|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
tu mozesz go zobaczyc http://www.ortop.com.pl/personel/index.html lekarz troche kuleje na jedna noge,ale chyba Ci to nie przeszkadza???---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4052 |
|
Przyczajenie
|
dzięki refleks za informacje
![]() swoją drogą ortopeda kuleje na jedną nogę - to ciekawe, choć nie tak jak w przypadku ortopedy bez nóg ten lekarz z wrocławia za 5 tys powiedział, że operacja będzie polegała na połamaniu nogi w trzech miejscach, tak jak to prawie każdy ortopeda mówi że ten Napiontek wycina tylko fragmencik kostki i wszystko jest pięknie, czyli prawie nie ingeruje w uklad kostny- brzmi jak bajka gdyby nie ta cena juz sama nie wiem; chyba bym musiala pojechac do pracy za granice na wakacje i jeszcze przez rok odkladac kase żeby sobie w przyszle wakacje taka operacje zrobic i tu pojawia sie filozoficzne pytanie czy nie szkoda na to zycia
|
|
|
|
#4053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Jesli pracujesz ,mozesz skorzystac z systemu ratalnego.Dostaniesz jakies pieniadze z ZUSu w trakcie rehabilitacji.Ale to musi byc decyzja przemyslana przez Ciebie,to Twoje zycie i Twoja decyzja
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Przyczajenie
|
a czy wiecie moze, czy przy O mozna dużo chodzić? tzn. gdzies slyszalam, ze jazda na rowerze nie jest kozystna a jestem ciekawa jak jest z chodzeniem.
I jeszcze co do rowerku, czy myslicie, ze jesli bee jezdzic na rowerze i robic cwiczenia na krzywe nogi to czy to bedzie sie "redukować" i będzie tak jak jest? mam 18 dopiero skonczone lat |
|
|
|
#4055 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Dołączam do wątku o krzywych nogach. Jestem już o 30-stce, nigdy w życiu nie założyłam krótkiej spódnicy i mam już dość chowania sie w długich spodniach. Ale wciąż brak mi odwagi... Załączam zdjęcie swoich krzywulców. Może pomożecie mi pozbyć się kompleksów? |
|
|
|
#4056 |
|
Przyczajenie
|
Kobieto!
Jakbym miała takie nogi to bym śmigała tylko w miniówach! Masz wprawdzie przerwe między kolanami, ale co z tego, skoro nogi masz proste. Ja mam wielką przerwę miedzy kolanami a do tego łydki jak nawiasy wygięte łukowato na zewnątrz. Twoje nogi prajtycznie nie odbiegają od normy. refleks - święta racja. Może faktycznie lepiej uciułać tych kilka tysięcy, co zajmie mi ok roku podejrzewam, albo trochę ponad, niż do końca życia mieć kompleksy i wmawiać sobie, że trudno - tak mnie pan bóg stworzył. Czasami mam ochotę sama sobie do gardła skoczyć, bo wydaję mi się, że główną przyczyną tak pogłębionej krzywizny było intensywne i kilkuletnie jeżdżenie konno w okresie dorastania. Teraz już od lat konno nie jeżdżę, ale pamiątke za to mam :/ Ale skoro można coś zmienić, to czemu tego nie zrobić. pozdrawiam |
|
|
|
#4057 |
|
Przyczajenie
|
Jak długo czeka się na wizytę u Napiontka? Muszę sobie "przejażdżkę" do Poznania zaplanować
i 200 zł za konsultację (tak?) Nie mam już niestety żadnego aktualnego zdjęcia rentgenowskiego moich przeszczepów
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i co do chodzenia gdzieś czytałam, że wszystko zależy od tego jak stawia się stopy ale nie wiem jak trzeba ;/ Chyba przy O należy jakoś ciężar na stronę wewnętrzną stopy... ale jak to robić xD Wiesz zdaje mi się, że jeśli będziesz robiła ćwiczenia powinno być OK. Ja kiedyś miałam strasznie krzywe nogi ;/ musiałam chodzić tylko w spódnicach za kolano, żeby było jak najmniej widać...albo szerokie spodnie. Później (dokładnie pół roku temu xD ) zaczęlam robić ćwiczenia i powoli jakby te kolana zaczęły mi się chodzić. Dzisiaj własnie znalazłam zdjęcie sprzed pół roku i porównałam je z tym jak wyglądają moje krzywulce teraz... ćwiczenia naprawdę działają
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do tego chodzenia to przy O powinno sie stawiac stopy na wewnetrznej stronie ale jak ja tak probuje chodzic wygladam jak jakas kaczka normalnie zeby tak przy ludziach chodzic to w zyciu-chyba ze z tymi specjalnymi wkladkami, traktuje to jako forme cwiczenia.
|
|
#4060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mam 16 lat Pierwsze efekty...trudno określić. Jakoś nie zwracałam wcześniej uwagi na to czy się coś zmienia czy nie...po prostu robiłam ćwiczenia i z czasem to wykonywanie ich stawało się coraz prostsze A robiłam takie:
przestrzegałam, żeby coś zrobić rano, przynajmniej to pierwsze, bo rano jakoś tak nogi są mało rozciągnięte po śnie... I tak robiłam jakieś 5-10 minut (rano).A co do chodzenia to zgadzam sie, że jakoś tak dziwacznie jest nie wiem, trzeba by się jakiegoś specjalisty spytać jak stawiać stopy...złe ustawienie pogłębia wadę. ;/ A może ktos z forum wie??? ![]() Jak mi się uda to spróbuje wstawić zdjęcia jak było pół roku temu i teraz jak sprawa wygląda. ![]() Tylko nie mam pojęcia jak się wstawia zdjęcia xD Pozdrawiam ;p |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bylam w zeszlym roku w marcu.Poczatkowo dostalam termin za 4 msc,ale dzwonilam czy zwolnil sie jakis wczesniejszy termin bo akurat lecialam do Polski,wiec sie dopasowali do mojego przyjazdu.Za tydzien juz jechalam do Poznania.Wiec mozesz cos pokrecic,wymyslec wazny powod szybkiej wizyty )---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Wejdz w zaawansowane opcje.Znjadziesz tam taki znaczek jakby spinacza klikasz,pojawi sie okienko z opcja przegladaj.Tam wstawiasz zdjecie zaladuj i wyslij |
|
|
|
|
#4062 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Może się udaJeśli sie udało to tak: To w ciemnych rajstopach zrobione było pół roku temu. Niestety tylko kawałek widać...(innego zdjęcia nie mam). ale mogę powiedzieć, że szpara między kolanami była wtedy u mnie jakieś 8 - 12 cm. [koszmar] I dwa nowsze zdjęcia- na jednym jest szparka 1-3 cm góra. To jak stoję tak normalnie tak wygląda. A drugie zdjęcie jakoś tak postarałam się złączyć kolana (uda się, można wystać tylko trochę takie nienaturalne to jeszcze xD ) Wiem, że to strasznie wygląda xD Gdzieś czytałam, że szpotawości nie da się do końca "wyleczyć". Ale myślicie jeśli kości jeszcze się kształtują da się coś z tym zrobić? A i zapomniałam na tym zdjęciu pół roku temu miałam buty na obcasach.
Edytowane przez Amillka Czas edycji: 2010-05-01 o 14:03 |
|
|
|
#4063 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam kolana typu "O"
byłam u ortopedy i powiedział mi, że jak byłam mała, zaczęłam za wcześnie chodzić ... i niby od tego ; PWzięłam się za ćwiczenia, mam nadzieje, że do wakacji może coś zdziałam. Jak zrobie zdj. moich krzywych nóg to napewno wrzuce
|
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
Cwiczcie dziewczyny ile tylko mozna. Roznice jest dosc widoczna!!! zaluje,ze bedac niepelnoletnia nikt nic nie robil z ta wada.Gdyby moja corka miala krzywe nogi na sile prowadzalabym ja na cwiczenia korygujace, poki bylabym za nia odpowiedzialna!!!
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
to sa nogi mojego męża.Wyglada na to ze w naszym zwiazku to ja nosze portki
on moze smigac w spodniczkach
|
|
|
|
#4066 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Miałam się odezwać w sprawie tej operacji.. Wiec, 22 lutego mialam spotkanie z lekarzem..opowiedzial mi co nieco o tej operacji...i teraz sama nie wiem czy rzeczywiscie warto az tak się poswiecic. Ogolnie sa dwa sposoby operacji.. pierwszy jest taki ze wycinaja kawalek kosci w kształcie trójkąta zaraz pod kolanem zaczepiają jakies druty pod skora no i później wszystko zaszywają.. a drugi jest taki ' http://www.doctorveklich.com/germany/patients.htm ' te pręty trzeba nosić od 3 do 6 miesięcy. Wszystko byloby fajnie gdyby nie to ze podczas operacji może wdać się infekcja, lekarze mogą naruszyć jakiś nerw albo zniszczyć go totalnie, może być tez tak ze tylko jedna noga będzie wyprostowana a druga zostanie tak jak była .. no i po operacji zostają okropne blizny. Lekarz mi odradzal tej operacji..dawal 70% ze operacja się uda. Jak narazie zapisal mnie na fizjoterapie żeby pobudzi jakiś mięsień kolo kolana który w ogolę mi nie pracuje.. dlatego odczuwam ból. Duzo nad tym myslalam i doszlam do wniosku ze zbyt duzo poswiecilabym dla tej operacji.. a co jesli po zabiegu nie moglabym ruszac stopa.. a gdyby nawet wszystko sie udalo to znam siebie bardzo dobrze i wiem ze zakrywałabym nadal swoje nogi z powodu blizn.. Lekarz powiedział mi tez ze dla niego moje nogi są normalne.. nie widzi w nich nic złego.Wszyscy mamy inny uklad kosci.. dlatego tak sie różnimy. Niektóre kobiety maja idealnie proste nogi a niektóre maja miedzy niby duże przerwy, ale to nie znaczy ze jesteśmy jakieś gorsze. Wiem ze to może zabrzmieć śmiesznie ale powinnyśmy po prostu zaakceptować się.. dbać o swoje nogi i pokazywać ze tez są ładne. Nie zwracać uwagi na zdanie innych ludzi. Odkrywac nogi ale tez inny czesci ciala które uważamy ze są atrakcyjne wtedy więcej ludzi będzie zwracać uwagę na np tyłek a nie nogi.. Moze gdybysmy tez zadbali o swoja opaleniznę, może to by tez odwróciło uwagę od nóg. Wiem ze to będzie ciężkie, bo odkąd pamiętam jestem negatywnie nastawiona na swoje nogi..., ale będę starała się w te wakacje więcej je odsłaniać. I pamiętajcie żeby nie kupować gazet z idealnymi modelkami na okladkach bo to właśnie nas pograza w jakis dziwny stan. Przecież nikt na świecie nie jest idealny. Większość gwiazd z Hollywood ma krzywe nogi.. tylko to wszystko jest tuszowane komputerowo.. A no i jesli chodzi o te cwiczenia to jesli bede wiedziala cos wiecej to napewno napisze ;-) Mam nadzieje ze w czyms pomoglam ;-*;-* Serdecznie pozdrawiam !! |
|
|
|
#4067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydawaly mi sie one zbyt proste zeby cokolwiek pomogly na moja wade...![]() Cytat:
moze jesli bede regularnie cwiczyc tez zauwaze poprawe moich nog bo tak strasznie ich nienawidze postaram sie tez niedlugo wreszcie wstawic zdjecie moich okropnych nog bo niedlugo kupuje telefon i bede miala kabel do kompa wiec bede mogla wrzucic foty a do obecnego telefonu nie mam kabla a w dodatku cyfrowka jest zepsuta, pada po jednym zdjeciu-czasem nawet nie chce sie wlaczyc![]() to jest wlasnie jedna z przyczyn powstawania szpotawosci
Edytowane przez Agaciok xD Czas edycji: 2010-02-28 o 23:01 |
||
|
|
|
#4068 |
|
Przyczajenie
|
Głowa do góry Pajunka! I nie denerwuj mnie
bo ja już byłam zdecydowana na operację :-( no a teraz to juz sama nie wiem. No cóż, chyba tak czy siak pojadę do Poznania do Napiontka i spytam go jak jest w moim przypadku i czy rzeczywiście ryzyko jest tak duże.Z tą akceptacją siebie to oczywiście masz najzupełniejszą rację , ale ja ostatnio byłam ortopedy też w wieku 17/18 lat i też mi odradzał, ale jakoś się do tej mory nie zaakceptowałam i chyba chcę coś zmienić ![]() Przeczytałam prawie cały wątek krzywych nóg i wiem, że były na nim dwie dziewczyny, które miały operację u Napiontka. Co u was? własnie się umówiłam na konsultacje u Napiontka. Dopiero na 24. maja jest wolny termin. A jak bym się zdecydowała na operację, to będzie gdzieś jesienią. Ciekawe czy moje studia na tym nie ucierpią :-( , bo pewnie przez trzy miesiące będę uziemiona, czy może po zdjęciu gipsu da się już jako tako funkcjonować? Bo jakoś perspektywa chodzenia na zajęcia z wystającymi z nóg drutami (jak w przypadku tego 'Izarowa') nie przemawia do mnie :-/ pozdrawiam dziewczyny! ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- no refleks, twój mąż ma naprawdę niezłe nóżki ;-) i doskonale wiem o czym mówisz. W moim związku też tylko mój chłopak pokazuje latem nogi ![]() Nie próbowałam twojego fortelu z przyjazdem z Anglii (choć w twoim przypadku był jednak prawdziwy) ale Pani przy rejestracji powiedziała, że mam dzwonić we wtorki i pytać czy nie da się wcześniej, więc może umowie się jednak wcześniej Mam do was pytanie dziewczęta, z jakim zdjęciem rentgenowskim powinnam się udać do Napiontka, bo chce tam pojechac juz ze zdjęciem, żeby dwa razy nie chodzić, a teraz poszłabym do szpitala, zrobiła zdjęcie (100 zł pewnie kosztuje,bo bez skierowania pójdę, ale czy tak w ogóle można, a może nie - wiecie coś na ten temat?) Zdjęcie od przodu kończyn dolnych?? Od ud w dół chyba wystarczy? jeszcze raz pozdrawiam wszystkich krzywoprzeszczepowców i do zobaczenia w sobotę! |
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie ze nie ma sensu robic zadnych zdjec.Pierwsza wizyta skonczy sie na badaniu w samej bieliznie.(rsprawdzi Ci kegoslup i nogi).jesli zdecydujesz sie na operacje,na dzien przed operacja pojedziesz do kliniki i tam lekarz zleci wykonanie wszystkich AKTUALNYCH zdjec w cenie tych 15 tys.Wiec po co Ci powielec koszty ,skoro przez pol roku roku moga zajsc jakies istotne zmiany w kolanach?Gwarantuje Ci ze tylko spojrzy na stare zdjecie i zrobi swoje w odpowiednim czasie
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Pajunka ,oczywiscie ze jest ryzyko w czasie operacji w koncu kazda ingerencja w organizm niesie pewne niebezpieczenstwo.Dlatego wazne,by wykonal ja dobry specjalista.Trzeba wierzyc w to ze wszystko bedzie ok.Gdyby mi zabraklo wiary i zaufania do Napiontka sama bym sie nie zdecydowala i nikt by mnie nie namowil.Wiem,ze ten lekarz ma juz za soba 17 takich operacji. Trzeba naprawde wiedziec czego sie chce aby podjac decyzje o operacji |
|
|
|
#4070 |
|
Przyczajenie
|
masz straszne kompleksy, nie przesadzaj, bo Twoje nogi wcale nie są krzywe. inni mają gorsze problemy
|
|
|
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
Klaudus ,jestesmy tu z tego powodu,ze mamy kompleksy
) i zapewne oprocz tego, mamy tez wieksze problemy...---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Dla tych,ktorzy mysla o operacji pisze,ze trzeba juz ze 3 msc wczesniej zadbac o dobre wyniki krwi.Aby poprawic hemoglobine mozna jesc brokuly, ryby, cielęcina, wołowina, jaja-żółtko, szpinak, fasola, ziarna zbożowe, rodzynki, sok z suszonych śliwek, suszone morele, no i oczywiscie soczek z burakow,barszczyk czekoladę, migdały i sardynki natka pietruszki i zielona salata.Inna sprawa,ze wiekszosc tych produktow jest zupełnie nieprzyswajalna przez człowieka Karolina jest wegetarianka i niestety w wyniku duzej utraty krwi i ciaglej anemii musiala miec przetoczona krew po operacji.Wczoraj wyszla do domu )
|
|
|
|
#4072 |
|
Przyczajenie
|
Hej wam ! ja jestem tu nowa i mam ten sam problem co wy! mam krzywe nogi niestety . czy sa jakies cwiczenia na poprawe tej krzywizny co robic wogule? dolaczam foto mych nog. same ocencie me krzywolce
|
|
|
|
#4073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporo się poprawiło od tego czasu jednak nie wiem czy da się wadę zupełnie zlikwidować ;/Ćwiczenia, które ja wykonuje są wyżej ;p |
|
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
.
-Chcesz jagodziankę ? -a z czym masz ? -yyy no z jagodami -a to nie... Edytowane przez PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Czas edycji: 2010-03-31 o 21:22 |
|
|
|
#4075 |
|
Przyczajenie
|
No tak.. nie wiem czy mogę zaufać lekarzom w Angli.. to jest chyba nierealne. Jak narazie przemyslalam wszystkie 'za' i 'przeciw' i wychodzi na to ze nie warto poddawac sie operacji....
|
|
|
|
#4076 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tego samego zdania co Pajunka...
W pierwszym momencie, gdy przeczytałam o możliwości zoperowania krzywych nóg, byłam zachwycona, że to dla mnie jakaś szansa pozbycia się kompleksów. Niestety, operacja niesie za sobą ryzyko. Zbyt boję sie ewentualnych powikłań, żeby -w sytuacji, gdy jestem zdrowa- poddawać sie operacji. |
|
|
|
#4077 |
|
Przyczajenie
|
dzieki wielkie bede cwiczyc moze cos sie uda . niektore dziewczyny tu pisz a maj atakie prosciutkie nozki ech same szukaj kompleksow
|
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... No dobra, to ja od dzisiaj zaczynam ćwiczyć
Muszę wykorzystać mój chwilowy optymizm Mam już, co prawda prawie 18 lat, ale spróbować zawsze warto... To co, ćwiczycie ze mną?? Mój ambitny plan: wstawać o 10 minut wcześniej i wykonywać te ćwiczenia, co podala Amillka No i zrobię sobie zdjęcie nóg jeszcze dzisiaj i co dwa miesiące będę robić następne i porównywać.. Co Wy na to?
|
|
|
|
#4079 |
|
Przyczajenie
|
Wiele z Was pisze ze nie poddaloby sie operacji ale tak sobie mysle ze (niestety) spora czesc osob ktora ma taka wade i jest to wada znaczaca i tak kiedys w przyszlosci bedzie musialo przejsc taka operacje w wieku np.60-65 lat bo ta wada bedzie powodowala duzy bol w chodzeniu i inne dolegliwosci ktore beda utrudnialy funkcjonowanie :/ dlatego ja wole i chce przejsc taka operacje teraz gdy moje kosci sa jeszcze mlode i szybko sie regeneruja i nie chce dopuscic do tego aby moja wada sie poglebiala.
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Samantaooo, a ile masz lat? Może lepiej najpierw spróbować ćwiczeniami?? Chociaż spróbować, to na pewno nie zaszkodzi
A za parę lat pewnie będą lepsze techniki wykonywania operacjii, może nawet 'bezbliznowe' ![]() A poza tym, jak Ci się uda skorygować wadę ćwiczeniami, to jaka będziesz z siebie dumna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

tu mozesz go zobaczyc

)Jesli pracujesz ,mozesz skorzystac z systemu ratalnego.Dostaniesz jakies pieniadze z ZUSu w trakcie rehabilitacji.Ale to musi byc decyzja przemyslana przez Ciebie,to Twoje zycie i Twoja decyzja
normalnie zeby tak przy ludziach chodzic to w zyciu-chyba ze z tymi specjalnymi wkladkami, traktuje to jako forme cwiczenia.

byłam u ortopedy i powiedział mi, że jak byłam mała, zaczęłam za wcześnie chodzić ... i niby od tego ; P
, ale ja ostatnio byłam ortopedy też w wieku 17/18 lat i też mi odradzał, ale jakoś się do tej mory nie zaakceptowałam i chyba chcę coś zmienić