|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() Ja mam 14 lat. Cytat:
Odradzam siadanie ,,po turecku" a polecam takie siadanie, hmm jak zaba ![]()
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Tez zazdroszecze dziewczynom noszacym obcisle rurke, a codziennie takie widze..
ja mam 25 lat i w moim przypadku nic nie pomoze poza operacja. ale jesli wy macie np 14 lat to cwiczcie solidnie, mysle ze moze wam pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest tak że mam dziurę między udami i to podkreśla tą moją krzywiznę, przysiady wzmocnią mięśnie ud i staną się one jakby grubsze
#3484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, ja juz dosyc grube uda mam i chcialam z nich troche schudnac wiec raczej przysiadow robic nie bede...
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
Ja mam 17 lat i myślę, że mi ćwiczenia nie pomogą, bo przecież kości sobie nie powyginam? Moglabym spróbować umięśnić sobie lydki, ale nie chcę mieć wielkich nabitych lydek, bo wyglądaloby to jeszcze gorzej, a krzywiznę i tak byloby widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Przyczajenie
|
ja mam 15 ; d ćwiczenia wykonywałam z pół roku . i póki je robilam to mi strasznie szczykaly kolana .. a jak przestałam je robic to mi sie jakby znów krzywiły wiec takie to dziwne troche ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
pujeczka, masz ładne nóżki. Lekko są krzywe, ale naprawdę minimalnie. Nie masz się czym przejmować
![]() ![]() Czasem na siłę ściągam kolana do siebie, ale trzeba by to robić regularnie... No nie wiem, wydaje mi się, że przerwa między kolanami jest ciut mniejsza, ale może tak mi się tylko wydaje ![]() Mam 23 lata. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3489 |
Przyczajenie
|
Wiecie co, mam 20 lat i ortopeda a wlasciwie trzej ortopedzi u ktorych bylam na konsultacji zgodnie powiedzieli ze zadne cwiczenia na szpotawosc kolan nie pomoga, jedynie mozna sobie np. rozbudowac lydki ale wady to nie zmniejszy. Takze kiedy trzy lata temu bylam u ortopedy uzyskalam podobna odpowiedz. Jedyną metodą jest operacja. Ja wybieram sie na nia w lipcu wiec jesli wszystko sie dobrze ulozy to opowiem Wam po operacji jak ona wyglada i czy warto.
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
Agaciok, dzięki za pocieszenie
![]() Mam zamiar wybrać się do ortopedy, może jakieś wkladki mi przepisze?? ![]() Będę chyba 'ściągać' te nogi, jak mówisz... Zastanawialam się, jakie ciuchy najlepiej wyglądają na moich nawiasach... Najlepsze są chyba bojówki, a ze spódnic, to niestety tylko te dlugie, lub asymetryczne prrzed kolana.. Ale szczerze mówiąc, chyba lepiej już miniówka wygląda niż taka spódnica do kolan. Co myślicie?? Moje rozważania przedstawilam na rysunku (w paincie to rysowalam hihi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wiesz może jak taka operacja wygląda?? Idziesz prywatnie, czy NFZ zaplaci?? Z góry dzięki za odp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Przyczajenie
|
Jest kilka metod operowania. To zalezy od ortopedy i tego w jakiej metodzie on sie specjalizuje. Ja ide prywatnie. Pisalam na 116 str.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Przyczajenie
|
u mnie operacja odpada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
Tylko, że Samantaooo pisze, że blizny są niewielkie (3 cm), czyli na pewno mniej wyraźne niż krzywizna
![]() A co do kasy, to któaś z dziewczyn napisala gdzieś, że jest możliwość sfinansowania operacji przez NFZ, tylko, że trzeba chyba spelnić określone kryteria, no i czeka się jakiś rok... A slyszalyście coś może o wkladkach ortopedycznych?? Ja spróbuję się coś dowiedzieć, jak do Polski na Święta przyjadę, bo ponoć skuteczne są... |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Przyczajenie
|
no właśnie .. jak z tymi wkładkami ? ;d i w ogóle dziewczyny bierzemy się do ćwiczeń ale tak porządnie ?
![]() ![]() i powiem wam że krzywe to nie znaczy brzydkie . są takie oryginalne taki mają ładny kształt i wogóle a nie takie dwa proste kijki xD gdybym miała przynajmniej proste kolana to już by mnie to zadowoliło ; ) bo nie to ze mam krzywe tylko te kolana mi do wewnątrz idą i one w dół się krzywią .. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
No to ćwiczmy
![]() ![]() ZALECANE ĆWICZENIA - KOLANA SZPOTAWE 1. Siad prosty, nogi związane w kolanach. Ruch - wznos nóg z maksymalnym napięciem mięśni. 2. Postawa stojąca. Ruch - napinanie pośladków i łączenie kolan. 3. Leżenie przodem, między stopami chusteczka. Ruch - unoszenie nóg prostych w górę - wytrzymać. 4. Leżenie przodem. Ruch - napinanie mięśni pośladkowych z próbą łączenia kolan. 5. Leżenie przodem, kolana złączone taśmą. Ruch - wznos prostych nóg nad podłogę. 6. Leżenie tyłem. Ruch - wznos prostych nóg i łączenie ich. KOLANA SZPOTAWE 1. Siad płotkarski 2. Siad prosty. Nogi zgięte w kolanach Między stopami piłka i ściąganie ud do środka 3.Siad prosty. Stopy się dotykają Uniesienie nóg do góry i trzymanie stóp (kostki) razem 4.Leżenie przodem. Między stopami piłka Unoszenie prostych nóg w górę. 5. Siad ugięty. Stopy obejmują piłkę i mocno trzymają (kolana do siebie) Współćwiczący trzyma ręce na piłce i próbuje ją zabrać 6. Siad prosty. Nogi w rozkroku. Współćwiczący stoi w rozkroku w środku. Ćwiczący naciska mocno mocno na nogi współćwiczącego (ćwiczenia oporowe). 7. Leżenie przodem. Kolana ugięte, zgięcie stóp grzbietowe i podeszwowe. Uniesienie złączonych kolan i wytrzymanie. 9. Leżenie tyłem. Nogi ugięte w kolanach Rozkrok w powietrzu i złączenie nóg. UNIKAĆ Siadu skrzyżnego UWAGA Liczba powtórzeń 5-10 razy Dla "iksów" niestety nie mam ćwiczeń, ale myślę, że dobrmy ćwiczeniem jest siad skrzyżny, jazda na rowerze i lączenie na silę stóp, jednocześnie starając się zachować szparę między kolanami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Przyczajenie
|
I co myślicie że to coś pomoże ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Przyczajenie
|
Specjalnie dla was zrobiłam sobie zdjęcie moich okropnych nóg
![]() ![]() wiem że są straszne ale dodaje je po to żebyście mogli porównać że niektórzy mają naprawdę źle .. : ( myślę vika92 że mamy podobny układ nóg i ten sam problem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
A Ty masz takie ladnie szczuple uda
![]() No ale dobra, bierzmy się do roboty ![]() Ja to próbuję tak stawać, żeby wyglądalo jakbym miala 'ixy', tzn staram się lączyć kolana nię lącząc stóp. Trochę groteskowo to wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Przyczajenie
|
dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Przyczajenie
|
Jak idziesz to po prostu musisz stopy kierować na zewnątrz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
Ja też niestety mam krzywe nogi, czasami zakładam spódniczki ale najczęsciej tylko jak sie spotykam z moim TŻ ewentualnie w gronie b. bliskich przyjaciól wśród których czuje się pewnie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Czy krzywe- tak stanęlaś, że za bardzo nie widzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Przyczajenie
|
śliczne masz nogi justkaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
A jakimi cwiczeniami mozna rozbudowac lydki? bo ja mam chude lydki i mysle ze jak je rozbuduje to beda moje O-nogi lepiej wygladac i spodnie lepiej lezec..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
Joszua, Pannasympatyczna, myślę, że najlepsze są przysiady i ogólne rozciąganie i napinanie mięśni lydek, np siedzicie na podlodze i najpierw wyciągacie stopę tak, jakbyście chcialy dotknąć palcami do podlogi, a potem w drugą stronę, stopa, palce do siebie. Poza tym stawanie na palcach i wchodzenie po schodach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.