi?? Nie wiedzialam.
Odradzam siadanie ,,po turecku" a polecam takie siadanie, hmm jak zaba nie wiem czy rozumiecie. Tak jakby ukleknac i usiasc tylko te nogi bardziej na boki rozstawic...
u mnie jest tak że mam dziurę między udami i to podkreśla tą moją krzywiznę, przysiady wzmocnią mięśnie ud i staną się one jakby grubsze

Świeżynka
kasia9513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 11:25   #3484
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez zazdroszecze dziewczynom noszacym obcisle rurke, a codziennie takie widze..

ja mam 25 lat i w moim przypadku nic nie pomoze poza operacja. ale jesli wy macie np 14 lat to cwiczcie solidnie, mysle ze moze wam pomoc!
Kostnienie konczy sie w wieku 25 lat i byc moze u ciebie sie jeszcze nie skonczylo i masz jeszcze ostatnia szanse zeby cos zrobic mysle ze tez mozesz cwiczyc
Cytat:
Napisane przez kasia9513 Pokaż wiadomość
u mnie jest tak że mam dziurę między udami i to podkreśla tą moją krzywiznę, przysiady wzmocnią mięśnie ud i staną się one jakby grubsze
Aha, ja juz dosyc grube uda mam i chcialam z nich troche schudnac wiec raczej przysiadow robic nie bede...

Stary 2009-11-22, 12:11   #3485
Vika 92
Raczkowanie

Ja mam 17 lat i myślę, że mi ćwiczenia nie pomogą, bo przecież kości sobie nie powyginam? Moglabym spróbować umięśnić sobie lydki, ale nie chcę mieć wielkich nabitych lydek, bo wyglądaloby to jeszcze gorzej, a krzywiznę i tak byloby widać
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 12:24   #3486
pannasympatyczna
Przyczajenie

ja mam 15 ; d ćwiczenia wykonywałam z pół roku . i póki je robilam to mi strasznie szczykaly kolana .. a jak przestałam je robic to mi sie jakby znów krzywiły wiec takie to dziwne troche ..
pannasympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 15:59   #3487
Elladorea
Rozeznanie

pujeczka, masz ładne nóżki. Lekko są krzywe, ale naprawdę minimalnie. Nie masz się czym przejmować Chciałabym mieć takie ja Ty
Czasem na siłę ściągam kolana do siebie, ale trzeba by to robić regularnie... No nie wiem, wydaje mi się, że przerwa między kolanami jest ciut mniejsza, ale może tak mi się tylko wydaje
Mam 23 lata.
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 16:58   #3488
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vika 92 Pokaż wiadomość
Ja mam 17 lat i myślę, że mi ćwiczenia nie pomogą, bo przecież kości sobie nie powyginam? Moglabym spróbować umięśnić sobie lydki, ale nie chcę mieć wielkich nabitych lydek, bo wyglądaloby to jeszcze gorzej, a krzywiznę i tak byloby widać
Masz 17 lat a to oznacza ze twoje kosci sa zbudowane jeszcze z tkanki chrzestnej a co za tym idzie mozesz zmieniac ich budowe! Prostowac, krzywic... Wykonuj cwiczenia a na pewno nie pozalujesz, mowie Ci

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
ja mam 15 ; d ćwiczenia wykonywałam z pół roku . i póki je robilam to mi strasznie szczykaly kolana .. a jak przestałam je robic to mi sie jakby znów krzywiły wiec takie to dziwne troche ..
moze to ze strzykaly u ciebie sugerowalo cos dobrego...? sama nie wiem... ja mam podobnie, jak kiedys troche cwiczylam to byly jakby mniej krzywe a jak przestawalam to znowu powracaly do poprzedniego stanu

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Elladorea Pokaż wiadomość
pujeczka, masz ładne nóżki. Lekko są krzywe, ale naprawdę minimalnie. Nie masz się czym przejmować Chciałabym mieć takie ja Ty
Czasem na siłę ściągam kolana do siebie, ale trzeba by to robić regularnie... No nie wiem, wydaje mi się, że przerwa między kolanami jest ciut mniejsza, ale może tak mi się tylko wydaje
Mam 23 lata.
tez bym chciala takie jak pujeczka bo naprawde sa zgrabne istnieje prawdopodobienstwo ze ci sie nie wydaje heh juz w podobnym watku czytalam o takim sciaganiu kolan, jak mi sie przypomni to cwicze nieraz sytuacja wymaga zebym tak robila. Np w szkole na apelu jak wnosza sztandar i trzeba stac na bacznosc to nie chce zeby ktos sie pokapowal to je do siebie sciagam, w kosciele podobnie wiecie co, dzisiaj znowu zaczynam cwiczyc!!

Stary 2009-11-22, 17:44   #3489
samanta000
Przyczajenie

Wiecie co, mam 20 lat i ortopeda a wlasciwie trzej ortopedzi u ktorych bylam na konsultacji zgodnie powiedzieli ze zadne cwiczenia na szpotawosc kolan nie pomoga, jedynie mozna sobie np. rozbudowac lydki ale wady to nie zmniejszy. Takze kiedy trzy lata temu bylam u ortopedy uzyskalam podobna odpowiedz. Jedyną metodą jest operacja. Ja wybieram sie na nia w lipcu wiec jesli wszystko sie dobrze ulozy to opowiem Wam po operacji jak ona wyglada i czy warto.
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 17:46   #3490
Vika 92
Raczkowanie

Agaciok, dzięki za pocieszenie
Mam zamiar wybrać się do ortopedy, może jakieś wkladki mi przepisze??
Będę chyba 'ściągać' te nogi, jak mówisz...

Zastanawialam się, jakie ciuchy najlepiej wyglądają na moich nawiasach... Najlepsze są chyba bojówki, a ze spódnic, to niestety tylko te dlugie, lub asymetryczne prrzed kolana.. Ale szczerze mówiąc, chyba lepiej już miniówka wygląda niż taka spódnica do kolan. Co myślicie?? Moje rozważania przedstawilam na rysunku (w paincie to rysowalam hihi), spróbuję dodać, popatrzcie i się pośmiejcie
Stary 2009-11-22, 17:50   #3491
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samanta000 Pokaż wiadomość
Wiecie co, mam 20 lat i ortopeda a wlasciwie trzej ortopedzi u ktorych bylam na konsultacji zgodnie powiedzieli ze zadne cwiczenia na szpotawosc kolan nie pomoga, jedynie mozna sobie np. rozbudowac lydki ale wady to nie zmniejszy. Takze kiedy trzy lata temu bylam u ortopedy uzyskalam podobna odpowiedz. Jedyną metodą jest operacja. Ja wybieram sie na nia w lipcu wiec jesli wszystko sie dobrze ulozy to opowiem Wam po operacji jak ona wyglada i czy warto.
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich
No nie zalamuj mnie
A wiesz może jak taka operacja wygląda?? Idziesz prywatnie, czy NFZ zaplaci?? Z góry dzięki za odp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 17:58   #3492
samanta000
Przyczajenie

Jest kilka metod operowania. To zalezy od ortopedy i tego w jakiej metodzie on sie specjalizuje. Ja ide prywatnie. Pisalam na 116 str.
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:10   #3493
pannasympatyczna
Przyczajenie

u mnie operacja odpada . krucho z kasą i wogóle nie zamierzam mieć blizn i kłaść się na stół operacyjny.. wrrr ..
Stary 2009-11-22, 20:40   #3494
Vika 92
Raczkowanie

Tylko, że Samantaooo pisze, że blizny są niewielkie (3 cm), czyli na pewno mniej wyraźne niż krzywizna
A co do kasy, to któaś z dziewczyn napisala gdzieś, że jest możliwość sfinansowania operacji przez NFZ, tylko, że trzeba chyba spelnić określone kryteria, no i czeka się jakiś rok...
A slyszalyście coś może o wkladkach ortopedycznych?? Ja spróbuję się coś dowiedzieć, jak do Polski na Święta przyjadę, bo ponoć skuteczne są...
Stary 2009-11-22, 21:51   #3495
pannasympatyczna
Przyczajenie

no właśnie .. jak z tymi wkładkami ? ;d i w ogóle dziewczyny bierzemy się do ćwiczeń ale tak porządnie ? może razem zdziałamy więcej
i powiem wam że krzywe to nie znaczy brzydkie . są takie oryginalne taki mają ładny kształt i wogóle a nie takie dwa proste kijki xD gdybym miała przynajmniej proste kolana to już by mnie to zadowoliło ; ) bo nie to ze mam krzywe tylko te kolana mi do wewnątrz idą i one w dół się krzywią .. i jak je wykręcam to się prostują ale krótko umiem tak wytrzymać bo mnie to strasznie boli .. i wogóle mam taki problem że jak zginam w kolanie jedną nogę to mi szczyka xD
Stary 2009-11-22, 22:03   #3496
Vika 92
Raczkowanie

No to ćwiczmy "CZY DAMY RADĘ?!"

ZALECANE ĆWICZENIA - KOLANA SZPOTAWE
1. Siad prosty, nogi związane w kolanach. Ruch - wznos nóg z maksymalnym napięciem mięśni.
2. Postawa stojąca. Ruch - napinanie pośladków i łączenie kolan.
3. Leżenie przodem, między stopami chusteczka. Ruch - unoszenie nóg prostych w górę - wytrzymać.
4. Leżenie przodem. Ruch - napinanie mięśni pośladkowych z próbą łączenia kolan.
5. Leżenie przodem, kolana złączone taśmą. Ruch - wznos prostych nóg nad podłogę.
6. Leżenie tyłem. Ruch - wznos prostych nóg i łączenie ich.

KOLANA SZPOTAWE

1. Siad płotkarski
2. Siad prosty. Nogi zgięte w kolanach
Między stopami piłka i ściąganie ud do środka
3.Siad prosty. Stopy się dotykają
Uniesienie nóg do góry i trzymanie stóp (kostki) razem
4.Leżenie przodem. Między stopami piłka
Unoszenie prostych nóg w górę.
5. Siad ugięty. Stopy obejmują piłkę i mocno trzymają (kolana do siebie)
Współćwiczący trzyma ręce na piłce i próbuje ją zabrać
6. Siad prosty. Nogi w rozkroku.
Współćwiczący stoi w rozkroku w środku. Ćwiczący naciska mocno mocno na nogi współćwiczącego (ćwiczenia oporowe).
7. Leżenie przodem. Kolana ugięte, zgięcie stóp grzbietowe i podeszwowe. Uniesienie złączonych kolan i wytrzymanie.
9. Leżenie tyłem. Nogi ugięte w kolanach
Rozkrok w powietrzu i złączenie nóg.
UNIKAĆ
Siadu skrzyżnego
UWAGA
Liczba powtórzeń 5-10 razy

Dla "iksów" niestety nie mam ćwiczeń, ale myślę, że dobrmy ćwiczeniem jest siad skrzyżny, jazda na rowerze i lączenie na silę stóp, jednocześnie starając się zachować szparę między kolanami.

Stary 2009-11-22, 22:16   #3497
pannasympatyczna
Przyczajenie

I co myślicie że to coś pomoże ? mam nadzieję że tak ..marzę o prostych nóżkach ..
Stary 2009-11-22, 22:41   #3498
pannasympatyczna
Przyczajenie

Specjalnie dla was zrobiłam sobie zdjęcie moich okropnych nóg
wiem że są straszne ale dodaje je po to żebyście mogli porównać że niektórzy mają naprawdę źle .. : ( myślę vika92 że mamy podobny układ nóg i ten sam problem ale damy radę ! i je wyprostujemy choćbyśmy miały stworzyć własny aparat prostujący nogi xDD ;d
Stary 2009-11-22, 22:56   #3499
Vika 92
Raczkowanie

A Ty masz takie ladnie szczuple uda
No ale dobra, bierzmy się do roboty
Ja to próbuję tak stawać, żeby wyglądalo jakbym miala 'ixy', tzn staram się lączyć kolana nię lącząc stóp.
Trochę groteskowo to wygląda
Stary 2009-11-23, 16:47   #3500
pannasympatyczna
Przyczajenie

dziękuje ja zawsze stoję w lekkim rozkroku lub po prostu odchylam jedną nogę w bok a drugą zginam - wtedy nie widać tak mocno krzywizny
Stary 2009-11-23, 17:04   #3501
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
dziękuje ja zawsze stoję w lekkim rozkroku lub po prostu odchylam jedną nogę w bok a drugą zginam - wtedy nie widać tak mocno krzywizny
Ja też tak staję Nawet mam gdzieś foto jak tak stoję, zaraz poszukam... Ale niestety jak idę to nie da rady - widać
Stary 2009-11-23, 17:53   #3502
pannasympatyczna
Przyczajenie

Jak idziesz to po prostu musisz stopy kierować na zewnątrz coś takiego \/ . A i mam pytanie jeszcze ;D Jakie buty powinnam nosić jak mam krzywe nogi O i czy obcasy kryją czy podkreślają krzywiznę nóg ?
Stary 2009-11-23, 20:56   #3503
justkaaa
Raczkowanie

Ja też niestety mam krzywe nogi, czasami zakładam spódniczki ale najczęsciej tylko jak sie spotykam z moim TŻ ewentualnie w gronie b. bliskich przyjaciól wśród których czuje się pewnie Wydaje mi sie ze w butach an obcasach wygladaja lepiej niz na płaskim
justkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:59   #3504
Vika 92
Raczkowanie

Czy krzywe- tak stanęlaś, że za bardzo nie widzę Ale za to szczuple i dluuugaśne Dodaj jakieś zdjęcie jak stoisz przodem ze zlączonymi stopami. I noś buty na obcasach, jak Ci to pomaga, u mnie to niestety "nie dziala", a szkoda, bo lubię takie butki
Stary 2009-11-24, 10:31   #3505
troll xd
Przyczajenie

hej Szukam dziewczyn, które przechodziły już operacje na kolana szpotawe! Najprawdopodobniej ona mnie czeka i chcę się dowiedziec co mnie czeka :\
troll xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 13:58   #3506
pannasympatyczna
Przyczajenie

śliczne masz nogi justkaa nie widzę dokładnie twojej krzywizny bo stanełaś w lekkim rozkroku :P ale myślę że powinnaś często pokazywać swoje nóżki bo są długie i zgrabne !
Stary 2009-11-24, 19:05   #3507
joszua
Raczkowanie

A jakimi cwiczeniami mozna rozbudowac lydki? bo ja mam chude lydki i mysle ze jak je rozbuduje to beda moje O-nogi lepiej wygladac i spodnie lepiej lezec..
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 19:54   #3508
pannasympatyczna
Przyczajenie

Cytat:
A jakimi cwiczeniami mozna rozbudowac lydki? bo ja mam chude lydki i mysle ze jak je rozbuduje to beda moje O-nogi lepiej wygladac i spodnie lepiej lezec..
Dokładnie ! jakie ćwiczenia aby rozbudować sobie mięśnie łydek
Stary 2009-11-24, 20:13   #3509
justkaaa
Raczkowanie

Cytat:
śliczne masz nogi justkaa nie widzę dokładnie twojej krzywizny bo stanełaś w lekkim rozkroku :P ale myślę że powinnaś często pokazywać swoje nóżki bo są długie i zgrabne !
dzięki hehe) troszkę krzywe są wiem to doskonale, a tylko takie zdjęcie mialam na kompie, przez kilka lat nie nosiłam zadnych krótkich spodenek itp, ale ostatnio stwierdzilam ze jak nie teraz to kiedy?? jak bede stara;//? i czasami udaje mi się przełamac ale obcasy jak dla mnie wtedy to podstawa
justkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:35   #3510
Vika 92
Raczkowanie

Joszua, Pannasympatyczna, myślę, że najlepsze są przysiady i ogólne rozciąganie i napinanie mięśni lydek, np siedzicie na podlodze i najpierw wyciągacie stopę tak, jakbyście chcialy dotknąć palcami do podlogi, a potem w drugą stronę, stopa, palce do siebie. Poza tym stawanie na palcach i wchodzenie po schodach tak mi się wydaje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości