|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej sprobuje ![]() powiem Ci, jak do tej pozycji dojsc, bo za bardzo nie umiem inaczej wytlumaczyc jak nie rozumiesz, to wal smialo postaram sie sprecyzowac
|
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
hehehe lalesia świetnie to ujęłaś
często tak siedze bo mam krzywe nóżki "O" ale pózniej strasznie mnie w kolankach bolą
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Ja to może troszku lepiej wytłumaczę
Siadasz na podłodze, jedną nogę masz prostą, a drugą zgiętą w kolanie i pod pupcią tak jakby z tym, że stopa musi być na zewnątrz, a kąt między nogami musi być prosty. Na początku boli, ale potem przechodzi. Mnie pomaga
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
ok, dzięki dziewczyny za wyjaśnienie
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Przezytałam ten wątek, może niezbyt dokładnie ale nie zauważyłam żadnych ćwiczeń na te problemy...Ja też kiedyś miałam podobne, tzn. nie miałam do końca krzywych nóg ale jak byłam mała krzywo je układałam czyli właśnie jak X1.Siadacie na dywanie z rozłożonymi nogami jedna dłoń na kolanie od wewnętrznej strony i pchacie z całych sił na zewnątrz, druga na kostce i do wewnątrz, przy tym napinacie mięśnie nóg.Kilka sekund wytrzymujecie w tej pozycji.2.Siadacie na krześle, ręce wzdłuż tłowia, między kolanami rulonik z ręcznika, a między stopami piłka lekarska mała albo coś cięższego co można podnieść ten sposób i własnie podnosicie nogi do góry żeby łydki były na równym poziomie z udami, mięśnie znów cały czas napięte i niech wam rulonik nie wypadnie !!!!3.Siad jak po turecku tylko że stopy zlączone razem, łokcie kładziecie na kolanach i pchacie z całej siły w dół, podczas gdy kolanami pchacie w góre 4.Tak jak numer 3 tylko że na kolanach dłonie tym razem. Więcej grzechów nie pamiętam , ale żadnych nie żałuje!!Jak coś jeszcze znajde to wrzuce a wy zabierajcie się do dzieła, bo ja naprawde moim nogom nie mogę teraz już nic zarzucićEdytowane przez balitagscarlet Czas edycji: 2006-04-28 o 07:24 |
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Jejku kochana jesteś na pewno zacznę ćwiczyć
![]() ![]()
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
Teraz mnie chwile nie będzie, wiadomo długi weekend ale potem może dorzuce wam coś jeszcze na kolana szpotawe czyli O właśnie
|
|
|
|
#249 |
|
BAN stały
|
Woo,jesteś pewna,że chcesz sobie utrudniać życie przez kształt nóg?Zapewniam cię,że jakby krzywe nogi to było coś nienormalnego,wada nad wady to by na nich nie można było chodzić.Bo przypominam,że nogi do chodzenia służą w pierwszej kolejności a dopiero potem gdzieś tak daleko w tyle do "wyglądania".A mówiąc,że czasem myślisz,że wolałabyś nie mieć niż mieć je takie po prostu bluźnisz.Lepiej poczytaj i porozglądaj się wokół jakie nieszczęścia ludzi spotykają.Nie mówie,że masz wskoczyć w mini,ale spójrz obiektywnie na dziewczyny w spódniczkach chodzące po ulicy-wiele z nich ma nogi krzywe czy np grube i nie przejmują się a co więcej-wyglądają bardzo ładnie!A plaża?Rezygnowanie z niej to -pszepraszam,że to powiem,ale-czysta głupota.Na plaży zobaczyć można dosłownie wszystko.Starych młodych pięknych brzydkich chudych grubych opalonych i trupio bladych...Jeśli nie opamiętasz się to bez wizyty u psychologa będzie ci trudno funkcjonować.
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Woo, tak wogole jak masz to wklej jakies swoje foto
bo moze naprawde nie jest tak zle jak uwazasz zreszta nikt nie jest idealny, a krzywe nogi ? jakie to wlaciewie krzywe a jakie proste ?:P Poprostu kazdy ma inne i tyle
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Woo ja też do pewnego czasu nie mogłam zaakceptować swoich nóg, zero chodzenia w krótkich spódnicach, spodniach itp, nie wspominając o pójściu na basen etc.
Ale... Czas jakos leciał, przyzwyczaiłam się do tego że niejednokrotnie widział mnie np. w samej bieliźnie i NIGDY nie zwrócił mi uwagi na kształt moich nóg! Zwrócił jednak uwagę na to, że nigdy nie chodzę w spódniczkach, a powinnam! To dało mi trochę do myślenia, pewnego razu skusiłam się i kupiłam śliczna mini. Jak narazie nie jestem gotowa wyjść w niej na ulicę, ale chodzę prawie cały czas po domu lub kiedy jadę samochodem np. na działke Najbardziej mnie dziwi że on cały czas powtarza "przecież śliczne masz nóżki..." Może po części to we mnie leży problem a nie w kształcie nóg? Pomyślcie nad tym, bo naprawdę warto się zaakceptowac ![]() Niebawem pokaże moje nóżki na fotce
|
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
powiem wam,ze wszystkie powinnyscie sie cieszyc a) ze macie nogi
b) ze macie szczuple bo wszystkie macie szczuple, a jak ktos ma szczuple nogi to sie nie patrzy czy tam troche krzywe czy nie a jak ktos ma grube to moze sobie pomarzyc o spodniczkach. tez mam takie kolana do srodka wystajace, choc lydki raczej ok za to przy moich szczuplych lydkach uda wygladaja monstrualnie,nie mam nawet w polowie tak ladnych nog jak wasze.nigdy nie chodze w spodniczkach, nie chodze na basen, w morzu kąpie sie w ciuchach tak samo w jeziorze:/ w dodatku mam krotkie nogi bo jestem bardzo bardzo niska. i nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze wiec kupujcie sobie mini bo na widok kazdej z was na ulicy pewnie scisnelo by mnie z zazdrosci
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Moje sa ok
mom to be Edytowane przez vikuniaa Czas edycji: 2009-08-07 o 22:34 |
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Wcale nie masz krzywych nóg, a przynajmiej w tej pozie nie widać
Nie mogłam w to uwierzyć, że musi być przerwa między udami, aż do momentu gdy dokładnie oglądnęłam reklamę jakieś tam doładowania do komórki połowe dostajesz za darmo. Co ta dziewczyna idzie i dwóch chłopaków stawia jej drinka, a ona idzie do tego 3 (chyba wiecie o co mi chodzi) to spójrzcie na nogi tej dziewczyny, jak podwija jej się sukienka to też jej uda się nie łączą
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Wpisuję się na listę piłkarskich nóg
Niestety u mnei jest to genetyczne :/ I nie chodzi tutaj o przerwę między udami, ale to, że nie mogę złączyć kolan ale w spódniczkach chodzę i mam gdzieś krytykę moich nóg ![]()
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
moje to sie nigdzie nie łączą
aa przepraszam w kostkach zreszta na wczesniejszych stronach widac moje fotki
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do przerwy między udami, to zauważcie, że praktycznie wszystki modelki mają taką przerwę i moim zdaniem nie chodzi tu o krzywiznę nóg, ale o ich szczupłość po prostu
|
|
|
|
|
#259 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Tak, przerwa między udami świadczy o szczupłości. Chciałabym by się okazało, że krzywość moich nóg to tylko urojenie, ale niestety mam makabrycznie krzywe nogi
. Mam X czyli ogromną przerwę między łydkami przy złączonych kostkach, a jakby tego było mało ostatnio przestały nawet mi się łączyć w kolanach, jeszcze się rozjeżdzają na bok , czyli powstaje jakieś zmutowane X O .Dziękuje, wam za przywrócenie mnie trochę do pionu, ale poważnie skłaniam się do wizyty u ortopedy. Nigdy nie myślałam o tym by zwrócić się z tym problemem do specjalisty, a zawsze byłoby to krokiem na przód, nawet jak pomoc okaże niemożliwa, chociażby do porzucenia tej szczelnej skorupy tabu. To forum to już coś, mam ochote działać, zmieniać, otwierać. Zdjęć nóg żadnych nie mam, może się postaram jakieś zrobić, ale uwiecznianie ich jakoś średnio mi się podoba .
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
dzis sie smiała moja mam ze nogi mam na beczce prostowane
bo sie nigdzie nie łączą tylko w kostkach ;/ pfi i tak bede nosic te mini , mimo tego ze mam taka szpare ze mi czołg przejedzie odromne OOOO takie mam własnie nozki ;p no ale i tak nic nie zrobie to po co sobie zycie zatruwac takim czyms ![]()
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
I tak trzymać Aguś87, chodzić w mini i się nie przejmować
Moje nogi łączą się tylko w kolanach i kostkach, ale też mam już zaplanowaną zielona albo beżową spódniczkę taką z falbankami (?) |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
ku pokrzepieniu naszych serc
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1145625713 |
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się tu zamartwiam ? ta to ma problem z nogami
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie, że wogóle nie mają kompleksów. Chodzą po ulicach normalnie! Staraja się zamaskować swoje niedoskonałośći tak, żeby wydawały się mniej niewidoczne
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
widać że u nich takie nogi są normalne, u nas na ulicy jak by jakaś laska się tak pokazała to ...yhy, boze czemu ludzie oceniają po wyglądzie
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie! W Japonii o dziwo prawie każda kobieta ma takie nogi! Chyba muszę się tam osiedlić, przynajmniej nie będę się wyróżniac
![]()
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
jak Twoje nogi sa krzywe to ja nie powinnam w ogole sie Tu wpisywac bo jezlei zobaczyla bys moje zdjecie to pomyslalabys ze to 2 nogi nie do pary
|
|
|
|
#268 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po za tym Hilary Duff tez ma krzywe nogi
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehTy załatwiłaś transport, to teraz ja załatwie prowiant i ruszamy ![]() Wakacje tuż tuż, więc trzeba się rozeznać co i jak! ![]() P.S. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

przynajmniej sprobuje 
ale nie zauważyłam żadnych ćwiczeń na te problemy...Ja też kiedyś miałam podobne, tzn. nie miałam do końca krzywych nóg ale jak byłam mała krzywo je układałam czyli właśnie jak X
jedna dłoń na kolanie od wewnętrznej strony i pchacie z całych sił na zewnątrz, druga na kostce i do wewnątrz, przy tym napinacie mięśnie nóg.Kilka sekund wytrzymujecie w tej pozycji.