Krzywe nogi - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-27, 17:23   #241
różowiutka
Zakorzenienie

Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez OLKA91
po trzecie siad płotkarski ze stopami na zewnątrz.
co to takiego?
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-27, 18:52   #242
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez różowiutka
co to takiego?
pozwol, ze wyjasnie za OLKE przynajmniej sprobuje

powiem Ci, jak do tej pozycji dojsc, bo za bardzo nie umiem inaczej wytlumaczyc wiec ukleknij, usiadz pupa na nogach a pozniej wysun nogi z pod pupy na zewnatrz, zebys siedziala zadkiem na podlodze jak nie rozumiesz, to wal smialo postaram sie sprecyzowac
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-27, 19:42   #243
ifffonka
Rozeznanie

GG do ifffonka

hehehe lalesia świetnie to ujęłaś
często tak siedze bo mam krzywe nóżki "O" ale pózniej strasznie mnie w kolankach bolą

Moja twórczość pazurkowa
POZDROWIONKA !!!
ifffonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-27, 22:07   #244
OLKA91
Raczkowanie

Ja to może troszku lepiej wytłumaczę
Siadasz na podłodze, jedną nogę masz prostą, a drugą zgiętą w kolanie i pod pupcią tak jakby z tym, że stopa musi być na zewnątrz, a kąt między nogami musi być prosty. Na początku boli, ale potem przechodzi. Mnie pomaga
OLKA91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-27, 22:29   #245
różowiutka
Zakorzenienie

ok, dzięki dziewczyny za wyjaśnienie
Stary 2006-04-28, 00:04   #246
balitagscarlet
Raczkowanie

Dziewczyny,
Przezytałam ten wątek, może niezbyt dokładnie ale nie zauważyłam żadnych ćwiczeń na te problemy...Ja też kiedyś miałam podobne, tzn. nie miałam do końca krzywych nóg ale jak byłam mała krzywo je układałam czyli właśnie jak X I tu was chyba pociesze bo są ćwiczenia odpowiednie na to Nie wiem dokładnie czy pomogą jak kości są już ukształtowane bo w końcu jesteście w różnym wieku ale spróbować nie zaszkodzi!!!
1.Siadacie na dywanie z rozłożonymi nogami jedna dłoń na kolanie od wewnętrznej strony i pchacie z całych sił na zewnątrz, druga na kostce i do wewnątrz, przy tym napinacie mięśnie nóg.Kilka sekund wytrzymujecie w tej pozycji.
2.Siadacie na krześle, ręce wzdłuż tłowia, między kolanami rulonik z ręcznika, a między stopami piłka lekarska mała albo coś cięższego co można podnieść ten sposób i własnie podnosicie nogi do góry żeby łydki były na równym poziomie z udami, mięśnie znów cały czas napięte i niech wam rulonik nie wypadnie !!!!
3.Siad jak po turecku tylko że stopy zlączone razem, łokcie kładziecie na kolanach i pchacie z całej siły w dół, podczas gdy kolanami pchacie w góre
4.Tak jak numer 3 tylko że na kolanach dłonie tym razem.
Więcej grzechów nie pamiętam , ale żadnych nie żałuje!!Jak coś jeszcze znajde to wrzuce a wy zabierajcie się do dzieła, bo ja naprawde moim nogom nie mogę teraz już nic zarzucić

Edytowane przez balitagscarlet
Czas edycji: 2006-04-28 o 07:24
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 00:21   #247
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

Jejku kochana jesteś na pewno zacznę ćwiczyć

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 07:27   #248
balitagscarlet
Raczkowanie

Proszę bardzo
Teraz mnie chwile nie będzie, wiadomo długi weekend ale potem może dorzuce wam coś jeszcze na kolana szpotawe czyli O właśnie bo mam taką jedną mądrą książkę
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 09:08   #249
_Magda
BAN stały

Woo,jesteś pewna,że chcesz sobie utrudniać życie przez kształt nóg?Zapewniam cię,że jakby krzywe nogi to było coś nienormalnego,wada nad wady to by na nich nie można było chodzić.Bo przypominam,że nogi do chodzenia służą w pierwszej kolejności a dopiero potem gdzieś tak daleko w tyle do "wyglądania".A mówiąc,że czasem myślisz,że wolałabyś nie mieć niż mieć je takie po prostu bluźnisz.Lepiej poczytaj i porozglądaj się wokół jakie nieszczęścia ludzi spotykają.Nie mówie,że masz wskoczyć w mini,ale spójrz obiektywnie na dziewczyny w spódniczkach chodzące po ulicy-wiele z nich ma nogi krzywe czy np grube i nie przejmują się a co więcej-wyglądają bardzo ładnie!A plaża?Rezygnowanie z niej to -pszepraszam,że to powiem,ale-czysta głupota.Na plaży zobaczyć można dosłownie wszystko.Starych młodych pięknych brzydkich chudych grubych opalonych i trupio bladych...Jeśli nie opamiętasz się to bez wizyty u psychologa będzie ci trudno funkcjonować.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 13:32   #250
AguŚ87
Zakorzenienie

Smile Dot.: Krzywe nogi

Woo, tak wogole jak masz to wklej jakies swoje foto bo moze naprawde nie jest tak zle jak uwazasz zreszta nikt nie jest idealny, a krzywe nogi ? jakie to wlaciewie krzywe a jakie proste ?:P Poprostu kazdy ma inne i tyle
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 20:42   #251
Luxstar
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Krzywe nogi

Woo ja też do pewnego czasu nie mogłam zaakceptować swoich nóg, zero chodzenia w krótkich spódnicach, spodniach itp, nie wspominając o pójściu na basen etc. Aż do czasu... Kiedy poznałam mojego obecnego chłopaka. Zakochałam się na zabój, po pewnym czasie spotykania się zamieszkałam u Niego... Nawet sobie nie wyobrazacie jak bardzo sie bałam, że prędzej czy później zobaczy moje NOGI! Bałam się tego tym bardziej dlatego że jest przystojny i bardzo podoba się dziewczynom (pomyślałam że jestem jego niegodna mając tak brzydkie nogi)
Ale... Czas jakos leciał, przyzwyczaiłam się do tego że niejednokrotnie widział mnie np. w samej bieliźnie i NIGDY nie zwrócił mi uwagi na kształt moich nóg! Zwrócił jednak uwagę na to, że nigdy nie chodzę w spódniczkach, a powinnam!
To dało mi trochę do myślenia, pewnego razu skusiłam się i kupiłam śliczna mini. Jak narazie nie jestem gotowa wyjść w niej na ulicę, ale chodzę prawie cały czas po domu lub kiedy jadę samochodem np. na działke
Najbardziej mnie dziwi że on cały czas powtarza "przecież śliczne masz nóżki..."
Może po części to we mnie leży problem a nie w kształcie nóg?
Pomyślcie nad tym, bo naprawdę warto się zaakceptowac
Niebawem pokaże moje nóżki na fotce
Luxstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 21:21   #252
milk
Rozeznanie

powiem wam,ze wszystkie powinnyscie sie cieszyc a) ze macie nogi b) ze macie szczuple bo wszystkie macie szczuple, a jak ktos ma szczuple nogi to sie nie patrzy czy tam troche krzywe czy nie a jak ktos ma grube to moze sobie pomarzyc o spodniczkach. tez mam takie kolana do srodka wystajace, choc lydki raczej ok za to przy moich szczuplych lydkach uda wygladaja monstrualnie,nie mam nawet w polowie tak ladnych nog jak wasze.nigdy nie chodze w spodniczkach, nie chodze na basen, w morzu kąpie sie w ciuchach tak samo w jeziorze:/ w dodatku mam krotkie nogi bo jestem bardzo bardzo niska. i nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze wiec kupujcie sobie mini bo na widok kazdej z was na ulicy pewnie scisnelo by mnie z zazdrosci
milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-30, 21:48   #253
vikuniaa
Zakorzenienie

Moje sa ok

Edytowane przez vikuniaa
Czas edycji: 2009-08-07 o 22:34
vikuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-01, 23:10   #254
OLKA91
Raczkowanie

Wcale nie masz krzywych nóg, a przynajmiej w tej pozie nie widać Nie mogłam w to uwierzyć, że musi być przerwa między udami, aż do momentu gdy dokładnie oglądnęłam reklamę jakieś tam doładowania do komórki połowe dostajesz za darmo. Co ta dziewczyna idzie i dwóch chłopaków stawia jej drinka, a ona idzie do tego 3 (chyba wiecie o co mi chodzi) to spójrzcie na nogi tej dziewczyny, jak podwija jej się sukienka to też jej uda się nie łączą
Stary 2006-05-01, 23:22   #255
vikuniaa
Zakorzenienie

Question Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez OLKA91
Wcale nie masz krzywych nóg, a przynajmiej w tej pozie nie widać Nie mogłam w to uwierzyć, że musi być przerwa między udami, aż do momentu gdy dokładnie oglądnęłam reklamę jakieś tam doładowania do komórki połowe dostajesz za darmo. Co ta dziewczyna idzie i dwóch chłopaków stawia jej drinka, a ona idzie do tego 3 (chyba wiecie o co mi chodzi) to spójrzcie na nogi tej dziewczyny, jak podwija jej się sukienka to też jej uda się nie łączą
nie wiem co to za reklama
Stary 2006-05-01, 23:25   #256
Natix
Zadomowienie

Wpisuję się na listę piłkarskich nóg Niestety u mnei jest to genetyczne :/ I nie chodzi tutaj o przerwę między udami, ale to, że nie mogę złączyć kolan ale w spódniczkach chodzę i mam gdzieś krytykę moich nóg
Natix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-01, 23:52   #257
AguŚ87
Zakorzenienie

moje to sie nigdzie nie łączą aa przepraszam w kostkach zreszta na wczesniejszych stronach widac moje fotki
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-02, 08:26   #258
Natix
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87
moje to sie nigdzie nie łączą aa przepraszam w kostkach zreszta na wczesniejszych stronach widac moje fotki
hehe moje też
A co do przerwy między udami, to zauważcie, że praktycznie wszystki modelki mają taką przerwę i moim zdaniem nie chodzi tu o krzywiznę nóg, ale o ich szczupłość po prostu
Natix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 09:35   #259
Woo
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Tak, przerwa między udami świadczy o szczupłości. Chciałabym by się okazało, że krzywość moich nóg to tylko urojenie, ale niestety mam makabrycznie krzywe nogi . Mam X czyli ogromną przerwę między łydkami przy złączonych kostkach, a jakby tego było mało ostatnio przestały nawet mi się łączyć w kolanach, jeszcze się rozjeżdzają na bok , czyli powstaje jakieś zmutowane X O .
Dziękuje, wam za przywrócenie mnie trochę do pionu, ale poważnie skłaniam się do wizyty u ortopedy. Nigdy nie myślałam o tym by zwrócić się z tym problemem do specjalisty, a zawsze byłoby to krokiem na przód, nawet jak pomoc okaże niemożliwa, chociażby do porzucenia tej szczelnej skorupy tabu. To forum to już coś, mam ochote działać, zmieniać, otwierać.

Zdjęć nóg żadnych nie mam, może się postaram jakieś zrobić, ale uwiecznianie ich jakoś średnio mi się podoba .
Woo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-03, 23:09   #260
AguŚ87
Zakorzenienie

dzis sie smiała moja mam ze nogi mam na beczce prostowane bo sie nigdzie nie łączą tylko w kostkach ;/ pfi i tak bede nosic te mini , mimo tego ze mam taka szpare ze mi czołg przejedzie odromne OOOO takie mam własnie nozki ;p no ale i tak nic nie zrobie to po co sobie zycie zatruwac takim czyms
Stary 2006-05-04, 13:57   #261
OLKA91
Raczkowanie

I tak trzymać Aguś87, chodzić w mini i się nie przejmować Moje nogi łączą się tylko w kolanach i kostkach, ale też mam już zaplanowaną zielona albo beżową spódniczkę taką z falbankami (?)
Stary 2006-05-04, 15:15   #262
różowiutka
Zakorzenienie

ku pokrzepieniu naszych serc

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1145625713
Stary 2006-05-04, 15:18   #263
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
nie no szok a ja się tu zamartwiam ? ta to ma problem z nogami
Stary 2006-05-04, 15:23   #264
różowiutka
Zakorzenienie

Zobaczcie, że wogóle nie mają kompleksów. Chodzą po ulicach normalnie! Staraja się zamaskować swoje niedoskonałośći tak, żeby wydawały się mniej niewidoczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jap4.jpg (40,2 KB, 1181 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jap5.jpg (39,4 KB, 965 załadowań)
Stary 2006-05-04, 15:27   #265
AguŚ87
Zakorzenienie

widać że u nich takie nogi są normalne, u nas na ulicy jak by jakaś laska się tak pokazała to ...yhy, boze czemu ludzie oceniają po wyglądzie
Stary 2006-05-04, 15:33   #266
różowiutka
Zakorzenienie

Właśnie! W Japonii o dziwo prawie każda kobieta ma takie nogi! Chyba muszę się tam osiedlić, przynajmniej nie będę się wyróżniac

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jap6.jpg (43,3 KB, 713 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jap7.jpg (32,9 KB, 615 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jap8.jpg (35,4 KB, 634 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jap9.jpg (49,2 KB, 718 załadowań)
Stary 2006-05-04, 20:18   #267
paolaa2
Przyczajenie

jak Twoje nogi sa krzywe to ja nie powinnam w ogole sie Tu wpisywac bo jezlei zobaczyla bys moje zdjecie to pomyslalabys ze to 2 nogi nie do pary
paolaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 20:18   #268
paolaa2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia0603
nie bardzo wiem jak dołączać zdjęcia ale się udało. Tak wyglądaja własnie moje
jak Twoje nogi sa krzywe to ja nie powinnam w ogole sie Tu wpisywac bo jezlei zobaczyla bys moje zdjecie to pomyslalabys ze to 2 nogi nie do pary
paolaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 20:28   #269
OLKA91
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie! W Japonii o dziwo prawie każda kobieta ma takie nogi! Chyba muszę się tam osiedlić, przynajmniej nie będę się wyróżniac

Oooo jadę z Tobą Już mam nawet autokar --> http://img417.imageshack.us/img417/1981/2aut9qo.jpg

Po za tym Hilary Duff tez ma krzywe nogi
Stary 2006-05-04, 21:31   #270
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OLKA91
Oooo jadę z Tobą Już mam nawet autokar --> http://img417.imageshack.us/img417/1981/2aut9qo.jpg

Po za tym Hilary Duff tez ma krzywe nogi
Nooo takim autokarem to ja mogę z Tobą na koniec świata jechać heh
Ty załatwiłaś transport, to teraz ja załatwie prowiant i ruszamy
Wakacje tuż tuż, więc trzeba się rozeznać co i jak!

P.S.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości