|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
2. No właśnie wydaje mi się że my jeszcze jak by co jesteśmy w wieku kiedy operacja uda się . 3.Odnośnie wkładek - najpierw pójdę do tego ortopedy może . I zobaczę co zaleci . Ba czy w ogóle się do niego dostanę :/ , a jak nie to dopiero w PL pójdę prywatnie . Tutaj po pierwsze nie znam lekarzy , po drugie są bardzo drodzy . A dziś kupiłam sobie czarne rajtki i zaraz idę kupić sobie buty jakieś fajne co by w sukienkę wskoczyć . Jednak na co dzień w zimie lubię chodzić w sportowym obuwiu do dżinsów . Szczególnie że mam trochę drogi do pokonania .
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
To gdzie Ty dziewczyno mieszkasz?? A z wada to rzeczywiscie tak jest,ze z wiekeim problem sie poglebia,cudow nie ma
|
|
|
|
#4023 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o mnie to mieszkam w Hiszpanii? Czemu pytasz?
A wkładki i tak będę musiała kupić może dzięki nim się nie będzie pogłębiało bo teraz tylko jeśli się staram to stawiam nogę równomiernie ale jak sobie zapominam to oczywiście wygodniej mi chodzić po zew. co pewnie pogłębia problem. Edytowane przez mila80 Czas edycji: 2010-02-24 o 16:13 |
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
czemu pytam? szukam miejsca ,gdzie ktos mnie przygarnie na gorace wakacje
|
|
|
|
#4025 |
|
Przyczajenie
|
Reflex
to już wszytko jasne . Zapraszam ale nie licz na dużo , w moim regionie nie jest tak gorąco :/ . Cały czas zastanawia mnie ta dziewczyna ze 105 strony , mówicie że po prostu kolana złączyła , a wy możecie je złączyć przy prostych nogach ? Mówię o nogach typu O . Edytowane przez mila80 Czas edycji: 2010-02-24 o 23:12 |
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
a ja moge
) ale nogi sa wtedy napiete
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4028 |
|
Przyczajenie
|
Vika mam tak jak ty nogi muszą być trochę zgięte żebym kolana złączyła .
Reflex widzisz nie jest tak źle , masz lepiej niż ja .
|
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
a skad przypuszczenie ze to lepiej??? w kazdym razie taka pozycja w niczym mi nie pomaga.
Chcialabym jeszcze dodac ,ze Karolina juz jest po operacji,podobno przeszla koncertowo ) czas operacji to okolo dwoch godzin,teraz juz po 3 msc bedzie pokazywac ladne nozki )---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- i byla tam w klinice prof.Napiontka dziewczyna w wieku 33 lat,ktora prostowala nogi z pomoca aparatu Ilizarowa,bo wtedy moze sie normalnie poruszac sie,chodzic do pracy itp.Trzeba tylko zwrocic wieksza uwage na sterylnosc,zeby nie zakazic przewierconych miejsc na nodze.Mysle ze o szczegolach dowiem sie niebawem |
|
|
|
#4030 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Reflex jak długo ta Karolina będzie unieruchomiona ? Czy masz jakieś zdjęcia osób które były przed i po operacji ? Bo ja całego wątku nie przeglądałam . RefleX z tego co wyczytałam na necie to ten aparat Ilizarowa stosuje sie do wydłużenia kości . Edytowane przez mila80 Czas edycji: 2010-02-25 o 11:54 |
|
|
|
|
#4031 |
|
Raczkowanie
|
Karolina 6 tyg w gipsie,po 6 tyg zdjety gips i cwiczenia nozek.Juz teraz w pierwszy dzien po operacji kazali jej w klinice ruszac nogami w maire mozliwosci,Ale tylko w pozycji lezacej!!!Ogolnie Karolina w rozmowie jest bardzo wesola,nie czuje duzego bolu.Po prostu czlowiek szczesliwy
)---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- A prof.Napiontek mowi ,ze teraz to jakis wysyp operacji na prostowanie nog,sadze ze jednak reklama jego umiejetnosci na wielu forach,bo nie tylko tutaj go reklamowalam zrobila swoje.I miejmy nadzieje,ze ilosc operacji nie wplynie na jakosc.Wierze,ze lekarz nabierze wiekszego doswiadczenia a nie popadnie w rutyne |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 |
|
Przyczajenie
|
Ja niestety jestem tu sama więc nawet jak bym chciała się zoperować to nie mogłabym bo nie miał by się kto zająć dziećmi :/ . A powrót do normalności jest długii . Może kiedyś .
Fajnie że Karolina już po i że nie czuje takiego bólu . |
|
|
|
#4033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zachecilam sie co do tych wkladek i to bardzo. Mam 14, rocznikowo 15 lat-myslicie ze jeszcze moga pomoc?? I czy one naprawde likwiduja wade czy jest to sprawa tylko optyczna?
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
AgaciokXd w Twoim wieku kosci jeszcze sie ksztaltuja! probuj wszystkiego,wkladki na pewno Ci nie pogorsza wady.Sadze,ze pomoga ,bo majac 15 lat wkladki i cwiczenia daja dobre efekty
)---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Mila 80 u Napiontka teraz tez jest dziewczyna ,ktota ma 33 lata i prostuje nogi aparatem( to nie jest Ilizarow ale dziala jak Ilizarowa) Koszt operacji to rowniez 15 tys plus 2 tys za wypozyczenie tego aparatu.Kiedys dzwonilam do Shadi Milud ,on wycenil zalozenie tego aparatu na 25 tys.moze mili dolacz to zdjecie,bo ja nie moge.Probowalam sie skontaktowac z Kasia,ktora juz jest po tej operacji z aparatem ale niestety nie odpisuje juz na moje e-maile |
|
|
|
#4035 |
|
Przyczajenie
|
te zdjecia które przesłała mi Relax .
Na razie muszę iść . Obowiązki.
|
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() mam pytanie czy od siedzenia na piętach ze stopami skierowanymi do wewnątrz można sobie skrzywić nogi bo ja tak bardzo długo siedziałam, można powiedzieć że całymi dniami i teraz zauważyłam (nie tylko ja , moja mam siostra i babcia też to zauważyły) że mam krzywe nogi w kształcie litery O ![]() i to chyba właśnie od tego myślicie że jak teraz będę siadać na piętach ze stopami sierowanymi na zwenątrz i do tego robić inne ćwiczenia na krzywizne mogę się pozbyć tego problemu ?
|
|
|
|
#4037 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
kiedyś udzielałam się w tym wątku ale ostatnio przestałam odpisywac bo brakowało mi czasu ; ) Mam pytanie do was Jakie spodnie i buty będą najlepsze dla nóg szpotawych ? Takich które wyglądają jak dwa nawiasy : ( Zawsze mam z tym problem ; ) Moim zdaniem proste spodnie są najlepsze ale ostatnio nie umiem znaleźć takich w sklepach Albo znajdę jakieś rurki albo dzwony ! A co do butów które najlepsze na wiosne ? Balerinki , adidasy czy może cos na obcasie ? Zdjęcie moich nóg znajdziecie na stronie 117 ; ) Z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś nie wiem, o jakie pozycje chodzi
![]() I w ogóle, jak można siadać ze szpotawymi nogami? Po turecku nie, z podwiniętymi nogami, na piętach (o ile dobrze rozumiem post karolci) też nie?
|
|
|
|
#4040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A spodnie to własnie takie proste jak mówisz...Dzwony według mnie nie są za dobre, bo na końcach są rozszerzane i jak się stoi to czasami może to głupio wyglądać...ale to zależy też od nóg.. A rurki czemu nie...ale do nich to buty na obcasie i będzie ekstra ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak siadac? podobno najlepiej na krzesle wyprostowana,ze zlaczonymi kolanami a stopy rozstawione w pewnej odleglosci od siebie |
|
|
|
|
#4042 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ze ja mieszkam na ,,wsi" (kiedys mielismy prawa miejskie ) to tutaj zupelnie nic nie ma. Blisko mam do takiego malego miasteczka ale tam wlasnie mnie olano. Do wiekszego miasta tez az tak daleko nie jest ale ja sie tam zupelnie nie orientuje kto by mi mogl pomoc. A wiec pozostaje Lodz albo Poznan tylko mama nie wybierze sie tam ze mna na pewno tylko po wkladki i z opcja olania mnie po raz kolejny, zwlaszcza ze na razie nie mamy tam po co jechac...Cytat:
Mysle ze takie siadanie moze chociaz troche pomoc. Ja tak czesto siadam ale pozniej to ledwo wstac moge tak mi cos w kolanach nawala ze nog wyprostowac nie moge. No i ortopeda mi mowil zebym tak nie siadala bo to cos mi moze w nodze zepsuc ale ja i tak siadam ![]() Cytat:
mam jedne w szafie chociaz ich nie lubie bo ja uwielbiam rurki. Mimo ze nie w kazdych moje nogi wygladaja dobrze. No wlasnie-nie w kazdych, a wiec proponuje wybierac takie rurki zeby nogi wygladaly dobrze, jesli oczywiscie chcesz nosic rurki. Proste spodnie mysle ze tez beda odpowiednie. A buty to najlepiej na obcasie![]() Cytat:
rozsuwasz nogi na zewnatrz a pupa siadasz miedzy nimi oczywiscie nie musisz klekac bo mozesz usiasc tak od razu ale opisalam to tak zebys wiedziala o co chodzi
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Agaciok xD;17468356]Dzieki ci, dalas mi nadzieje
a ze ja mieszkam na ,,wsi" (kiedys mielismy prawa miejskie ) to tutaj zupelnie nic nie ma. Blisko mam do takiego malego miasteczka ale tam wlasnie mnie olano. Do wiekszego miasta tez az tak daleko nie jest ale ja sie tam zupelnie nie orientuje kto by mi mogl pomoc. A wiec pozostaje Lodz albo Poznan tylko mama nie wybierze sie tam ze mna na pewno tylko po wkladki i z opcja olania mnie po raz kolejny, zwlaszcza ze na razie nie mamy tam po co jechac...Nie zartuj sobie!!! masz nie dac sie zbyc!!!Idz do tego lekarza i kituj,ze nogi bardzo Cie bola! niech Cie skieruje na wszelkie badania,a jak nie poptrafi Ci pomoc niech skieruje do specjalisty lub powie gdzie uzyskasz rzetelna pomoc!po to studiuja wiele lat,zeby umiec nam pomoc! maja odpowiadac na pytania,na ktore My nie znamy odpowiedzi bo po to tam sa! jak bedziesz go nachodzila co tydzien bedzie musial sie wysilic na jakis postep ze swojej strony,zeby sie pozbyc Twoich wizyt )
|
|
|
|
#4044 |
|
Przyczajenie
|
Mi zawsze wydawało się że buty na obcasie podkreślają naszą wadę . A jaka jest wasza opinia ?
A jeśli chodzi o spodnie to w jakim kolorze zawsze kupujecie ? Ciemne czy jakieś jaśniejsze ? |
|
|
|
#4045 |
|
Przyczajenie
|
witam,
jestem nowa na forum. Cierpię na kolana szpotawe, moja wada nie nadaję się jednak do leczenia na kasę chorych, ponieważ przerwa między kolanami wynosi ok 5-6cm, czyli za malo. 4 lata temu bylam prywatnie w klinice we wroclawiu i wtedy lekarz powiedzial ze operacja nie jest konieczna, bo bolesna i skomplikowana, a nogi taką mają "urodę" po prostu i da się z nimi żyć, ale jakbym chciala to operacja wtedy kosztowalaby mnie 5 tys (i teraz żałuję cholera, że się nie zdecydowałam). myslałam, że pogodzę się z moimi nogami, ale jakoś mi nie idzie i teraz znów myślę o operacji.Nie chcę chyba całe życie chować ich po długimi ciuchami i wstydzić przed chłopakiem. Na razie umówiłam się prywatnie we Wrocławiu do ortopedy i zobaczę co powie. Trochę jestem przerażona ewentualną ceną. 15 tyś w Poznaniu u Napiontka to baaaaaaaaaardzo dużo. 3 mies lezenia w łózku to nie taka tragedia biorąc pod uwagę korzyści, poza tym w trakcie wakacji bede miala na to czas. Wracając jednak do kosztów - czy za 15 tyś zł opłacę wszystko co wiąże się z operacją, czyli wizyty kontrolne i rehabilitację oraz ewentualną hospitalizację, czy też trezba jeszcze parę tys dorzucić? chyba jestem gotowa wykopać pieniądze spod ziemi, żeby coś zmienić pozdrawiam |
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
noo,7654321 niezle wiadomosci!!!za 5 tys?? dla mnie to blisko
) podaj namiary do tego ortopedy moze )ale a propos jak rozmawialam z ordynatorem szpitala ortop na Lindleya w Warszawie,to nie mogl uwierzyc ze za operacje krzywych nog dr.Napiontek bierze 15 tys.Ale to jest znakomity specjalista,ma juz wyrobiona renome i nie takie operacje przeprowadza.Dla mnie wazne jest,by nie pojsc pod nóż do pierwszego lepszego lekarza ,o ktorym nic nie wiem.
|
|
|
|
#4047 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam mały problem, z czasem wydaje mi się, że mam coraz bardziej krzywe nogi(lub być może wczesniej tego nie zauważałam),
mam krzywiznę w kształcie "O", co prawda szpara pomiędzy kolanami nie jest duża(w najwęższym miejscu ok 1cm), ale lewa noga jest bardziej wygięta do zewnątrz niż prawa(przy kolanie i przy kostce). Niedawo też zauważyłam, że gdy chodzę, to lewą stopę stawiam do zewnatrz. A kiedy staram się stawiać ją prosto to wydaje mi się, że sie krzywizna może się pogłębić. Nie wiem co robic, boję się, że z czasem to mi się pogłębi... |
|
|
|
#4048 |
|
Przyczajenie
|
nie mam juz jego namiarow niestety, ale spytam mame, moze jeszcze ma i podzielę się. Nie wiem właśnie niestety czy nie jest to czasami pierwszy lepszy lekarz, a poznaniak ma dobrą opinię ale 15 tys - o zgrozo! a jak z tymi dodatkowymi kosztami? są/ nie ma? wiadomo ci cos na temat?
|
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz teraz nie pojde juz do tego lekarza ale postaram sie znalezc kogos lepszego no i nie mam tyle kasy zeby tak ciagle chodzic na wizyty poki co znow zaczne cwiczyc ale tym razem naprawde systematycznie a wiosna wybiore sie do tego ortopedy
|
|
#4050 |
|
Przyczajenie
|
A ten Napiontek to stary jest czy młody? Przystojny? właśnie wpadłam na pomysł, że pojadę do Poznania, znajdę go, uwiodę i będę miała operację za darmo...
Dobry plan? co myślicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

)
.
i zaraz idę kupić sobie buty jakieś fajne co by w sukienkę wskoczyć 

a ze ja mieszkam na ,,wsi" (kiedys mielismy prawa miejskie